EGREAT EG-R1 media player

Δυο λόγια ακόμη από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με το R2A (139 με τα μεταφορικά από Κίνα)...

Καταρχήν το καλώδιο HDMI που έχει η συσκευασία είναι παλιού προφίλ και "σηκώνει" μόνο μέχρι 1080i, όσο κουφό κι αν ακούγεται. Χρειάστηκα επομένως να αγοράσω τελικά νέο καλώδιο για να "δω" 1080p.

Σε ό,τι αφορά τις δικτυακές επιδόσεις του, παρότι έχω εγκατάσταση gigabit στο σπίτι με καλώδιο utp cat6, το R2A (ίδιο με το R1A) σε κάθε σύνδεση αναφέρει ταχύτητα 30-40Mbps. Πράγματι οποιοδήποτε transfer από/προς το pc γίνεται περίπου στα 3-5MBps. Παρ'όλ'αυτά όμως μπορούν και παίζουν όλες οι μέχρι τώρα ταινίες σε 1080p και στις δύο κατευθύνσεις, είτε τις σερβίρει το pc είτε το R2A.

Πρόβλημα ταχύτητας σύνδεσης έχει το δεύτερο μηχανάκι (R1A) που είναι πάνω σε homeplug, το οποίο αποδεικνύεται (για μένα) μούφα. Μάρκα netgear, υποτίθεται ταχύτητας 200Mbps και με στάμπα HD, και παρ'ότι κάθε τερματικό είναι συνδεδεμένο μονάχο του πάνω σε κάθε πρίζα (αποφυγή θορύβου) εντούτοις η σύνδεση γίνεται πραγματικά στα 7-8Mbps. Όντως οι μεταφορές γίνονται με 0,8-1MBps. Αναπαραγωγή γίνεται μόνο με υλικό divx. Για 720p ούτε λόγος.

Ένα απρόσμενο πρόβλημα που έχει εμφανιστεί τελευταία είναι τα κολλήματα που τραβάει μερικές φορές το R2A όταν επάνω του συνδέονται τα Windows7. Και μιλάμε για χοντρά κολλήματα που απαιτούν και restart και samba restart (μέσω telnet). Υποψιάζομαι τον samba server και τις ρυθμίσεις που του έχω κάνει για να βρίσκονται πάνω στο ίδιο workgroup και τα δύο μηχανάκια. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο με τα Windows7. Τα WindowsXP δε δημιουργούν κανένα πρόβλημα!!

Αυτά προς το παρόν.

mikronano

αν εισαι με SP2 ολα παιζουν ρολοι.

Απο κει και περα, με SP3 θελει πολυ δουλεια.
Τωρα με win7 ουτε θελω να το φανταστω....
Απεφυγα να βαλω σβηστα και εκανα την πιο εξυπνη κινηση.
Ελπιζω να αντεξω και για τα 7.

το δικο μου R1,
δεν αντιμετωπιζει τα προβληματα που λες....

Ρε παιδιά μόλις τώρα τελείωσε ένα torrent με 67GB αρχεία που κατέβαζα έδώ και ...1 περίπου μήνα. Μάρκαρα το torrent, πάτησα stop και στη συνέχεια delete. Έσβησε και τα αρχεία! Είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τόσο παρανοϊκό;;

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

mikronano

αν εισαι με SP2 ολα παιζουν ρολοι.

Απο κει και περα, με SP3 θελει πολυ δουλεια.
Τωρα με win7 ουτε θελω να το φανταστω....
Απεφυγα να βαλω σβηστα και εκανα την πιο εξυπνη κινηση.
Ελπιζω να αντεξω και για τα 7.

το δικο μου R1,
δεν αντιμετωπιζει τα προβληματα που λες....

Κι όμως έχω sp3 και δουλεύει ρολόι....
Όπως είπα και πριν, ενδεχομένως τα κολλήματα οφείλονται στο "πείραγμα" του samba server. Διότι, πράγματι, και το δικό μου R1 με ανέγγιχτο samba server δεν κολλάει. Με δεδομένο όμως ότι τα xp δεν τον "ενοχλούν", υποψιάζομαι ότι τα windows7 ψαχουλεύουν πάρα πολύ τον samba server και αν αυτός δεν έχει ρυθμιστεί σωστά τότε τα παίζει. Ακόμα πάντως το ψάχνω.

e τότε προφανώς ο ενσωματωμένος torrent (rtorrent?) έχει απο default να κάνει delete torrent + data.

Ρε παιδιά μόλις τώρα τελείωσε ένα torrent με 67GB αρχεία που κατέβαζα έδώ και ...1 περίπου μήνα. Μάρκαρα το torrent, πάτησα stop και στη συνέχεια delete. Έσβησε και τα αρχεία! Είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι τόσο παρανοϊκό;;

εμενα μου ετυχε κατι αλλο.
Ξαφνικα κοπηκε η συνδεση, μπλοκαρε του ρουτερ και εκλεισα ολα.
Οταν τα ανοιξα παλι ολα, το τορρεντ δεν συνεχιζε με τιποτα.
Το εκανα start - stop τιποτα.
Ετσι τα αρχεια εμεναν νεκρα και αναγκαστηκα και τα ξανακατεβασα απο την αρχη.

σιγουρα δεν ειναι και πολυ σοι το bit torrent. εγω το δοκιμασα στην αρχη με καποιο μεγαλο αρχειο, και δεν... οποτε δεν ξανασχοληθηκα με bit torrent

εμενα μου ετυχε κατι αλλο.
Ξαφνικα κοπηκε η συνδεση, μπλοκαρε του ρουτερ και εκλεισα ολα.
Οταν τα ανοιξα παλι ολα, το τορρεντ δεν συνεχιζε με τιποτα.
Το εκανα start - stop τιποτα.
Ετσι τα αρχεια εμεναν νεκρα και αναγκαστηκα και τα ξανακατεβασα απο την αρχη.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Σου έδειχνε 0% από όσο κατάλαβα. Έπρεπε να το αφήσεις. Θα ξεκινούσε μετά από ώρα από το σωστό σημείο. Το απαράδεκτο είναι να σβήνονται τα αρχεία μαζί με το τόρεντ! Δηλαδή τι κάνουμε, αφήνουμε τα torrents στη λίστα για πάντα ή αναγκαστικά μετακινούμε τα κατεβασμένα σε άλλο φάκελο για να μην τα σβήσει;; Είναι απίστευτοι αυτοί οι Κινέζοι τελικά...

Με τους υπότιτλους στο νέο fw .11 τι γίνεται; Στάθηκε αδύνατο να καταφέρω να τους μεταφέρω (πάνω-κάτω) και να αλλάξω το font size από το κεντρικό πλήκτρο του remote ό,τι επιλογή και αν έβαλα στο setup!

Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Σου έδειχνε 0% από όσο κατάλαβα. Έπρεπε να το αφήσεις. Θα ξεκινούσε μετά από ώρα από το σωστό σημείο. Το απαράδεκτο είναι να σβήνονται τα αρχεία μαζί με το τόρεντ! Δηλαδή τι κάνουμε, αφήνουμε τα torrents στη λίστα για πάντα ή αναγκαστικά μετακινούμε τα κατεβασμένα σε άλλο φάκελο για να μην τα σβήσει;; Είναι απίστευτοι αυτοί οι Κινέζοι τελικά...

Με τους υπότιτλους στο νέο fw .11 τι γίνεται; Στάθηκε αδύνατο να καταφέρω να τους μεταφέρω (πάνω-κάτω) και να αλλάξω το font size από το κεντρικό πλήκτρο του remote ό,τι επιλογή και αν έβαλα στο setup!

στο νεο fw επιλεγεις τι θελεις να κανει το στρογγυλο πληκτρο. να μετακινειται μπρος πισω η ταινια η οπως ηταν πριν με τους υποτιτλους. εμενα προσωπικα με βολευει με τους υποτιτλους το οποιο και στο τελευταιο fw δουλευει μια χαρα

κοιτα το αφησα δυο μερες....
και δεν εβλεπα κανενα peer, ουτε μισο byte δεν ερχοταν....
ε αμε στο καλο.

