Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Το aspire one βγαίνει με δύο τύπους κάμερας (χωρίς να υπάρχει αναφορά ποιαν ακριβώς έχει κάθε ένα από αυτά), στο site της acer θα βρεις driver και για τους δύο. Εδώ δούλευε πάντως η κάμερα όσο είχα xp (sp3), αλλά δεν θυμάμαι ποιος από τους δύο τύπους είναι (μάλλον LiteOn),

ftp://ftp.work.acer-euro.com/../netbook/aspire_one_150/driver/

Nαι και εγω εβαλα και τους 2 και υποψιαζομαι οτι γιαυτο κανει λαμακιες....για την ωρα θα βαλω sp2 και βλεπουμε.
Ευχαριστω παντως.

Εγκατασταθηκε το sp2 και ολα καλα ....μεχρι στιγμης απ'οτι φαινεται.

Αρα εχουμε και λεμε...

Νetbook acer aspire one 110l 8gb ssd 512ram

σβησιμο τα 2 παρτισιον που ειχε με το linux ....φορμαρισμα σε NTFS ΚΑΙ εγκατασταση windows xp home sp1 με εξωτερικο usb dvd drive.
εγκατασταση των drivers της acer απο εδω http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_one_110.html

Μεχρι εδω ολα καλα αν εξεραισουμε την λειτουργια της ενσωματωμενης καμερουλας που εχει ,η οποια στις 10 φορες που ανοιγε τις 9 κολλαγε το μηχανακι ,και συνερχοταν μονο με βγαλσιμο της μπριζας....+ την γκρινια της κορης μου:violent-smiley-030:

Ακολουθησε η εγκατασταση του sp2 η οποια ξεκινησε στις 23.00 εχθες το βραδυ και τελειωσε περι τις 1.30.

Τωρα λειτουργουνε ολα τελεια.

Επ, δεν είχα προσέξει ότι έχεις το 110. Απ' ό,τι έχω διαβάσει δεν συνιστάται το φορμάρισμα του συγκεκριμένου SSD σε NTFS, για λόγους ταχύτητας (το fat32 δουλεύει πιο γρήγορα σ´αυτούς), αλλά και αξιοπιστίας τους (λιγότερες εγγραφές στο σκληρό για ενημέρωση των αρχείων, defrag κλπ, που σημαίνει λιγότερη καταπόνηση των SSD, που υποφέρουν σ' αυτό το σημείο). Π.χ μία παρόμοια αναφορά εδώ,

http://aspireoneblog.com/blog/2008/12/how-to-install-windows-xp-on-an-acer-aspire-one/

"*Note: During the Windows install, make sure that when you delete both existing partitions that come on the SSD HD and create a new single partition formatted in the FAT32 format and *NOT* NTFS. NTFS will be very slow on the SSD. I will post tips about speeding up Windows on the AAO in another post, however, it’s important that you format the drive in FAT2 during the installation."

Re: Απάντηση: Εγκατάσταση XP σε Αcer Aspire One

Επ, δεν είχα προσέξει ότι έχεις το 110. Απ' ό,τι έχω διαβάσει δεν συνιστάται το φορμάρισμα του συγκεκριμένου SSD σε NTFS, για λόγους ταχύτητας (το fat32 δουλεύει πιο γρήγορα σ´αυτούς), αλλά και αξιοπιστίας τους (λιγότερες εγγραφές στο σκληρό για ενημέρωση των αρχείων, defrag κλπ, που σημαίνει λιγότερη καταπόνηση των SSD, που υποφέρουν σ' αυτό το σημείο). Π.χ μία παρόμοια αναφορά εδώ,

http://aspireoneblog.com/blog/2008/12/how-to-install-windows-xp-on-an-acer-aspire-one/

"*Note: During the Windows install, make sure that when you delete both existing partitions that come on the SSD HD and create a new single partition formatted in the FAT32 format and *NOT* NTFS. NTFS will be very slow on the SSD. I will post tips about speeding up Windows on the AAO in another post, however, it’s important that you format the drive in FAT2 during the installation."
Τωρα φτιαχτηκα μιλαμε....:flipout:δεν μπορω να με φανταστω να ξανακανω εγκατασταση και να ξενυχταω γι'αυτο το διαολι.
Το κακο ειναι οτι απο fat32 μπορεις να κανεις μετατροπη σε ntfs αλλα οχι το αντιθετο χωρις format.....

