EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Aπό ότι κατάλαβα ο φίλος θέλει να δει μέσω δικτύου τις ταινίες που έχει στον υπολογιστη του ,ο οποίος έχει windows 7.
Και όχι το αντίθετο να δει τον σκληρό του Μ34Α από τον υπολογιστή.

Re: Απάντηση: EGREAT ξαναχτυπά με το Μ34Α !!!

Aπό ότι κατάλαβα ο φίλος θέλει να δει μέσω δικτύου τις ταινίες που έχει στον υπολογιστη του ,ο οποίος έχει windows 7.
Και όχι το αντίθετο να δει τον σκληρό του Μ34Α από τον υπολογιστή.

νομιζω οτι και στις 2 περιπτωσεις πρεπει να σεταρει σε nmt το egreat..

Στην πρώτη περίπτωση μπορει όμως με σύνδεση usb.

δεν το ξερω γιατι δεν εχω συνδεση usb.
το σιγουρο ειναι οτι για να παρεις ολες δυνατοτητες του μηχανηματος,θα πρεπει να περασεις το nmt software.
ας δοκιμασει ο φιλος και να μας πει..

α για μενα λετε ε???
lol

ειχα αφησει την προηγουμενη σελιδα στον browser και δεν ειχα δει την εξελιξη της συζητησης,ολοι δικιο εχετε αλλα πιο πολυ ο φιλος greekgreek.
βεβαια εχω κατι δισκους περισσευουμενους και μπορω να δοκιμασω τα nmt (πρεπει βασικα να βρω ενα οδηγο πρωτα για να μη σας πρηζω) αλλα για αρχη δε μπορω να δω τα αρχεια οπως τα εβλεπα στα xp.
απο το pc δε βλεπω το egreat ως συσκευη (δε ξερω εαν επρεπε να το βλεπει παντως) και επισης μου εβλεπε το dreambox και τωρα δε το βλεπει (ασχετο).
απο το egreat βλεπει το workgroup (οικιακη ομαδα) αλλα οταν μπαινω στο pc μου,βγαζει ενα μηνυμα οτι ο server δεν εχει αρχεια.δε βλεπει δηλαδη καν το λειτουργικο δισκο και δεν εχω δοκιμασει να βαλω κανενα αλλο επανω.
δε ξερω εαν τα εξηγησα σωστα ή τα μπουρδουκλωσα χειροτερα.
παντως το παλευω να δω τι παιζει (και προφανως θα ειναι καποια γελοια ρυθμιση) αλλα μεχρι στιγμης δε τα εχω καταφερει.
ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας...

τελικα τζιφος...εχω βγαλει τα ματια μου αλλα δε καταφερα κατι!
με τα xp εβλεπα το pc και τους σκληρους του απο το egreat.εκανα browse στους φακελους και διαλεγα ταινια ή σειρα!
με τα 7 δε μπορω να το κανω!
διαβασα οδηγους,διαβασα λυσεις,διαβασα προτασεις,προσπαθησα αλλα τιποτα.
δε ξερω εαν εχει κανεις windows 7 και εχει καμια προταση...
ευχαριστω εκ των προτερων...

τελικα τζιφος...εχω βγαλει τα ματια μου αλλα δε καταφερα κατι!
με τα xp εβλεπα το pc και τους σκληρους του απο το egreat.εκανα browse στους φακελους και διαλεγα ταινια ή σειρα!
με τα 7 δε μπορω να το κανω!
διαβασα οδηγους,διαβασα λυσεις,διαβασα προτασεις,προσπαθησα αλλα τιποτα.
δε ξερω εαν εχει κανεις windows 7 και εχει καμια προταση...
ευχαριστω εκ των προτερων...

για δοκιμασε να πας στο control panel>folder options>view> και ξετσεκαρισε το Use sharing wizard.

Δεν βλέπεις καθόλου τα share folders ή δεν σε αφήνει να μπεις μέσα σε αυτά από το egreat ?

δοκίμασε να κάνεις browse από το egreat.

Στο Μ34 έχω εγκαταστήσει το sata δίσκο και το nmt και απο τα 3 computer με windows 7 βλέπω τα πάντα και ενημερώνω τον δίσκο δικτυακά.
Οπότε μάλλον θα πρέπει να έχεις σκληρό δίσκο και nmt apps εφόσον μέχρι στιγμής δεν μπορείς να τον δεις.

Στο Μ34 έχω εγκαταστήσει το sata δίσκο και το nmt και απο τα 3 computer με windows 7 βλέπω τα πάντα και ενημερώνω τον δίσκο δικτυακά.
Οπότε μάλλον θα πρέπει να έχεις σκληρό δίσκο και nmt apps εφόσον μέχρι στιγμής δεν μπορείς να τον δεις.

Όχι δεν χρειάζεται. Σε Μ34 χωρίς δίσκο παίζει μια χαρά από shares σε PC με XP.

Το πρόβλημα θα είναι με τα 7 (shares, δικαιώματα, firewall, ...)

επανερχομαι...

