Ειδική περίπτωση. Θα καταλάβετε..

apostolosz

Senior Member
29 November 2007
392
38°3'N 23°47'E
Γεια σας,

Η εγγραφή στο φόρουμ έγινε κάποια στιγμή το 2007 και από τότε ψάχνω να αγοράσω τηλεόραση (τότε θυμάμαι ζαχάρωνα την F86). Έκτοτε, ακόμα στο ζαχάρωμα είμαι και δεν εξηγώ περεταίρω το φαινόμενο μιας και οι περισσότεροι από δω καταλαβαίνεται πολύ καλά τους λόγους των συνεχών αναβολών.. Για όσους δεν κατάλαβαν είμαι θύμα του περίμενε θα φτηνύνει ή του περίμενε θα βγει καλύτερη και όταν βγει η καλύτερη περιμένω να φτηνύνει και πάλι και ξανά μανά τα ίδια. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και το βήμα θα γίνει άμεσα. Η απόσταση είναι 3 μέτρα στην χειρότερη ή 2 μέτρα στην καλύτερη οπότε με καλύπτει μια 32άρα εφόσον τώρα έχω 29άρα σωστά? Lol.. Αν μη τι άλλο αυτό το έμαθα τόσα χρόνια που διαβάζω. Σκοπεύω λοιπόν να πάρω μια 46άρα (θα έπαιρνα και μεγαλύτερη αλλά είναι γκαρσονιέρα). Έχω αποκλείσει τις πλάσμα αν και βλέπω αρκετό SD. Περιμένω πως και πώς να συνδέσω το PS3 που μου έκαναν δώρο εδώ και 18 μήνες (το οποίο δεν έχω ανάψει ακόμα!!) και να παίξω CODγια 78 ώρες nonstop (έχω και τα παιχνίδια έτοιμα όλοι την σειρά) Δεν μπορώ να πως είμαι gamer αλλά όσο βγαίνουν COD θα παίζω και μέχρι να βγει κάποιο νεότερο θα παίζω αυτά που έχω ήδη τερματίσει. Άρα λοιπόν έχουμε 3 δεδομένα. SDαρκετά, ταινιούλες DVDκαι HD και φυσικά κάποια παιχνίδια.

Κακά τα ψέματα λόγω ασχετοσύνης, όντας θύμα του marketing (αν και δουλεύω σε τμήμα marketing) αλληθωρίζω προς Sony πρωτίστως αλλά και Samsung φυσικά. Εδώ τώρα αρχίζειτο πρόβλημα.. Led ή όχι? 200ΗΖ ή όχι? LED & 200ΗΖ εκτός προϋπολογισμού. Samsung ή Sony? Στο μάτι μου μπήκαν οι κάτωθι:
46W5500. Τίμια φαντάζομαι αλλά δεν καλύπτει την ματαιοδοξία μου ή το ψώνιο μου (Ούτε 200ΗΖ ούτε LED)
46Ζ5500. Έχει 200ΗΖ δεν είναι όμορφες σαν τις Samsung 46B7000 & B750 και είναι σχεδόν στην ίδια τιμή με αυτές.
B7000. Είναι LED αλλά η σκέψη ότι υπάρχει περίπτωση να μην απολαμβάνω το Call of duty με απελπίζει. Επίσης τα 200ΗΖ είναι πιο χρήσιμα από την τεχνολογία LED?
Β750. Είναι 200ΗΖ αλλά πάλι σκέφτομαι ότι υπάρχει περίπτωση να μην παίζει καλά το COD λόγω lag. Η μήπως η τεχνολογία LED είναι καλύτερη επιλογή?

Υπάρχει και κάτι άλλο στο μυαλό μου και λέγεται 46Ζ4500 που έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τις άλλες αλλά και ένα μειονέκτημα.
Μου αρέσει πάααρα πολύ το design της (γνωρίζοντας βέβαια ότι τηλεόραση αγοράζω και όχι τραπέζι ή καφετιέρα) έχει και 200ΗΖ έχει και καλό ήχο και δεν νομίζω στα δικά μου μάτια να έχει τόσο ποιοτική διαφορά από όλες τις άλλες αν και η διαφορά στην τιμή σε σχέση με την 46Ζ5500 είναι μόνο 100 (τα αξίζει άραγε η 46Ζ5500)? Το μειονέκτημα είναι ότι βαίνει προς απόσυρση.

Συνήθως πριν από μια αγορά ψάχνουμε σαν τρελοί σε σημείο υπερβολής και μετά την αγορά και αφού τσεκάρουμε σαν σχιζοφρενείς πόσο clouding έχει πόσο backlight bleeding έχει, ηρεμούμε και απολαμβάνουμε. Με ξέρω.. Σε λίγο καιρό θα είναι σαν το νεό αυτοκίνητο που έχω πάρει και το έχω συνηθίσει και σαν ότι και αν αγοράζουμε που μετά από λίγο το συνηθίζουμε. Βοηθήστε με σας παρακαλώ να μην περάσουν άλλα 2 χρόνια.. Μια τηλεόραση είναι στο κάτω κάτω..
Ξέχασα να πω πως 100 ίσως, ίσως ξαναλέω να μπορώ να προσθέσω στα 1500 που έχω κατά νου.
Να είστε όλοι καλά και συγνώμη για το “σεντόνι" αλλά φαντάζομαι έχετε καταλάβει… Ζω ένα δράμα :flipout:-bye-

Last edited by a moderator:
Σε ξενα φορουμ διαβαζω οτι η Z4500 εχει πολυ λιγο lag , λιγοτερο απο τις φετινες Sony και Samsung , αφου σε ενδιαφερει το gaming ισως πρεπει να στραφεις προς εκει...

Σε ξενα φορουμ διαβαζω οτι η Z4500 εχει πολυ λιγο lag , λιγοτερο απο τις φετινες Sony και Samsung , αφου σε ενδιαφερει το gaming ισως πρεπει να στραφεις προς εκει...
Διαφορές της Ζ4500 και της Ζ5500? Γενικά πως στέκει η Ζ4500 με αυτές που προανέφερα? Σε τι υστερεί?

Διαφορές της Ζ4500 και της Ζ5500? Γενικά πως στέκει η Ζ4500 με αυτές που προανέφερα? Σε τι υστερεί?

Δεν νομιζω οτι υστερει καπου...επισης...

Z5500 -> 20-30ms over VGA or in [Game Mode]

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z5500-20091107159.htm

Ζ4500 ->0-10ms in [Game Mode] or over VGA

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z4500-20081124136.htm

Βεβαια εδω εχουν αλλες μετρησεις....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51233

Οι samsung έχουν περισσότερο lag απο τις sony..Δέν ξέρω κατά πόσο το καταλαβένει ο καθένας αλλα για να λές 78 ώρες non-stop μάλλον είσαι απο αυτούς που θα καταλαβαίνουν το λίγο παραπάνω lag!

Περίμενες τόσο καιρό, δεν περιμένεις λίγο ακόμα τα UV2A panel με 3D...

Περιμένω πως και πώς να συνδέσω το PS3 που μου έκαναν δώρο εδώ και 18 μήνες (το οποίο δεν έχω ανάψει ακόμα!!)
Βοηθήστε με σας παρακαλώ να μην περάσουν άλλα 2 χρόνια.. Μια τηλεόραση είναι στο κάτω κάτω..
Σε λίγο καιρό θα είναι σαν το νεό αυτοκίνητο που έχω πάρει και το έχω συνηθίσει
Xωρίς να είμαι περίεργος πόσο καιρό σου πήρε για να αποφασίσεις για το αυτοκίνητο?
Φίλτατε σκέψου ότι θα μπορούσες να απολαμβάνεις δύο χρόνια τηλεόραση ή έστω ενάμισυ χρόνο το ps3 ......
Η ζωή είναι μικρή και γιαυτό χρειαζόμαστε μια ... μεγάλη οθόνη για να την ομορφαίνουμε.
Νομίζω ότι σήμερα υπάρχουν πλέον αρκετές οικονομικές λύσεις με ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά για όλα τα γούστα και αν θέλεις πραγματικά να αποχτήσεις τηλεόραση μπορείς να βρεις αυτή που σε καλύπτει.
Εκτός βέβαια αν τελικά είσαι της σχολής ότι το ταξείδι αξίζει και όχι η Ιθάκη ....

