Εγώ πότε θ´ακούσω......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Εγώ πότε θ´ακούσω......

Λοιπόν από χθες το βράδυ με μνήμη αφιερωμένη 1094MB στο Α+ καμία διακοπή. Γάργαρο νεράκι.
Παράγγειλα βέβαια και ένα κιτ Crucial 16GB και πιστεύω να έρθει σε λίγες μέρες. Μια και είμαστε για πέστε μου κάτι και περί up-sampling! Στο Mytek το έχω on, στο A+ none. Καλώς, κακώς...?

Απάντηση: Re: Εγώ πότε θ´ακούσω......

Πάντως δεν θα πρέπει να επηρρεαζόμαστε απο το κάθε είδους hype ειδικά στον ειδικό τύπο οπού προωθείται εντέχνως κάθε είδους φετίχ και μαζοχισμός με απώτερο σκοπό την τσέπη μας..

+1
Να διευκρινίσω πως δεν επρόκειτο για άρθρο αλλά κάποια σκόρπια νήματα εδώ και εκεί σε διάφορα φόρουμς.
Κι όσο για την τσέπη..το φθηνότερο που είχαν στην λίστα εκεί που αναφέρομαι,είχε ένα ταληράκι...το ακριβότερο ...άστο.
Προφανώς οι συγκεκριμένοι δεν γνωρίζουν από κρίσεις.
(Θα μου πεις τι πάω και διαβάζω ενώ ακούω με την EM-U-λα μου και θα έχεις και δίκαιο :flipout: )

Εγώ θα έλεγα να δοκιμασίες όλες τις πιθανότητες.... Καθόλου, στο Α+, κ στο Mytek.
Η "μηχανή" upsampling του Α+ θεωρείται πολύ καλη...
Προσωπικά επιλέγω να κάνω upsampling στα 16/44.1 αρχεία κ απο κει κ πανω να παίζω native. Κ αυτό όχι παντα.. Αναλόγως τα φεγγάρια :)

Δεν θέλετε να αρχίσουμε κουβέντα κ για την beta έκδοση του Α+ που έχει ολόκληρη μηχανή dsp υποθέτω ε; -bye-

Παίδες όλοι έχετε δίκαιο και το ίδιο ισχύει και στα πισι ... αν έχεις άφθονη μνήμη, καλύτερο ακουστικό αποτέλεσμα έχεις αν ορίζεις στον εκάστοτε πλέυερ (είτε Α+ είτε foobar) να κάνει full file buffering, οπότε στην περίπτωση χαι-ρες αρχείων θέλεις πραγματικά πολύύύύύύ´μνήμη ... ωστόσο, αν δεν έχεις πάνω από 6 - 8 μβ, τότε η όλη διαδικασία θα προκαλέσει πρόβλημα στο όλο μηχάνημα που θα εκδηλωθεί με κλικς ποπς είτε (στα windows) με μηνύματα περί ανεπαρκούς μνήμης ...

Οπότε απλά, όπως συμβούλευσε και ο Πέτρος τον Γιώργο, βρίσκεις μια μέση λύση, που ίσως δεν είναι η κορυφαία από ηχητικής πλευράς, αλλά ωστόσο είναι απροβλημάτιστη ....

Σπυρο δεν υπαρχει λογος να γινει κατι τετοιο ειναι αλλος ενας urban myth που αφορα το χομπυ μας,με 4 γιγα ακουω στο μακ και ποτε δεν ακουσα λοξυγγες οτι αρχειο και αν επαιξα και οτι δειγματοληψια και παντα παιζω με buffer λογικο,και δεν εχει καμια διαφορα στον ηχο,τα υπολοιπα απλα τα φαντασιονομαστε.
οι λοξυγγες ειναι ειτε λαθος του χρηστη ή κακου υλικου περιφεριακου,ή παλιων δυνατοτητων μηχανηματος που τρεχει βαρια γιαυτο προγραμματα,
οι περισσοτεροι χρηστες μακ δεν εχουν παρει χαμπαρι τις αλλαγες που κανει ο καθε player στο τμημα του midi και πως διαχειριζεται το output,
για να μην συνεχισω για πισι

Λοιπόν από χθες το βράδυ με μνήμη αφιερωμένη 1094MB στο Α+ καμία διακοπή. Γάργαρο νεράκι.
Παράγγειλα βέβαια και ένα κιτ Crucial 16GB και πιστεύω να έρθει σε λίγες μέρες. Μια και είμαστε για πέστε μου κάτι και περί up-sampling! Στο Mytek το έχω on, στο A+ none. Καλώς, κακώς...?

