Είμαστε σοβαροί ;

τυποποιημένο μπέικον συσκευασία των 100 gr 2 ΕΥΡΩ , ΔΗΛΑΔΗ 20 ΕΥΡΩ!! ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΠΕΘΑΜΈΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ !! , 21 ευρώ έχει ο αστακός το κιλό ! ,,, η φτήνια τρώει τον παρά !!

Re: Απάντηση: Είμαστε σοβαροί ;

Εδώ και τέσσερα χρόνια τρώω ψωμί ζυμωτό χωριάτικο ψημένο σε φούρνο με ξύλα.
Έτσι για να σκάσετε κολοπρωτευουσιάνοι και κολοσυμπρωτευουσιάνοι :flipout::flipout::guitarist:

'Α ναι ...και τυρί σπιτικό......

..ά και κάτι χορτόπιττες γ***τες.....

.......και κάτι λουκάνικα ναααααααάάά:flipout:

.......και κρασί κόκκινο παραγωγής.........:grandpa:

......μη πώ για τα παϊδάκια.......:grinning-smiley-043

Πάω για μεζέ με τσίπουρο τωρα:a0210:
ΚΑΛΗΝΥΥΥΧΤΑ ΣΑΣ:firstprize:

Μήπως χρειάζεσαι βοηθό να κουβαλάει τον εξοπλισμό σου?

Sorry που άργησα να απαντήσω ρε παιδιά αλλά να , ήπιαμε κάτι παλιοτσίπουρα με κάτι παλιομεζέδες και τηγανιές, εγώ βασικά δεν ήθελα να μετάσχω στο φεστιβάλ χοληστερίνης:FSGSFGS4:αλλά τι να κάνω τώρα.....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Χώρια την πλάκα αυτά τα απολαμβάνω απο τότε που έφυγα απο το εξωτικό Παγκράτι και ήρθα στην Εύβοια.
Θέλησα να δώσω ποιότητα στη ζωή μου my own way.
Δεν στερήθηκα ούτε στερούμαι τίποτα (ακομα και DSL έχουμε εδώ χεχε), ζω σε ένα χωριό των 200 κατοίκων τον χειμώνα.
Δατς ολ!!

Εγώ θυμάμαι που αγόραζα εφημερίδα με 50δρχ. κάποτε και σήμερα έχει 1.5 Ευρώ, δηλαδή δέκα φορές πάνω και με δέκα φορές χειρότερο περιεχόμενο...

εγώ πάλι θυμάμαι ότι το 1993 για έναν 386DX/40 με 4mb μνήμης, 120mb σκληρό, VGA256K και οθόνη Hantarex 14'' (έγρωμη, ε!) έσκασε ο πατέρας μου 360 κολλαριστά χιλιάρικα. Ήγουν 1.056,50 με απλή μετατροπή του νομίσματος, ή κάπου 2.030 σημερινά Ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Για σκεφτείτε πόσο έκανε τη δεκαετία του 1960 ένα πλυντήριο...
Ή ένα αυτοκίνητο...
Για υπολογίστε την αξία τους σε κουλούρια και θα δείτε ότι έχουν φθηνήνει σε εξευτελιστικό βαθμό

:flipout:

Σύμφωνοι Τάσο αλλά τότε κάθε πότε άλλαζες πλυντήριο; Η ποιότητα κατασκευής (και όχι οι δυνατότητες) ήταν μίλια μακρυά. Σπίτι έχω ψυγείο του 78 που δουλεύει ακόμα!!! Έπερνες μια τηλεόραση και μεγάλωνε το παιδί σου μαζί της. Τώρα παίρνεις μια τηλεόραση και με το που λήγει η εγγύηση αρχίζουν οι βλάβες. Ενίοτε και νωρίτερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είμαστε σοβαροί ;

θυμήθηκα κι άλλα.