καποτε περασα τα ιδια με εσενα παρε την αποφαση και βουτα στα βαθια κατευθειαν και αυτο διοτι συνεχως στην αναβολη θα βρισκεσε μην ξεχνας οτι καθε εξαμηνο ολο και κατι νεο θα παρουσιασουν και καθε χρονο νεες τεχνολογιες μπαινουν στην ζωη μας οποτε ..... και εγω μετα απο 3 χρονια ψαξιμο και δεκα χρονια παρεα με την 29c3e sony trinitron μαυρη με επιπλο σε μαυρο χρωμα και design καταπληκτικο για την εποχη της σταθηκε με αξιοπρεπεια ολα αυτα τα χρονια και θα συνεχιζει !!!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ !!
και .... αγορασα τον Ιουνιο την panasonic 50v10e 2200 και τωρα εχει 1750 ευρω Λαθος ? οχι μια αποφαση ηταν ....μου εκανε κλικ στο ματι ..πολλα εκτος απο το design της δεν ειναι οτι το καλυτερο ..... μια αποφαση χρειαζεται βρες μονο σου την χρυση τομη η αγορα ειναι γεματη ευκαιριες την περιοδο χριστουγεννων και καλοκαιριου πριν την μεγαλη εξοδο του αυγουστου ... καλη αγορα βουτα στα βαθια !
Φιλικα zoomzoom2

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! Το ότι θα γίνει η αγορά είναι το μόνο σίγουρο απλά οι τελευταίες λεπτομέρειες μένουν.. Δεν μπορώ άλλο να βλέπω σε 29αρα Sony trinitron του 2000! Όσο για τις 78 ώρες COD ασφαλώς ήταν υπερβολή!

Δεν νομιζω οτι υστερει καπου...επισης...

Z5500 -> 20-30ms over VGA or in [Game Mode]

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z5500-20091107159.htm

Ζ4500 ->0-10ms in [Game Mode] or over VGA

http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl40z4500-20081124136.htm

Βεβαια εδω εχουν αλλες μετρησεις....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=51233

Διάβασα σε ένα από τα πολλά reviews που υπάρχουν ότι η Z4500 έχει Βravia engine 2 ενώ η Ζ5500 3. Πόσο μεγάλη είναι διαφορά στην εικόνα με δεδομένο ότι η διαφορά τους είναι μόνο 150 ευρώ?

Ίσως φανώ κουραστικός αλλά είναι ευκαιρία μιας και πλησιάζει η ώρα της αγοράς να σας κουράσω λίγο ακόμα.. Αν και είναι αρκετά μακρυά από την τιμή που έθεσα ως ταβάνι η επιλογή της 46Χ4500 πως ακούγεται σε σχέση με τις Ζ5500 και Β7000? Τις λείπει κάτι (όπως αναπαρωγή MPEG4 αρχείων) ή κάτι άλλο το οποίο πρέπει να γνωρίζω? Σε σχέση με την νεότερης τεχνολογίας LED της Samsung Β7000 σε τι υστερεί? Για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να μην την επιλέξω? Η τιμή τις είναι στα 1850 Ευρώ
Ευχαριστώ και πάλι.

Ίσως φανώ κουραστικός αλλά είναι ευκαιρία μιας και πλησιάζει η ώρα της αγοράς να σας κουράσω λίγο ακόμα.. Αν και είναι αρκετά μακρυά από την τιμή που έθεσα ως ταβάνι η επιλογή της 46Χ4500 πως ακούγεται σε σχέση με τις Ζ5500 και Β7000? Τις λείπει κάτι (όπως αναπαρωγή MPEG4 αρχείων) ή κάτι άλλο το οποίο πρέπει να γνωρίζω? Σε σχέση με την νεότερης τεχνολογίας LED της Samsung Β7000 σε τι υστερεί? Για ποιο λόγο δεν θα έπρεπε να μην την επιλέξω? Η τιμή τις είναι στα 1850 Ευρώ
Ευχαριστώ και πάλι.

Aν είναι του κουτιού, μην το σκέφτεσαι καθόλου, πήγαινε κατευθείαν στην Χ.

To σκέφτομαι σοβαρά.. Κάποια smearing προβλήματα που αναφέρονται τι ακριβώς είναι? Επίσης διάβασα ότι δεν αναπαράγει αρχεία βίντεο από USB. Δεν τα αναπαράγει ούτε από digital media players?

απο digital media players ναιμ,μεσω adapter digital media PORT αν θυμαμαι καλα.Εφοσον την βρισκεις σε αυτη την τιμη,δεν υπαρχει καμια αλλη καλυτερη

Βεβαιως και συνδεονται ...ακομη δεν ετρεξες να την παρεις?:D
Περιμένω το δώρο :D
Μέχρι τότε θα ρωτάω συνέχεια :ears:
Το φαινόμενο smearing ξέρει κανένας τι είναι?

I noticed the smearing on the X4500 before buying it and I can cope with it, it is a compromise given the otherwise excellent qualities of this set and superior PQ.