Εγκρίνετε την αγορά της Phillips 47' PFL7606H;

Philips και σειρα 7 ασχημη αγορα.Οσο για την κινηση της 8000 ειχε ρυθμισεις στο 5-5 blur kai jidder εργοστασιακες.Πολυ λαθος αποψη.

Παιδιά συγγνώμη αλλά εγώ δε μπορώ να καταλάβω κάποια νήματα που ζητάνε άποψη για συγκεκριμένη TV, υποψήφια για αγορά.
Θέλεις καινούργια τηλεόραση?
Ξεκίνα απ'το μηδέν.
Πες για ποια χρήση προορίζεται, μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις και τελειώνεις.
Είναι πολύ ευκολότερο και για εμάς αλλά πολύ περισσότερο για σένα.
Γι'αυτό υπάρχει το forum.
Εμείς δηλαδή τώρα πρέπει να σε πείσουμε σόνει και καλά πως είναι καλή η Philips επειδή είσαι φανατικός οπαδός της?
Και τί σημαίνει αυτό?
Είχες κάποτε αποχυμωτή Philips που σου βγήκε καλός?
Μη κολλάτε στο παρελθόν και συγκρίνετε μήλα με μήλα και όχι με μπανάνες.
Σημασία έχει τί ισχύει τώρα στις TV και όχι πριν 20 χρόνια.

Kostas5579

Του προτεινα την Philips (ενω, τωρα που διαβαζω ολο το thread βλεπω οτι, ειχε καταληξει αλλου)
γιατι ειναι καλυτερο να φαει στην μαπα τα μειονεκτηματα της τηλεορασης που ερωτευθηκε ΑΥΤΟΣ
παρα τα μειονεκτηματα της τηλεορασης που του ΠΡΟΞΕΝΕΨΑΝ ..... (καμια μομφη για τους αρτια
κατηρτισμενους του φορουμ, ειναι θεμα ψυχολογιας καταναλωτη και οχι αχαριστια προς "δασκαλους").

Υπενθυμιζω οτι, πριν ενα χρονο .... δεν ηξερα τι σημαινε burn-in για τις plasma και clouding για τις LCD-LED.
Oυτε ψαχνω φταιχτη που αγορασα την V20. ΗΜΟΥΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ .... και ο ερωτας ειναι ΠΑΡΑΖΑΛΗ.

Starflyer

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Δεν διαθετω την καταρτιση καποιων πολυ ψαγμενων θαμωνων του φορουμ αλλα ειμαι ενα χρονο παλιοτερος(-σοφοτερος) απο σενα.
Μαλλον, αυτο ΑΡΚΕΙ για σενα.

Ημουν ετοιμος να παρω την Samsung UE55D8000 πριν ενα μηνα. Πριν δεκα μερες ημουν ετοιμος να παρω την Sony KDL-55HX920
αλλα δεν θα την εβρισκα πολυ ανετα, εδω πανω, στην Θεσσαλονικη. Πριν μια βδομαδα μου φανερωσαν (οι λεβεντες του φορουμ)
οτι υπαρχει και η Philips 52PFL9606, Direct LED στα 200 Hz (1000 με επεξεργασια) και ψαρωσα. ΚΑΙ ΕΓΩ .... !!!!!!
Σκεφτηκα να παω να την κλεισω εως οτου ακουσα οτι η Philips παραταει τον τομεα των τηλεορασεων (!!!) και οτι
η Sony παραγγελνει τα πανελ της απο την LG και τα συναρμολογει στην Ισπανια (!!!???)

Εσυ τι λες ? Ειμαι λιγοτερο μπερδεμενος απο σενα ? Που υποτιθεται οτι στην κατηγορια των 2000-2400 ευρω
οι επιλογες επρεπε να ειναι πολυ πιο ξεκαθαρες .....

(στην κατηγορια των 1000 ευρω δεν μπορω να σε συμβουλεψω γιατι δεν ψαχνω εκει μεσα, η ST30 και η 6900
δεν ειναι τηλεορασεις που θα σε προδωσουν, αλλα κανεις δεν μπορει να δει τον κοσμο με τα δικα σου ματια ...
πηγαινε στην Λαρισα η στην Αθηνα και μπες να κοιταξεις ο ιδιος καμια 50αρια τηλεορασεις αραδιασμενες να παιζουν
την ιδια ταινια !!!)

