Εικόνες αίσχους απο τη Δανία!

Και εμείς πρέπει να τραφούμε με μπακαλιάρο; Έίναι απλά θέμα βαθμού υποκρισίας. Αν δεν βλέπουμε το ζώο να σκοτώνεται και κυρίως αν δεν βλέπουμε αίμα τότε όλα είναι καλά. Αλλά και τότε, αν είμαστε κυνηγοί, ή μας αρέσει το κυνήγι, πάλι όλα καλά είναι.

Δεν το βλέπω ακριβώς όπως το λες. Δεν είναι ότι η σφαγή γίνεται στα φανερά, είναι ότι οι τύποι συμμετέχουν μαζικώς στη σφαγή. Βλέπω κολυμπούν στο αίμα των θυμάτων τους, που βάφει ολόκληρο τον κολπίσκο, και δείχνουν να το ευχαριστιούνται.

Χώρια ότι δεν ξέρω κατά πόσο μιλάμε για έθιμο όταν βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σύγχρονα μέσα (για αρχή, ταχύπλοα σκάφη) που κάνουν τον "πατροπαράδοτο" αγώνα μεταξύ ανθρώπου και θεριού παντελώς άνισο.

Εμείς για παράδειγμα, πώς απαγορεύουμε στους Αγιορείτες μοναχούς το ψαροντούφεκο, όταν ξέρουμε πως είναι έθιμο να καταναλώνουν ψάρια στις μακρές περιόδους νηστείας?

Απάντηση: Re: Εικόνες αίσχους απο τη Δανία!

Δεν το βλέπω ακριβώς όπως το λες. Δεν είναι ότι η σφαγή γίνεται στα φανερά, είναι ότι οι τύποι συμμετέχουν μαζικώς στη σφαγή. Βλέπω κολυμπούν στο αίμα των θυμάτων τους, που βάφει ολόκληρο τον κολπίσκο, και δείχνουν να το ευχαριστιούνται.

Χώρια ότι δεν ξέρω κατά πόσο μιλάμε για έθιμο όταν βλέπουμε να χρησιμοποιούνται σύγχρονα μέσα (για αρχή, ταχύπλοα σκάφη) που κάνουν τον "πατροπαράδοτο" αγώνα μεταξύ ανθρώπου και θεριού παντελώς άνισο.

Εμείς για παράδειγμα, πώς απαγορεύουμε στους Αγιορείτες μοναχούς το ψαροντούφεκο, όταν ξέρουμε πως είναι έθιμο να καταναλώνουν ψάρια στις μακρές περιόδους νηστείας?

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Ετσι ακριβώς..

Πρώτο δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Δεν έχω κυνηγήσει ούτε ψαρέψει ποτέ μου. Δεν είμαι χορτοφάγος αλλά αποφεύγω έδώ και πάρα πολλά χρόνια να τρώω κρέας πάνω από μια φορά την εβδομάδα όχι για λόγους υγείας αλλά γιατί μια αγελάδα είναι τρομακτικά "ακριβή" σε οικολογικούς όρους (το δάσος που καταστρέφει, το μεθάνιο που παράγει, το χόρτο που τρώει κλπ)ανά θερμίδα σε σχέση με ένα φασόλι. Επίσης η θέα με ταράζει όσο υποθέτω και τους άλλους διαμαρτυρόμενους του thread.

Επιμένω όμως ότι είναι θέμα υποκρισίας. Και στα Ελληνικά χωριά υπήρχε έθιμο να σφάζονται τα αρνιά σε κοινή θέα (μέχρι που υγειονομικοί λόγοι επέβαλαν τα σφαγεία). Και η σφαγή γινόταν με τα "εργαλεία" που ήταν διαθέσιμα - ευτυχώς γιατί αλλιώς θα ήταν τελετουργία που (στο δικό μου το μυαλό) είναι ό,τι χειρότερο. Δεν αμφιβάλλω ότι και εκείνη την σφαγή θα την έβλεπαν αυτοί που την έβλεπαν με ευχαρίστηση. Είναι σχετικά λίγα τα χρόνια που ο δυτικός άνθρωπος έχει απομονωθεί από την θέα του θανάτου και τον βρίσκει τόσο φριχτό, και, κατά συνέπεια τον φοβάται και τόσο. Οι απόμερες "τσέπες" δυτικής ανθρωπότητας όπως οι αρκτικές Φερρόες φαίνεται ότι διατήρησαν αυτά τα χαρακτηριστικά που τα απαντάμε σ' όλα τα άλλα μέρη του κόσμου και πριν από καμιά εκατοστή χρόνια επίσης και στην Ευρώπη και στην Βόρεια Αμερική.