Kαλώς κάνεις.
Άσε το A+ να αναλάβει τον ρόλλο του τροφοδότη δεδομένων (η άν προτιμάς τρανσπορτ) κάτι που κάνει άπαιχτα και τα υπόλοιπα στο μικρό και θαυματουργό "κουτάκι" που έχεις αγοράσει.

Φυσικά θα μπορούσες να το απενεργοποιήσεις απο το Mytek και να το ενεργοποιήσεις στο A+ όπως λέει και ο Μιχάλης όμως προσωπικά δεν νιώθω καθόλου την ανάγκη εε.. ξέρεις δεν έχω και καθόλου χρόνο για παιχνίδια και εφόσον είμαι πέρα για πέρα ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα...

Τέλος με τίποτα δεν θα το ενεργοποιούσα και στα δύο ταυτόχρονα μια και αμφιβάλλω για την ευεργετική επίδραση του αχταρμά που θα προκύψει..

Last edited:
Σπυρο δεν υπαρχει λογος να γινει κατι τετοιο ειναι αλλος ενας urban myth που αφορα το χομπυ μας,με

Έχω ασχοληθεί με διάφορα χόμπυ στην ζωή μου και όλα έχουν κάποια κοινα (και off topic) γνωρίσματα. Το δικό μας παίρνει το χρυσό μετάλλιο στον μαζοχισμό με διαφορά. Η προθυμία με την οποία δεχόμαστε η ακόμα και επιβάλουμε στον εαυτό μας υποδείξεις οδυνηρές σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο χωρίς καμία τεκμηριωμένη ανταμοιβή σαν εμπειρία (φαινόμενο placebo) είναι πραγματικά ομηρική, ακόμα και στη Ελλάδα της κρίσης..

Στο computer audio οπου πολλά ψέμματα τελειώνουν και πέφτει πολύ "ξεβράκωμα" είναι πραγματικά άξιο παρατήρησης και θαυμασμου το πώς μόνοι μας δημιουργούμε τέτοιες νοοτροπίες και ιδέες απο το μηδέν... Μετά φταίνε οι κατασκευαστές που μας "δουλεύουν"..

Last edited:

για πέστε μου κάτι και περί up-sampling!

Περίπου κάτι σαν το scaling των dvd για να παίξουν σε High Definition τηλεοράσεις χωρίς artifacts.
Σον ήχο βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο να επιτευχθεί ένα σωστό και φυσικό αποτέλεσμα με αποτέλεσμα το κακό upsampling που πραγματικά θα χαρκτήριζα σαν "τσίρκο..".

Γενικά απο τα λίγα που έχω καταλάβει δημιουργείται τεχνηέντως μια έξτρα αίσθηση του χώρου ανάμεσα στα όργανα ενώ επεκτείνεται και με κάποιον τρόπο το όριο στην πληροφορία που αφορά τα άκρα με αποτέλεσμα το φίλτρο αποκοπής ψηφιακού θορύβου/ (κουδούνισμα) να μετατίθεται σε μή ακουστές συχνότητες και να ακούγονται τα πρίμα κυρίως πιό απαλά και ήρεμα και εκτεταμένα (χωρίς ψηφιακίλα) αλλα και τα μπάσα πιό διαυγή και μεστά ενώ δινεται και μία αίσθηση πιό ομαλής, αναλογικής αν θές ροής.

Το τελικό αποτέλεσμα όταν η μέθοδος αυτή έχει εφαρμοστεί επιτυχημένα φτάνει (στο Mytek τουλάχιστον) τον ήχο των Hi-res αρχείων κατα 90-95% ανάλογα και με την ποιότητα του αρχικού υλικού, καθόλου άσχημα θα έλεγα..

Last edited:
Δεν θέλετε να αρχίσουμε κουβέντα κ για την beta έκδοση του Α+ που έχει ολόκληρη μηχανή dsp υποθέτω ε; -bye-

Για δώσε κάννα Link (για να μην το σκίσουμε το νήμα..)

Σε ότι με αφορά σκίστε το!! Κάτι θα μάθουμε πάρα πάνω.

Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Επειδή είχα γράψει παραπάνω ότι τα macmini mid 2011 δε δέχονται πάνω από 8 γιγα ram: Αυτό δεν ισχύει, πολλοί έχουν βάλει 16 γιγα και το μηχάνημα εργάζεται κανονικά. Ο λόγος που η apple δεν το συνιστά είναι μάλλον ότι όταν βγήκαν αυτά τα μοντέλα οι τιμές των ram 16gb ήταν στο θεό, κόστιζαν όσο ο ίδιος ο υπολογιστής.

