Εγκατασταση - Ταυτοχρονη παρακολουθηση διαφορετικων καναλιων!

Vrilissiotis

New member
28 March 2011
6
Παιδια καλησπερα!

Ειμαι καινουργιος στο forum αλλα εχω τις καλυτερες εντυπωσεις απο εδω γιατι πραγματικα εχει χρησιμα threads..

Να σας πω τι θα ηθελα να κανω και παρακαλω οποιον μπορει να με βοηθησει..

Ο πατερας μου εχει ενα μικρο ξενοδοχειο σε νησι.. Ειπαμε λοιπον να βαλουμε δορυφορικη τηλεοραση στα δωματια...

Λογικα θελουμε μονο τα καναλια απο τον Hotbird (υπαρχει και μια περιπτωση να θελουμε και τον Astra αλλα δεν ειναι σιγουρο)

Εγω εχω καποιες βασικες γνωσεις σε αυτα.. πχ την δορυφορικη σπιτι μας την εβαλα μονος μου..

Αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση εχω τις εξης αποριες...:

Εγω θελω το καθε δωματιο να μπορει να βλεπει διαφορετικο καναλι.. Οχι να βλεπουν ολοι το ιδιο.. Τι συσκευη χρειαζομαι γι αυτο?? Νομιζω οτι χρειαζεται καποιου ειδους splitter που να μοιραζει το σημα η καποιος πολυπλεκτης που να μοιραζει τις συχνοτητες.. Αυτα νομιζω πανε ανα 8 καναλια / 16 καναλια /32 καναλια κοκ.. με το κοστος να αυξανεται πολυ σε καθε περιπτωση!!!!!

Εγω μαλλον στη περιπτωση των 8 καναλιων θα παω.. Νομιζω ειναι καλα

Μπορει να μου πει καποιος τι συσκευη θα χρειαστω γι αυτη τη περιπτωση ????

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!!

Αν θέλεις να έχεις ένα δορυφορικό πιάτο και 8 διαφορετικούς δέκτες σε ισάριθμα δωμάτια με τον καθένα να βλέπει ανεξάρτητα, μπορείς να προμηθευτείς ένα οκταπλό LNB (γύρω στα 40 ευρώ), από το οποίο θα φεύγει ένα καλώδιο για κάθε δωμάτιο.

Αν θέλεις να έχεις παραπάνω από ένα δορυφόρο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ισάριθμα οκταπλά LNB, σε συνδυασμό με οκτώ διακόπτες diseqc αντίστοιχων εισόδων, π.χ. για 2 δορυφόρους θέλεις 2 οκταπλά LNB (2χ40=80 ευρώ) και 8 διακόπτες diseqc 2/1 (περίπου 8χ6=48 ευρώ). Φυσικά σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσεις το κόστος αγοράς πιάτου, 8 δεκτών, καλωδίου και εργατικά εγκατάστασης (αν δεν το κάνεις μόνος σου).

Δεν ξέρω αν υπάρχει και πιο αποδοτικός τρόπος, ας πουν τη γνώμη τους και οι περισσότερο γνώστες.

Συμφωνώ με τον epafo.
Αν θέλεις σε πολύ περισσότερα ,από οκτώ,δωμάτια, πας σε πολυδιακόπτες οι οποίοι είναι αρκετά πιο ακριβοί.

Οι παραπάνω λύσεις προϋποθέτουν και ύπαρξη δορυφορικού δέκτη σε κάθε δωμάτιο. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό. Ποιός ένοικος ενός ξενοδοχείου μπορεί να χειρίζεται δορυφορικό δέκτη; Και ποιος ξενοδόχος θα ήθελε να έχει από έναν δορυφορικό δέκτη σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου του;

Σε περιπτώσεις ξενοδοχειακών μονάδων νομίζω ότι χρησιμοποιούνται μονάδες Transmodulators από QPSK σε COFDM. Γίνεται δηλαδή μεταφορά διαμόρφωσης από έναν transponder δορυφορικής λήψης (QPSK), σε COFDM (επίγειο ψηφιακό σήμα δηλαδή) για την διανομή του σήματος σε δωμάτια ξενοδοχείων. Εχω την εντύπωση ότι κάθε τέτοια μονάδα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 δορυφορικά κανάλια. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει κάποια επιλογή στα κανάλια που θα μπορούν να δουν οι ένοικοι.

Περισσότερες πληροφορίες σίγουρα θα μπορεί να δώσει κάποιος σχετικός με τέτοιες εγκαταστάσεις.

Λοιπον..

θα ηθελα να βαλω στα 8 δωματια 8 διαφορετικα καναλια.. Απο τα λιγα που εχω ακουσει και ξερω ο αριθμος των διαφορετικων καναλιων που μπορεις να δεις αυξανει και το κοστος..

Αν ξερει καποιος τι συσκευη απαιτειται και τι κοστος εχει ας ενημερωσει..

Ευχαριστω ολους για τις μεχρι τωρα απαντησεις σας

αφού μιλάς για 8 δωμάτια, βάλε ισάριθμους δέκτες και 2 8απλα lnb (ένα για αστρα ένα για hotbird) και ρυθμίζεις τους δέκτες ώστε να δείχνουν τα πιο σημαντικά κανάλια. εννοώ κατεβάζεις τα όλα τα κανάλια και μετά διαγράφειςτην σαβούρα

Ναι σωστη ειναι η λυση που προτεινεις αλλα υπαρχουν μερικα προβληματα γιατι δεν ειναι σιγουρο οτι ο καθενας θα μπορει να χειριζεται τον αποκωδικοποιητη..
Ασε που μπορει να το πειραζουν και να χαλαει καθε 3 και λιγο...

