Ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Re: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Το θεμα του θορυβου & της εξατμισης ?

Λόγω μονοκατοικίας έχω δικό μου σύστημα θέρμανσης ούτως η άλλος...
Οπότε και δωμάτιο για να μπει στο υπόγειο υπάρχει, και εξάτμιση να φεύγει μαζί με τα αέρια του καυστήρα υπάρχει έτοιμη...

Γιατί μάναμ; Είναι φθηνό το πετρέλαιο;

Το μόνο που σκέφτομαι είναι αυτό... :(

Λάκη, έχεις να προτείνεις κάτι συγκεκριμένο που να μην ενοχλεί γείτονες και να έχει απόδοση?
Δύσκολο πράγμα και η αποδοτική γεννήτρια-μπαταρίες-κ.ο.κ.

Απάντηση: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

ειχα δει μια ανεμογεννητρια που κατασκευαζει Ελληνας και μοιαζει πολυ με αυτη που ειχαν φτιαξει εκεινοι οι επιστημονες που συζητουσαμε για το νησακι(στη Γαυδο νομιζω ηταν?) και δεν μοιαζει με τις συμβατικες,εχει πολυ μεγαλη αποδοση και η οχληση ειναι πολυ μικρη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Υπό προϋποθέσεις δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου παρ'ότι η δική μου πρώτη πληρωμή δρομολογήθηκε....

Νομίζω όμως ότι εκτιμήσεις αυτού του τύπου:

"Οι πληρωμές για κερατιάτικα και χαράτσια είναι δευτερεύουσες, δεν κινδυνεύουμε από αυτές..."

καλό θα ήταν να αποφεύγονται, μιας και αν ο μη γένοιτο κοπεί το ρεύμα σε κάποιον πχ. με προβλήματα υγείας, φαντάζομαι ότι δεν θα μπορέσεις να του προμηθεύσεις γεννήτρια για να διατηρεί τα φάρμακα στο ψυγείο κοκ...

Πολύ καλά εκφράζεις τις απόψεις σου, ακόμα καλύτερα τις τεκμηριώνεις... όλα καλά... πιστεύω όμως ότι οι εκτιμήσεις και οι προτροπές περιττεύουν... κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και αντιμετωπίζεται διαφορετικά.
Ας περιοριστούμε στις απόψεις μας.

φιλικά

Φίλε (το τονίζω για να μην θεωρήσεις πως έχουμε προσωπική αντιδικία) αν πρόσεξες απευθύνομαι σε τυχόν συνφορουμίτες που έχουν στεγαστικά δάνεια σε εξέλιξη, αυτούς που ανέφερε άλλο μέλος πως μπορεί να έχουν αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου...

Το σχόλιό σου για διακοπή ρεύματος σε άρρωστο που χρειάζεται ηλεκτρικό για να επιβιώσει, μιας και προτρέπεις σε περιορισμό στις απόψεις μας, δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Αν το ξανασκεφτείς, πρόκειται για σκηνοθετημένο παράδειγμα με σκοπό να φοβίσει, λες και μπήκαν τα ΕΣ ΕΣ στην πόλη και θα πατήσουν επί πτωμάτων...
Εκτός αν πραγματικά πιστεύεις πως έχουν μπει και έχουμε Κατοχική Κυβέρνηση !? Εγώ απλά θεωρώ πως έχουμε ανίκανη κυβέρνηση.
Για να μην αναφέρω πως η κουβέντα μας μέχρι τώρα αφορά και μόνο, στο Χαράτσι της Έκτακτης Εισφοράς και δεν έχουμε μιλήσει για ΔΕΗ, καθώς έχουν περάσει μόνο ώρες από την ψηφοφορία της Κατοχικής Βουλής...
Πάντως το ρεύμα δεν κόβεται πατώντας αυτόματα ένα κουμπί, επειδή κάποιος σκέφτεται να αντισταθεί στα νέα μέτρα. Κατ´αρχήν είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετούς μήνες, από τη μη εξόφληση ως την απόφαση διακοπής (υπάρχουν διορίες από το νόμο για 3 μήνες περίπου) και άλλο τόσο για την εφαρμογή της, που απαιτεί παρουσία συνεργείου στην οικία του πολίτη... θα τα συζητήσουμε εν καιρώ και αυτά. Ούτε εγώ έχω σίγουρη απόφαση για το θέμα της ΔΕΗ, ας περιμένουμε τα γεγονότα πριν αντιδράσουμε. Η διασπορά του προσωπικού φόβου που ίσως έχει ο καθένας, δεν προσφέρει τίποτε, μπορεί όμως να επιδεινώσει τα πράγματα. Ας δείχνουμε λοιπόν την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ που καλούμαστε να χρυσοπληρώσουμε...

