Είμαι στο δίλημα μεταξύ της ΧΗ95 ή της ΧΗ90.

αδερφε εαν μπορεις και ανεβασεις μια φωτογραφια απο το πλαϊ θα ηταν πολυ υποβοηθιτικό. απο την μικρη μου ερευνα αυτο που καταλαβαινω δεν ειναι τοσο αν θαχει 4κ κλπ μια τηλεοραση αλλα αν υποστηριζει και αποδιδει καλα το HDR. αλλιως ξεκινησα και αλλιως θα καταληξω στην αγορα μου. αλλα λογο και προσφορας πιστευω η 90 ειναι τοπ αν τα συνοψίσουμε ολα και εννοώ σχεση ποιοτητας/τιμης
"αλλα αν υποστηριζει και αποδιδει καλα το HDR". Αδελφε αυτο ειναι παρα μα παρα πολυ σχετικο. Κι αν πρεπει να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους, καμια απο αυτης της κατηγοριας τηλεορασεις, ακομα και καποιες OLED των 2000-2300ευρω, δεν αποδιδουν το HDR σε 4Κ εκει που θα επρεπε να ειναι. Τοσο σε περιεχομενο ταινιων οσο και στα παιχνιδια. Για να το παρεις αυτο θελεις μια τηλεοραση που να σου αποδιδει απο 3000 nits και πανω. Που επι της ουσιας αυτα τα βρισκεις κυριως σε επαγγελματικα reference monitors.

αδερφε εαν μπορεις και ανεβασεις μια φωτογραφια απο το πλαϊ θα ηταν πολυ υποβοηθιτικό. απο την μικρη μου ερευνα αυτο που καταλαβαινω δεν ειναι τοσο αν θαχει 4κ κλπ μια τηλεοραση αλλα αν υποστηριζει και αποδιδει καλα το HDR. αλλιως ξεκινησα και αλλιως θα καταληξω στην αγορα μου. αλλα λογο και προσφορας πιστευω η 90 ειναι τοπ αν τα συνοψίσουμε ολα και εννοώ σχεση ποιοτητας/τιμης
Θα προσπαθησω να ανεβασω,ισως το απογευμα που θα ειμαι σπιτι,φτανει να το θυμηθω.
Επισης και κατι που μου εχει κανει εντυπωση στη δικια μου τηλεοραση.
Το πρωτο καιρο,μεχρι και κανα μηνα,ηταν ψιλοαπογοητευση η τηλεοραση ειδικα στο τηλεοπτικο.
Ειχα εντονο γκοστινγκ,το HDR ηταν ανυποφορο,εντονο μπλουμινγκ και πολυ εντονο αρτιφακτ κυριως στα σκοτεινα,σε σημειο εκνευρισμου.
Τωρα,μετα απο 3 μηνες περιπου ολα αυτα,εχουν βελτιωθει σε απιστευτο βαθμο που σχεδον δεν τους δινω σημασια καν.
Προφανως το πανελ θελει ''στρωσιμο'' για να δωσει αυτο που πραγματικα μπορει.

Θα προσπαθησω να ανεβασω,ισως το απογευμα που θα ειμαι σπιτι,φτανει να το θυμηθω.
Επισης και κατι που μου εχει κανει εντυπωση στη δικια μου τηλεοραση.
Το πρωτο καιρο,μεχρι και κανα μηνα,ηταν ψιλοαπογοητευση η τηλεοραση ειδικα στο τηλεοπτικο.
Ειχα εντονο γκοστινγκ,το HDR ηταν ανυποφορο,εντονο μπλουμινγκ και πολυ εντονο αρτιφακτ κυριως στα σκοτεινα,σε σημειο εκνευρισμου.
Τωρα,μετα απο 3 μηνες περιπου ολα αυτα,εχουν βελτιωθει σε απιστευτο βαθμο που σχεδον δεν τους δινω σημασια καν.
Προφανως το πανελ θελει ''στρωσιμο'' για να δωσει αυτο που πραγματικα μπορει.
το ιδιο ειχα συναντησει σε δυο πανελ samsung των 32' gaming monitors , πολυ ghosting και backlight bleed στα ακρα. σιγα μην περιμενω . σουτ κ πισω την επομενη μερα. τα περι στρωσιματος δεν τα ασπάζομαι. αν ειναι τα πεταξω τον οβολο μου να πιασει τοπο. αν δινουν ελατωματικα μοντελα τοτε προβλημα τους. η μονη εταιρεια σε οθονες pc μονο ομως δυστηχως που εχει και *αμω τα σερβις!!! και το ενοω ειναι η dell. οποτε υπηρξε προβλημα επιτοπου το λυνουνε με αντικατασταση η σερβις. προτιμω να συνεργαστω με τετοιες εταιρειες και ας ειναι θεωριτικα υποδεέστερες σε specs αλλα να εχεις τοπ εξυπηρετηση παρα να παρω οτι πιο fancy και να τραβαω τις λιγοστες μου τριχες μετα

Ουδεμία αλλοίωση και να σημειώσω ότι εβαλα zoom σε ολες τις περιπτώσεις και στις 2 ήμουν εντελώς πλάγια.20210331_205406.jpg20210331_205502.jpg20210331_205530.jpg

Δηλαδή, στις πιο πάνω φωτογραφίες, η εικόνα στην τηλεόραση είναι ίδια στα πλάγια, με αυτήν στη θέση που είναι σχεδόν κάθετα; Επίσης, "εντελώς πλάγια" σημαίνει σχεδόν 90 μοίρες, ασχέτως αν κάθεται κάποιο άτομο σε τέτοια γωνία...