Υπήρχε -τουλάχιστον σε χωριά της Μακεδονίας- ως έθιμο η τελετουργική σφαγή του αρνιού από τα αγόρια, νομίζω στα 12 χρόνια, η οποία συμβόλιζε την εγκατάλειψη της παιδικής αθωότητας και μεταμόρφωσή τους σε άνδρες. Το περιγράφει ως έθιμο σε κάποιο βιβλίο της η Ζυράννα Ζατέλη, νομίζω στο Με το φως του λύκου επανέρχονται.

Αλλά οι φωτογραφίες που ανέβηκαν στην αρχή δεν έχουν καμία σχέση με "έθιμο" τέτοιου τύπου. Πλησιάζουν περισσότερο σε ρωμαϊκό όργιο. Απορω ποιοί άνθρωποι δεν αποστρέφουν το βλέμμα τους σε τέτοιο μακελιό, δεν μπορεί να τέρπονται στη θέα της θάλασσα αίματος!

Αν έχουν μεγαλώσει με αυτό το έθιμο, τους φαίνεται φυσικότατο. Θα τους παραξενέψει σίγουρα η δική μας άποψη.

http://www.seashepherd.org/

Everyone can be a member.....

From the founder of Greenpeace.
Tους στηριζω εδω και καιρο.
Αξιζει να σημειωθει οτι ακομα στην Greenpeace αναφερονται απαξιωτικα για τον Paul Watson.
Ο ιδιος λεει οτι εφυγε απο την Greenpeace γιατι η οργανωση "γκρεμιστηκε" εκ των εσω και εχασε τον προσανατολισμο της (κατι για το οποιο προσωπικα συμφωνω αν κρινει κανεις τη σταση της οργανωσης σε καποια θεματα)

Υπάρχει ακόμη ανθρωπος που να πιστευει στης οικολογικές οργανώσεις?
Μη τους πιστεύετε, είναι απάτη. Είναι συνεργάτες σε κάθε βρομιά και σε κάθε απάτη. Απλά αυτοί χρησιμοποιούν το όνομα της οργάνωσης, και αφού το λένε αυτοί, τότε όλα καλά.
Είναι μεγάλη η σαπίλα τους όμως.
Μακριά.

Υπάρχει ακόμη ανθρωπος που να πιστευει στης οικολογικές οργανώσεις?
Μη τους πιστεύετε, είναι απάτη. Είναι συνεργάτες σε κάθε βρομιά και σε κάθε απάτη. Απλά αυτοί χρησιμοποιούν το όνομα της οργάνωσης, και αφού το λένε αυτοί, τότε όλα καλά.
Είναι μεγάλη η σαπίλα τους όμως.
Μακριά.
Αυτό που λες είναι πολύ σημαντικό αν είναι έτσι. Το τεκμηριώνεις κάπως;

simonb#

αυτοί που μας 'κυβερνάνε' (επί παγκοσμίου κλίμακας)
μπορούν επί αδρας χρηματοδότησης, να χρησιμοποιήσουν το όνομα μιας οικολογικής οργάνωσης για να κάνουν τη 'δουλειά' τους χωρίς να έχουνε ακραίες αντιδράσεις από τους λαούς.

Γιατί, πολλοί θα πούνε, αφού το λέει η τάδε οργάνωση, θα είναι για καλό.

Ελα που δεν είναι όμως.

Αποψή μου είναι πως όσο πιο μεγάλη είναι μια οργάνωση και γνωστή(σε παγκόσμια κλίμακα), τόσο πιο διαβρωμένη είναι.

πχ.Γιατι δεν βγαίνει καμία να αναφέρει όλες τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας που έχουνε βρεθεί ως τώρα?
Πόσα δις θα βγάλουνε απο το πετρέλαιο ακόμη?

Έχει πολλά κτήνη ...αν έχετε γερό στομάχι δείτε και αυτό. Είναι απόλυτα σχετικό αλλά σε αυτή τη περίπτωση αφορά τους καλοφαγάδες στην Ιαπωνία.

Μου το είχε στείλει ένας φίλος πριν καιρό και το φύλαξα για να το στείλω και εγώ κάπου. Ελπίζω να «εξαγριωθείτε» να διαμαρτυρηθείτε και να το στείλετε και αλλού.

ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΤΟ VΙDEΟ (1ο ΛΙΝΚ)
www.glumbert.com/media/dolphin

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (2ο ΛΙΝΚ).
www.petitiononline.com/golfinho/

.

1.260.000 υπογραφές και βάλε και τιποτα δεν γίνεται παιδιά!
Θα μαθουμε να ζούμε με τέτοιες εικόνες κ αυτό είναι το χειρότερο

@simonb είναι η αποψή μου και μακάρι να βγώ ψέυτης