Είμαι Γιατρός.............

Δεν είναι λίγο παράλογο-ουτοπικό να ζητάμε απο οποιονδήποτε να είναι αλάνθαστος...?
Λέω απλά οτι οι γιατροί δεν έχουν διεκδικήσει αυτό τους το δικαίωμα επειδή θα τους στερούσε την δυνατότητα να το παίζουν...θεοί...δεν βρίσκω άλλη λέξη

αναφέρομαι σε λάθη που γίνονται από άγνοια, από βιασύνη, από κακή ετέλεση διαδικασιών, από ελλιπή γνώση χειρισμού μηχανημάτων, από ζαμανφουτισμό, απο την επιδίωξητου κέρδους και μόνο κλπ ......

Διευθυντής κλινικής του ΕΣΥ μου διέγνωσε περισφιγμένη βουβωνοκήλη μου σύστησε επειγόντως χειρουργείο (το επόμενο πρωί) και ζήτησε ευθαρσώς 1000 ευρώ (πριν 5 χρόνια) , φυσικά με είχε δεχτεί σε ένα παράνομο ιδιωτικό ιατρείο), αμέσως μετά πήγα σε κλινική για δεύτερη γνώμη

διογκωμένος λεμφαδένας ........

εάν δεν έπαιρνα δεύτερη γνώμη το επόμενο πρώι ο χασάπης θα με άνοιγε ............

αστα να πάνε, μη σου τύχει είναι ..........

Last edited:
Θα έλεγα ότι δεν πρόκειται για την εξαίρεση αλλά για τον κανόνα ο γιατρός που δεν πήρε φακελλάκι. Επιπλέον, δεν βλέπω κανένα λόγο κανείς εξ υμών να προσπαθεί να διερευνήσει την κατάσταση για να δώσει φακελλάκι. Εν πολλοίς, δεν θα καταφέρει τίποτα περισσότερο από ότι θα συμβει αν δεν δώσει. Οι άνθρωποι (γιατροί και νοσηλευτες) "στεγνώνουν" στα πόδια τους στα δημόσια νοσοκομεία με βάση τις συνθήκες (ανθρωπινο δυναμικό, υποδομές) για να προσφέρουν το καλύτερο εφικτό.

Στη δικιά μου ειδικότητα...όχι μόνο δεν δίνεται φακελλάκι...αλλά το τελευταίο περιστατικό που μου συνέβη και δεν ειχα ξανααντιμετωπίσει στο παρελθόν έχει ως εξης:
συμφωνήσαμε με μια κυρία σε ενα απο 3 εναλλακτικά σχέδια θεραπείας...της επεσήμανα το μικρό αισθητικό μειονέκτημα που θα είχε με αυτο που επέλεξε...το αποδέχτηκε και όλα καλα...η δουλειά ξεκίνησε 25 Μαιου με προοπτική να τελειώσει 20-25 Ιουνίου και θα με πλήρωνε σε 3 ισόποσες δόσεις που η τελευταία θα ήταν τέλη Ιουλίου, η πρώτη μεσα στο πρωτο 10ημερο του Ιούνη και η δευτερη όποτε ήθελε. Όλα έγιναν έτσι μέχρι και τη 2η δόση (γύρω στις 10 Ιούλη). Έκτοτε, δεν την ενόχλησα ποτέ και μου έφερε την τελευταία δόση πριν 10 μέρες, παίρνοντας μια πρωτοβουλία...ήταν λιγότερα τα λεφτά απο το αναμενόμενο κατα 400ευρώ. Η δικαιολογία ήταν οτι είμαι ακριβότερος απο ότι οι άλλοι συνάδελφοί μου που βρισκονται στην περιοχή...οτι αισθητικά ηταν λίγο μειονεκτικά (όπως ήταν εξ αρχής ενήμερη)...κι ότι έχει μεγάλο κύκλο και θα μου στείλει κι άλλους. Με συνέλαβε εξ απήνης, δεν το περίμενα...εν τέλει την ξέχεσα με το βαμβάκι και φεύγοντας μουρμούραγα τί καλά που κάνουν αυτοί που ζητάνε φακελλάκι γιατί πλέον αντιλαμβάνομαι οτι είμαστε τόσοι πολλοί πλέον που καμια (όχι σεβασμο...σιγά) εκτίμηση δεν προκαλούμε. Σε μεγαλύτερη εκτίμηση έχουν τις κομμώτριες και μανικιουριστριες...δεν νομιζω να κάνουν εκεί παζάρια....άσε που απέναντί μου το κομμωτήριο και το στουντιο ονυχοπλαστικής είναι τιγκα και κλειστα καθε Δευτερα...εγω είμαι ανοιχτα καθε μερα πρωι απογευμα.

Και μόνο που για τέτοια κεφαλαιώδη ζητήματα έχουμε ενσωματώσει την άποψη "είναι να μη σου τύχει" (μαζί με όλους κι εγώ βέβαια!), δείχνει το βαθμό της "κατάντιας" μας, χωρίς παρεξήγηση!
Το τονίζω ότι δεν αναφέρομαι προσωπικά σε κανέναν αφού ξέρω πως σχεδόν όλοι μας εκεί καταλήγουμε.
Βέβαια όταν, μακρυά από εμάς (αν και αποκλείεται να το αποφύγουμε), προκύψει η κακιά η ώρα και χρειαστεί να εμπλακούμε αναγκαστικά με αυτό το σύστημα, τότε αρχίζουμε να ανησυχούμε και να νιώθουμε το μέγεθος της ανασφάλειας μέσα στο οποίο κινούμαστε στην καθημερινότητα μας με σχεδόν μόνη παρηγοριά μας το ατυχές "μη μας τύχει"!

Θέλω να πω πως τέτοια ζητήματα δεν επιτρέπεται να μένουν στην "τύχη"! Πρέπει να τα προλαβαίνουμε ώστε να μη δημιουργούνται οι συνθήκες που τα συντηρούν και τα αναπαράγουν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το έχουμε χαμένο το "παιχνίδι" από την αρχή του!
Φυσικά κυρίαρχο ρόλο, σε μια τέτοια προσπάθεια, έχει το ίδιο το κράτος με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς (τους ποιους;!:flipout:) και την απαραίτητη μελέτη και μέριμνα για κατάλληλες παροχές και χρήση αυτών. Αλλά όπως έχω ξαναπεί και αλλού, και αυτούς εμείς τους "διαλέγουμε"...

Re: Απάντηση: Είμαι Γιατρός.............

Θέλω να πω πως τέτοια ζητήματα δεν επιτρέπεται να μένουν στην "τύχη"! Πρέπει να τα προλαβαίνουμε ώστε να μη δημιουργούνται οι συνθήκες που τα συντηρούν και τα αναπαράγουν. Σε κάθε άλλη περίπτωση, το έχουμε χαμένο το "παιχνίδι" από την αρχή του!
Φυσικά κυρίαρχο ρόλο, σε μια τέτοια προσπάθεια, έχει το ίδιο το κράτος με τους ελεγκτικούς του μηχανισμούς (τους ποιους;!:flipout:) και την απαραίτητη μελέτη και μέριμνα για κατάλληλες παροχές και χρήση αυτών. Αλλά όπως έχω ξαναπεί και αλλού, και αυτούς εμείς τους "διαλέγουμε"...

:a0210:

Όπως έχω πει κι άλλες φορές, είμαι ζωντανή διαφήμιση του δημόσιου νοσοκομείου (όχι απαραίτητα γιατρών). Το ότι ζω, δεν είμαι παραμορφωμένος στο πρόσωπο (από το στόμα και κάτω) και έχω 4 παιδιά κι όχι 3 εν ζωή, οφείλεται στα δημόσια νοσοκομεία (κυρίως σε νυχτερινές εφημερίες) και χωρίς να έχω πληρώσει ούτε δραχμή, ούτε ευρώ.

Μπορεί να είμαι η εξαίρεση, αλλά είμαι ΖΩΝΤΑΝΗ απόδειξη αυτών που καταθέτω.

Και τα ευχαριστώ δημόσια γι αυτό.

Δυστυχώς η άσκηση της αναγνωρισμένης ιατρικής πέρα από λειτούργημα είναι αναγκαστικά και επάγγελμα! Εκεί είναι που αρχίζει να "χαλά" το πράγμα σε πολλούς γιατρούς αλλά και πως αλλιώς να γίνει;!

το ιδιο ακριβως συμβαινει και με τους παπαδες

όταν η εγχείρηση πρέπει αν γίνει ΑΜΕΣΑ και όχι μετά από 2-3-4 μήνες αν πας με τα ραντεβού... πείτε μου τι κάνετε; Με το φακελάκι ως δια μαγείας προσπερνάς άλλους 50-100-200 (όλοι θυμόμαστε τον Χριστόδουλο ως πρόσφατο παράδειγμα).

Εμείς τι να κανουμε όταν το κράτος (υπάρχει άραγε; ) μας ωθεί να τα σπρώξουμε;

Ίσως να είμαι κι εγώ ο ίδιος ακόμα μια εξαίρεση, όπως και ο Βλάσης.

Σε δημόσιο νοσοκομείο υποβλήθηκα σε εντερεκτομή και ο χειρούργος μόνο που δε μας έδειρε όταν τον πλησιάσαμε για φακελάκι...

