Είμαστε σοβαροί ;

φταίει η ισοτιμία του ευρώ, φταίει η άνοδος του μαζούτ, φταίει η κρίση στα Χρηματιστήρια, φταίνε οι καταναλωτές, φταίνε τα κυκλώματα, φταίνει όλοι εκτός από αυτούς ..................................................

έπρεπε να ρίξει την βόμβα - να εισπράξει την κατακραυγή, για να κουνηθούνε .......

Last edited:
Οι ντοματες εχουν 3 ευρω το χειμωνα, τοσα ειχαν και τον αυγουστο.
Πηγα να παρω πετρελαιο σημερα απο πρατηρια (4) και δεν μου εδωσε κανενας.
Τελειωσε μου ειπαν.................πηρα κινησης!!!
Αλλο παλαβο:
Εκανα εισαγωγη αμαξι το 2003, πληρωσα οσα μου ειπαν, κανονικα. και τα τελη κυκλοφοριας με το χαρτι που ερχεται, οπως σε ολους.
Μου ηρθε ενα χαρτι που λεει οτι εβγαλαν καινουργια αποφαση φετος και πρεπει να πληρωσω περισσοτερα.:bigcry:
ΑΛΛΑ να πληρωσω και τα προστιμα απο το 2003 μεχρι σημερα για μια αποφαση που εβγαλαν φετος!!!!!!!!!!!!!:idea::idea:
Μπορω να κανω ενσταση αλλα πρεπει να τα πληρωθουν πρωτα!!!!!!:idea::idea:
Η κυβερνηση εφαρμοζει την μεθοδο:
Αν δεν θελεις να κανεις κατι, μιλα συνεχεια για αυτο μεχρι να σε βαρεθουν.
Α, ηρθε ενας πολιτικαντης απο τη δουλεια να μας ρωτησει για τυχον βελτιωσεις που χρειαζονται κατα τη γνωμη μας στο νησι.
Αφου κοιταχτηκαμε, αρχισαμε να γελαμε, καποιος του ειπε οτι μαλλον ειναι τυφλος.
Νευριασε, εφυγε, και μας αφησε μονους.
Γελοιοτητες χωρις ορια και ντροπη.

Last edited:
Αν κόψουμε το ψωμί -συμπέρασμα- και στομάχια θα σφίξουμε και μία TV το χρόνο βγάζουμε...

Πάρε έναν αρτοπαρασκευαστή και ξεμπέρδεψες!!!!!!!!!! (Φτιάχνει και κεικ...:music-smiley-005:) Εμείς πάντως από τότε που τον αγόρασε η γυναίκα μου τρωμε ψωμί σούπερ , που ξέρω τί έχει μέσα (έχω και μωρό) και δεν πληρώνω φράγκο στο φούρνο.

Ναι ωραια μας τα λες αλλα ποσο τελικα σου στοιχιζει το γνωριζεις? ρευμα και υλικα.

Ο πληθωρισμός τα τελευταία χρόνια παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα και τα ποσοστά αύξησης των τιμών δεν δικαιολογούνται. Εχουν βρεί κατά καιρούς διάφορες καραμέλες (τα τελευταία χρόνια το πετρέλαιο) για να κοροϊδεύουν τον κοσμάκη και να τα πληρώνουμε όλα με καπέλο προκειμένου να θησαυρίζουν ορισμένοι.

Αλλά τι περιμένεις πλέον από μία χώρα που δεν παράγει σχεδόν τίποτα και εισάγει το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων της. Εκτός από κάποια τρόφιμα (αν δεν έχουν γίνει βαφτίσια προηγουμένως), δεν παράγουμε τίποτε άλλο. Βέβαια είμαστε οι πρώτοι σε παραγωγή "μπούρδας".

Ηρθε και το ρημάδι το ευρώ και μας ισοπέδωσε. Μετά από τόσα χρόνια ακόμη δεν έχουμε κατανοήσει την αξία του. Και μιας και βρισκόμαστε σε av forum να πούμε ότι σκάμε 3000 ευρώ για μία τηλεόραση ήτοι 1 εκατομ. δρχ. Τα δίνατε αυτά τα λεφτά για μια τηλεόραση την δεκαετία του '80;

