ειδες η δεη;

Re: Απάντηση: ειδες η δεη;

Πολύ σωστά!
Και πληρώνεις τα VA, δηλαδή στο παράδειγμα που έδωσες πληρώνεις τα 50, άσχετα αν εσύ χρησιμοποπιησες τα 30!

Μόλις μίλησα με ΔΕΗ.
Για τις οικιακές παροχές χρεωνόμαστε μόνο την πραγματική ισχύ, δηλαδή Watt και ΟΧΙ VA.

Λες να ιδρώσει το αυτί τους; Ή θα φάμε ξύλο που τους ενοχλάμε:BDGBDGB53:

ΔΗΛ, τους ακούω να λένε: "Δε φτάνει που τους δίνουμε ρεύμα, μας βάνουν και όρους από πάνω (230βολτ σου λέει ο ένας, "έχουμε υποχρέωση" σου λέει ο άλλος):violent-smiley-030:

Να σου κατεβάσω το διακόπτη τώρα που θες να'χεις και αξιώσεις;;Εεε;:violent-smiley-030:

Μη τα λες αυτά, οι τεχνικοί δε σκέφτονται έτσι...αντιθέτως, όταν υπάρχει διακοπή τρέχουν ακόμα και στα άγρια μεσάνυχτα να δώσουν ρεύμα στο κόσμο...μην γίνεσαι ισοπεδωτικός

Μη τα λες αυτά, οι τεχνικοί δε σκέφτονται έτσι...αντιθέτως, όταν υπάρχει διακοπή τρέχουν ακόμα και στα άγρια μεσάνυχτα να δώσουν ρεύμα στο κόσμο...μην γίνεσαι ισοπεδωτικός
Ακριβώς !!!! και χειρότερα , εμένα ο ξάδελφος μου σπάνια έχει κάνει χριστουγέννα σπίτι του , πάνω σε κάτι κώλωνες υπερύψηλης τάσης 40 μέτρα πάνω απο το έδαφος με χιονοθύελλα σκαρφάλωνε !!!

Ρε παιδιά ό,τι και να λέμε όποιος ασχολείται πρακτικά με κάτι (λερώνει τα χέρια του ρε παιδάκι μου) και δεν στρογγυλοκάθεται στο γραφείο, κατά βάση είναι ΟΚ τύπος. :2thumb22sup:
Οι άλλοι που κάθονται σε γραφείο και δεν έχουν εντελώς καμία σχέση
με το αντικείμενο συνήθως είναι για :rifle:.
Αυτό έτσι, σα μια διαπίστωση βγαλμένη από τη ζωή. :drummer:

Εξαρτάται.

Αν αυτός που κάθεται στο γραφείο, πέρασε και από ένα κάποιο λούκι, μπορεί να καταλάβει και τον άλλο.

Μιλάμε για εξαιρέσεις βέβαια, αλλά υπάρχουν.

Re: Απάντηση: ειδες η δεη;

Ρε παιδιά ό,τι και να λέμε όποιος ασχολείται πρακτικά με κάτι (λερώνει τα χέρια του ρε παιδάκι μου) και δεν στρογγυλοκάθεται στο γραφείο, κατά βάση είναι ΟΚ τύπος. :2thumb22sup:
Οι άλλοι που κάθονται σε γραφείο και δεν έχουν εντελώς καμία σχέση
με το αντικείμενο συνήθως είναι για :rifle:.
Αυτό έτσι, σα μια διαπίστωση βγαλμένη από τη ζωή. :drummer:

Και η δουλειά γραφείου χρειάζεται....αυτό που δε χρειάζεται είναι να ξύνουμε τα @@ μας όπου και να δουλεύουμε....πρώτα και κυριότερα για εμάς

Απάντηση: Re: Απάντηση: ειδες η δεη;

Μόλις μίλησα με ΔΕΗ.
Για τις οικιακές παροχές χρεωνόμαστε μόνο την πραγματική ισχύ, δηλαδή Watt και ΟΧΙ VA.

Το πειβεβαιωνω 100% μετα απο e-mail στην ΔΕΗ.

Απάντηση: Re: ειδες η δεη;

Εξαρτάται.

Αν αυτός που κάθεται στο γραφείο, πέρασε και από ένα κάποιο λούκι, μπορεί να καταλάβει και τον άλλο.

Μιλάμε για εξαιρέσεις βέβαια, αλλά υπάρχουν.
Εννοείται πως δεν γενικεύω.
Με τις ΔΕΚΟ είναι να μην μπλέξεις. Όσο οι βίοι είναι παράλληλοι και δεν διασταυρώνονται όλα ή σχεδόν όλα είναι σκέτη γλύκα.
Αμα μπλέξεις -αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες :flipout:-αρχίζουν τα δύσκολα...
Και η εμπειρία έχει δείξει πως υπάλληλος γραφείου + γυναίκα + ΔΕΚΟ είναι :FSGSFGS4:.