Kostas5579

Του προτεινα την Philips (ενω, τωρα που διαβαζω ολο το thread βλεπω οτι, ειχε καταληξει αλλου)
γιατι ειναι καλυτερο να φαει στην μαπα τα μειονεκτηματα της τηλεορασης που ερωτευθηκε ΑΥΤΟΣ
παρα τα μειονεκτηματα της τηλεορασης που του ΠΡΟΞΕΝΕΨΑΝ .....

Συμφωνώ απολύτως. Καλύτερα να ζήσεις με την επιλογή που κάνεις ο ΙΔΙΟΣ παρά με αυτήν που σου επιβάλουν άλλοι παρότι μπορεί να έχουν αντικειμενικά δίκιο. Ειδικά στην εικόνα που ο υποκειμενικός τομέας μετράει πολύ , βλέπουμε πχ. την ίδια τηλεόραση ο ένας να την χαρακτηρίζει άψογη και άλλος για τα μπάζα.

Last minute info ....

Υπαρχει ενα μοντελο LG ... που ακομα δεν εχει ελθει στην Θεσσαλονικη και εχει πανελ απο ... NanoLED !!!!
Ειναι το LG 55LW980S (και, χωρις να ειμαι σιγουρος ακομα, εχει ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ καθετη σαρωση στα 400 Hz).
Ψαχνω στο νετ και (εκτος απο καποια γερμανικα sites) δεν βλεπω αρκετη πληροφορια γυρω απο το
συγκεκριμενο μοντελο. Αυριο θα παω στο Πλαισιο να ρωτησω ... ΕΑΝ θα το φερει ... (χλωμο)

(φυσικα, θα κυκλοφορησουν και μοντελα σε λιγοτερες ιντσες και χρηματα .... stay tuned )

Kostas5579

Σκεφτηκα να παω να την κλεισω εως οτου ακουσα οτι η Philips παραταει τον τομεα των τηλεορασεων (!!!) και οτι
η Sony παραγγελνει τα πανελ της απο την LG και τα συναρμολογει στην Ισπανια (!!!???)
Φιλε μου με το συμπαθειο ,αλλα κι εγω χτες ακουσα οτι σημερα θα βρεχει με κρυο κι ειχε νοτια & 19C ολη την μερα ,ιδιως αυτο με την Σονυ πρεπει να ειναι πολυ ευφανταστο σεναριο
Φιλικα παντα ..απο την αλλη βλεπω μια ταση επιθεσης στον φιλο που ανοιξε το θεμα και προς τι ?

Υπαρχει ενα μοντελο LG ... που ακομα δεν εχει ελθει στην Θεσσαλονικη και εχει πανελ απο ... NanoLED !!!!
Ειναι το LG 55LW980S (και, χωρις να ειμαι σιγουρος ακομα, εχει ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗ καθετη σαρωση στα 400 Hz).

Μπα αστο καλυτερα. Πολυ προβληματικο μοντελο. Δες εδω ενδεικτικα...

http://www.olympiacos24.gr/podosfairo/45333-υποκρισια-οικοπεδα-και-εφημερίδα-γα/

Και εδω...

286003d1326460195-official-lg-lw980t-full-led-nano-3dtv-thread-part-6-img_1359.jpg

http://www.avforums.com/forums/lg-f...80t-full-led-nano-3dtv-thread-part-6-a-2.html

Last minute info ....

IPS-LCD είναι το πάνελ με DirectLED οπίσθιο φωτισμό και μία σίτα να παρεμβάλλεται μεταξύ αυτών των δύο. Επειδή η σίτα έχει πολύ μικρές τρυπούλες, η LG σκέφτηκε να ονομάσει την τηλεόραση NanoLED... :flipout:

Kαθαρόαιμα 400Ηz εμπορικά πάνελ LCD, δεν υφίστανται ακόμα...

Απάντηση: Re: Εγκρίνετε την αγορά της Phillips 47' PFL7606H;

...αυτο με την Σονυ πρεπει να ειναι πολυ ευφανταστο σεναριο...

Ναι, είναι... Από την SAMSUNG παίρνει πάνελ, όχι απ'την LG...

Re: Απάντηση: Re: Εγκρίνετε την αγορά της Phillips 47' PFL7606H;

Ναι, είναι... Από την SAMSUNG παίρνει πάνελ, όχι απ'την LG...

Εγω παντως απο οτι ακουσα τα μοιραζονται τα πανελ με οτι σημαινει αυτο ..