Το ίδιο θα κάνω κι εγώ. Επειδή είχα γράψει παραπάνω ότι τα macmini mid 2011 δε δέχονται πάνω από 8 γιγα ram: Αυτό δεν ισχύει, πολλοί έχουν βάλει 16 γιγα και το μηχάνημα εργάζεται κανονικά. Ο λόγος που η apple δεν το συνιστά είναι μάλλον ότι όταν βγήκαν αυτά τα μοντέλα οι τιμές των ram 16gb ήταν στο θεό, κόστιζαν όσο ο ίδιος ο υπολογιστής.

Νταξ – αυτοί θέλουν να σου πουλήσουν μονό τις δικές τους πανάκριβες ‛υποστηριζόμενες’ μνήμες … και το ακριβό service τους …
Για αυτό είμαστε εδώ ;-)

Φυσικά όσο περνά ο καιρός τόσο περισσότερα media / audio PCs/MACs θα βλέπουμε που δεν αναβαθμίζονται καν. Ενώ τα hiendαδικα music-pc-servers music-network-players etc. φυσικά είναι με πάγιο hardware και ούτε καν το open source λειτουργικό τους δε θέλουν οι εταιρίες να πειράζεις.

Το καλό στην υπόθεση πάντως είναι ότι πια είναι κατανοητό ότι δε χρειαζόμαστε κανένα υπερυπολιστή για να ακούμε μουσική :-)

Και ότι ο Γιώργος τα καταφέρνει – είναι για εμένα πολύ σημαντικό μήνυμα – προς όλους :-)

Κώστα οι μνήμες(Crucial) ήρθαν και εγκαταστάθηκαν.( Μία μέρα από Αγγλία με UPS 17E μεταφορικά) Όλα καλά. Έδωσα ~8 GB στο Α+ και τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.

Κώστα οι μνήμες(Crucial) ήρθαν και εγκαταστάθηκαν.( Μία μέρα από Αγγλία με UPS 17E μεταφορικά) Όλα καλά. Έδωσα ~8 GB στο Α+ και τα προβλήματα εξαφανίστηκαν.

Ωραίος!!!

Άντε μεγειές. Τώρα είσαι "τούμπανο" που λένε.. Καλή συνέχεια σε αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσης και ακουστικής ευχαρίστησης!..

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.

Για δώσε κάννα Link (για να μην το σκίσουμε το νήμα..)
Στην εκδοση 1.4.9.9 αυτη την στιγμή...
http://audirvana.com/?page_id=216

Πάτε στην καρτέλα AudioUnits στο prefs και πελαγωστε ελευθερα...
Εγω δεν έχω ασχοληθει ακόμα με το θεμα αλλα αν ξέρεις τι κάνεις και το κάνεις με προσοχή μάλλον εχεις στα χεριθα σου ενα ισχυρο εργαλειο room correction...
To νημα στο CA http://www.computeraudiophile.com/f11-software/audirvana-1-5-beta-15940/

Last edited:
Γίώργο καλορίζικο το καινουριο "τουμπανο" :)

Για πες μας εντυπώσεις!
Τι feedback εχεις απο το activity monitor; Swap; Page outs; Υποθέτω 0 συνεχως... Ακόμα και στον Bruckner :)

Το καλό με την κρουσιαλ ειναι πως σου βγαζει τις επιλογες που ειναι συμβατες ακριβως με το μακ που εχεις... μου εκανε εντυπωση πως η μνημη που εβγαλα πο το μινι ηταν ακριβως ιδια μαρκα με αυτη που μου στειλανε...
Επίσης για το δικό μου η απλ δεν δινει δυνατότητα 8gb αλλα το μηχανημα την δεχεται κανονικά... οχι παραπάνω ομως!!

Γιώργο (geovar), πολύ χαίρομαι που απολαμβάνεις το καινούργιο μηχανάκι.
Μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω κι' ελπίζω να μην προκαλέσω κανένα flame! :rolleyes:
Ποιό από τα δύο απολαμβάνεις πιο πολύ και για περισσότερο χρόνο;
Το καινούργιο μηχανάκι της Mytek ή τα παλιά αλλά δοκιμασμένα βαριά πυροβόλα της EMT; :cool: