Οι ντοματες εχουν 3 ευρω το χειμωνα, τοσα ειχαν και τον αυγουστο.
Πηγα να παρω πετρελαιο σημερα απο πρατηρια (4) και δεν μου εδωσε κανενας.
Τελειωσε μου ειπαν.................πηρα κινησης!!!
Αλλο παλαβο:
Εκανα εισαγωγη αμαξι το 2003, πληρωσα οσα μου ειπαν, κανονικα. και τα τελη κυκλοφοριας με το χαρτι που ερχεται, οπως σε ολους.
Μου ηρθε ενα χαρτι που λεει οτι εβγαλαν καινουργια αποφαση φετος και πρεπει να πληρωσω περισσοτερα.:bigcry:
ΑΛΛΑ να πληρωσω και τα προστιμα απο το 2003 μεχρι σημερα για μια αποφαση που εβγαλαν φετος!!!!!!!!!!!!!:idea::idea:
Μπορω να κανω ενσταση αλλα πρεπει να τα πληρωθουν πρωτα!!!!!!:idea::idea:
Η κυβερνηση εφαρμοζει την μεθοδο:
Αν δεν θελεις να κανεις κατι, μιλα συνεχεια για αυτο μεχρι να σε βαρεθουν.
Α, ηρθε ενας πολιτικαντης απο τη δουλεια να μας ρωτησει για τυχον βελτιωσεις που χρειαζονται κατα τη γνωμη μας στο νησι.
Αφου κοιταχτηκαμε, αρχισαμε να γελαμε, καποιος του ειπε οτι μαλλον ειναι τυφλος.
Νευριασε, εφυγε, και μας αφησε μονους.
Γελοιοτητες χωρις ορια και ντροπη.
Το καλοκαίρι πλήρωνα τις ντομάτες 1,00-1,60 στη Θεσσαλονίκη. Στη Χαλκιδική το ίδιο. Στη Θάσο μέχρι 1,00 ευρώ (νησί). Στη Σερβία 0,30. Στη FYROM είδα ότι είχαν 0,65. Τώρα στη Θεσσαλονίκη έχουν στη λαική από 1,40 μέχρι 2,99. Διαλέγεις και παίρνεις.
Στα ψάρια τώρα. Τα ψάρια είναι από τα είδη που δεν έχουν ακριβήνει πολύ. Μάλιστα οι ιχθυοκαλλιέργειες συμπιέζουν τις τιμές των αλιευμάτων, καθώς όταν αυτές πάνε στο θεό (π.χ. κεφαλόπουλο 10 ευρώ), τότε παίρνεις τσιπούρα ιχθυοτροφείου με 7 ευρώ. Αλήθεια στη λαική μου η τσιπούρα ιχθυοτροφείου έχει την ίδια τιμή εδώ και 3 χρόνια. Από 5,99-8,99.
Βενζίνη βάζω από πρατήριο (αυτή την εβδομάδα) 0,988 λεπτά και κοντά στο σπίτι μου. Αν βάλω από το απολύτως πιο κοντινό έχει 1,09. Στα 40 λίτρα που θέλω για πήγαινε έλα στη δουλειά μου είναι 4 ευρώ διαφορά. Σημαντική θα έλεγα, σχεδόν 1500 δρχ. ΔΕν αξίζει;;;
Για παιχνίδια δεν αφήνω τους πιτσιρικάδες να κάνουν παιχνίδι, αλλά τους ελέγχω. Δηλώνουν τί θέλουν και μετά γίνεται έρευνα αγοράς. Το ίδιο και στα σχολικά είδη. Δεν σημαίνει ότι επειδή το θέλει το παιδί θα πάρει μολύβι των 3 ευρώ και μετά στο σχολείο θα το χάσει από την πρώτη μέρα.... Φυσικά το ίδιο κάνουμε κι εμείς. Ο καταναλωτισμός που θέλει τη γυναίκα της πόλης να αγοράζει 5 κολώνιες το χρόνο (αυτός είναι ο μέσος όρος) των 20 ευρώ, 10 ζευγάρια παπούτσια κλπ. και αντίστοιχα για εμάς τους άνδρες δεν με αγγίζει.
Επίσης για το σούπερ μαρκετ χρησιμοποιώ σε πολλά είδη το LIDL. Ειδικά στα χαρτικά έχει καλύτερα προιόντα και πιο φθηνά κατά πολύ. Συγκεκριμένα το 2001-2004 είχα 2 παιδιά με πάνες ταυτόχρονα. Tα pampers είχαν 6.500 δρχ. το πακέτο με 72-54-45 κομμάτια, ανάλογα με την ηλικία. Του LIDL είχαν 3.200 δρχ. με 80-65,55 κομμάτια. Λοιπόν είχα οικονομία 65% την εβδομάδα σε αρχικό ποσό 11.000 δρχ. Καταλαβαίνετε για ποιό ποσό μιλάμε; 6.000-7000 δρχ. την εβδομάδα Χ100 εβδομάδες (το λιγότερο) είχα κέρδος 600.000-700.000 δρχ. μόνο από τις πάνες.
Τώρα συμβαίνει το ίδιο με τα χαρτιά υγείας και τις χαρτοπετσέτες και το χαρτί κουζίνας. Η διαφορά στην τιμή είναι 40%. Για μια οικογένεια 6 ατόμων είναι σημαντικότατη νομίζω.
Από την άλλη δεν είμαστε στριμωγμένοι. Διότι κάνουμε 3-5 ταξίδια το χρόνο (όλοι μαζί) και 1-2 στο εξωτερικό και εξόδους, και παιδικά πάρτι και έχω ένα κασόνι φακούς και 5 φωτογραφικές μηχανές, κλπ. κλπ. και δεν έχω χρέος σε πιστωτική κάρτα.
Και προσπαθώ να μείνω μακριά από κάθε μορφή διαφθοράς....