ειδες η δεη;

W=VA*συνφ
Var=VA*ημφ
W^2 + Var^2 = VA^2

Άρα 50 VA με συνφ=0.6 = 30W.
Tώρα τι πληρώνουμε. Τα VA ή τα βατ;

Στο συνεχές τα watt είναι ίδια με τα VA.
Στο εναλλασσόμενο παίζει ρόλο ο βαθμός απόδοσης και πάντα τα watt είναι λιγότερα απο τα VA.
Tο πόσο εξαρτάται απο την ποιότητα της συσκευής.

Re: Απάντηση: ειδες η δεη;

W=VA*συνφ
Var=VA*ημφ
W^2 + Var^2 = VA^2

Άρα 50 VA με συνφ=0.6 = 30W.
Tώρα τι πληρώνουμε. Τα VA ή τα βατ;

Πολύ σωστά!
Και πληρώνεις τα VA, δηλαδή στο παράδειγμα που έδωσες πληρώνεις τα 50, άσχετα αν εσύ χρησιμοποπιησες τα 30!

αν πάρω ένα βολτόμετρο ραγας για να βαλω στον πίνακα, τι να προτιμήσω, αναλογικό ή ψηφιακό ? τα ψηφιακά εχουν μνημη min & max ή ζητάω πολλά ?

Ορίστε και το δικό μου log του UPS μου για το τελευταίο 24ωρο..

ups_07-12-07.gif

Περιοχή: Ν. Ιωνία

Επειδή μου βγήκαν τα μάτια διαβάζοντας το νήμα αυτό με πλήθος από λάθος πληροφορίες, έχω να πω πως στα σπίτια μας πληρώνουμε τα Watt.

Τελεία & παύλα...μην ασχολείστε με το συνημίτονο, αυτά είναι για μεγάλα παιδιά

Όσο για τον φίλο που μετράει 270V, να δοκιμάσει και με άλλο όργανο και μετά μας λέει ξανά

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ παλιότερα είχα διαβάσει ότι σε κάποιες άλλες χώρες πληρώνουν και το συνημίτονο, και για αυτό το λόγο εκεί προσέχουν.. ενώ εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Αλλά δεν έχω επίσημη πηγή.

Επειδή μου βγήκαν τα μάτια διαβάζοντας το νήμα αυτό με πλήθος από λάθος πληροφορίες, έχω να πω πως στα σπίτια μας πληρώνουμε τα Watt.

Τελεία & παύλα...μην ασχολείστε με το συνημίτονο, αυτά είναι για μεγάλα παιδιά

Όσο για τον φίλο που μετράει 270V, να δοκιμάσει και με άλλο όργανο και μετά μας λέει ξανά

φιλε μου ενα βραδυ ηταν και τελειωσε.

την αλλη μερα επεστρεψε στο γνωστο 210-215 volt με το ιδιο οργανο.

Κοιτα να δεις η δεη... εγω τους τα εχω μαζεμενα παντως...
Το Χειμώνα που δεν έχει κατανάλωση μετράω 235. Τα γέλια αρχίζουν το καλοκαίρι όταν έχει μεγάλη κατανάλωση το μέρος( να ναι καλά τα ξενοδοχεία) έχω μετρήσει στη χειρότερη 170.

Αν έχετε κάτω από 207V στο ρολόι της ΔΕΗ, να το αναφέρετε εγγράφως στη τοπική σας ΔΕΗ και είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και να κάνουν ενέργειες....μη το αμελείτε, είναι υποχρέωσή τους

Αν έχετε κάτω από 207V στο ρολόι της ΔΕΗ, να το αναφέρετε εγγράφως στη τοπική σας ΔΕΗ και είναι υποχρεωμένοι να σας απαντήσουν και να κάνουν ενέργειες....μη το αμελείτε, είναι υποχρέωσή τους
Λες να ιδρώσει το αυτί τους; Ή θα φάμε ξύλο που τους ενοχλάμε:BDGBDGB53:

ΔΗΛ, τους ακούω να λένε: "Δε φτάνει που τους δίνουμε ρεύμα, μας βάνουν και όρους από πάνω (230βολτ σου λέει ο ένας, "έχουμε υποχρέωση" σου λέει ο άλλος):violent-smiley-030:

Να σου κατεβάσω το διακόπτη τώρα που θες να'χεις και αξιώσεις;;Εεε;:violent-smiley-030: