Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Δεν μιλάω για acer, αλλά για asus... Βέβαια είναι λίγο ακριβότερα, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα μέχρι πόσα μπορείς να διαθέσεις... -bye-

Ναι βρε το ξερω... :flipout:

Αλλα αυτη τη στιγμη με καλυπτει για τα μικροπραγματα που θελω νομιζω το acer και απο θεμα τιμης...απλα υπαρχει λιγο πολυ το παρελθον που με κολλαει :guitarist:

-bye-

Καλησπερα σας...

Σας μιλαω απο το πρωτο μου ΝΕΤΒΟΟΚ :flipout:, ειναι δωρο λογο της αυριανης ημερας απο τη "γυναικα μου" -bye-

Τελικα το "μηχανακι" πεταει παιδια :a0210:

Μολις πριν ενα 5λεπτο του εβαλα ακομα μια μνημη του 1gb και τωρα με linux και 1536mb μνημη ram οχι απλα πεταει το εργαλειακι αλλα "σκαβει" :flipout:

Ισως λιγακι ασχετο αλλα να μην ανοιξω νεο θεμα.....εβαλα και στο δικο μου ΧΡ και εχω προβλημα με την καμερα.
Ειναι η εκδοση με τα 8gb δισκο και στις 10 φορες που θα ανοιξω καμερα τις 9 κολλαει και μουλαρωνει......μονο αν το βγαλω απο την μπριζα συνερχεται.
drivers εβαλα αυτους που δινει η acer στο site της για ΧΡ.
Το εχει συναντησει κανεις αλλος?

Ειναι ευκολο να βαλει κανεις μνημη στο acer 110l?
Πρεπει να το κανεις φυλλο και φτερο και ισως κανει φτερα η εγγυηση.

Δεν ειναι οπως τα laptop που ξεβιδωνεις απλα ενα καπακι....πρεπει να το ξυλωσεις ολο.

Αν πιανουν τα χερια σου δεν θα ζοριστεις.

Δες εδω καποιοι το καναν http://www.thelab.gr/showthread.php?t=58395&highlight=acer+110

Και εδω πιο αναλυτικα http://www.youtube.com/watch?v=-EfzckyZMTk

Last edited:
Ένα δείγμα και από την δικιά μου προσπάθεια "ξεκοιλιάσματος" του aspire one 150! Έβαλα ένα τσιπάκι μνήμης 1GB (και πήγε 1,5 στο σύνολο) και αντικατέστησα τον 120άρη σκληρό, με ένα WD 320 scorpio. Αυτή τη στιγμή έχω πάνω windows 7 (το πιο πρόσφατο build που έγινε leaked, τo 7068).

DSCN4583.jpg

DSCN4584.jpg

DSCN4591.jpg

screen1.jpg

Εγγύηση; Ε μάλλον όχι...

Τώρα για το χώρο ακριβώς δεν είμαι σίγουρος, γιατί από τη μία έχω βάλει κι άλλα προγράμματα αυτή τη στιγμή που πιάνουν αρκετό χώρο, και από την άλλη για να τα εγκαταστήσω χρησιμοποίησα ένα usb stick 2GB που φυσικά δεν χωρούσε όλα τα αρχεία του iso, οπότε αφαίρεσα (με το vlite) αρκετά πράγματα (διάφορες γλώσσες, κινέζικα, ιαπωνέζικα, κορεάτικα, το windows media center και 2-3 άλλα) που πιάνουν πολλά MB για να γίνει εφικτή η χρήση του συγκεκριμένου. Τυπικά θα έλεγα πάντως γύρω στα 10GB...

Λοιπών, όντως με ΧΡ, έχει θέμα, μιας κι εγώ το "γύρισα" από linux.
ο ΑΤΟΜ, ζορίζεται με 512, χρησιμοποίησα με liteXP version, με απενεργοποιημένους ήχους, πάει καλύτερα, αλλά δεν θέλει μνήμη.
Εάν δεν φοβόμουνα την εγγύηση, θα το επιχειρούσα.
Νομίζω ότι το ίδιο μηχανάκι, πουλιέται κανονικά και με ΧΡ.

Εγω εβαλα ΧΡ home και παει σφεντονα.
Το word το ανοιγει πολυ γρηγορα μπουταρει και κλεινει σε χρονους πολυ ικανοποιητικους και παιζει εως και 1080i mkv και ts με Mpc και codec core avc αψογοτατα.

με τον 8gb ssd δισκο και την μνημη 512 απο μαμα + μια ακομη sd 8αρα.

Τις χαζομαρες με την καμερα που αναφερω πιο πανω να μην εκανε!!!!!!

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Εγγύηση; Ε μάλλον όχι...

Τώρα για το χώρο ακριβώς δεν είμαι σίγουρος, γιατί από τη μία έχω βάλει κι άλλα προγράμματα αυτή τη στιγμή που πιάνουν αρκετό χώρο, και από την άλλη για να τα εγκαταστήσω χρησιμοποίησα ένα usb stick 2GB που φυσικά δεν χωρούσε όλα τα αρχεία του iso, οπότε αφαίρεσα (με το vlite) αρκετά πράγματα (διάφορες γλώσσες, κινέζικα, ιαπωνέζικα, κορεάτικα, το windows media center και 2-3 άλλα) που πιάνουν πολλά MB για να γίνει εφικτή η χρήση του συγκεκριμένου. Τυπικά θα έλεγα πάντως γύρω στα 10GB...
Ευχαριστω.-bye-

To 110L δεχεται σκληρο δισκο αν βγαλεις τον ssd?

Συνηθισμένο 2,5" δεν μπορείς να βάλεις, λείπει το sata mini pcie interface. Το 110 έχει το λεγόμενο zif, στο οποίο όπως αναφέρεται στο παρακάτω μπορείς να βάλεις δίσκο pata 1,8"

http://tnkgrl.wordpress.com/2008/08/16/modding-the-acer-aspire-one-hard-drive/
http://www.flickr.com/photos/tnkgrl/sets/72157606718788110/

Tελευταιες ερωτησεις (θελω να πιστευω τουλαχιστον) ...

1)Ειναι ευκολη η εγκατασταση απο usb stick?
2)Διαβαζει sdhc καρτες?

1) έτσι κι έτσι, αναλόγως και με το λειτουργικό που θέλεις να εγκαταστήσεις. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, είναι πολύ πιο περίπλοκη η εγκατάσταση XP με usb απ' ό,τι τα windows 7.
2) δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει...

Tελευταιες ερωτησεις (θελω να πιστευω τουλαχιστον) ...

1)Ειναι ευκολη η εγκατασταση απο usb stick?
2)Διαβαζει sdhc καρτες?

1)δεν ξερω ....εγω τα εβαλα με εξωτερικο usb dvd
2)ναι...εγραψα πιο πανω οτι εχω βαλει εξτρα 8gb sd καρτα...και απ'οτι ξερω απο 4 και πανω ειναι ολες high capacity

Το aspire one βγαίνει με δύο τύπους κάμερας (χωρίς να υπάρχει αναφορά ποιαν ακριβώς έχει κάθε ένα από αυτά), στο site της acer θα βρεις driver και για τους δύο. Εδώ δούλευε πάντως η κάμερα όσο είχα xp (sp3), αλλά δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο τύπους είναι (μάλλον LiteOn),

ftp://ftp.work.acer-euro.com/../netbook/aspire_one_150/driver/