Είμαστε σοβαροί ;

Tasos_Th

Supreme Member
5 September 2006
3,060
Goteborg, Vastra Gotaland, SVERIGE
Ρε παιδιά, πήρα σήμερα ψωμί απο τον φούρνο απέναντι απο το σπίτι μου (συνήθως αγοράζω απο ένα μεγάλο στην Αριστοτέλους ) και έκπληκτος είδα οτι ένα ψωμί 250 γραμμαρίων ( γιατί παραπάνω με τίποτα δεν είναι ) έχει 90 λεπτά !!!!

Δηλαδή 1 κιλό ψωμί = 3,60 = 1227 δραχμές ;;;;;;;;;

Δημήτρη απο αλλού παίρνω συνήθως , έτυχε τώρα γιατί βαριόμουν να πηγαίνω Αριστοτέλους. Εδώ στη γειτονιά και οι 2 φούρνοι που υπάρχουν εκεί παίζουν απο τιμές. Και έπιασα μόνο το ψωμί, μη πώ για τα υπόλοιπα.

Και για να πω και το άλλο , πριν λίγες μέρες μου έφερε το μπατζανάκη μου σπιτικό ψωμί που έκανε η μητέρα του στο χωριό .
Ρε παιδιά , έκανα στην άκρη το πιάτο με το φαγητό και έφαγα μόνο ψωμί με τυρί .
Μυρωδάτο και βαρύ , με προζύμι και σπιτική μαγιά .

Και μας πουλάνε τον αέρα , με την ψίχα που για να αλείψεις βούτυρο , πρέπει να κάνεις αέναες κινήσεις μην διαλυθεί η φέτα στο χέρι σου .:tdown:

Δεν ξέρω τι λέτε, αλλά επειδή έχω και κάποια ηλικία....
τα ευρώ έχουν φτάσει την αξία της δραχμής όταν ήμουν μικρός...

πχ με μισή δραχμή έπαιρνα μιά μπάλα παγωτό σήμερα (δωδώνη) με 1.5
με μιά δεκάρα μιά τσίχλα φυλλαράκι... σήμερα 20 λεπτά...
όταν με έστελνε η μάνα μου στο μπακάλη οι πατάτες κάνανε 3 δραχμές και το λάδι 20
Φυσικά το λάδι ήταν χύμα... όχι τυποποιημένο
ίσως είναι το μόνο που ξεφεύγει ...

Αν επι δραχμών πήγαινα σε μαγαζί και μου ζήταγε για το σουβλάκι (καλαμάκι) 350 δρχ ακόμα θα τον έδερνα.
Ας όψεται...

Γιά το ψωμί ένας φίλος μου που έχει πάρει ψωμοφτιάχτη (πως το λένε) φτιάχνει λέει 1 κιλό ψωμί με 50 λεπτά.
Και είναι κιλό, όντως.
Αλλά το αλεύρι το παίρνει από μύλο, γιά να του βγεί τόσο, (και για να είναι σίγουρος λέει....)

Re: Απάντηση: Είμαστε σοβαροί ;

Αν επι δραχμών πήγαινα σε μαγαζί και μου ζήταγε για το σουβλάκι (καλαμάκι) 350 δρχ ακόμα θα τον έδερνα.
Ας όψεται...

θυμήθηκα κι άλλα.

Στα 10 μου έπαιρνα 20 δρχ χαρτζηλίκι την εβδομάδα.
Το Σάββατο έβγαινα έξω με τους φίλους μου.
με 3 δραχμές έπαιρνα γύρο (ντονέρ τότε) με πίτα.
Το κουλούρι 1 δρχ τα πατατάκια 2.
Σήμερα κάνουν 1.5 ευρώ τα πατατάκια
Το κουλούρι 50 λεπτά
ο γύρος 2.5 ευρώ.....

Μιλάμε γιά 1967

Τοτε Δημητρη το ημερομισθιο ηταν 35-40 δρχ,αν θυμαμαι καλα .Χωρια που επειδη εισαι πιο μικρος,απο μενα,σε επιασε ο πληθωρισμος,κουλουρι 0,50 δρχ

Και για να πω και το άλλο , πριν λίγες μέρες μου έφερε το μπατζανάκη μου σπιτικό ψωμί που έκανε η μητέρα του στο χωριό .

Και μας πουλάνε τον αέρα , με την ψίχα που για να αλείψεις βούτυρο , πρέπει να κάνεις αέναες κινήσεις μην διαλυθεί η φέτα στο χέρι σου .:tdown:

Καλά δε μιλάμε για σπιτικό, η γιαγιά μου μέχρι πρίν μερικά χρόνια έκανε , τώρα το έκοψε γιατί υπάρχουν προβλήματα υγείας.
Αφού τώρα τα τιγκάρουν στο διογκωτικό και στα χημικά. Βέβαια υπάρχουν και φούρνοι που κάνουν καλό ψωμί.

Τετοιο φτιαχνει η πεθερα μου και δεν μπορουμε να ριξουμε τα κιλα μας...:flipout:

δεν ξέρω για εσάς, εμένα στην γειτονιά μου το ψωμάκι(ναι αυτές τις μούφες που μας πασάρουν για ψωμί) το πουλάει 0.95 εδώ και πάααααρα πολύ καιρό!:rifle:

και φυσικά δεν μιλάμε για Θεσ/νίκη ή Αθήνα, επαρχία εδώ!

υ.γ αυτήν την συζήτηση είχα με την γυναίκα μου χθες και της έλεγα οτι ...παλιά(31 χρονών είμαι όλα κι όλα) τρώγαμε πραγματικό ψωμί και δεν το πληρώναμε χρυσάφι. τι να πεις.....:frown:

Τοτε Δημητρη το ημερομισθιο ηταν 35-40 δρχ,αν θυμαμαι καλα .Χωρια που επειδη εισαι πιο μικρος,απο μενα,σε επιασε ο πληθωρισμος,κουλουρι 0,50 δρχ

ΤΟ θυμάμαι και μισή δραχμή, αλλά πρέπει να ήταν στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στο κυλικείο του δημοτικού...

το καμελάκι το θυμάμαι στις 48 δρχ, μετά 60,87,107 ......... για να φθάσει σήμερα βεβαίως βεβαίως 3 ευρώ = 1.020 δρχ .....