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι πλέον υπάρχει ένα διακριτό ρεύμα, νέων κυρίως ανθρώπων - επιστημόνων στο χώρο τους (την ιατρική εν προκειμένω), που βλέπει το τί κάνει, περισσότερο με τη μορφή λειτουργήματος παρά επαγγέλματος! Και αυτό τους κάνει να λειτουργούν με περισσότερη ανθρωπιά και τιμιότητα απέναντι στον πόνο του συνανθρώπου τους.

Το να μη δεχτεί κάποιος το λεγόμενο "φακελάκι", εδώ που τα λέμε, θέλει μεγάλο "σθένος" (με τέτοια προσφορά και την κατεστημένη κατάσταση σχετικά), άσχετα αν οι περισσότεροι, από αυτούς τους γιατρούς, μπορεί να το μεταφράζουν όπως κανονικά είναι δηλαδή απλά ως υποχρέωσή τους.
Ελπίζω μόνο να διατηρήσουν αυτές τους τις τάσεις στην πορεία γιατί και οι πειρασμοί είναι πολλοί και μεγάλοι αλλά και η αντιμετώπισή - αναγνώρισή τους από υπεύθυνους αλλά και τον ίδιο τον κόσμο σχετικά με αυτό, δεν είναι η πρέπουσα - απαραίτητη.

Εγώ οφείλω να τους δώσω συγχαρητήρια και δημοσίως, όχι τόσο γιατί κάνουν αυτό που κανονικά πρέπει (ανεξαρτήτως μάλιστα των όποιων προσωπικών τους στενών συμφερόντων), όσο για το ήθος που έχουν να πάνε κόντρα σε ένα κατεστημένο που τους περιβάλλει στενά και που, καμιά φορά, μπορεί να σταθεί ακόμα και "εχθρικά" απέναντι τους για αυτό που προωθούν με τη συμπεριφορά τους!

Last edited:
ειμαι προσφατος απο συναλλαγες με διαφορους "τυπους" ιατρων,λογω της 2ης εγκυμοσυνης της συζυγου.
στο πρωτο δεν καταλαβα που με εστελναν και τι εδινα....
στο 2ρο,ποιο ψυχραιμος και χωρις πανικο,καταλαβα και ειδα πολλα που δεν εβλεπα πριν.
παροτι-και δοξα το θεο-που δεν ειχαμε ιδιαιτερα προβληματα σε ολη την περιοδο της εγκυμοσυνης,μας εστελναν ο ενας στον αλλο-γνωστοι εννοηται-και το 50αρι&80αρι,πηγαινε συννεφο για ψυλλου πηδημα.
βεβαια δεν συζηταω οτι μας ενδιαφερει να πανε ολα καλα και χεστηκαμε για τα λεφτα,αλλα ειναι το γαμωτο...

-"γειας σας"
-50 ευρω
-καληνυχτα
-80 ευρω

ενταξε ρε παιδια-κι`αλλοι ελιωσαν το πισινο τους στα θρανια,αλλα εχουν και λιγο τσιπα επανω τους.....:stupido3:

Η Υγεία σέ ένα Κράτος πάσχει όταν νοσεί η Δημόσια Υγεία και η Ιδιωτική δρά ασύδοτη..
Ηδη περνάνε νόμοι στην Βουλή πού ευνοούν την δημιουργία μεγάλων Ιδιωτικών κέντρων πού κυριολεκτικά χρεώνουν ότι γουστάρουν και πού φυσικά δεν καλύπτονται απο τά Ασφαλιστικά Ταμεία,αλλά μόνον απο ορισμένες ιδιωτικές ασφάλειες..
Επίσης:O Iατρικός Σύλλογος δέν ασχολείται σοβαρά με παραπτώματα γιατρών αλλά ταυτόχρονα δεν προστατεύει και γιατρούς όταν οφείλει να το κάνει.
Δεν τιμωρεί γιατρούς πού παίρνουν σβάρνα τά κανάλια και διαφημίζονται ξεδιάντροπα.
Ο Βρεττανικός Ιατρικός Σύλλογος είναι παντελώς αυτόνομος απο κάθε τύπου ´παρέμβαση´και απαιτεί διά ροπάλου την κατάθεση τής αδείας ασκήσεως επαγγέλματος απο τούς τηλεοπτικούς αστέρες-γιατρούς ενόσω ασχολούνται στην τηλοψία.
Τα κονδύλια για την Υγεία είναι ελάχιστα.
Τα Νοσοκομεία διοικούνται απο κομματικές διοικήσεις πού δεν εφαρμόζουν τά απαραίτητα ελεγκτικά μέτρα γιά το φακελάκι και τά τοιαύτα πού όντως αποτελεί μάστιγα..
Οι κρίσεις αξιολογήσεως τής εξελίξεως τών γιατρών δεν υφίστανται δυστυχώς.Οπότε και ο τεμπέλης και ο άξιος προάγονται κανονικότατα.
Αλλο σημαντικό θέμα οι ´επιδράσεις´των φαρμακευτικών εταιρειών όχι μόνον στην κατευθυνόμενη συνταγογράφηση αλλά και στην παραγωγή ´ασθενειών´πού δεν υπάρχουν..
Η Απουσία Οικογενειακού Γιατρού πού να πληρώνεται απο το Δημόσιο και να έχει την ευθύνη συγκεκριμένου αριθμού πολιτών ,πού μονον οταν απαιτείται να τούς παραπέμπει σε γιατρούς ´ειδικότητας´.
Υπάρχει όντως μερίδα γιατρών στά Δημόσια Νοσοκομεία πού δίνει τον ´αγώνα τον καλό´ κάτω απο άθλιες συνθήκες..Υπάρχουν και οι άλλοι,δυστυχώς.
Υπάρχουν επίσης ιδιώτες γιατροί πού κάνουν ένα αξιοπρεπές επάγγελμα (όπως περιέγραψε μετά λόγου γνώσεως και ο Xrhstos,σε πόστ του)χρεώνοντας λογικές τιμές και έχοντας σαφείς και έντιμες σχέσεις με τούς πελάτες τους.
Κατά την γνώμη μου μάλιστα ο σωστός επαγγελματίας είναι και λειτουργός.
Οι γιατροί τών Ταμείων θάπρεπε να έχουν άλλες σχέσεις εργασίας απο τίς σημερινές(ειδικά στο Ι.Κ.Α,πού δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ δημόσια).
Επίσης υπάρχουν πολλές κατηγορίες γιατρών και δεν είναι όλοι μεγαλογιατροί.
Οπως υπάρχει και μεγάλη ανεργία.
Ενα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι το ότι οι νέοι γιατροί δεν εκπαιδεύονται να βλέπουν τον άνθρωπο σαν ολότητα ,αλλά αμέσως τρέχουν να παραπέμψουν γιά εξετάσεις (πολλές φορές υπερβολικές)χωρίς να ´ακούνε´και να ´βλέπουν´τον ασθενή σάν ξεχωριστή οντότητα.
Δυστυχώς οι καινούριοι γιατροί παρά την προθυμία τους εκπαιδεύονται περισσότερο στο να διαβάζουν τις ιατρικές εξετάσεις παρά να ασχολούνται με τον ασθενή..
Εχουν παψει πλέον να υπάρχουν στον χώρο τής Ιατρικής προσωπικότητες σαν τον αείμνηστο Γαρδίκα,πού δίδασκε Ιατρική και όχι αξονικές τομογραφίες.
Κανονικά πρώτιστη μέριμνα τού Κράτους θάπρεπε να είναι η Δημόσια Υγεία και μόνον.
Η επι τούτου υποβάθμισή της στρέφει τον κόσμο αναγκαστικά σέ μιά Ιδιωτική περίθαλψη μεγάλων Ιατρικών εταιρειών..
Το πρόβλημα είναι σύνθετο..
Και δυστυχώς όσοι γιατροί προσπαθούν να κάνουν καλά την δουλειά τους πέφτουν συχνά σε συμπληγάδες,πού δεν γράφονται δημόσια.

ομολογω πως 2 φορες που ετυχε να παω σε ελληνικα νοσοκομεια 1 φορα στην κερκυρα και μια στο Χατζηκωστα Ιωαννινων για αλεργικο σοκ απο τσιμπημα σφηκας μου φερθηκαν ΑΨΟΓΑ !!!!!!

το ιδιο και στη γυναικα μου σε Ιατρικο κεντρο στην Παργα που ειχε καει στο ποδι και δεν μπορουσε να μπει σε θαλασαα...
και εκει ΑΨΟΓΑ ! και κανανε τελεια δουλεια .......

Επειδή δουλεύω στο σύστημα (δεν είμαι γιατρός) θα ήθελα να επισημάνω οτι η περιγραφή γιατρού του πρώτου post,είναι η ελάχιστη εξαίρεση.
Το σύστημα είναι αδηφάγο και για αυτούς που θέλουν να κάνουν καλά την δουλειά τους,ομως το παράδοξο είναι πως αυτό το κατ εμέ ανύπαρκτο σύστημα υγείας,το έφτιαξαν οι γιατροι του παραδείγματος που ξεκίνησε όλη αυτή η κουβέντα :award:

τους γιατρους που τραβανε βιντεο την ωρα του χειρουργιου κοροιδευοντας τον ασθενη που ειναι σε ναρκωση τους ξερετε?

φιλε βλασιδη εδωσα και χθες ολοκληρο thread με κειμενο και βιντεο και το εσβησαν οι διαχειριστες σε ενα λεπτο