Εγκατασταση πιατου για ληψη 19,2-16-13

Όπως τα λέει ο Χάρης. Διαφωνώ μόνο στο ότι θα χάνει αρκετά ο hotbird.
Ειδικά με το alps που βλέπουμε στη φωτογραφία, δουλειά δε γίνεται.

Κι όμως Σεραφείμ. Αν σου τύχει ποτέ η ευκαιρία να δοκιμάσεις με 80άρι,θα με θυμηθείς. Στα κανάλια της NOVA δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν θα κατεβαίνει όλος ο δορυφόρος.

Το έχω δοκιμάσει, Χάρη, και δεν είδα πρόβλημα σε καμία συχνότητα. Θα κάνω και νέα δοκιμή πολύ σύντομα με το νέο 80άρι gibertini που πήρα και θα ενημερώσω.

Σεραφείμ για να το λες,πάω πάσο. Εγώ πάντως τα είχα βάλει σε ένα φίλο που είχε φαγωθεί με τις 16 μοίρες και ήθελε και hotbird.Θυμάμαι μάλιστα ότι είχε πάρει 2 slim edision,αυτά τα μαύρα με το κίτρινο κεφάλι, που δεν είναι και πολύ slim και ένα. 80άρι πιάτο no name που ήδη είχε. Γι αυτό είπα και στο φίλο να πάρει πολύ λεπτά lnb,τύπου σαν τα inverto.Τα κανάλια της NOVA δεν είχαν πρόβλημα, αλλά πολλά άλλα είχαν πολύ BER και δεν κατέβαιναν όλα. Πάντως, αν με το καλό δοκιμάσεις με το Gilbertini πες μου τα αποτελέσματα, καθώς επίσης και τα lnb που θα χρησιμοποιήσεις.

ανεβηκα παιδια πανω με το πεδιομετρο satlink ws 6933.
ειχα καποιες συχνοτητες αποθηκευμενες και πιανω σε 5 φουλ σημα,κατεβαινω κατω και βλεπω οτι ηταν οι 9e τελικα.
πολυ μεγαλη βλακεια να μην εισαι σιγουρος ποιος δορυφορος ειναι,παρεξενυτηκα κιολας επειδη επρεπε να ειναι απο την αντιθετη πλευρα αλλα εκει δεν εβρισκε σημα με τιποτα.
προσπαθησα ξανα αλλα σημα στις 16e δεν μπορεσα να βρω με τιποτα.
αγανακτησα και κεντραρα στις 13e και διπλα παλι δεν επιανε με τιποτα τις 16,ενω 19 και 9 επιανε πολυ ευκολα και αφησα τις 19 και κατεβηκα.
προσωπικα πιστευω οτι αν ειχα δεκτη και τηλεοραση θα εκανα καλυτερη δουλεια,γιατι δεν ξερω ποιες συχνοτητες δεν ειναι ιδιες αναμεσα σε δυο κοντινους δορυφορους με συνεπεια να ταλαιπωρηθω.

Πέρασε 2-3 καινούργιες συχνότητες από τις 16 μέσα στο πεδιόμετρο και θα βγάλεις τον δορυφόρο πολύ εύκολα.

Πιο ειδικός δεν είμαι σε σχέση με πολλά παιδιά που σου απάντησαν,μα θα σου πω την άποψή μου πάλι.
Στο μεγάλο πιάτο να κεντραρεις στις 16 και παρακεντρα τις 13 και στο μικρό να κεντραρεις στις 19.2 με 13.
Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ (άλλωστε οι γνώσεις μου δεν φτάνουν μέχρι εκεί), μα μου μοιάζει πιο λογικό,μιας και σε ενδιαφέρει περισσότερο ο eutelsat 16.

