EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Παιδιά βοήθεια!!!!!
Χτες κοιμήθηκα στις 4 το πρωί προσπαθώντας να καταλάβω γιατί αφού περνάω τη σύνδεση HDMI μέσω του πολυκάναλου ενισχυτή μου δεν μπορώ να διαμορφώσω τον ήχο όπως θέλω εγώ. Στερεο είναι η ταινία? PCM ακούω. DTS η ταινία ? DTS ακούω. Δεν με αφήνει να κάνω διαμόρφωση στον ήχο όπως θέλω εγώ. Ενώ με την optical είναι όλα μια χαρά!! Μεταβάλλω τον ήχο όπως θέλω εγώ .Αυτό μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει ? Δοκίμασα τα παντα!!!

Εμένα σαν θέμα ρυθμίσεων του ενισχυτή μου ακούγεται περισσότερο παρά θέμα του μηχανήματος...

Σίγουρα θα έχει ξανά ερωτηθεί αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, να ρωτήσω,

Εάν το συνδέσω με HDMI κατευθείαν στην TV θα παίξει τον ήχο DTS που έχουν οι matroskes μου.

Προσοχή Ο φίλος μου δεν έχει AV ενισχυτή.

Σίγουρα θα έχει ξανά ερωτηθεί αλλά επειδή δεν έχω χρόνο να διαβάσω όλο το νήμα, να ρωτήσω,

Εάν το συνδέσω με HDMI κατευθείαν στην TV θα παίξει τον ήχο DTS που έχουν οι matroskes μου.

Προσοχή Ο φίλος μου δεν έχει AV ενισχυτή.

Με το firmware της Egreat οχι προς το παρον (εχουν παρει αδεια απο την DTS για το DTS downmix και απομενει μονο να φτιαξουν το firmware). Με αλλο firmware ομως παιζει μια χαρα...

Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Εμένα σαν θέμα ρυθμίσεων του ενισχυτή μου ακούγεται περισσότερο παρά θέμα του μηχανήματος...
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν μπορεί νάναι θέμα του ενισχυτή. Αφού ο ενισχυτής δεν με αφήνει να του κάνω ρυθμίσεις. Εξ άλλου ένα καλώδιο στο egreat έβαλα στην έξοδο HDMI και το άλλο στην είσοδο του ενισχυτή.....Υπάρχει κάποιος που έχει συνδέσει έτσι to egreat και δεν έχει πρόβλημα?

Μόλις έκανα αναβάθμιση του firmware κι όλα καλά!!!

Μια μόνο παρατήρηση έχω να κάνω. Έχω 2 σκληρούς δίσκους εξωτερικούς, έναν WD κι έναν Lacie. Τους βλέπει και τους 2 κανονικά, αλλά όσες ταινίες δοκίμασα να παίξω από τον Lacie μου έβγαζε ότι δεν μπορεί να τις παίξει. Ενώ στον WD έπαιζαν όλες μια χαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Συμπέρασμα: αποφύγετε τους Lacie εξωτερικούς σκληρούς...

Κατά τα άλλα, ότι matroska του πέταξα του μηχανήματος την διάβασε κανονικά και με τους υπότιτλους να παιζουν άψογα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν μπορεί νάναι θέμα του ενισχυτή. Αφού ο ενισχυτής δεν με αφήνει να του κάνω ρυθμίσεις. Εξ άλλου ένα καλώδιο στο egreat έβαλα στην έξοδο HDMI και το άλλο στην είσοδο του ενισχυτή.....Υπάρχει κάποιος που έχει συνδέσει έτσι to egreat και δεν έχει πρόβλημα?

Τι εννοείς ότι ο ενισχυτής δεν σου αφήνει να κάνεις ρυθμίσεις??? Όλοι οι ενισχυτές έχουν ρυθμίσεις. Εκτός κι αν έχεις κάποιο DVD-player που έχει ενσωματωμένο ενισχυτή και το έχεις συνδεδεμένο εκεί πάνω.
Αν μπορείς πάντως τράβηξε κανένα screenshot από το setup του egreat να δούμε λίγο τι ρυθμίσεις έχεις κι εκεί.

