VaSiLiS-T
Supreme Member
τυποποιημένο μπέικον συσκευασία των 100 gr 2 ΕΥΡΩ , ΔΗΛΑΔΗ 20 ΕΥΡΩ!! ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΠΕΘΑΜΈΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ !! , 21 ευρώ έχει ο αστακός το κιλό ! ,,, η φτήνια τρώει τον παρά !!
Εδώ και τέσσερα χρόνια τρώω ψωμί ζυμωτό χωριάτικο ψημένο σε φούρνο με ξύλα.
Έτσι για να σκάσετε κολοπρωτευουσιάνοι και κολοσυμπρωτευουσιάνοι:guitarist:
'Α ναι ...και τυρί σπιτικό......
..ά και κάτι χορτόπιττες γ***τες.....
.......και κάτι λουκάνικα ναααααααάάά
.......και κρασί κόκκινο παραγωγής.........:grandpa:
......μη πώ για τα παϊδάκια.......
Πάω για μεζέ με τσίπουρο τωρα:a0210:
ΚΑΛΗΝΥΥΥΧΤΑ ΣΑΣ:firstprize:
Μωρέ να το κάναμε κι εμείς αυτό εάν επέτρεπε η εργασία.... και ας μην είχε και dsl
θυμήθηκα κι άλλα.
Στα 10 μου έπαιρνα 20 δρχ χαρτζηλίκι την εβδομάδα.
Το Σάββατο έβγαινα έξω με τους φίλους μου.
με 3 δραχμές έπαιρνα γύρο (ντονέρ τότε) με πίτα.
Το κουλούρι 1 δρχ τα πατατάκια 2.
Σήμερα κάνουν 1.5 ευρώ τα πατατάκια
Το κουλούρι 50 λεπτά
ο γύρος 2.5 ευρώ.....
Μιλάμε γιά 1967
Παντως αν κοιταξουμε τα αντιστοιχα οικονομικα ενος μεσου ευρωπαιου ( μισθος, γενικοτερα εσοδα / τιμες αγαθων) βλεπουμε οτι οχι μονο εχουμε τις φθηνοτερες τιμες στα τσιγαρα αλλα εχουν δεχτει και την μικροτερη αυξηση απο ολα τα υπολοιπα.
εγώ πάλι θυμάμαι ότι το 1993 για έναν 386DX/40 με 4mb μνήμης, 120mb σκληρό, VGA256K και οθόνη Hantarex 14'' (έγρωμη, ε!) έσκασε ο πατέρας μου 360 κολλαριστά χιλιάρικα. Ήγουν 1.056,50 με απλή μετατροπή του νομίσματος, ή κάπου 2.030 σημερινά Ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.
Για σκεφτείτε πόσο έκανε τη δεκαετία του 1960 ένα πλυντήριο...
Ή ένα αυτοκίνητο...
Για υπολογίστε την αξία τους σε κουλούρια και θα δείτε ότι έχουν φθηνήνει σε εξευτελιστικό βαθμό
![]()
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Το οποίο ερμηνεύεται ως : σε βαράμε εκεί που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ψωμί, γάλα, λαχανικά κλπ και έχουμε τσάμπα τα είδη που δεν έχεις απόλυτη ανάγκη. Πείνασα, πάω δυο λεπτά να φάω ένα Meridian.
Εμαθα οτι εχει ανεβει τρελα το αλευρι...
Ρε παιδιά, πήρα σήμερα ψωμί απο τον φούρνο απέναντι απο το σπίτι μου (συνήθως αγοράζω απο ένα μεγάλο στην Αριστοτέλους ) και έκπληκτος είδα οτι ένα ψωμί 250 γραμμαρίων ( γιατί παραπάνω με τίποτα δεν είναι ) έχει 90 λεπτά !!!!
Δηλαδή 1 κιλό ψωμί = 3,60 = 1227 δραχμές ;;;;;;;;;
Αυτό γίνεται ως μέτρο ανακούφισης του ασφαλιστικού. Φθηνότερα τσιγάρα = λιγότερος κόσμος για σύνταξη μπρρρρ!!!
Πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και ξεμπέρδεψες!!!!!!!!!! (Φτιάχνει και κεικ...:music-smiley-005Εμείς πάντως από τότε που τον αγόρασε η γυναίκα μου τρωμε ψωμί σούπερ , που ξέρω τί έχει μέσα (έχω και μωρό) και δεν πληρώνω φράγκο στο φούρνο.
ΔΗΛΑΔΗ 20 ΕΥΡΩ!! ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΠΕΘΑΜΈΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ !!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.