μα αν δεν πληρωσεις το λογαριασμο της ΔΕΗ,ουτως ή αλλως θα στο κοψει χωρις να ρωτησει κανεναν.

Εγώ θεωρώ πάντως πως το να μη πληρώσεις έναν φόρο και να σου "κόβει" το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αντισυνταγματικό από εδώ έως τη Σελήνη !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Φίλε (το τονίζω για να μην θεωρήσεις πως έχουμε προσωπική αντιδικία) αν πρόσεξες απευθύνομαι σε τυχόν συνφορουμίτες που έχουν στεγαστικά δάνεια σε εξέλιξη, αυτούς που ανέφερε άλλο μέλος πως μπορεί να έχουν αποπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δανείου...

Το σχόλιό σου για διακοπή ρεύματος σε άρρωστο που χρειάζεται ηλεκτρικό για να επιβιώσει, μιας και προτρέπεις σε περιορισμό στις απόψεις μας, δεν θα έπρεπε να το κάνεις. Αν το ξανασκεφτείς, πρόκειται για σκηνοθετημένο παράδειγμα με σκοπό να φοβίσει, λες και μπήκαν τα ΕΣ ΕΣ στην πόλη και θα πατήσουν επί πτωμάτων...
Εκτός αν πραγματικά πιστεύεις πως έχουν μπει και έχουμε Κατοχική Κυβέρνηση !? Εγώ απλά θεωρώ πως έχουμε ανίκανη κυβέρνηση.
Για να μην αναφέρω πως η κουβέντα μας μέχρι τώρα αφορά και μόνο, στο Χαράτσι της Έκτακτης Εισφοράς και δεν έχουμε μιλήσει για ΔΕΗ, καθώς έχουν περάσει μόνο ώρες από την ψηφοφορία της Κατοχικής Βουλής...
Πάντως το ρεύμα δεν κόβεται πατώντας αυτόματα ένα κουμπί, επειδή κάποιος σκέφτεται να αντισταθεί στα νέα μέτρα. Κατ´αρχήν είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετούς μήνες, από τη μη εξόφληση ως την απόφαση διακοπής (υπάρχουν διορίες από το νόμο για 3 μήνες περίπου) και άλλο τόσο για την εφαρμογή της, που απαιτεί παρουσία συνεργείου στην οικία του πολίτη.

Μια ασφάλεια βγάζουν απο το ρολόι και το "ξανασφραγίζουν", διαδικασία που κρατάει 2-3 λεπτά......

Re: Απάντηση: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

ειχα δει μια ανεμογεννητρια που κατασκευαζει Ελληνας και μοιαζει πολυ με αυτη που ειχαν φτιαξει εκεινοι οι επιστημονες που συζητουσαμε για το νησακι(στη Γαυδο νομιζω ηταν?) και δεν μοιαζει με τις συμβατικες,εχει πολυ μεγαλη αποδοση και η οχληση ειναι πολυ μικρη.

Ναι πρέπει να είναι πιο αθόρυβες αυτές, αλλά δεν έχω παίξει με καμία.
Το άλλο καλό τους ότι είναι πιο ασφαλείς για τα πουλιά.
Αλλά μεγάλη απόδοση … σε ταράτσα πόσο μεγάλη να την κάνεις. Και θα πρέπει να έχει και μεγάλη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων για να καταφέρεις να πάρεις αρκετές στροφές.
Πάντως και σε αυτή την περίπτωση απαιτείται χώρος και πολύ καλή στήριξη. Τα ατυχήματα με ανεμογεννήτριες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα.

μα αν δεν πληρωσεις το λογαριασμο της ΔΕΗ,ουτως ή αλλως θα στο κοψει χωρις να ρωτησει κανεναν.

Για ένα οποιοδήποτε τζαμπατζή, ισχύουν έτσι κι αλλιώς οι παραπάνω διορίες.
Η αντιμετώπιση στο νέο χαράτσι είναι υπό συζήτηση και ήδη υπάρχουν προτάσεις, όπως παλιότερα, για καταβολή μόνο του αντιτίμου του ρεύματος στο Ταμείο Παρακαταθηκών... Και μην είστε σίγουροι για το πόσο θα στηρίξουν οι ΔΕΗτζήδες στην πράξη το μέτρο και την διακοπή σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Και χωρίς το χαράτσι, θα υπάρχουν πολλές χιλιάδες νοικοκυριά που δεν μπορούν να πληρώσουν το ήδη ακριβό ρεύμα. Βλέπω και προσωπικά κάποιες οικογένειες. Θα το δούμε στην ώρα του κι αυτό το θέμα...