Τελικά και ο Lacie παίζει, απλά πρέπει να του βάζετε κάθε φορά και την 2η τροφοδοσία ρεύματος που έχει.
Πάλι πιστεύω ότι ένας WD είναι η καλύτερη επιλογή, αφού μόνο με το USB παίζει μια χαρά.
Όσον αφορά τις ταχύτητες του μηχανήματος, μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο γρήγορο με ένα DVICO που έχω. Δεν κατάλαβα καμία διαφορά, ούτε κάτι πιο γρήγορο ούτε και πιο αργό όμως.
Οι υπότιτλοι είναι πολύ καθαροί, μπορείς να τους αλλάξεις χρώμα, μέγεθος καθώς και να τους μετακινήσεις σε όποιο σημείο βολεύει τον καθένα μας.
Για το μενού δεν έχω να πω κάτι, αφού είναι ακριβώς το ίδιο, απ' όσο θυμάμαι, με το Egreat M31.
Όλα τα λεφτά πάντως για εμένα είναι το μικρό του μέγεθος και το πόσο ωραίο είναι (μην ξεχνάμε και τον παράγοντα WAF :grinning-smiley-043).
Δεν δοκίμασα ακόμα 1080p ταινίες για να δούμε εκεί πως τα πάει...

Και ένα αρνητικό (τουλάχιστον για μερικούς από εμάς):
Δεν παίζει XSUB subtitles δηλαδή υπότιτλους ενσωματωμένους σε avi ταινία με το πρόγραμμα AviAddXsubs.

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Και ένα αρνητικό (τουλάχιστον για μερικούς από εμάς):
Δεν παίζει XSUB subtitles δηλαδή υπότιτλους ενσωματωμένους σε avi ταινία με το πρόγραμμα AviAddXsubs.

Ναι αλλά παίζει ενσωματομένους υπότιτλους σε avi με το AVIReComp που μπορεί να τους χειριστεί καλύτερα από το AviAddXsubs

Σήμερα διάβασα όλα τα posts σας περί του μικρού egreat και οφείλω να ομολογήσω ότι μετάνοιωσα την αγορά του WD...

Τί να κάνω ρε πστ μου???? Κι' άλλο μαραφέτι, πάλι αγορές????
shot.gif

Μήπως να περίμενα μπάς και έρθει κανά firmware update για το WD ώστε να παίζει απροβλημάτιστα DTS?
Thinking.gif

Εαν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αλλα δεν νομιζω οτι εχει παρει αδεια για dts η WD οποτε μην το περιμενεις αυτο ακομα και σε unofficial fw. Αυτο που παλευουνε στα unofficial fw ειναι το dvd mod, το wifi (το οποιο εμενα δεν μου δουλεψε ποτε παρολο που εχω συμβατο stick) και κατι αχρηστα πραγματα για torrent κτλ. Καλα να ειναι τα παιδια που το σκαλιζουνε αλλα κατα την γνωμη μου πολυ παιδεμα ρε παιδι μου για το τιποτα..
Χωρια που απο οσο διαβαζω ακομα δεν εχουνε φτιαξει το προβλημα που εχει ο πολυς ο κοσμος με τους υποτιτλους...

Για μενα δλδ που προλαβα να παρω το egreat στην τιμη της προσφορας (να'ναι καλα ο Pontios που μου το σφυριξε :a0210:) δεν υπαρχει συγκριση αναμεσα στα 2 μηχανακια ειδικα μετα την εγκατασταση του τελευταιου fw.

- Απροβληματιστοι υποτιτλοι και δυνοτητα αλλαγης χρωματος, μεγεθους και θεσεως στην οθονη.
- Απροβληματιστο wifi με συμβατα stick και συνδεση με τον fileserver μου (σε μερικες περιπτωσεις ακομα και σε εργα 1080p)
- Ομορφο, λειτουργικο και λιτο μενου (οχι οσο ομορφο οσο του WD αλλα ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βγαλουνε καλυτερο στην πορεια)
- Τηλεκοντρολ με ενα καροτσι λειτουργιες (και ας μην μου αρεσει τοσο πολυ η διαταξη των πληκτρων)
- Δυνατοτητα να κλειδωνει σε 24p αυτοματα οταν παιζει το αναλογο εργο σαν τα Divco.

Εαν βεβαια δεν εχεις και την υπομονη να περιμενεις για το επισημο fw με υποστηριξη για dts downmix η απλα δεν θελεις/εχεις ενισχυτη να το συνδεσεις, περνας το fw του καλαμποκιου (να'ναι καλα ο φιλος συμφορουμιτης furious99 που μου ανοιξε τα ματια :a0210: :grinning-smiley-043) το οποιο ειναι ΠΑΝΟΜΟΙΌΤΥΠΟ (η μονη διαφορα ειναι στα εταιρικα logo) και απλα ανοιγει και την επιλογη για analogue DTS. Περαν αυτου οταν τελειωσα με την διαδικασια αλλαγης και περασα και το τελευταιο fw του καλαμποκιου (το οποιο ειναι και πολυ προσφατο) μου εδωσε την εντυπωση οτι τωρα δουλευει πιο γρηγορα, η εικονα ειναι πιο καλη και κλειδωνει σωστα σε 24p σε αντιθεση με πριν.

Δηλαδή μπορεί κάποιος να περάσει το firmware του popcorn? Μετά δουλεύουν κανονικά όλες οι επιλογές στο μενού του μηχανήματος ή κάποιες επιλογές είναι απενεργοποιημένες??

Περνιέται και από κει και πέρα είναι σα να έχεις pcH...
Προφανώς χάνεις την eSata και γενικά ότι δεν έχει το pcH.
Λογικά και την εγγύηση...

Γενικά θα το πρότεινα αν κάποιος έχει χοντρό πρόβλημα με το DTS...

Ας πούμε λοιπόν ότι κάποιος που έχει πρόβλημα με τα DTS (π.χ. δεν έχει ενισχυτή) αποφασίζει να βάλει το firmware του PC. Μετά μπορεί να βάλει πάλι το firmware του egreat, αν κάτι δεν πάει καλά?

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Δηλαδή μπορεί κάποιος να περάσει το firmware του popcorn? Μετά δουλεύουν κανονικά όλες οι επιλογές στο μενού του μηχανήματος ή κάποιες επιλογές είναι απενεργοποιημένες??

Εχει μια αλφα διαδικασια το ολο θεμα που ειναι και λιγο χρονοβορα αλλα για αυτους που ειναι στην κατηγορια που ανεφερα ειναι μια καλη λυση. Δεν ειναι δηλαδη η ιδια διαδικασια με το απλο φλασαρισμα του μαμισιου fw.

Τα μενου ειναι οπως προειπα. ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΑ. Μονο το λογοτυπο του κατασκευαστη αλλαζει κατα την διαρκεια του boot. Ολες οι επιλογες μετα το φλασαρισμα ειναι ιδιες απλα δεν ειναι πια γκριζαρισμενη η επιλογη για analogue DTS..

Περνιέται και από κει και πέρα είναι σα να έχεις pcH...
Προφανώς χάνεις την eSata και γενικά ότι δεν έχει το pcH.
Λογικά και την εγγύηση...

Γενικά θα το πρότεινα αν κάποιος έχει χοντρό πρόβλημα με το DTS...

Γιατι χανεις την εγγυηση?? Απο οσο γνωριζω εγω μπορεις αμα βγει καποια στιγμη το μαμισιο fw με υποστηριξη για DTS να φλασαρεις πισω σε αυτο..απλα πραγματα..

Σαφώς και μπορείς. Εγώ αναφερόμουν στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά ενδιάμεσα και το μηχάνημα παραδώσει πνεύμα...