Re: Απάντηση: Re: ειδες η δεη;

Εννοείται πως δεν γενικεύω.
Με τις ΔΕΚΟ είναι να μην μπλέξεις. Όσο οι βίοι είναι παράλληλοι και δεν διασταυρώνονται όλα ή σχεδόν όλα είναι σκέτη γλύκα.
Αμα μπλέξεις -αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες :flipout:-αρχίζουν τα δύσκολα...
Και η εμπειρία έχει δείξει πως υπάλληλος γραφείου + γυναίκα + ΔΕΚΟ είναι :FSGSFGS4:.

Εκεί κι αν συμφωνώ :grinning-smiley-043...ο συνδυασμός που σκοτώνει :rifle:

Με τις ΔΕΚΟ είναι να μην μπλέξεις.
Εκτός κι'αν είναι ξεδέλφη/φίλη/μητέρα (κλπ) σου. Όποτε και καθαρίζεις.

Αμήν και μακάρι και εις τους αιώνας των αιώνων...

Σας παρακαλώ!!!! Μην είμαστε αχάριστοι… εδώ η ΔΕΗ θα το γυρίσει στο αμερικάνικο…..
Σήμερα που λέτε…. Γύρισα σπίτι και είχε ένα χαμηλό φωτισμό… και αφού ήμουν υποψιασμένος από το thread λέω να βάλω το πολυμετρο να με διαφωτίσει.
Για 1 λεπτό μέτραγα 100 ( δεν πρόλαβα να βγάλω Φώτο γιατί έβριζα)
Και για το επόμενο 20 λεπτο 163.
Και έχω και αποδείξεις!ΓŽβ€’ΓŽΒΉΓŽΒΊΓΕ’ΓŽΒ½ΓŽΒ±044.jpg
:devil-smiley-029:

Βρε παιδιά, αν δεν τους το πείτε πώς θα το ξέρουν? Με τη μαγική σφαίρα? Κάντε ένα κόπο, πηγαίντε στη τοπική σας ΔΕΗ και κάντε μία αίτηση όπου θα αναφέρετε το πρόβλημά σας....σε πόσο καιρό θα λυθεί είναι άλλο θέμα (μπορεί να είναι πολύπλοκη τεχνικά η λύση), αλλά γνωστοποιήστε το....ρωτήστε και μάθετε, μπορεί η λύση να είναι και καθ'οδόν....

ΥΓ. Καλά, πού μένετε και έχετε 160V? :grandpa:

Απάντηση: Re: ειδες η δεη;

Βρε παιδιά, αν δεν τους το πείτε πώς θα το ξέρουν? Με τη μαγική σφαίρα? Κάντε ένα κόπο, πηγαίντε στη τοπική σας ΔΕΗ και κάντε μία αίτηση όπου θα αναφέρετε το πρόβλημά σας....σε πόσο καιρό θα λυθεί είναι άλλο θέμα (μπορεί να είναι πολύπλοκη τεχνικά η λύση), αλλά γνωστοποιήστε το....ρωτήστε και μάθετε, μπορεί η λύση να είναι και καθ'οδόν....

ΥΓ. Καλά, πού μένετε και έχετε 160V? :grandpa:

Λες να μην το ξέρουν;Πάντως μου κάνει και εμένα εντύπωση τα 163V.Εγώ στο σπίτι μου και στο μαγαζί κάτω από 220V και πάνω από 230V δεν έχω δει.

Last edited:

Λες να μην το ξέρουν;Πάντως μου κάνει και εμένα εντύπωση τα 163V.Εγώ στο σπίτι μου και στο μαγαζί κάτω από 220V και πάνω από 230V δεν έχω δει.

Και βέβαια, αυτό λέω...πώς να το μάθουν δηλαδή? Νομίζεις ότι ξέρουν σε κάθε σπίτι τι τάση υπάρχει? Αν δε τους το πει ένας έστω, όχι δε το ξέρουν....μπορεί βεβαίως να το ξέρουν ήδη από άλλον, που είναι και πολύ πθανό...αλλά πρέπει να γίνει η αρχή...

Στην Γλυφάδα/Βούλα τα φώτα είναι φωτορυθμικά 7 χρόνια που μένω σ αυτή την περιοχή. Τους ενημέρωσα, μου είπαν ότι το ξέρουν χρόνια πριν. Ακόμα και σήμερα αν δω 210 κάνω πάρτυ!

Σε ποιους το είπες? Στον υπαλληλάκο? Ή σε τεχνικούς? Διότι η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να σου δίνει 230V συν-πλην 10%...

Να αδιαφόρησε επίσημα κάποιος, μου φαίνεται περίεργο

GTS, σε νησί μένω γι αυτό κάνει τέτοια η τάση, το θέμα είναι ότι….. το ξέρουν…. Χρόνια τώρα….. και τίποτα….. μόλις βάλει λίγο αέρα η βρέξει λίγο παραπάνω τα ξεπατώνει όλα η ΔΕΗ. Και αναφορές έχουν γίνει από εμάς και από ολουυςςςς τους άλλους κατοίκους