Οι ντοματες εχουν 3 ευρω το χειμωνα, τοσα ειχαν και τον αυγουστο.
Πηγα να παρω πετρελαιο σημερα απο πρατηρια (4) και δεν μου εδωσε κανενας.
Τελειωσε μου ειπαν.................πηρα κινησης!!!
Αλλο παλαβο:
Εκανα εισαγωγη αμαξι το 2003, πληρωσα οσα μου ειπαν, κανονικα. και τα τελη κυκλοφοριας με το χαρτι που ερχεται, οπως σε ολους.
Μου ηρθε ενα χαρτι που λεει οτι εβγαλαν καινουργια αποφαση φετος και πρεπει να πληρωσω περισσοτερα.:bigcry:
ΑΛΛΑ να πληρωσω και τα προστιμα απο το 2003 μεχρι σημερα για μια αποφαση που εβγαλαν φετος!!!!!!!!!!!!!:idea::idea:
Μπορω να κανω ενσταση αλλα πρεπει να τα πληρωθουν πρωτα!!!!!!:idea::idea:
Η κυβερνηση εφαρμοζει την μεθοδο:
Αν δεν θελεις να κανεις κατι, μιλα συνεχεια για αυτο μεχρι να σε βαρεθουν.
Α, ηρθε ενας πολιτικαντης απο τη δουλεια να μας ρωτησει για τυχον βελτιωσεις που χρειαζονται κατα τη γνωμη μας στο νησι.
Αφου κοιταχτηκαμε, αρχισαμε να γελαμε, καποιος του ειπε οτι μαλλον ειναι τυφλος.
Νευριασε, εφυγε, και μας αφησε μονους.
Γελοιοτητες χωρις ορια και ντροπη.

Το καλοκαίρι πλήρωνα τις ντομάτες 1,00-1,60 στη Θεσσαλονίκη. Στη Χαλκιδική το ίδιο. Στη Θάσο μέχρι 1,00 ευρώ (νησί). Στη Σερβία 0,30. Στη FYROM είδα ότι είχαν 0,65. Τώρα στη Θεσσαλονίκη έχουν στη λαική από 1,40 μέχρι 2,99. Διαλέγεις και παίρνεις.

Στα ψάρια τώρα. Τα ψάρια είναι από τα είδη που δεν έχουν ακριβήνει πολύ. Μάλιστα οι ιχθυοκαλλιέργειες συμπιέζουν τις τιμές των αλιευμάτων, καθώς όταν αυτές πάνε στο θεό (π.χ. κεφαλόπουλο 10 ευρώ), τότε παίρνεις τσιπούρα ιχθυοτροφείου με 7 ευρώ. Αλήθεια στη λαική μου η τσιπούρα ιχθυοτροφείου έχει την ίδια τιμή εδώ και 3 χρόνια. Από 5,99-8,99.

Βενζίνη βάζω από πρατήριο (αυτή την εβδομάδα) 0,988 λεπτά και κοντά στο σπίτι μου. Αν βάλω από το απολύτως πιο κοντινό έχει 1,09. Στα 40 λίτρα που θέλω για πήγαινε έλα στη δουλειά μου είναι 4 ευρώ διαφορά. Σημαντική θα έλεγα, σχεδόν 1500 δρχ. ΔΕν αξίζει;;;

Για παιχνίδια δεν αφήνω τους πιτσιρικάδες να κάνουν παιχνίδι, αλλά τους ελέγχω. Δηλώνουν τί θέλουν και μετά γίνεται έρευνα αγοράς. Το ίδιο και στα σχολικά είδη. Δεν σημαίνει ότι επειδή το θέλει το παιδί θα πάρει μολύβι των 3 ευρώ και μετά στο σχολείο θα το χάσει από την πρώτη μέρα.... Φυσικά το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Ο καταναλωτισμός που θέλει τη γυναίκα της πόλης να αγοράζει 5 κολώνιες το χρόνο (αυτός είναι ο μέσος όρος) των 20 ευρώ, 10 ζευγάρια παπούτσια κλπ. και αντίστοιχα για εμάς τους άνδρες δεν με αγγίζει.

Επίσης για το σούπερ μαρκετ χρησιμοποιώ σε πολλά είδη το LIDL. Ειδικά στα χαρτικά έχει καλύτερα προιόντα και πιο φθηνά κατά πολύ. Συγκεκριμένα το 2001-2004 είχα 2 παιδιά με πάνες ταυτόχρονα. Tα pampers είχαν 6.500 δρχ. το πακέτο με 72-54-45 κομμάτια, ανάλογα με την ηλικία. Του LIDL είχαν 3.200 δρχ. με 80-65,55 κομμάτια. Λοιπόν είχα οικονομία 65% την εβδομάδα σε αρχικό ποσό 11.000 δρχ. Καταλαβαίνετε για ποιό ποσό μιλάμε; 6.000-7000 δρχ. την εβδομάδα Χ100 εβδομάδες (το λιγότερο) είχα κέρδος 600.000-700.000 δρχ. μόνο από τις πάνες.

Τώρα συμβαίνει το ίδιο με τα χαρτιά υγείας και τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας. Η διαφορά στην τιμή είναι 40%. Για μια οικογένεια 6 ατόμων είναι σημαντικότατη νομίζω.

Από την άλλη δεν είμαστε στριμωγμένοι. Διότι κάνουμε 3-5 ταξίδια το χρόνο (όλοι μαζί) και 1-2 στο εξωτερικό και εξόδους, και παιδικά πάρτι και έχω ένα κασόνι φακούς και 5 φωτογραφικές μηχανές, κλπ. κλπ. και δεν έχω χρέος σε πιστωτική κάρτα.