Μάγκες καλησπέρα... Μόλις γύρισα από Λάρισα, και αντί να είμαι πιο ξεκάθαρος είμαι πιο προβληματισμένος.... Στο Mediamarkt πέτυχα ένα παλικάρι πωλητή, που υποστήριζε σαν τρελός την επιλογή μου στη Phillips... λεγοντας μου ότι το 3D της ειναι σαν το 3D της LG ακριβώς... και γενικότερα μου είπε, μαζί με άλλον ένα πωλητή, να μη πάω με τίποτα σε plasma...

Φευγοντας ήρθα και λέω στον αδερφό μου, φιούξ, κλειδώσαμε στην αρχική επιλογή... και μπαίνω εδω και π´αλι νιώθω υπερβολικά περίεργα..

Εχεις δικιο, Nick2crete ... μαλλον παιρνει panels απο την Samsung και οχι την LG.
Αυτο που με χαλαει ειναι οτι τα panels ΔΕΝ τα φτιαχνει η ιδια η SONY.
Γιατι ? Δεν εχει τεχνογνωσια ? Η γιατι, οι Κορεατες θα ειναι παντα φθηνοτεροι ?
Παει περιπατο η υψηλη ποιοτητα. Κριμα ... μιας και μιλαμε για ΙΑΠΩΝΙKH εταιρια ΟΡΟΣΗΜΟ.

Yperion

Εγω διαβασα αυτο το link
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/10270-lg-55lw980s-review.html
και αυτο που μου εμεινε ειναι οτι με το καταλληλο tuning μπορεις να εξαλειψεις αρκετο απο
το clouding του panel της LG. Ομως, εχω ακομα πολλα να ρωτησω για το τι ακριβως ειναι
οι ΖΩΝΕΣ ..... ??? Και γιατι περισσοτερες ζωνες σημαινει καλυτερος ΤΟΠΙΚΟΣ ελεγχος ???

JL (γατε ...)

Με χαλασες ασχημα, τωρα. Αλλα, ΔΕΝ μπορω και να σε αγνοησω (γμτ).
Αφου επεσε και το τελευταιο οχυρο (400 Hz refresh rate) ξαναγυριζω στην θλιψη μου.
Τελικα, ενα iPad (κολλημενο στη μουρη) ειναι λιγοτερο δαπανηρη επιλογη.
(με μια κολλητικη ταινια, γυρω-γυρω .....)

Starflyer

Τα θυμασαι τα viewmaster με την ροζετα ? Τα προλαβες ?
20 δραχμες το ενα ... και οι ροζετες, τζαμπα !!!

Last edited:
Γνώμη μου, πάρε την 7606 και ανοίγεις καινούργιο thread όταν με το καλό σε κάποια χρόνια προβείς σε αγορά καινούργιας τηλεόρασης. :smile: Στα MediaMarkt από πέρσι έχουν σταματήσει να πωλούν Panasonic τηλεοράσεις οπότε δε βλέπω κάποιο λόγο να προωθούν οι πωλητές που εργάζονται εκεί plasma τηλεοράσεις οι οποίες δεν υπάρχουν σε αυτούς. ;) Απλά για την Philips που έχεις επιλέξει καλό θα είναι να απενεργοποιήσεις εντελώς το frame interpolation που χρησιμοποιεί καθώς η κίνηση γίνεται εντελώς αφύσική. Έχω δει σε φίλο την 5605, σχετικά καλή τηλεόραση αν και ακριβή για την ποιότητά της σε σχέση με αντίστοιχες LCD άλλων κατασκευαστών (όπως οι περισσότερες Philips). Σε αθλητικά το Natural Motion λειτουργεί συμπαθητικά θα έλεγα, αλλά σε ταινίες αλλοιώνει κατά πολύ την κινηματογραφική αίσθηση που θα έπρεπε να βλέπεις. Αυτά τα ολίγα από εμένα, για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να δεις τα αντίστοιχα threads με εντυπώσεις από κατόχους τηλεοράσεων Philips.

Last edited:
@SR71B Ε ναι, αν πιστεύεις τις διαφημίσεις της κάθε εταιρίας που θέλει να πουλήσει με ΚΑΘΕ τρόπο, φυσικό είναι να απογοητευτείς όταν μάθεις την πραγματικότητα... Τουλάχιστον δεν έχεις αγοράσει ακόμα...
@starflyer, κατ'αρχάς με γεια, 2ον, πιστεύεις πραγματικά πως εμείς εδώ έχουμε μεγαλύτερο κέρδος απ'τον κάθε πωλητή να σου πλασάρουμε την τηλεόραση που θέλουμε? 3ον αφού την είδες και σου άρεσε έκανες καλή επιλογή, την άποψήμου την είπα πριν, σελ.2 νομίζω, 4ον τουλάχιστον είδες καμιά plasma να σου φύγει η απορία?

