EGREAT EG-R1 media player

theopan
με εφτιαξες τωρα ε?
τι να σε πω....

Παντως εχω ηδη ενα στικακι wifi σε αλλο δωματιο (απο το πισι που γραφω τωρα) οποτε σκεφτομαι να κανω ενα τεστ και να το βαλω πανω.
Ομως μαλλον κλεινω περισσοτερο στο να βαλω καλωδιο ethernet, νομιζω ενα δεκαμετρο πρεπει να με φτανει.

Ισως σε ενοχλησω με καποιο μυνηματακι....
θενκς για την απαντηση.

Για ρίξτου φίλε μου καπάκι μια δεύτερη και αν δεις εκεί που φορτώνει (το κύκλο με τις τελείες) να κολά τότε άστο, αν έχεις παλιά έκδοση μπορεί να το συνεφαίρεις με κρύο αέρα από πιστολάκι, αν έχεις καινούργιας έκδοσης τότε ξεχνατο για μερικές ώρες και πάρε ένα ASUS O!Play να κάνεις την δουλειά σου.:a0210:

τι να σου πω....
να το κανω αυριο αν ειναι, και οσες δοκιμες θες.
Αλλα αν λες για 3 μηχανηματα μου φαινεται πολυ περιεργο.
Μηπως φταιει κατι αλλο?

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Για ρίξτου φίλε μου καπάκι μια δεύτερη και αν δεις εκεί που φορτώνει (το κύκλο με τις τελείες) να κολά τότε άστο, αν έχεις παλιά έκδοση μπορεί να το συνεφαίρεις με κρύο αέρα από πιστολάκι, αν έχεις καινούργιας έκδοσης τότε ξεχνατο για μερικές ώρες και πάρε ένα ASUS O!Play να κάνεις την δουλειά σου.:a0210:
Παρόμοια κολλήματα εχω και εγώ και γι' αυτό περιμένω πριν ανοίξω την ταινία να μου βγάλει τις πληροφορίες της ταινιας κατω δεξιά και μετά την ανοίγω.
Επίσης αυτό το κάνει οταν παιζει απο USB απο δίκτυο ή και στα δύο;

μηπως απο την sata δεν παρουσιαζει τετοια προβληματα?
γιατι ολα απο εκει τα φορτωνω και οχι απο USB.

Σε εμένα παντως το πρόβλημα εμφανιζεται στο δίκτυο απ´όπου παιζω κυρίως τις ταινίες.

Re: Απάντηση: EGREAT EG-R1 media player

Σε εμένα παντως το πρόβλημα εμφανιζεται στο δίκτυο απ´όπου παιζω κυρίως τις ταινίες.

οκ δεν εχω φτασει ακομα σε αυτο το σημειο,
ισως απο δευτερα να επιχειρησω μια τετοια συνδεση και θα δω πως παει.

Re: Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

εμενα παντως παιζει ωρες χωρις να κολαει. και 2 και 3 ταινιες...
Τότε μάλλον καντέμης είμαι εγώ, για να μου τύχουν ένα μετά το άλλο ΤΡΙΑ(3) καινούργια EGREAT EG-R1, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ. Τι να πώ...:egg:

