Egreat EG-M31Β vs. HTPC

Status
Not open for further replies.
Ακόμα πιο βασικό για εμένα είναι αν μπορεί να κάνει stream από το δίσκο (σε folder format) ή το drive του HTPC, DVD και BD! Μπορεί;

Όπως γράφω και παραπάνω, για HD DVD / BD δεν έχω καταλήξει 100%.

Αλλά όλα τα υπόλοιπα τα παίζει μια χαρά μέσω LAN, ακόμα και αρχεία ts με τρελά bitrates.

Εννοείτε και σε folder format.

Οσον αφορά την εμφάνιση, με το egreat δεν ξέρω πόσο μεγάλη διαφορά έχει Γιάννη αλλά με το καλαμπόκι άστο... το ένα είναι consumer συσκευή που τη βάζεις στο rack σου και χαίρεσαι να τη βλέπεις και το άλλο είναι ένα κουτί σκληρού δίσκου που ψάχνεις καμιά γωνιά να το κρύψεις.
Οσον αφορά και την λειτουργικότητα διάβασε στο θέμα με το popcorn Την δική μου εμπειρία.
Προσωπικά, μεταξύ Tvix και popcorn η διαφορά τιμής είναι ρεαλιστικότατη και λογικότατη.

Εμενα μ ενδιαφερει κυριως το πληθος των format που παιζουν, η ποιοτητα της εικονας και το ποσο καλα παιζουν αυτα.
Επισης αν παιζουν Ελληνικους υποτιτλους σε μορφη .srt klp χωρις να πρεπει να μπλεκεις σε δυσκολα τερτιπια (γι αυτα εχω το htpc) !

Η ποιότητα της εικόνας είναι ανέλπιστα καλή.

Ειδικά σε DVD θα τολμούσα να πω ότι το NMT παίζει καλύτερα από το HTPC (??!?!), αν εξαιρέσεις το cropping που κάνει γύρω από την εικόνα.

Για υλικό 720p και 1080p οι διαφορές είναι σχεδόν ανύπαρκτες, εκτός αν έχεις ξεσκίσει το HTPC στο luma sharpen.

Με τους υπότιτλους παίζει μια χαρά, έχοντας ρυθμίσεις για μέγεθος, ύψος, χρώμα, delay, κτλ.

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31Β vs. HTPC

Ειδικά σε DVD θα τολμούσα να πω ότι το NMT παίζει καλύτερα από το HTPC (??!?!), αν εξαιρέσεις το cropping που κάνει γύρω από την εικόνα.

Παρακαλώ μπορεί να γίνει sticky η παραπάνω πρόταση στην κατηγορια HTPC; :flipout::flipout:

Αν έχεις ένα απλό μάτι τηλεθεατή δε νομίζω ότι διακρίνεις διαφορές...
Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη στο παραπάνω ποστ.

Για μένα ο μόνος σοβαρός λόγος που μπορεί κάποιος να προτιμήσει ένα HTPC είναι ότι με αυτό θα μπορεί να παίζει τα πάντα, ενώ με έναν ΝΜΤ player κάποια αρχεία θα έχουν πάντα πρόβλημα...

Απάντηση: Re: Egreat EG-M31Β vs. HTPC

Αν έχεις ένα απλό μάτι τηλεθεατή δε νομίζω ότι διακρίνεις διαφορές...
Συμφωνώ απόλυτα με τον Δημήτρη στο παραπάνω ποστ.

Για μένα ο μόνος σοβαρός λόγος που μπορεί κάποιος να προτιμήσει ένα HTPC είναι ότι με αυτό θα μπορεί να παίζει τα πάντα, ενώ με έναν ΝΜΤ player κάποια αρχεία θα έχουν πάντα πρόβλημα...

αφου περασε θαλασσα και ανεπνευσε ιωδιο,τι προβλημα να εχει?
τα αρχεια εχουν προβλημα.
μην τους ακους!!:flipout:

για το cropping για τσεκάρετε το zoom . Είχα διαβάσει κάτι αντίστοιχο στο tvix που μερικοί έχαν εικόνα και έφταιγε το zoom έχει ένα κουμπάκι επάνω στο τηλεκοντρόλ.
Λέω μια ιδέα.

Η ταχύτητα που αναφέρει στα spec (3.0Gb/s) για την e-sata είναι πλασματική;Αντιγράφω ένα αρχείο από δίσκο e-sata απ'ευθείας συνδεδεμένο στο e-great και κάνει πάνω από το διπλάσιο χρόνο απ'ότι όταν τα έχω συνδεδεμένα μέσω e-sata και τα δύο στο pc.

Αυτή τη στιγμή το χρησιμοποιώ μέσω δικτύου, αλλά σκέφτομαι να αγοράσω έναν σκληρό. Επειδή άκουσα διάφορα περί θερμοκρασιών, αν τον τοποθετήσω εσωτερικά, αξίζει να τον δοκιμάσω σε εξωτερικό κουτί ως e-sata? Θα έχω πρόβλημα με την ταχύτητα σε 1080p?

εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά στα screenshots ,εκτός από το DVD που το nmt έχει λίγο μεγαλύτερο contrast.

Το πιο πιθανό είναι οτι φταίει η φωτογραφία.

To καλαμπόκι πάντως είναι ότι καλύτερο έχω αγοράσει το 2008 με 150 . Να'σε καλά φίλε Τασο!!!

Συμφωνώ κι εγώ φίλε sforti. Εφόσον μας βγουν αξιόπιστα τα μηχανάκια και δε τα παίξουν στο τρίμηνο, θα είναι σούπερ αγορές για τα χρήματα που δώσαμε.

Με την εικόνα καλά τα πάει.. Με τον ήχο τι γίνεται; Τι αποκωδικοποιεί το ίδιο και τι μπορεί να περάσει στον ενισχυτή για αποκωδικοποίηση; Εγώ που δεν έχω ενισχυτή που να αποκωδικοποιεί HD ήχο, θα μπορώ να δω ταινία BD streamed από το HTPC; Με τι ήχο;

Σήμερα το παρήγγειλα και γω, με βοήθησε και ο Δημήτρης -bye-με τα θετικά σχολιά του.

Status
Not open for further replies.