(Egreat EG-M31A) ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

Status
Not open for further replies.

minakos

Established Member
19 August 2008
160
ΓΙΑ ΧΑΡΑ.
ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΩ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2-3 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΧΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΛΕΒΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ
ΟΤΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙ
ΔΙΣΚΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ .....ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ...ΣΩΣΤΑ..
ΕΙΝΑΙ Ο Κ 100% ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.EIKONA-HXOΣ ΑΠΕΧΤΑ.
ΚΑΙ ΜΕΣΩ HDMI.

ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.
Δ Ε Ν Μ Π Ο Ρ Ε Ι Ν Α Π Α Ρ Ε Ι ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΙP ADRRESS.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ 10 ΑΝΑΠΣΕ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ IP ΣΤΙΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ. !!!!!!!!

ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΙΣ IP ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ INTERNET.
BAZO P.X MIA IP ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΥΤΤΕΡΗ ΤΟΥ RUTER ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ
255.255.255.0 ΜΕΤΑ GATEWAY ΤHN IP TOY RUTER AΛΛΑ...ΤΙΠΟΤΕ.
ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΜΠΑΙΝΕΙ.

ΚΑΜΜΜΙΑ ΙΔΕΑ ???
ΤΟ ROUTER MOY ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ME DHCP ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ
ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΜΗΧΑΝΗΜΜΑΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΣΥΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧA ΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΜΕ ΙP ADRRESS.
AAA... NA ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ HOL TO FRITZBOX 1740.\

Το πρόβλημα αυτό έχει παρατηρηθεί κι από άλλους.Εγώ προσωπικά αποσυνδέω και επανασυνδέω το καλώδιο δικτύου για να το δει.Δεν ξέρω μήπως φταίει και το μήκος του καλωδίου (το δικό μου είναι περίπου 30 μέτρα)

Re: Απάντηση: (Egreat EG-M31A) ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΔΙΚΤΥΟΥ

Το πρόβλημα αυτό έχει παρατηρηθεί κι από άλλους.Εγώ προσωπικά αποσυνδέω και επανασυνδέω το καλώδιο δικτύου για να το δει.Δεν ξέρω μήπως φταίει και το μήκος του καλωδίου (το δικό μου είναι περίπου 30 μέτρα)

Με καλώδιο δικτύου στα 25μέτρα δεν έxω πρόβλημα σύνδεσης. Ip του έχω δώσει εγώ. Απλά στο ιντερνετ είναι απίστευτα αργό. Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 4 με 5 mb/sec.

Δεν έχω δουλέψει καθόλου το Egreat, αλλά και το DVICO 4100 που έχω εγώ, τόση ταχύτητα έχει στη μετάδοση δεδομένων από το δίκτυο, δηλ. 4-5mb/sec.

30 ΜΕΤΡΑ ??? ΤΙ 30 ........ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 1.5 ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ
ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΛΕΜΕ.
ΟΠΟΤΕ ΤΟΥ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙ.

Πάντως το δικό μου με καρφωτή ΙΡ παίζει κανονικά και στο δίκτυο και στο διαδίκτυο.

Πάντως το δικό μου με καρφωτή ΙΡ παίζει κανονικά και στο δίκτυο και στο διαδίκτυο.

TI BAZΗΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ...
ΜΗΠΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ DNS ??? ΓΙΑΤΙ IP-255...-GATEWAY ΕΙΝΑΙ ΑΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΚΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ....DNS ???

DNS βάζω την ip του router.
Μπορείς να βάλεις όμως και τις διευθύνσεις που σου δίνει ο παροχέας internet.

DNS βάζω την ip του router.
Μπορείς να βάλεις όμως και τις διευθύνσεις που σου δίνει ο παροχέας internet.

Tις διευθύνσεις που σου δίνει ο παροχέας internet τις παίρνει αυτόματα. Τουλάχιστον στο δικό μου egreat M31B

ΤΙΠΟΤΕ..............
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΔΟΚΙΜΩΝ..........ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΔΙΚΤΥΟΥ Π Ε Ρ Η Φ Α Ν Ο

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ IP.

ΟΤΙ ΑΛΛΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΒΑΛΩ ΠΑΝΩ ΣΤΟ RUTTER ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΑΜΕΣΩΣ

TO EGREAT !!!!!!!!!!!!!!! ΑΣΤΑ ΒΡΑΣΤΑ.

Νέα δεδομένα!Τοποθέτησα ένα switch στο δωμάτιο που είναι το egreat για να συνδέσω κι άλλες συσκευές στο δίκτυο και το πρόβλημα εξαφανίστηκε!Βλέπει δίκτυο αμέσως και στο αυτόματο!Άρα κάτι παίζει με κάποια routers,ή με το μήκος του καλωδίου από την πηγή.

Last edited:
Τελικά μετά από πολλές δοκιμές,βρήκα την αιτία του προβλήματος στη δική μου περίπτωση.Το egreat είχε πρόβλημα μόνο όταν συνδεόταν στο router μέσω ενός switch planet fsd 803 που έχω.Όταν συνδέεται κατ'ευθείαν στο router ή όταν μετά το planet συνδέω ένα δεύτερο switch onelevel που έχω και σ'αυτό συνδέω το egreat,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και το μηχάνημα "βλέπει" δίκτυο κατ'ευθείαν μόλις ανοίγει και στην αυτόματη ρύθμιση.Μετά από αυτό συμπεραίνω ότι το egreat έχει μερική ασυμβατότητα (κάποιο bug?) με ορισμένα routers και switches.Η λύση είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιος router ή switch με το οποίο δεν έχει πρόβλημα,ή να παρεμβληθεί μεταξύ του router και του egreat ένα switch(αφού το δοκιμάσουμε πρώτα και κάνουμε αρκετές επανεκκινήσεις για να βεβαιωθούμε ότι είναι συμβατό).Τέλος το μήκος του καλωδίου δεν φαίνεται να έχει σχέση,καθώς δοκίμασα καλώδια από ένα έως πάνω από τριάντα μέτρα με το ίδιο αποτέλεσμα ,κατά περίπτωση.

Status
Not open for further replies.