Re: Απάντηση: ειδική εισφορά αλληλεγγύης

Μπορείς να πληρώσεις το ποσόν που αντιστοιχεί στα δημοτικά τέλη και το ρεύμα...

Μια ασφάλεια βγάζουν απο το ρολόι και το "ξανασφραγίζουν", διαδικασία που κρατάει 2-3 λεπτά......

http://partizana.blogspot.com/2008/02/500.html

"Λύση (προσωρινή) για ρεύμα - νερό.
Εφαρμοσθείσα εις απόρους φοιτητάς και μη υπό του Αριστερού Εξτρεμιστού:
Αν έχεις παλιό ρολόι ΔΕΗ (με ασφάλεια φυσίγγι) και σου κόψουν το ρεύμα παραβίασε τη σφραγίδα και ξαναβάλε την ασφάλεια. Αυτοί που κόβουν το ρεύμα έχω παρατηρήσει ότι δεν παίρνουν την ασφάλεια μαζί τους. (αλληλεγγύη). Αν έχεις νέου τύπου ρολόι ανεβάζεις την ασφάλεια (την παραβίαση της σφραγίδας δε τη γλιτώνεις).
Για το νερό αγοράζεις ένα πρακτικό εργαλείο (ταυ) που χρησιμεύει και ως λοστός και στρέφεις τη βάνα της παροχής σε κάετη ή οριζόντια θέση.
Μετά τσακίζεσαι να βρεις χρήματα για τους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι που θα έρθουν θα παραβλέψουν τις παραβιάσεις των σφραγιδών (χέστηκαν να το πω απλά)
Καλή επιτυχία"

Eαν σας περιγράψω πως γίνεται ,, υποθετικά ρε παιδί μου λεμε τώρα ,, να έχεις ρέυμα εάν στο κόψουν ,, θα είναι παρανομο ε? :grinning-smiley-043:flipout:

αστο ,, αμα ζορίσουν τα πράματα κι αλλο , θα ανεβάσουμε και pdf με πρακτικές οδηγίες :flipout::stickyman:

http://partizana.blogspot.com/2008/02/500.html
Για το νερό αγοράζεις ένα πρακτικό εργαλείο (ταυ) που χρησιμεύει και ως λοστός και στρέφεις τη βάνα της παροχής σε κάετη ή οριζόντια θέση.

Εχω ηδη και σε περιοπτη θεση για να ειναι ευκολο...

Eαν σας περιγράψω πως γίνεται ,, υποθετικά ρε παιδί μου λεμε τώρα ,, να έχεις ρέυμα εάν στο κόψουν ,, θα είναι παρανομο ε? :grinning-smiley-043:flipout:

αστο ,, αμα ζορίσουν τα πράματα κι αλλο , θα ανεβάσουμε και pdf με πρακτικές οδηγίες :flipout::stickyman:

Γινονται τετοια πραγματα... απαπα...

(2-3 λεπτα ειπε ο Δημητρης πιο πανω...)

"Λύση (προσωρινή) για ρεύμα - νερό.

Και μετά καλό κουράγιο, γιατί έχουν πάει την εγγύηση στα 280 ευρώ και ούτως η άλλος το ρολόι συνεχίζει να γράφει...

Εχω ηδη και σε περιοπτη θεση για να ειναι ευκολο...

Έχω και γω Στέλιο.

Χωρίς αστεία, αμα θα ξεπουληθεί και η ΕΥΔΑΠ, θα πούμε το νερό - νεράκι.

Καλό είναι να είμαστε οργανωμένοι.

Τα λέμε για πλάκα βέβαια αλλά το μέλλον διαγράφεται εφιαλτικό με τα καθάρματα που έχουμε μπλέξει .....

Και μετά καλό κουράγιο, γιατί έχουν πάει την εγγύηση στα 280 ευρώ και ούτως η άλλος το ρολόι συνεχίζει να γράφει...

Σωστό αυτό.
Η λύση η καλή είναι απ την ... κολώνα :D

Σωστό αυτό.
Η λύση η καλή είναι απ την ... κολώνα :D

Μη του βάζεις ιδέες, είναι και Χαιεντάς
8 καλώδια θα κατεβάσει από την κολώνα, ένα για κάθε συσκευή και ένα για την τοστιέρα