Στα 10 μου έπαιρνα 20 δρχ χαρτζηλίκι την εβδομάδα.
Το Σάββατο έβγαινα έξω με τους φίλους μου.
με 3 δραχμές έπαιρνα γύρο (ντονέρ τότε) με πίτα.
Το κουλούρι 1 δρχ τα πατατάκια 2.
Σήμερα κάνουν 1.5 ευρώ τα πατατάκια
Το κουλούρι 50 λεπτά
ο γύρος 2.5 ευρώ.....

Μιλάμε γιά 1967

Αμάν ρε Μήτσο, τι θυμήθηκες κι εσύ...
Με 3 δραχμές πήγαινα σινεμά, ειδικά το καλοκαίρι σε μερικούς όπως το Καν-Καν στα Θυμαράκια έβλεπες και 2 έργα.Sinalco cola καί Τάμ-τάμ... :ernaehrung004:
Ο ηλεκτρικός 1.20 Άγιος Νικόλαος - Ομόνοια... Το κέντρο της Αθήνας από Φωκίωνος Νέγρη μέχρι την πλατεία Βικτωρίας...
Στο χωριό ήταν ακόμα καλύτερα...
Η διαδρομή Αθήνα-Λευκάδα με το λεωφορείο είχε 16 δραχμές...
Όταν το λάδι από 18 δραχμές πήγε 20 έγινε χαμός... Η μάνα μου μου φώναζε επειδή έβαζα πολύ ζάχαρι στο ψωμί... (Φωμί λάδι και ζάχαρι, Θεϊκό).
Παγωτό ΕΒΓΑ ή ΑΓΝΟ 1.5 δρχ η κρέμα ξυλάκι και 2.5 δρχ η σοκολάτα. Αλλά ήταν παγωτό ρε παιδιά... Μοσχοβόλαγε ο τόπος, τι να λέμε τώρα...

Να πω και άλλα ?
1970
Ένας δίσκος 45 στροφών 45 δρχ και ένας lp 145 δηλαδή 0.40 ευρώ....
Με χαρτζηλίκι 50 δραχμές, έπαιρνα ένα lp το μήνα πήγαινα και δυό σινεμά...
Σήμερα παίρνουμε το cd 18 έως 20 και είμαστε ευχαριστημένοι...

Παντως αν κοιταξουμε τα αντιστοιχα οικονομικα ενος μεσου ευρωπαιου ( μισθος, γενικοτερα εσοδα / τιμες αγαθων) βλεπουμε οτι οχι μονο εχουμε τις φθηνοτερες τιμες στα τσιγαρα αλλα εχουν δεχτει και την μικροτερη αυξηση απο ολα τα υπολοιπα.

Αυτό γίνεται ως μέτρο ανακούφισης του ασφαλιστικού. Φθηνότερα τσιγάρα = λιγότερος κόσμος για σύνταξη μπρρρρ!!!

εγώ πάλι θυμάμαι ότι το 1993 για έναν 386DX/40 με 4mb μνήμης, 120mb σκληρό, VGA256K και οθόνη Hantarex 14'' (έγρωμη, ε!) έσκασε ο πατέρας μου 360 κολλαριστά χιλιάρικα. Ήγουν 1.056,50 με απλή μετατροπή του νομίσματος, ή κάπου 2.030 σημερινά Ευρώ με τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

Για σκεφτείτε πόσο έκανε τη δεκαετία του 1960 ένα πλυντήριο...
Ή ένα αυτοκίνητο...
Για υπολογίστε την αξία τους σε κουλούρια και θα δείτε ότι έχουν φθηνήνει σε εξευτελιστικό βαθμό

:flipout:

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Το οποίο ερμηνεύεται ως : σε βαράμε εκεί που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ψωμί, γάλα, λαχανικά κλπ και έχουμε τσάμπα τα είδη που δεν έχεις απόλυτη ανάγκη. Πείνασα, πάω δυο λεπτά να φάω ένα Meridian.

Συμφωνώ και επαυξάνω.
Το οποίο ερμηνεύεται ως : σε βαράμε εκεί που δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Ψωμί, γάλα, λαχανικά κλπ και έχουμε τσάμπα τα είδη που δεν έχεις απόλυτη ανάγκη. Πείνασα, πάω δυο λεπτά να φάω ένα Meridian.