φιλε k.m αυτο προσπαθω να κανω,να μπω στους δισκους του υπολογιστη μου απο το egreat...
να τα ξαναπω παλι,μπας και δε τα εχω εξηγησει σωστα.

εχω windows 7 professional.Τα σεταρα προσφατα...

πριν με τα xp πηγαινα σε ενα δισκο,τον εκανα κοινοχρηστο στο οικιακο δικτυο,πηγαινα στο egreat,ανοιγα τον network browser και μια χαρα streamαρα τα αρχεια...
τωρα με τα 7 κανω το δισκο κοινοχρηστο,κανω το φακελο κοινοχρηστο,εφαρμοζω οτι ρυθμιση εχω συναντησει σε παρομοια threads αλλα τζιφος.οταν ανοιγω το egreat και παω στο network browser βλεπει μεν τα pc που ειναι στην οικιακη ομαδα (desktop και laptop) αλλα οταν παταω να μπω μεσα μου βγαζει μια μουτζα νααααααααα...οτι ο server δεν περιεχει αρχεια...εδω να σημειωσω οτι στο network browser του egreat βλεπει μια χαρα το dreambox και το δισκο του...

αυτο με την απενεργοποιηση του wizard δε δουλεψε φιλε Savan....

σορρυ για το πρηξιμο...ευχαριστω για τις απαντησεις...

Στα XP πριν, αλλα και τωρα στα 7, στο egreat εδινες username & password καποιου υπαρκτου χρηστη στα windows ( ο οποιος ειχε τουλαχιστον read access σε ολο το directory structure και στα αρχεια που βρισκονται στα windows ) η χρησιμοποιεις τον guest account?

δεν ειχα χρησιμοποιησει ποτε username και password στα xp...
δε μου θυμιζει κατι...σορρυ εαν δε καταλαβα κατι σωστα...

Και εγώ με τα XP μπαίνω και βλέπω τις ταινίες πολύ εύκολα από το Μ34Α.
Όταν κάποια στιγμή χρησιμοποιήσα το laptop που έχει vista ,είχα πρόβλημα.
Τα windows 7 έχουν κάποια ιδιετερότητα και από ότι διαβάζω έχουν πρόβληματάκια με τα περισσότερα Media Player.
Φίλε PavdrosGr θα πρέπει να σα απαντήσει κάποιος φίλος που έχει windows 7 και το Μ34Α ,πως έλυσε το πρόβλημα.

ε μα δε το πα οτι εχω βγαλει τα ματια μου αυτες τις μερες?
το εχω ψαξει παρα πολυ και γι αυτο αναγκαστηκα να ρωτησω...
ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια.θα παρακολουθω το θεμα και αν καποιος εχει τη λυση καλο θα ητανε να μας την πει...

παντως αυτο που ειπε ο φιλος Savan με το guest account κατι μου θυμιζει μεσα σε ολα αυτα που διαβασα αλλα δε μπορω να το βρω τωρα για να μου πειτε εαν καταλαβαινει καποιος κατι περισσοτερο...κατι με προσθηκη ΚΑΙ του guest account στα policies.αλλα θυμαμαι μεσω του secpol.msc δε βρηκα κατι αντιστοιχο...τεσπα...

και ξερετε ε?συνηθως τετοιες περιεργες καταστασεις εχουν πολυ ευκολη λυση (σχετικα) και ξενερωνεις μολις το καταφερνεις...

ευχαριστω πολυ παντως παιδια...

Καταρχην, πρεπει να φτιαξεις ενα λογαριασμο με password, αν εχεις ηδη μπορεις να χρησιμοποιησεις αυτον, αν φοβασαι να βαλεις το password αυτου του λογαριασμου στο egreat, φτιαξε εναν αλλον, παλι με password αλλα με limited δικαιωματα. μετα πρεπει να πας απο το my computer στο directory που εχεις τα αρχεια αυτα, δεξι κλικ>properties>security>Edit, κανε add τον χρηστη που μολις δημιουργησες, βαλε να εχει full control, το ιδιο πρεπει να γινει και σε ολο τo path, επισης θα επιλεξεις και ολα τα αρχεια στο τελος και θα βαλεις παλι τον user αυτον να εχει full control σε ολα τα video αρχεια. μετα θα πας στο αρχικο directory που το εχεις κανει share, και θα κανεις right click> sharing > share και θα βαλεις everyone. κατοπιν στο egreat οταν θα κανεις network browsing και πατησεις πανω στο share αυτο θα σου ζητησει user & password , τα οποια και θα βαλεις...

Σημαντικο : προσεξε το password να μην εχει * χαρακτηρα μεσα γιατι απο το τηλεκοντρολ του egreat δεν μπορεις να το γραψεις, θα πρεπει να συνδεσεις usb πληκτρολογιο αν θες να το κανεις.

Δοκίμασε τα παρακάτω και πες μας αν κατάφερες κάτι.

If your computer is windows7 system,pls modify your registry ,then try again.
how to modify registry:

running registry by admin, open
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Lsa\
double click everyoneincludesanonymous , change to 1
double click NoLmHash ,change to 0
========================================================
open
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters
double click restrictnullsessaccess ,change to 0
reboot computer,then try again.