Re: Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Παρόμοια κολλήματα εχω και εγώ και γι' αυτό περιμένω πριν ανοίξω την ταινία να μου βγάλει τις πληροφορίες της ταινιας κατω δεξιά και μετά την ανοίγω.
Επίσης αυτό το κάνει οταν παιζει απο USB απο δίκτυο ή και στα δύο;
Βασικά παίζω από USB HD τις matroskes και πράγματι πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει την ταινία και μετά σε αφήνει να την παίξεις.
Αν όμως παω σε μια 2η και δω ότι δεν την αναγνωρίζει, ή πριν από αυτό αν το trailer του τίτλου της ταινίας σταματήσει να τρέχει, τότε καπούτ, κολά και πρέπει να περάσουν ώρες για να συνέλθει. Ακριβώς το ίδιο έκανε και στα τρία EG-R1 που δοκίμασα ΟΛΑ καινούργια!:furious3:
Αν τόξερα θα κράταγα το 1ο (μάλλον version 1.1) που συνερχόταν με κρύο αέρα από πιστολάκι. Τα δύο επόμενα (τελευταίας version 1.3) δεν ξεκόλαγαν ούτε με κρύο αέρα. Και τόχω σε πολύ καλά αεριζόμενο χώρο.
Εξάλλου είναι και κρύο όταν παθαίνει αυτές τις εμπλοκές.
Ελπίζω κάποιο νέο FW να λύσει το πρόβλημα, γιατί ΔΕΝ θέλω να πάω σε άλλον HD player επειδή το EG-R1 σαν 1080p HD Player πιστεύω ότι είναι το καλύτερο από την εμπειρία που έχω αποκομίσει εδώ και 4 χρόνια με διάφορους standalone HD palyers.

Δεν έχω τέτοιο πρόβλημα φίλε μου. Πάντως ολόκληρη ταινία μετά από κάποια άλλη δεν έχω δει. Ατελείωτο browsing δίσκου με search μέσα σε ταινία και το ίδιο και σε πολλές επόμενες έχω κάνει και δεν έχει κολλήσει. Συνεχόμενα δύο ώρες να ψάχνω σκηνές δηλ. από την μία στην άλλη.
Όπως είπα ΔΕΝ κολάει όταν παίζει μια ταινία όσο μεγάλη και αν είναι, ότι και να κάνω σαυτήν (play, pause, FW, RW, search,...). Οταν όμως τελειώσει και θελήσω να δω αμέσως κάτι άλλο, όταν κάνει browsing (ξέρεις το κύκλο με τις τελείες) εκεί κολά.

Συγνώμη παίδες τελικά το φταίξιμο δεν ήταν του EGREAT EG-R1, αλλά (μάλλον) του εξωτερικού μου σκληρού δίσκου(320GB WD 2.5" σε εξωτερική USB θήκη AC-Ryan) ή κάποιου HDMI switch που έχω, γιατί ο αδελφός μου το δοκίμασε στα δικά του μηχανήματα εξανλητικά και πάνω από 6 ώρες συνεχώς και για αρκετές μέρες! και ΔΕΝ του παρουσίασε ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΛΗΜΑ ή γενικά ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Αντίθετα λειτούργησε ΑΨΟΓΑ και ΤΑΧΥΤΑΤΑ και λόγω των περισσοτέρων συνδέσεων, λειτουργιών αλλά και ευκολιών τον θεωρεί(και εγώ φυσικά) τον BEST HD Player:Banane0: με την καλύτερη σχέση τιμής/απόδωσης!:drummer:

Last edited:
χμμμ soultanson
με εβαλες σε σκεψεις,
ειμαι ετοιμος να αγορασω μια εξωτερικη θηκη, αυτη εδω,
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008508
και να βαλω μεσα ενα σκληρο 500 gb.
Ελπιζω να μην εχω προβλημα.....

Οσο για σενα, φαινεται οτι τελος καλο - ολα καλα.

Καλησπέρα παιδιά
Παίζει κάποιο ρόλο αν το μηχάνημα θα παίζει από σκληρό δίσκο μέσω της usb ή της e-sata θύρας, λόγω ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων; Αυτός ο σκληρός θα αποτελούσε καλή λύση http://www.plaisio.gr/Turbo-X/Peripheral/External-Hard-Disc-Drives/Turbo-X-500-Gb-Usb2-E-Sata.htm που υποστηρίζει και τα δύο;

εχω αυτο το δισκο ακριβως απο το πλαισιο και τον πηρα λογω e-sata.
Δεν το εχω δουλεψει σε usb βεβαια.
Αλλα οτι του εχω βαλει να παιξει πανω δεν εχει τραβηξει κανενα ζορι.
Δεν ξερω αν αλλοι δισκοι που ειναι απλοι usb θα εχουν προβλημα ομως....

χμμμ soultanson
με εβαλες σε σκεψεις,
ειμαι ετοιμος να αγορασω μια εξωτερικη θηκη, αυτη εδω,
http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200008508
και να βαλω μεσα ενα σκληρο 500 gb.
Ελπιζω να μην εχω προβλημα.....

Οσο για σενα, φαινεται οτι τελος καλο - ολα καλα.

Για να είμαι ειλικρινής παρόλο που έχω δίπλα ένα άλλο καλό docking station αυτό εδώ (τρία τέτοια έχω στα 5 συνολικά docking station που έχω) ΔΕΝ το δοκίμασα με το EGREAT EG-R1 το οποίο περνά ακόμη "μαρτύρια" δοκιμών από τον αδελφό μου και απότι μου λέει τα πάει περίφημα με έναν USB WD passport 320GB. Πιθανώς να φτέει γιατί μέσα στον δίσκο δεν είχα μόνο ταινίες, αλλά πολλές χιλιάδες αρχεία και προγράμματα.
Το συγκεκριμμένο docking station που θες να πάρεις είναι επίσης καλό όπως μου λέει ένας φίλος μου που το πήρε από E-shop όταν τόχε βγάλει προσφορά στα 17.5ευρώ.

εχω αυτο το δισκο ακριβως απο το πλαισιο και τον πηρα λογω e-sata.
Δεν το εχω δουλεψει σε usb βεβαια.
Αλλα οτι του εχω βαλει να παιξει πανω δεν εχει τραβηξει κανενα ζορι.
Δεν ξερω αν αλλοι δισκοι που ειναι απλοι usb θα εχουν προβλημα ομως....

Πριν καιρό όταν χρησιμοποίησα από την θήκη 2.5" AC-Ryan που έχω eSATA σύνδεση (γιατί έχει και τέτοια) χρειάστηκε να την τροφοδοτήσω με ξεχωριστό τροφοδοτικό, γιατί, ως γνωστό, η eSATA ΔΕΝ παρέχει ρεύμα όπως η USB, με αποτέλεσμα να μου κάψει το τροφοδοτικό του άλλου EGREAT EG-M34 που έχω, γιαυτό προτιμώ την USB θύρα. Θα δοκιμάσω όμως στον EG-R1 τόσο εσωτερικό HD 3.5" από την power SATA που έχει στο πλάι (το κακό είναι ότι ΔΕΝ είναι hot plug/unplug και πρέπει να κάνεις reboot στον EG-R1/M34 για να αναγνωριστεί ο άλλος δίσκος), όσο και με docking station σε eSATA και USB και θα σας πω τα αποτελέσματα, όταν πάρω τον EG-R1 από τον αδελφό μου που τον testάρει ακόμη.

Καλησπέρα παιδιά
Παίζει κάποιο ρόλο αν το μηχάνημα θα παίζει από σκληρό δίσκο μέσω της usb ή της e-sata θύρας, λόγω ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων; Αυτός ο σκληρός θα αποτελούσε καλή λύση http://www.plaisio.gr/Turbo-X/Peripheral/External-Hard-Disc-Drives/Turbo-X-500-Gb-Usb2-E-Sata.htm που υποστηρίζει και τα δύο;
ΟΧΙ, καμμία το bitrate της θύρας USB 2.0 υπερκαλύπτει τα bitrates εικόνας+ήχου και της πιο δύστροπης matroskas(π.χ. του WiKi) ακόμη και σε 1080p.

firmware 1.0.3.8

fix list:

1 Make the subtitle's position set as negative value. (-120)
2 Subtitle position change step is change to 5 (orignal is 20 pixel)
3 fix BD file playback issue (start slowly) on some BD clips
4 Fix the crash issue on TIFF file
5 Add japanese and Koerean OSD UI
6 Fix the fisst of SRT subtitles wasn't show.
7 "Recycle","System Volume Information" directory will not listed
8 Fix the system crash on multiple DVD ISO file playback
9 Set Preview to OFF, player will not parse the File during file selection.
10 Fix the external subtitle type issue on BD directory playback
11 Disable the Next and Prev operation on pause status