Για το αλλο,
οπως φαινεται πρωτα μεταφερεις αρχεια κατεβασμενα και μετα παιζεις με το τορρεντ.

Re: Απάντηση: Re: EGREAT EG-R1 media player

στο νεο fw επιλεγεις τι θελεις να κανει το στρογγυλο πληκτρο. να μετακινειται μπρος πισω η ταινια η οπως ηταν πριν με τους υποτιτλους. εμενα προσωπικα με βολευει με τους υποτιτλους το οποιο και στο τελευταιο fw δουλευει μια χαρα

Την έχω δει τη νέα επιλογή. Σε playback control δουλεύει κανονικά η μετακίνηση της ταινίας εμπρός-πίσω. Δεν δουλεύει όμως όταν το γυρίζω σε Subtitle adjustment. Το πάνω-κάτω απλά δεν κάνει τίποτα, ενώ το αριστερά-δεξιά βγάζει πάνω δεξιά στην οθόνη το απαγορευτικό (μη δυνατή λειτουργία). Η μόνη δυνατότητα ρύθμισης των υποτίτλων είναι μέσα από το μενού τους.

Eμενα παντως δουλευει κανονικα με το τελευταιο fw.
Λοιπον, παρατηρησα μετα απο τοσο καιρο ενα προβλημα στο R1. ειναι η (ελαφρα)αυξομειωση της φωτεινοτητας σε σκοτεινα πλανα οτεν εμφανιζονται οι υποτιτλοι η κατι φωτεινο. το εκανε και το προηγουμενο και το καινοριο R1. Το ειχα παρατηρησει στη μεταφορα αρχειων αλλα τωρα το παρατηρησα και σε ταινιες.
Παρατηρηστε και πειτε μου αν ειναι γενικο το κακο(που μαλλον ειναι)

δεν εχω παρατηρησει κατι,
αλλα ισως να μην το εχω προσεξει.

Θα το δω ομως.

Re: Απάντηση: EGREAT EG-R1 media player

Eμενα παντως δουλευει κανονικα με το τελευταιο fw.
Λοιπον, παρατηρησα μετα απο τοσο καιρο ενα προβλημα στο R1. ειναι η (ελαφρα)αυξομειωση της φωτεινοτητας σε σκοτεινα πλανα οτεν εμφανιζονται οι υποτιτλοι η κατι φωτεινο. το εκανε και το προηγουμενο και το καινοριο R1. Το ειχα παρατηρησει στη μεταφορα αρχειων αλλα τωρα το παρατηρησα και σε ταινιες.
Παρατηρηστε και πειτε μου αν ειναι γενικο το κακο(που μαλλον ειναι)

Εχω την εντύπωση πως είναι θέμα τηλεόρασης... και όχι του R1..
Ειδικά αν είναι LCD...
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα εντόπυσε ο γαμπρός μου στη δικία του SONY 42'' αρχικά με το popcorn και μετά ακόμα και στα προγράμματα της τηλεόρασης με αποτέλεσμα να καταλαβει ότι το πρόβλημα ήταν της ΤV. Οταν τη πήγε για service του είπαν ότι είναι φυσιολογικότατο!! στη προσπάθεια της τηλεόρασεις να προσαρμόσει το contrast ratio Ιδιαίτερα στην επιλογή cinema...
Τώρα μπορεί να μην είναι και αυτό σε σένα αλλά για δες το ..
Εγω πάντως δεν το έχω παρατηρήσει στην δική μου Plasma παίζοντας την ίδια ταινία από το ίδιο μηχάνημα..

σε crt tv (αρα και συνδεση scart) πως εξηγειτε το γεγονος οτι δεν εχω καθολου χρωμα; :confused:

σημερα μου το κανε πρωτη φορα,
το εχω συνδεσει και σε αλλες με τον ιδιο τροπο και δεν ειχα προβλημα :S