Και προσπαθώ να μείνω μακριά από κάθε μορφή διαφθοράς....

Σωστός Βλάση. Όταν υπάρχει σωστή διαχείριση και ιεραρχική οργάνωση στις ανάγκες τότε παρόλη την ακρίβεια τα καταφέρνεις μια χαρά.

Όσο για τον καταναλωτισμό και την επιδειξιομανία είναι σημαντικό πλήγμα κι όχι μόνο στην Ελλάδα.

Εγώ πάντως δεν λυπάμαι κανέναν μας... Αυτή την κατάσταση την ήθελε το 80% του ελληνικού εκλογικού σώματος και κατ'αναλογία του πληθυσμού... Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, γιατί κάποιοι προειδοποιούσαν πριν τις εκλογές και προέτρεπαν να στείλουν οι ψηφοφόροι ένα μήνυμα με την ψήφο τους... Βάσει αποτελεσμάτων, δεν εισακούστηκαν... Προσωπικά δεν συγκινούμαι πιά όταν ακούω πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι συνταξιούχοι, ούτε πόσο σκληρά παλεύουν τα νέα ζευγάρια... Αισθάνομαι ότι υπεύθυνος γι'αυτή την κατάσταση είναι ο απλός κόσμος και μόνο... Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω οτι "δεν ήταν ενημερωμένος", "δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς" ή "τον κορόιδεψαν"... Υπάρχει τόση πληροφόριση γύρω μας, τόσα απτά παραδείγματα και τόση συσσωρευμένη εμπειρία που οι παραπάνω δικαιολογίες δεν στέκουν... Ας μάθουμε λοιπόν να ζεσταινόμαστε καίγοντας χαρτονομίσματα και να τρώμε μαζεύοντας χόρτα και σαλιγκάρια...

πληρώνεις 35 χρόνια εισφορές για να βγάλεις μία σύνταξη της πλάκας στα 65 σου με μέσο προσδόκιμο όριο ζωής για τους άνδρες τα 72 χρόνια, δηλαδή 7 χρόνια σύνταξη ....................... ΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!!

φίλε BIOS ακολουθείς, όπως πάντα, σκληρή γραμμή αλλά αυτήν την φορά δεν έχεις άδικο!

απο την άλλη πάλι αν καλοσκεφτείς πόσοι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν σ' αυτήν την χώρα τότε νομίζω είναι λογικό κάθε 4 χρόνια να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα !

Ε βέβαια, άμα ανά πάσα στιγμή περισσότερο από το μισό εκλογικό σώμα είναι biased, τι περιμένεις;

Χώρια πόσος κόσμος επηρεάζεται, χώρια οι αποχές, τα άκυρα και τα λευκά, λίγο-πολύ πάλι μονά δικά τους, ζυγά δικά τους βγαίνουν.

το περασμένο καλοκαίρι έπαθα κολικό νεφρού .... χρησιμοποίησα την ιδιωτική μου ασφάλιση .... λοιπόν μέσα σε δύο ώρες είχε έρθει ασθενοφόρο που με οδήγησε στα εξωτερικά ιατρεία ιδιωτικής κλινικής , με είδε παθολόγος και ουρολόγος , έκανα υπέρηχο, καρδιογράφημα,έδωσα ούρα και στο τέλος με ξαναείδε ο ουρολόγος για να αξιολογήσει τον υπέρηχο ....

μοιραία πήγε ο νους μου όταν στις αρχές πάλι του καλοκαιριού επισκέφτηκα τα εξωτερικά ιατρεία δημοσίου νοσοκομείου για ένα άλλο περιστατικό , πήγα μόνος μου στις 6 το απόγευμα , με είδε ένας ειδικευόμενος , έβγαλα μία ακτινογραφία και με ξαναείδε άλλος ειδικευόμενος για αξιολόγηση. Έφυγα στις 1:45 το βράδυ ......................................

ΠΑΡΤΥ !!!!!!!!!

πληρώνεις 35 χρόνια εισφορές για να βγάλεις μία σύνταξη της πλάκας στα 65 σου με μέσο προσδόκιμο όριο ζωής για τους άνδρες τα 72 χρόνια, δηλαδή 7 χρόνια σύνταξη ....................... ΧΑΧΑΧΑΧΑ !!!!!!!

στα 65 το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 7 χρόνια.
72 χρόνια είναι το προσδόκιμο ζωής για ένα βρέφος που γεννιέται, ουσιαστικά, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών (νομίζω μάλιστα πως για τους Έλληνες είναι παραπάνω από 72).

στα 65 το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα 7 χρόνια.
72 χρόνια είναι το προσδόκιμο ζωής για ένα βρέφος που γεννιέται, ουσιαστικά, ο μέσος όρος ζωής των ανδρών (νομίζω μάλιστα πως για τους Έλληνες είναι παραπάνω από 72).

σωστά πολλοί δεν φτάνουν καν μέχρι τα 65 .......... τους βρίσκουν πεθαμένους στα γραφεία τους ...........