Σωστό κι αυτό που λέει ο Παναγιώτης. Αλλά το θέμα είναι ότι ο φίλος πρέπει να περάσει στο πεδιόμετρο νέες συχνότητες από τις 16 μοίρες, ώστε να μπορέσει να κεντράρει ένα απο τα κάτοπτρα εκεί. Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Έτσι για το γαμώτο δηλαδή,να βρω 2 slim lnb και μετά το καλοκαίρι να ανέβω στην ταράτσα να δοκιμάσω και με το δικό μου 80άρι.

Last edited:
Καλό θα ειναι να μας πεις ποιές συχνοτητες σε ενδιαφερουν σε καθε δορυφόρο....

Λεω να προτείνω κατι.......
να εβαζες το 120 σε 16...... το 80αρι σε 19 ..... και να επερνες ενα 1μετρο για 13...

και να μην εμπλεκες με παρακεντρα γιατι απ οτι λες σε δυσκολευει

απο αυτες εχω,μηπως ειναι και σε αλλους δορυφορους η βαραει με το που βρει σημα?

βαλε 2-3 που δεν ειναι στους αλλους δορυφορους...

για 16 σου εδωσα 2 δυνατες....

εσυ ποια καναλια-συχνοτητες θες να βγαζεις???

Φίλε μου,γι αυτό δεν μπορείς να κάνεις δουλειά.Δε στο λέω για να θυμώσεις,αλλά αυτά τα πράγματα θεωρώ εκ των προτέρων ότι τα έχεις ψάξει.Βάλε κάποιες συχνότητες που δεν υπάρχουν στους κοντινούς δορυφόρους,ώστε όταν βρεις σήμα να ξέρεις ότι είναι σίγουρα από τις 16 μοίρες.Ενδεικτικά σου παραθέτω ένα link για να δεις τις συχνότητες του Eutelsat 16E
.http://www.lyngsat.com/Eutelsat-16A.html.

Περίμενε λίγο να σου πω συχνότητες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπόν,βάλε...
10972 V 27500 5/6.
Πολύ εύκολη συχνότητα και βλέπω και ανοιχτό κανάλι,συγκεκριμένα το Grand.Αυτή τη στιγμή δείχνει ένα ξανθό...σκυλί.
Προσπάθησε με αυτή και λες τι γίνεται...Καλή επιτυχία!

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις και την βοηθεια.
θα δοκιμασω και θα ενημερωσω.

Βάλε αυτή που σου είπα.Δεν θα μπερδευτείς καθόλου.Απλή dvb-s συχνότητα είναι.Με αυτήν και μόνο,μπορείς να κεντράρεις στον δορυφόρο.

Σε ενα πιατο 1 μετρου θελω να κατεβασω 3 δορυφορους τον ΗΟΤ ΒΙRD, ASTRA ΚΑΙ EUTELSAT....
Εχω ενα απλο lnb και σκεφτομαι να αγορασω και ενα monoblock lnb για τον astra kai hotbird....
Καλυτερα θα ηταν να κεντραρω τον eutelsat και να βαλω παρακεντρα το monoblock? (αριστερα η δεξια του κεντρικου?)
Η να βαλω κεντρο το monoblock στον astra και να βαλω δεξια του το απλο lnb για τον eutelsat?
Η να χρησιμοπιησω το monoblock για τον hotbird kai eutelsat και να βαλω το απλο lnb ston αστρα?

YΓ1. Το ξερω οτι δεν ειναι αυτη η καλυτερη λυση....η καλυτερη θα ηταν να παρω 3 slim lnb υποθετω...αλλα με αυτο θα επρεπε να αλλαξω και το diseqc μου απο 4χ1 σε μεγαλυτερο γιατι κατεβαζω και απο αλλο πιατο καλωδια...θα ανεβαινε πολυ το κοστος μετα.
ΥΓ2. To καλωδιο που θα φευγει απο το monoblock θα περναει μεσα απο το diseqc -οπως γραφω και πιο πανω- μηπως θα εχω καποιο θεμα με αυτο γιατι γνωριζω οτι το monoblock εχει ηδη diseqc.

Last edited by a moderator: