EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Να ρωτήσω εάν γίνεται να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο με θήκη στη θύρα eSata του egreat;
Ρωτάω μιας και ο αντάπτορας που περιέχεται μέσα στη συσκευασία του egreat δίνει και ρεύμα και data...Εάν συνδέσω έναν σκληρό δίσκο με εξωτερική τροφοδοσία πώς θα συνδεθώ με το eSata;

Λογικά θα δουλεύει και μάλιστα θα ξεφορτώσεις το egreat απο το ρεύμα που θέλει ο σκληρός δίσκος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Λογικά θα δουλεύει και μάλιστα θα ξεφορτώσεις το egreat απο το ρεύμα που θέλει ο σκληρός δίσκος.

Εγώ που σκέφτομαι να συνδέσω το egreat Μ34a με έναν σκληρό δίσκο με εξωτερική θήκη σαν αυτή
http://images.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.801683.jpg
http://images.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.801683_1.jpg,
μπορεί κάποιος να μου πει με τι καλώδιο eSata θα τα συνδέσω μεταξύ τους;
Χρειάζεται, αν δεν κάνω λάθος, αρσενικό σε αρσενικό;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Εγώ που σκέφτομαι να συνδέσω το egreat Μ34a με έναν σκληρό δίσκο με εξωτερική θήκη σαν αυτή
http://images.e-shop.gr/images/PER/BIG/PER.801683.jpg
http://images.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.801683_1.jpg,
μπορεί κάποιος να μου πει με τι καλώδιο eSata θα τα συνδέσω μεταξύ τους;
Χρειάζεται, αν δεν κάνω λάθος, αρσενικό σε αρσενικό;

Κανονικά θέλεις το ένα άκρο να είναι sata αυτό που θα μπεί στο egreat και το άλλο esata που θα κουμπώσει στον εξωτερικό δίσκο.
Νομίζω οτι ένα τέοιο σου κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Κανονικά θέλεις το ένα άκρο να είναι sata αυτό που θα μπεί στο egreat και το άλλο esata που θα κουμπώσει στον εξωτερικό δίσκο.
Νομίζω οτι ένα τέοιο σου κάνει.
eSata από τη μεριά του εξωτερικού κουτιού (αρσενικό) και από τη μεριά του eGreat Sata (και πάλι αρσενικό)....
Το μόνο κακό είναι ότι το καλώδιο που παραθέτεις είναι θηλυκό eSata σε θηλυκό Sata...
Ψάχνω να βρω το ίδιο αλλά με θηλυκές απολήξεις!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

eSata από τη μεριά του εξωτερικού κουτιού (αρσενικό) και από τη μεριά του eGreat Sata (και πάλι αρσενικό)....
Το μόνο κακό είναι ότι το καλώδιο που παραθέτεις είναι θηλυκό eSata σε θηλυκό Sata...
Ψάχνω να βρω το ίδιο αλλά με θηλυκές απολήξεις!
για κοιτα και αυτο το tray να βαλεις κανονικο sata
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801682

Τελικά ψάχνω για ένα καλώδιο Sata ή κάποιο ανταπτοράκι, πάντα όμως σε αρσενικό σε αρσενικό...
Έχει κανείς σας υπόψη τίποτα, μιας και ψάχνω εδώ και αρκετή ώρα χωρίς αποτέλεσμα!

Θέλω να ρωτήσω ρε παιδιά το εξής: το egreat υποστηρίζει dts-hd ή true dd hd? Και αν ναι πρέπει η ματρόσκα να περιλαμβάνει αυτά τα φορμά? Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί διάφορες ταινίες σε φορμά ματρόσκας όταν παίζουν δεν μου βγαίνει στο καντράν του ενισχυτή το true hd ή dts-master hd. Ο ενισχυτής μου είναι οPioneer LX-60 και υποστηρίζει αυτά τα φορμά από την είσοδό του που είναι 1,3.

Έπειτα από επίμονη αναζήτηση στον ιστό δεν βρήκα τη λύση στο πρόβλημα συνδεσμολογίας που αντιμετωπίζω.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να συνδέσω το RAIDSONIC ICY BOX IB-318STUS2-B

PER.801683.jpg

PER.801683_1.jpg

με το EGREAT EG-M34A...

Το πρόβλημα υπάρχει στη συνδεσμολογία μεταξύ τους, μιας και από το κουτί του εξωτερικού δίσκου ''φεύγει'' ένα θηλυκό eSATA σε σχήμα I και αναζητά ένα αρσενικό SATA σε σχήμα L.

12480d1243893100-esata-bad-connector-design-rb-471.jpg

To egreat, όμως, δέχεται το συγκεκριμένο καλώδιο που ακολουθεί (ρεύμα και data μαζί)...

E0510-2.jpg

Δεν αποτελεί, όμως, το πρόβλημά μου το συγκεκριμένο, μιας και ο σκληρός που θα συνδέσω πάνω του θα τροφοδοτείται από το ρεύμα του Raidsonic...
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι πώς θα συνδέσω ένα θηλυκό SATA (από το Raidsonic) με το θηλυκό SATA του eGreat.
Αναζητώ, λοιπόν, ένα αντάπτορα SATA αρσενικό με αρσενικό ή ένα καλώδιο SATA αρσενικό σε αρσενικό...
Έχει να προτείνει κανείς σας κάποια άλλη λύση; (σσ. δεν θέλω να αλλάξω τίποτε από τα παραπάνω)
Ακόμα περισσότερο, έχει κανείς σας συναντήσει κανένα αντάπτορα ή καλώδιο σαν αυτό που αναζητάω;
Σας ευχαριστώ!!!

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Έπειτα από επίμονη αναζήτηση στον ιστό δεν βρήκα τη λύση στο πρόβλημα συνδεσμολογίας που αντιμετωπίζω.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να συνδέσω το RAIDSONIC ICY BOX IB-318STUS2-B

PER.801683.jpg

PER.801683_1.jpg

με το EGREAT EG-M34A...

Το πρόβλημα υπάρχει στη συνδεσμολογία μεταξύ τους, μιας και από το κουτί του εξωτερικού δίσκου ''φεύγει'' ένα θηλυκό eSATA σε σχήμα I και αναζητά ένα αρσενικό SATA σε σχήμα L.

12480d1243893100-esata-bad-connector-design-rb-471.jpg

To egreat, όμως, δέχεται το συγκεκριμένο καλώδιο που ακολουθεί (ρεύμα και data μαζί)...

E0510-2.jpg

Δεν αποτελεί, όμως, το πρόβλημά μου το συγκεκριμένο, μιας και ο σκληρός που θα συνδέσω πάνω του θα τροφοδοτείται από το ρεύμα του Raidsonic...
Όπως καταλαβαίνετε το θέμα είναι πώς θα συνδέσω ένα θηλυκό SATA (από το Raidsonic) με το θηλυκό SATA του eGreat.
Αναζητώ, λοιπόν, ένα αντάπτορα SATA αρσενικό με αρσενικό ή ένα καλώδιο SATA αρσενικό σε αρσενικό...
Έχει να προτείνει κανείς σας κάποια άλλη λύση; (σσ. δεν θέλω να αλλάξω τίποτε από τα παραπάνω)
Ακόμα περισσότερο, έχει κανείς σας συναντήσει κανένα αντάπτορα ή καλώδιο σαν αυτό που αναζητάω;
Σας ευχαριστώ!!!
ζητας κατι που δεν υπαρχει, θα σε η σε sata με καποιο tray σαν αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.801682
η απο esata se esata

Υπάρχει μια λύση για την οποία δεν είμαι ακόμα σίγουρος, ωστόσο αξίζει να την παραθέσω!
Παραθέτω, λοιπόν, μια εικόνα για να ακούσω και άλλες γνώμες...απλά θα ήθελα κάποιος πιο έμπειρος από εμένα να μου πει εάν η συγκεκριμένη διάταξη είναι OK...
Eυχαριστώ!

untitled.jpg

Υπάρχει μια λύση για την οποία δεν είμαι ακόμα σίγουρος, ωστόσο αξίζει να την παραθέσω!
Παραθέτω, λοιπόν, μια εικόνα για να ακούσω και άλλες γνώμες...απλά θα ήθελα κάποιος πιο έμπειρος από εμένα να μου πει εάν η συγκεκριμένη διάταξη είναι OK...
Eυχαριστώ!

View attachment 46641
Αν υπάρχει το καλώδιο της φωτογραφίας, φαίνεται να είναι αυτό που ζητάς.

Καλησπέρα, πανάσχετος εδώ... Σήμερα το πήρα, στην tv δεν έχει σήμα, αν και τα φωτάκια του ανάβουν. Δοκίμασα κι εγώ άλλο καλώδιο hdmi, αλλά τζίφος. Δεν έχω συνδέσει τίποτε άλλο πάνω του, δεν έπρεπε να βλέπω το σετάπ του;Το tv+7 δεν κάνει τίποτε. Η tv είναι μια samsung τριετίας ή τετραετίας με ανάλυση 1366χ768
Βοήθειααα!!!

Tυπικο προβλημα των Egreat: κοψε λιγο το πλαστικο του καλωδιου hdmi για να μπει πιο μεσα γιατι δεν "παταει" καλα! Σιγουρα θα δεις μπλε οθονη και πατωντας TV ..7 ή Ο (με μικρη καθυστερηση οχι ταυτοχρονα) θα δεις το μενου. Ενημερωσε μας τι εγινε

Το μηχανημα το συστησα σε φιλο μετα απο μακρα παρακολουθηση αυτου του thread.Το δευτερο .mkv που δοκιμασε ηταν το "Transformers.II.2009.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva.EuREKA 21.22 GB"
και η κινηση ειναι προβληματικη με πολλα κολληματα.Το εχει δοκιμασει κανενας αλλος?Το αρχειο ειναι τοποθετημενο σε εξωτερικο σκληρο δισκο ο οποιος ειναι συνδεμενος στο EGREAT με USB.Περιπτωση να ειναι προβληματικο το αρχειο νομιζω οτι δεν υπαρχει γιατι το εχω και εγω και στο μισο περιπου που εχω δει στο TVIX 6500HD μου δεν παρουσιαζει κατι.

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Το μηχανημα το συστησα σε φιλο μετα απο μακρα παρακολουθηση αυτου του thread.Το δευτερο .mkv που δοκιμασε ηταν το "Transformers.II.2009.BluRay.1080p.DTS.x264.dxva.EuREKA 21.22 GB"
και η κινηση ειναι προβληματικη με πολλα κολληματα.Το εχει δοκιμασει κανενας αλλος?Το αρχειο ειναι τοποθετημενο σε εξωτερικο σκληρο δισκο ο οποιος ειναι συνδεμενος στο EGREAT με USB.Περιπτωση να ειναι προβληματικο το αρχειο νομιζω οτι δεν υπαρχει γιατι το εχω και εγω και στο μισο περιπου που εχω δει στο TVIX 6500HD μου δεν παρουσιαζει κατι.
Αν τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά:
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
τότε δεν έχει λόγο να μην το παίζει το Μ34Α.
Να ξέρεις πάντως ότι τα βαρύτερα αρχεία τα παίζει καλύτερα από το myihome, μέσω ενσύρματου δικτύου.

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Αν τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά:
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Muxing mode : Container [email protected]
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
τότε δεν έχει λόγο να μην το παίζει το Μ34Α.
Να ξέρεις πάντως ότι τα βαρύτερα αρχεία τα παίζει καλύτερα από το myihome, μέσω ενσύρματου δικτύου.

Συμφωνα με το φορουμ του myihome ορισμένες εκδόσεις εχουν bug και γι αυτό επηρεάζουν μερικά αρχεία . Ποιά έιναι όμως η καλύτερη version ?

Tυπικο προβλημα των Egreat: κοψε λιγο το πλαστικο του καλωδιου hdmi για να μπει πιο μεσα γιατι δεν "παταει" καλα! Σιγουρα θα δεις μπλε οθονη και πατωντας TV ..7 ή Ο (με μικρη καθυστερηση οχι ταυτοχρονα) θα δεις το μενου. Ενημερωσε μας τι εγινε

Πρώτα-πρώτα σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Έκανα αυτό που μου είπες, αλλά χωρίς επιτυχία, το μήνυμα στην tv παραμένει: "χωρίς σήμα". Δεν μπορώ να πω κιόλας οτι κόβοντας το πλαστικό γύρω-γύρω μπήκε και πιο "μέσα" το βύσμα, μάλλον ήταν ήδη στο τέρμα. Πάντως όταν κλείνω το egreat, το μήνυμα στην tv γίνεται "ελέγξτε το καλώδιο" κάτι που σημαίνει πως η tv "κάτι" βλέπει, αλλά δεν της είναι αρκετό; Το σύνδεσα και με component (το λέω καλά; το τριπλό καλώδιο, κόκκινο-μπλε-πράσινο) αλλά παίρνω το ίδιο ακριβώς μήνυμα, "χωρίς σήμα".

Μπορεί να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στη συσκευή, έπειτα από π.χ. αποτυχημένη απόπειρα αναβάθμισης του firmware; Ρωτώ γιατί το μηχανάκι είναι δύο μηνών, αν κι εγώ είμαι ο δεύτερος ιδιοκτήτης. Έχω πάντως την απόδειξη αγοράς, μήπως είναι προτιμότερο να το επιστρέψω στο μαγαζί που αγοράστηκε;

Και πάλι ευχαριστώ!