Ειδική Προσφορά 100 ΔΡΧ.

Δεν ξερω αν ειναι για να σας (μας) παρηγορησει, αλλα εχω μιλησει με συνομιλικες μου με τι γαλουχηθηκαν εκεινα τα χρονια στη μουσικη, Στην Γαλλια η Ιταλια και μου λενε πανω κατω τα ιδια. Δεν ειχαν σχεδον τιποτα, κανα δυο εκπομπες που εβαςε ροκ ηταν αργα το βραδυ και οι πιτσιρικαδες δεν μπορουσαν να το ακουσουν σπιτι τους παρα με τρανζιστορ κατω απο το μαξιλαρι, Και η ΤΒ το ιδιο. Δεν ξερω αν υπερβαλουν αλλα αυτο που ερχεται σαν εξηγηση ηταν οτι ηθελαν να τους φλωμοσουν με τα δικα τους υπο-προιοντα, αναλογα των δικων μας λαϊκων, και σαν να υπηρχε ενα φιλτραρισμα στα ακουσματα.

Εξ'αλλου ακουνε τους ιδιους καλλιτεχνες ακομα. Σβουρα κανει. Χαλιντεϊ... Πρωτη πωληση δισκων τωρα, σπαει τα ταμεια με τον νεο του δισκο.

Αυτή η διπλωματική προσέγγιση του Πετρίδη με το συνονθύλευμα ήχων, ρευμάτων και τάσεων, που για όλα είχε να πει ένα καλό λόγο και η συγκαταβατικότητα του λόγου του, ποτέ δεν μου άρεσαν, χωρίς βέβαια να αμφισβητείται η εμπλοκή του με το χώρο και οι γνώσεις του...
...Παντως, ειναι λιγο "καπως" η απαξιωση (ΣΗΜΕΡΑ) ανθρωπων που εμαθαν στη νεολαια τι εστι ξενη μουσικη (κυρια ροκ). Μπορει εσεις οι Αθηναιοι να ειχατε τον σταθμο της Βασης (και οι Κρητικοι νομιζω κατι αντιστοιχο), αλλα περαν εκει, δεν υπυρχε τιποτα... Φυσικα οι επιλογες του ηταν παντα εταιρικες (Μιουζικ Μποξ - Πολυντορ κλπ) αλλα η ενημερωση σφαιρικη, σε συνεργασια (και στη σκια) με τον Θειο Μαστ. (ενας ηταν ο Μαστ.!), και ηταν η αφορμη να "παρει" μπρος η νεολαια εδω (εφερνε και συγκροτηματα τοτε, χαμος!)...
SR71B περισσοτερο στον grio (μην.9) απευθυνομουν, οχι σε σενα
Βρε συ που την είδες την απαξίωση (ΣΗΜΕΡΑ), κάτι που δεν συνηθίζω ποτέ, άλλωστε. Πιστεύω ήμουν σαφής, στο ότι εγώ δεν υπήρξα συστηματικός αναγνώστης του, είτε ένθερμος ακροατής των εκπομπών του. Για τις γνώσεις και την δισκοθήκη του, είπα ότι δεν αμφισβητούνται. Κάθε φορά που τον άκουγα, όταν τον άκουγα, είχα την εντύπωση ότι οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του, με τις δισκογραφικές, υπαγόρευαν τα λεγόμενά του και όχι τόσο τα προσωπικά του γούστα. Άλλωστε και ο ίδιος αναφέρεις για τις εταιρικές επιλογές του, τις οποίες θεωρείς φυσικές. Τέλος πάντων, επειδή δεν άκουγα γενικώς ξένη μουσική, αλλά είχα πιο συγκεκριμένη στόχευση, που τότε δεν επιδεχόταν αταίριαστες "επιμειξίες", με έκφραζε περισσότερο, ας πούμε ο Αργύρης Ζήλος...

Να μείνουμε στο καθαρά μουσικό κομμάτι του θέματος και ας μην παρασυρόμαστε σε μη ενδιαφέρουσες προσωπικές εκτιμήσεις, ένθεν κακείθεν.

Last edited:
Παντως, εγω
αν ειχα χιλιαδες βινυλια στην κατοχη μου
θα ειχα στολαρει απο αναποφασιστικοτητα (ποιο να βαλω στο πλατω).

OΛΑ μονομιας .... γινεται ? :flute: (να μην μεινει κανενα παραπονεμενο :p)