μην σου πέσει κομματάκι βαρύ ????

Ρε παιδιά, πήρα σήμερα ψωμί απο τον φούρνο απέναντι απο το σπίτι μου (συνήθως αγοράζω απο ένα μεγάλο στην Αριστοτέλους ) και έκπληκτος είδα οτι ένα ψωμί 250 γραμμαρίων ( γιατί παραπάνω με τίποτα δεν είναι ) έχει 90 λεπτά !!!!

Δηλαδή 1 κιλό ψωμί = 3,60 = 1227 δραχμές ;;;;;;;;;

Πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και ξεμπέρδεψες!!!!!!!!!! (Φτιάχνει και κεικ...:music-smiley-005:) Εμείς πάντως από τότε που τον αγόρασε η γυναίκα μου τρωμε ψωμί σούπερ , που ξέρω τί έχει μέσα (έχω και μωρό) και δεν πληρώνω φράγκο στο φούρνο.

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

Αυτό γίνεται ως μέτρο ανακούφισης του ασφαλιστικού. Φθηνότερα τσιγάρα = λιγότερος κόσμος για σύνταξη μπρρρρ!!!

:BDGBGDB55::BDGBGDB55::flipout::flipout::flipout:

Ωρες ώρες γράφεις κάτι πετυχημένα ρε γαμώτο..:smash:

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

Πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και ξεμπέρδεψες!!!!!!!!!! (Φτιάχνει και κεικ...:music-smiley-005:) Εμείς πάντως από τότε που τον αγόρασε η γυναίκα μου τρωμε ψωμί σούπερ , που ξέρω τί έχει μέσα (έχω και μωρό) και δεν πληρώνω φράγκο στο φούρνο.

Στην αρχή νόμιζα πως έγραφες "έχει και μωρό"και λέω αυτό ήταν.
Η βάζει το μωρό στο ψωμί ή ο φούρνος έρχεται δώρο με ένα μωρό μέσα !!:ADFADF1:

Η αιτια του δυσαναλογου κοστους σε σχεση με το εισοδημα του μεσου Ελληνα
δεν νομιζω οτι ειναι το κερδος του εμπορου.
Βασικα πιστευω εχει να κανει με την αναγκη του κρατους για συνεχη αυξανομενα εσοδα ωστε να καλυψει τα εξοδα λειτουργειας του μηχανισμου του μονο.
Αν φανταστουμε ενα προιον απο τη μορφη πρωτης υλης εως τη διαθεση του στον καταναλωτη σε ποσους μεσαζοντες δινει κερδος, και με τη σειρα τους ο καθε ενας πληρωνει το φορο του.
Επισης σε καθε τιμολογιση ανεβαινει και ο τελικος φορος του προιοντος.
Το κρατος πιστευω οτι εισπρατει, το λιγοτερο, το μισο ποσον της τελικης τιμης.
Παραδειγμα οτι εχει ενα περιπτερο:
Φορος στον παραγωγο,
Φορος στον επεξεργαστη,
Φορος στον Κεντρικο διανομεα
Φορος στον προμηθευτη
Φορος στον τελικο πωλητη.
Αυτοι οι φοροι ως προς την επιχειριση.
Ακομα μια γυρα φορους στα φυσικα προσωπα που ασχολουνται με αυτες.
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΓΥΡΑ ΓΙΑ Φ.Π.Α σε καθε σταδιο.
ΦΟΡΤΩΣΑ
Ετσι γινονται τα γηπεδα του καθε ιστορικου συλλογου, και ας πεθαινουν παιδακια 3 μηνων σε ακριτικες περιοχες οπως η Κερκυρα γιατι δεν υπαρχει Εντατικη. Δοξα και τιμη σε καθε Μανταμ-Πατσαβουρα και σαχλογκουσγκουνη ομως προσφερουμε.
Ναμαστε καλα εμεις, να περνανε καλα αυτοι.