Σε καποια φαση στο μελλον θα το κανω.....τα νευρα μου στην παρουσα φαση μετα το χθεσινο ξενυχτι δεν αντεχουν αλλη καταπονηση:flipout::flipout:

Παντως αν εξαιρεσεις την πολυ αργη εγκατασταση και των win και του sp2 δεν εχω προβλημα με ταχυτητες....καλα παει.

Last edited:
Μολις εφτασε σπιτι.
Λεπτομερειες το βραδυ που θα το ανοιξω.

ΥΓ. Παιζει κανα θεμα με συμβατοτητα εξωτερικο dvd rom (usb powered) ?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?...B46F2BCCC0D2E0724AE068F19DD441FB053281DB5EA0D
Θα ειναι οκ με αυτο?Ειναι usb powered...

Εγω χρησιμοποιησα θηκη εξωτερικου δισκου με συνδεση ide αλλα αντι για δισκο εβαλα το dvd rom ....χωρις προβληματα εννοειται.
Με δικη του τροφοδοσια.

Επειδη μπερδευτηκα λιγο το netbook μολις εφτασε η το dvd????(edit τωρα το εβαλες ε?)
Opoiο και να ειναι καλοριζικο.

Τίποτα τραγικό..

Βασίστηκα σε αυτόν εδώ τον οδηγό, ο οποίος δυστυχώς δεν είναι ο πιο καλογραμμένος που έχω διαβάσει.

Η ουσία είναι το πρόγραμμα USB_MultiBoot_10.zip (υπάρχει σχετικό λίνκ στην αρχή του οδηγού), το οποίο έχει μέσα όλα τα απαραίτητα (πλην των drivers και φυσικά των Windows!) και έχει μέσα και δικές του οδηγίες.

Δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα..

Επειδη ειμαι στο τελευταιο σταδιο πριν τον νευρικο κλονισμο ....ας δοκιμασει καποιος με ΧΡ αν δουλευει σωστα η καμερα,τι drivers εχει και αν εχει εγκαταστησει sp2 h 3.
ευχαριστω.

Δεν προσπάθησα ιδιαίτερα με USB, είχα εξωτερικό dvd usb, όρισα να μπουτάρει με F12, από το εξωτερικό usb dvd.
Δεν παίρνει τους μαμά οδηγούς, ( όταν προσπάθησα να τους βάλω- πήρα μήνυμα ασυμβατότητας ), εμένα τα ΧΡ, ην βλέπουν κανονικά.
Μνήμη, με προβληματίζει πως θα βάλω, την μόνη HC που μπορεί να πάρουν είναι μάλλον η 16άρα, απ' όσο νομίζω.

Last edited:
Ισως λιγακι ασχετο αλλα να μην ανοιξω νεο θεμα.....εβαλα και στο δικο μου ΧΡ και εχω προβλημα με την καμερα.
Ειναι η εκδοση με τα 8gb δισκο και στις 10 φορες που θα ανοιξω καμερα τις 9 κολλαει και μουλαρωνει......μονο αν το βγαλω απο την μπριζα συνερχεται.
drivers εβαλα αυτους που δινει η acer στο site της για ΧΡ.
Το εχει συναντησει κανεις αλλος?

Με XP SP2 και drivers τους CCD_SUYIN_V.1.0.1.3 παίζει μια χαρά..

To 110L ειχε μεσα στην συσκευασια και τσαντουλα μεταφορας οπως και το 150L ?
Για (θηκη) μεταφορα εχετε βρει τιποτα καλο?

το πρωτο ποστ απο το μικρουλι!
Ειναι απλα πανεμορφο!
Η εκδοση του λινουξ που εχει μεσα θα με κανει σιγουρα να το δοκιμασω οπως ειναι λιγες μερες ακομα πριν βαλω τα xp.
Πολυ γρηγορο επισης!