Εγω σκεφτομουν τη λυση που εγραψε πιο πανω ο kblachos αλλα δεν ξερω τη ακριβως χρειαζεται..Θελω δηλαδη να ρυθμισω απο εναν αποκωδικοποιητη ποια καναλια θα μοιραζονται στα υπολοιπα δωματια..

http://www.europesat.gr/index.php?act=viewProd&productId=265

Αν μπορέσεις να βρεις το παραπάνω μπορείς να βάλεις σε rf συχνότητες (κενές όμως σε περίπτωση που έχεις κ επίγεια ταυτόχρονα), το σήμα από φτηνούς δέκτες.[τα κανάλια της επιλογής σου].
Σε κάθε περίπτωση ρωτάς για τιμές & αποφασίζεις ποια είναι η πιο φτηνή κ ολοκληρωμένη λύση.

Παιδιά εχω πιάτο 1μετ και 2 LNB το ένα γιά τον ASTRA 19,2 και ένα γιά τον HOR BIRD και ηTV είναι pany VT20E 50in. Απο τόν astra 19,2 γιά να κατεβάσω τόν hor bird πρέπει να διαγράψω τά κανάλια τού astra τα οποία έχω ταξινομισει.
Υπάρχει κάπιος τρόπος ώστε όταν γίνεται η μετάβαση απο τόν ένα δορυφόρο στόν άλλο να μήν διαγράφονται τά κανάλια τού εκάστοτε δορυφόρου

Οι παραπάνω λύσεις προϋποθέτουν και ύπαρξη δορυφορικού δέκτη σε κάθε δωμάτιο. Και δεν νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό. Ποιός ένοικος ενός ξενοδοχείου μπορεί να χειρίζεται δορυφορικό δέκτη; Και ποιος ξενοδόχος θα ήθελε να έχει από έναν δορυφορικό δέκτη σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου του;
Ἀκριβῶς. Τηλεόραση ἔχουν ὄλοι στὰ σπίτια τους, δορυφορικὸ δέκτη πόσοι ἔχουν; Κάποιος θὰ "παίζει", θὰ χάσει τὰ κανάλια καὶ θὰ τρέχεις νὰ κάνεις σάρωση.

Σε περιπτώσεις ξενοδοχειακών μονάδων νομίζω ότι χρησιμοποιούνται μονάδες Transmodulators από QPSK σε COFDM. Γίνεται δηλαδή μεταφορά διαμόρφωσης από έναν transponder δορυφορικής λήψης (QPSK), σε COFDM (επίγειο ψηφιακό σήμα δηλαδή) για την διανομή του σήματος σε δωμάτια ξενοδοχείων. Εχω την εντύπωση ότι κάθε τέτοια μονάδα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 δορυφορικά κανάλια. Συνεπώς θα πρέπει να γίνει κάποια επιλογή στα κανάλια που θα μπορούν να δουν οι ένοικοι.
Ὁ ἐνδεδειγμένος τρόπος διανομῆς σήματος εἶναι μέσω τοῦ μπάντας 47-862MHz. Μαζεύεις σὲ ἕνα κεντρικὸ σημεῖο ἐπίγεια καὶ δορυφορικὰ κανάλια, τὰ βάζεις ὅλα σὲ μία γραμμὴ καὶ στὸ τέλος κάνεις διανομὴ ἐπίγειου σήματος (47-862MHz). Δηλαδὴ φεύγει ἕνα καλώδιο καὶ γίνονται οἰ ἀναγκαῖες διακλαδώσεις χωρὶς νὰ χρειαστεῖ νὰ τραβήξεις ἕνα καλώδιο γιὰ κάθε δωμάτιο.

Τώρα ἔχουμε ἕνα ἐρώτημα. Πῶς περνάμε ἀπὸ τὴν δορυφορικὴ λήψη στὴν ἐπίγεια διανομή; Ὑπάρχουν δύο τρόποι, ὁ ἐπαγγελματικὸς καὶ ὁ "βλάχικος".

Κατὰ τὸν βλάχικο τρόπο χρησιμοποιεῖς οἰκιακοὺς δορυφορικοὺς δέκτες στοὺς ὁποίους κάνεις loop τὰ RF In, RF Out.
Στὸ ἐπαγγελματικὸ τρόπο χρησιμοποιεῖς headend τὰ ὁποία στοιχίζουν παραπάνω ἀλλὰ εἶναι φτιαγμένα γιὰ ἐπαγελματικὴ δουλειά.

Ἐνδεικτικὰ ἀναφέρω τὶς παρακάτω ἐταιρεῖες (ὄχι, δὲν παίρνω μίζα).
Televes: τὰ εἰσάγει ἡ Neco group
IKUSI: ὀμιλεῖτε μὲ Κυριακόπουλο
Spaun: τὰ εἰσάγει ὁ Σταματογιαννόπουλος
Wisi: τὰ εἰσάγει ἡ AMF Electronics.

Πιθανόν νὰ ὑπάρχουν καὶ ἄλλοι τοὺς ὁποίους δὲν γνωρίζω.

Ἀν ἐνδιαφέρεστε πείτε μου νὰ συνεχίσω τὸ γράψιμο.

Καμμιά φορά, ο συνδιασμός υπηρεσιών και υποστήριξης σαν έτοιμη λύση, μπορεί να είναι φθηνότερος σε βάθος χρόνου, από πειραματικές λύσεις.
Επιπλέον, μπορεί να διατίθενται επιπλέον δυνατότητες, που επιτρέπουν την εμπορική εκμετάλλευση της εγκατάστασης (πχ Video on demand).
Ρίξε μιά ματιά εδώ http://www.quadriga.com/

Last edited: