EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Αν σου ειναι ευκολο μπορεις να μας δειξεις (με φωτο) την συνδεση που εχεις κανει στο Egreat σου με το καλωδιο αυτο και τον σκληρο. :worshippy:

Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τη σύνδεση του eGreat μου και ενός εξωτερικού eSata σκληρού δίσκου που κατάφερα να πραγματοποιήσω με ένα καλώδιο που προμηθεύτηκα από το site που παρέθεσα και παραπάνω!
Ο σκοπός της σύνδεσης αυτής ήταν να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τη θύρα Sata του eGreat σε σύνδεση με εξωτερικό eSata κουτί σκληρού δίσκου και όχι με το διπλό καλώδιο Sata-ρεύματος που περιείχε το εργοστασιακό Great και να προστατεύσω το σκληρό από την έκθεση και την κοινή θέα!
Νομίζω ότι τα κατάφερα...
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα 2 αυτάκια της άκρης Sata (τα έχω ήδη κόψει και τα έχω μαρκάρει με κόκκινο και κίτρινο βελάκι στη φωτογραφία) με ένα κοπίδι (πολύ εύκολα αλλά με προσοχή).
Σε δεύτερο στάδιο και για να εφαρμόσει τέλεια στη θύρα Sata του eGreat (υπάρχει μια πλαστική μυτούλα-οδηγός αριστερά της θύρας Sata) έκανα μια μικρή τρυπούλα με ένα tour (εσείς μπορείτε να την κάνετε με μια ζεσταμένη σε φωτιά αιχμηρή μύτη ή με ένα τρυπανάκι) σε βάθος ικανό να εφαρμόσει τέλεια η μύτη-οδηγός του eGreat...
Συγνώμη εάν σας μπέρδεψα με τις οδηγίες αυτές...
Ίσως να σας φαίνεται πολύ δύσκολο...πιστέψτε με δεν είναι καθόλου...
Επίσης εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που έχετε να χάσετε σε περίπτωση που δεν το δοκιμάσετε...
Αρκεί να υπάρχει και η επιθυμία ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου σε κουτί...
Καλή επιτυχία λοιπόν...

Υ.Γ. Το σετάρισμα του eGreat (στα υπόψην ότι ακόμα συνεχίζεται) μου είναι πολύ δυσκολότερο και χρονοβόρο από το παραπάνω mod!!!

01.jpg

02.jpg

030.jpg

Σχετικά με το νέο firmware... ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ..Έχει πρόβλημα με τον ήχο...

Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Σχετικά με το νέο firmware... ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ..Έχει πρόβλημα με τον ήχο...

Ευτυχώς που μας πληροφόρησες φίλτατε...
Ήμουν έτοιμος να το περάσω τώρα μόλις!
Έχει εκτός του jhal παρατηρήσει κάποιος άλλος το ίδιο θέμα με τον ήχο να κάνουμε confirmation;
Parisal τίποτα;
Επίσης θέλω 2-3 πληροφορίες σχετικά με το μηχάνημα και τη χρήση του σε περιβάλλον torrent....
Έχω εγκαταστήσει ως web services στο eGreat μου την τελευταία έκδοση του Transmission...
Όσοι χρησιμοποιούν το eGreat και σαν torrent μηχανή θεωρούν από την εμπειρία τους ως το καλύτερο προγραμματάκι για να κατεβάζουμε υλικό από τον ιστό;
Επίσης θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με τις ρυθμίσεις του ίδιου του Transmission...
Ως download path έχω το default, έτσι; (/share/Download)
Σχετικά με το transfer bandwidth, στο DL rate και στο UL rate και με σύνδεση 19 Mb Dl/ 1 Mb Ul που έχω, τι τιμές προτείνετε να βάλω εκεί;
Επίσης στα advanced settings στις max connections πόσες;
Ratio limit;
Για την πόρτα καμία πληροφορία παραπάνω;
Θα ανοίξω μια πόρτα με την ip του eGreat και με τιμή την ίδια με την πόρτα του Transmission;
Σας κούρασα ε;
Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας σε όλα τα θέματα που αντιμετώπισα, πάντως!!!

Parisal τίποτα;
Εγώ είχα περάσει το firmware του Popcornhour (το πρωτότυπο), όταν είχε βγει και δεν είχα προβλήματα.
Τώρα γι αυτό δεν ξέρω.

Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Εγώ είχα περάσει το firmware του Popcornhour (το πρωτότυπο), όταν είχε βγει και δεν είχα προβλήματα.
Τώρα γι αυτό δεν ξέρω.
δηλαδη μπορείς να περάσεις το firmware του popcorn και να διορθώσεις τυχόν προβλήματα που έχει το egreat;πχ οι υποτιτλοι που λένε ότι έχουν μια θολούρα διορθώνονται;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

δηλαδη μπορείς να περάσεις το firmware του popcorn και να διορθώσεις τυχόν προβλήματα που έχει το egreat;πχ οι υποτιτλοι που λένε ότι έχουν μια θολούρα διορθώνονται;
Όχι, ίδια είναι τα firmware.Απλώς, παλιά που το Egreat δεν είχε ακόμη DTS downmix, περνούσαμε (με μια διαδικασία φλασαρίσματος) αυτό του popcorn.

Λοιπόν, παραθέτω μερικές φωτογραφίες από τη σύνδεση του eGreat μου και ενός εξωτερικού eSata σκληρού δίσκου που κατάφερα να πραγματοποιήσω με ένα καλώδιο που προμηθεύτηκα από το site που παρέθεσα και παραπάνω!
Ο σκοπός της σύνδεσης αυτής ήταν να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τη θύρα Sata του eGreat σε σύνδεση με εξωτερικό eSata κουτί σκληρού δίσκου και όχι με το διπλό καλώδιο Sata-ρεύματος που περιείχε το εργοστασιακό Great και να προστατεύσω το σκληρό από την έκθεση και την κοινή θέα!
Νομίζω ότι τα κατάφερα...
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε τα 2 αυτάκια της άκρης Sata (τα έχω ήδη κόψει και τα έχω μαρκάρει με κόκκινο και κίτρινο βελάκι στη φωτογραφία) με ένα κοπίδι (πολύ εύκολα αλλά με προσοχή).
Σε δεύτερο στάδιο και για να εφαρμόσει τέλεια στη θύρα Sata του eGreat (υπάρχει μια πλαστική μυτούλα-οδηγός αριστερά της θύρας Sata) έκανα μια μικρή τρυπούλα με ένα tour (εσείς μπορείτε να την κάνετε με μια ζεσταμένη σε φωτιά αιχμηρή μύτη ή με ένα τρυπανάκι) σε βάθος ικανό να εφαρμόσει τέλεια η μύτη-οδηγός του eGreat...
Συγνώμη εάν σας μπέρδεψα με τις οδηγίες αυτές...
Ίσως να σας φαίνεται πολύ δύσκολο...πιστέψτε με δεν είναι καθόλου...
Επίσης εκτιμώ ότι η συγκεκριμένη μέθοδος προσφέρει πολλά περισσότερα από αυτά που έχετε να χάσετε σε περίπτωση που δεν το δοκιμάσετε...
Αρκεί να υπάρχει και η επιθυμία ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου σε κουτί...
Καλή επιτυχία λοιπόν...

Υ.Γ. Το σετάρισμα του eGreat (στα υπόψην ότι ακόμα συνεχίζεται) μου είναι πολύ δυσκολότερο και χρονοβόρο από το παραπάνω mod!!!
Τέτοιο καλώδιο, δηλαδή sata -> e-sata, πωλείται και στην Ελλάδα. Είναι έτοιμο για χρήση και δε χρειάζεται καμία επέμβαση.
Εγώ αγόρασα από εδώ με 3 αν θυμάμαι καλά.
http://www.memonet.gr/product_info.php?cPath=7932_7935&products_id=7037

Τέτοιο καλώδιο, δηλαδή sata -> e-sata, πωλείται και στην Ελλάδα. Είναι έτοιμο για χρήση και δε χρειάζεται καμία επέμβαση.
Εγώ αγόρασα από εδώ με 3 αν θυμάμαι καλά.
http://www.memonet.gr/product_info.php?cPath=7932_7935&products_id=7037

Και πώς το σύνδεσες πάνω στη θύρα SATA του eGreat;
Εγώ μιλάω για eSata στη μια άκρη και Sata ΑΡΣΕΝΙΚΟ στην άλλη άκρη για να προσαρμόζεται στο eGreat...
Στο link που παραθέτεις βλέπω eSATA και Sata ΘΗΛΥΚΟ!!!
Γνωρίζεις εάν υπάρχει στο παρόν κατάστημα ή σε κάποιο άλλο εν Ελλάδι το αντίστοιχο αλλά σε eSata-Sata θηλυκό;
Θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας!!!

στα 105 ε απο το e-shop!
Φαινεται θελουν να ξεστοκαρουν την παλια φουρνια.
Τελος η προσφορα του Μ31Β και τωρα εβγαλαν το Μ34.

εαν βαλω εναν εσωτερικο sata σε αντιστοιχη θηκη(3.5`)και τον κανω εξωτερικο(640gb)τον βλεπει το M31?
Αν τον συνδέσεις από usb ή e-sata, τον βλέπει μεν, αλλά όχι σαν εσωτερικό, δηλαδή δεν μπορείς να περάσεις τις ΝΜΤ εφαρμογές.
Αυτές μόνο με την εσωτερική sata σύνδεση.

Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Αν τον συνδέσεις από usb ή e-sata, τον βλέπει μεν, αλλά όχι σαν εσωτερικό, δηλαδή δεν μπορείς να περάσεις τις ΝΜΤ εφαρμογές.
Αυτές μόνο με την εσωτερική sata σύνδεση.

χμμμ...
τι κανει το ΝΜΤ και τι εννοεις εσωτερικη sata?

παιρνει εσωτερικο 2,5αρι..?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

χμμμ...
τι κανει το ΝΜΤ και τι εννοεις εσωτερικη sata?

παιρνει εσωτερικο 2,5αρι..?
ΟΚ! Εννούσα για το Μ31Β που παίρνει εσωτερικό δίσκο και έχει και εξωτερικές θύρες e-sata.
Όσον αφορά το Μ34Α, αν συνδέσεις σκληρό στη sata υποδοχή του και τον φορμάρεις σε ext2/3, μπορείς να περάσεις τις ΝΜΤ εφαρμογές με τις οποίες έχεις τη δυνατότητα για υπηρεσίες όπως torrents, NFS server, άλλους servers και διάφορα άλλα.