Μάγκες καλησπέρα... Μόλις γύρισα από Λάρισα, και αντί να είμαι πιο ξεκάθαρος είμαι πιο προβληματισμένος.... Στο Mediamarkt πέτυχα ένα παλικάρι πωλητή, που υποστήριζε σαν τρελός την επιλογή μου στη Phillips... λεγοντας μου ότι το 3D της ειναι σαν το 3D της LG ακριβώς... και γενικότερα μου είπε, μαζί με άλλον ένα πωλητή, να μη πάω με τίποτα σε plasma...

Εμείς δεν είμαστε πωλητές. Χομπίστες είμαστε.

Αν ήμασταν πωλητές θα σου λέγαμε οτι είναι μια τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας "LED" στα 400 Hz και διάφορες άλλες μπαρούφες.

Παρόλα αυτά εσύ αποφασίζεις.

Φευγοντας ήρθα και λέω στον αδερφό μου, φιούξ, κλειδώσαμε στην αρχική επιλογή... και μπαίνω εδω και π´αλι νιώθω υπερβολικά περίεργα..

Και επειδή ο πωλητής είναι αντικειμενικός και η γνώμη του έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτή των εκατοντάδων κατόχων plasma(μόνο στο forum)= μη πας ποτέ σε plasma!

Έγω ξέρωπολύ λίγα πράγματα βρε παιδιά και αυτό έχει φανεί από την αρχή... εγώ είχα την αίσθηση ότι οι plasma είναι παλιά τεχνολογία...

Οσο για τις Panasonic πήγα στην Ηλεκτρονική Λάρισας και είχε μόνο την Panasonic ut30 και αυτή στις 42 ίντσες και δεν κατάλσβα και πολλά, μου φάνηκε λίγο σκοτεινή, βέβαια οι τρόμπες εκεί είχαν να παίζει στις tv μια ταινία κατεβασμένη σε dvd-rip και φρίκαρα με την ανοργανωσιά...

Στα Mediamarkt που είχε φοβερές παρουσιάσεις, ξανακόλλησα με τη ´δικιά´ μου και οι άλλες μου φαινόντουσαν ένα χάος στο οποίο δεν μπορούσα να επικεντρωθώ... Είχα και τη δικιά μου παρέα, η οποία ψαρωσε με το ambilight και τα έχω κάνει στο μυαλό μου, σαλάτα εποχής που καταλ´αθος έπεσε μέσα ένα μπουκάλι ξύδι...

Παλιά ξεπαλιά δεν έχει σημασία στην εικόνα που βλέπεις.
Αυτό θα σκέφτεσαι όταν βλέπεις μια ταινία σε plasma?
Κρίμα που είναι παλιά η τεχνολογία?
Οι CRT που είναι ακόμη πιο παλιά δεν έχουν πολύ καλύτερη εικόνα σε τηλεοπτικό απ'τις LCD?
Οπότε το παλιό δε σημαίνει τίποτα, διαφορετική τεχνολογία είναι.

Εν τέλει παιδιά πείτε μου ανάμεσα στη Phillips 47pfl7606H και την Panasonic 50st30, ποιά να πάρω; Αυτές είναι οι υποψήφιες, δεν μπορώ να βάλω άλλες στη λίστα... αν μπορεί κάποιος να κάνει ένα crash test, ευπρόσδεκτο...

Έγω ξέρωπολύ λίγα πράγματα βρε παιδιά και αυτό έχει φανεί από την αρχή... εγώ είχα την αίσθηση ότι οι plasma είναι παλιά τεχνολογία...

Οι κρύσταλλοι LCD ανακαλύφθηκαν το 1888! Ενω τα ρολογια και κομπιουτερακια LCD ειναι εδω και μια 20ετια στην αγορα...

MA-2.JPG

Aν θελεις να μιλησουμε για LED παμε ακομη πιο παλια...

Led-Clock1.jpg

Αυτά όμως είναι άσχετα με το θέμα "αγορά τηλεόρασης".

Για εμένα ήδη έπρεπε να έχεις αγοράσει την Philips.