Μάλλον, δεν είναι κατανοητή η έννοια της γωνίας θέασης.

Ουδεμία αλλοίωση και να σημειώσω ότι εβαλα zoom σε ολες τις περιπτώσεις και στις 2 ήμουν εντελώς πλάγια.View attachment 178846View attachment 178847View attachment 178848
Το batmobile ολα τα λεφτα. Μια χαρα την βλεπω. Το εντελως πλαγια δεν νομιζω να αφορα καποιον. Ετσι οπως την τραβηξες ειναι μια φυςιολογικη θεση απο καποιον που υποτιθεται θα δει μια ταινια στην ακρη του καναπε.Αν κοτσαρες πανω και τιποτα σε 120hz να δοκιμασουμε το τελευταιο update θαταν ιδανικο για να δουμε αν αυτα που λενε περι θολουρας κατα την κινηση ισχυουν. Πολυ υπερβολη πεφτει μου φαινεται κ αποπροσανατολισμος γενικα...

Λοιπόν.
Σε αυτή την γωνία θέασης βλέπουν όλοι μία χαρά.
Ακόμα κι αν ανοίξει κι άλλο η γωνία.
Και ναι στις φωτογραφίες αυτές πού ανέβασα το ίδιο έβλεπε το μάτι είτε πλάγια είτε σε ευθεία.
Χρώματα,περιβάλλον.
Δεν χρειάζεται να δω κανένα τεστ καθώς το μάτι μου είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος κριτής.
Μία Ζωή va panels χρησιμοποιώ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε γωνίες θέασης οπότε δε θα με πείσει κανείς για το αντίθετό.αντιθέτως σε oled έχω παρατηρήσει αλλοίωση.tool-wide.jpg

Λοιπόν.
Σε αυτή την γωνία θέασης βλέπουν όλοι μία χαρά.
Ακόμα κι αν ανοίξει κι άλλο η γωνία.
Και ναι στις φωτογραφίες αυτές πού ανέβασα το ίδιο έβλεπε το μάτι είτε πλάγια είτε σε ευθεία.
Χρώματα,περιβάλλον.
Δεν χρειάζεται να δω κανένα τεστ καθώς το μάτι μου είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος κριτής.
Μία Ζωή va panels χρησιμοποιώ χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε γωνίες θέασης οπότε δε θα με πείσει κανείς για το αντίθετό.αντιθέτως σε oled έχω παρατηρήσει αλλοίωση.View attachment 178858
εισαι αρχηγος! θολουρα που λενε βλεπεις? σε γραμματα σε ταινίες?

χαχα πλαγιά λέει,εδώ είναι τα πλάγια με κολλημένο το κινητό στην οθόνη,ίσα ίσα που δεν την πέρασα πίσω από την οθόνη,σούπερ ντουπερ ουαου ips με Triluminos technology
στην ΕΤ1,γιατί κάτι δεν βλέπουμε δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει
IMG_20210401_140359.jpg

Last edited:
Στη δεύτερη φωτογραφία το Ταξί ασπρίζει .... μεχρι 30μοιρες ειναι το VA , η λυση για αυτό είναι ένας βραχίονας .

με την x90j να πλησιαζει πιστευω αξιζει λιγη υπομονη κανα δυο βδομαδες να κανουμε καμια συγκριση

με την x90j να πλησιαζει πιστευω αξιζει λιγη υπομονη κανα δυο βδομαδες να κανουμε καμια συγκριση
τώρα που θα ανοίξει η αγορά κανονικά λέμε τώρα πραγματικά θα ήθελα να την δω από κοντά αν και δεν περιμένω πολλά σε σχέση με τα χρήματα που θα κοστίζει,είμαι πολύ περίεργος και με τις γωνίες θέασης

τώρα που θα ανοίξει η αγορά κανονικά λέμε τώρα πραγματικά θα ήθελα να την δω από κοντά αν και δεν περιμένω πολλά σε σχέση με τα χρήματα που θα κοστίζει,είμαι πολύ περίεργος και με τις γωνίες θέασης
ΦΙλε μου τελικα ποια αποφαση πηρες?Εχω και εγω το ιδιο διλημμα, αλλα μεταξυ 75x950h και 75x90j. Eχουν ακριβως την ιδια τιμη τωρα, η δε 75x90 ειναι 500 ευρω φθηνοτερη.