Είμαστε σοβαροί ;

Re: Απάντηση: Είμαστε σοβαροί ;

...αν καλοσκεφτείς πόσοι συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι υπάρχουν σ' αυτήν την χώρα τότε νομίζω είναι λογικό κάθε 4 χρόνια να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα !...

Μα ίσα-ίσα, θα έπρεπε "έχοντας πάθει, να έχουν μάθει" και δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο σκέψης τους μιά και παρά τον μεγάλο τους αριθμό, τα αποτελέσματα είναι πάντα τα ίδια... Γι'αυτό λέω δεν με συγκινούν τα ζόρια που τραβάνε...

Εδώ και τέσσερα χρόνια τρώω ψωμί ζυμωτό χωριάτικο ψημένο σε φούρνο με ξύλα.
Έτσι για να σκάσετε κολοπρωτευουσιάνοι και κολοσυμπρωτευουσιάνοι :flipout::flipout::guitarist:

'Α ναι ...και τυρί σπιτικό......

..ά και κάτι χορτόπιττες γ***τες.....

.......και κάτι λουκάνικα ναααααααάάά:flipout:

.......και κρασί κόκκινο παραγωγής.........:grandpa:

......μη πώ για τα παϊδάκια.......:grinning-smiley-043

Πάω για μεζέ με τσίπουρο τωρα:a0210:
ΚΑΛΗΝΥΥΥΧΤΑ ΣΑΣ:firstprize:
Μας πέθανες τώρα....

σωστό, αλλά πχ στον 80χρονο τι θα πεις? Πως έχει προσδόκιμο μείον 8?

:flipout:

:smash::smash::smash::smash::smash:

ένας νέος 25 χρονών έχει προσδόκιμο 72. Και θα πρέπει να δουλέψει 35 χρόνια για να βγει στη σύνταξη στα 65 του (προς το παρόν).

Μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 100 μπορεί να φύγει στα 40 του.
Ο μέσος όρος όμως είναι 72.

Εγώ πάντως δεν λυπάμαι κανέναν μας... Αυτή την κατάσταση την ήθελε το 80% του ελληνικού εκλογικού σώματος και κατ'αναλογία του πληθυσμού... Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, γιατί κάποιοι προειδοποιούσαν πριν τις εκλογές και προέτρεπαν να στείλουν οι ψηφοφόροι ένα μήνυμα με την ψήφο τους... Βάσει αποτελεσμάτων, δεν εισακούστηκαν... Προσωπικά δεν συγκινούμαι πιά όταν ακούω πόσο δύσκολα τα βγάζουν πέρα οι συνταξιούχοι, ούτε πόσο σκληρά παλεύουν τα νέα ζευγάρια... Αισθάνομαι ότι υπεύθυνος γι'αυτή την κατάσταση είναι ο απλός κόσμος και μόνο... Δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω οτι "δεν ήταν ενημερωμένος", "δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς" ή "τον κορόιδεψαν"... Υπάρχει τόση πληροφόριση γύρω μας, τόσα απτά παραδείγματα και τόση συσσωρευμένη εμπειρία που οι παραπάνω δικαιολογίες δεν στέκουν... Ας μάθουμε λοιπόν να ζεσταινόμαστε καίγοντας χαρτονομίσματα και να τρώμε μαζεύοντας χόρτα και σαλιγκάρια...

Και συμφωνώ μαζί σου....
αλλά πόσα άτομα πιστεύεις οτι έχουν γνώση του τι κάνουν
στην ΕΛΛΑΔΑ??????????
Υ.Γ Εχεις δει πολλά κράτη σαν το δικό μας???? και ποιά????
Εχεις δει τον λαό μας να αντιδρά τα τελευταία 30 χρόνια?????

Δεν λυπάμαι κανέναν......δεν έχω να αφήσω τίποτα άν φύγω!!! σε αυτή την χώρα.....
Αλί απο εσάς που ακόμα κοιμάστε!!!

Δεν νομίζω να μπορεί να γίνει τίποτα μέσω του πολιτικού συστήματος και των εκλογών. Δηλαδή η ακρίβεια δεν ήταν στην ατζέντα των προεκλογικών θεμάτων κατά τις δύο (μην πω τρεις) τελευταίες αναμετρήσεις;

Πολύ πιο εφικτό βλέπω το να ξυπνήσουμε και να οργανωθούμε ως καταναλωτές, από το να μετατραπούμε σε συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους. Αυτό θα πρέπει να απαιτήσουμε να φτιαχτεί, μία σοβαρή ένωση καταναλωτών με προϋπολογισμό και εξουσίες, όχι που μας φτιάχνουνε συνηγόρους του πολίτη, αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν συμμαζεύεται.

εάν η αγορά λειτουργήσει χωρίς νταβατζήδες (πιπέρι..!!), θα βρει τον δρόμο της, είπα και παραπάνω οτι όσο οι τιμές των προιόντων αποφασίζονται σε γραφεία εταιρειών δεν θα υπάρξει λύση...

το θέμα είναι ποιός θα τα βάλει μαζί τους, πραγματικά και όχι στα λόγια, γιατί από λόγια ........... χορτάσαμεν .

επειδή δουλεύω σε εταιρία και ξέρω καλά τι παίζει σας πληροφορώ -πράγμα που πολλοί απο εσάς πιθανότατα ξέρετε βέβαια- οτι την μεγαλύτερη ζημιά στην αγορά την κάνουν τα ίδια τα σούπερ μάρκετ !!!

διαπιστωμένο και αποδεδειγμένο.-

Ωπα, προσοχή ο μεγάλος αδελφός θα μας πιάσει...για τους μεγαλύτερους αφαιμάκτες όπως supermarket, τράπεζες,ασφαλιστικές,καζίνο, μαγαζιά της νύχτας και μερικούς άλλους , δεν μιλάμε! είναι σε άλλη σφαίρα...
(αλήθεια εκεί οι Αθηναίοι ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο παράνομο κτίσμα στην Ευρώπη;)

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

Ωπα, προσοχή ο μεγάλος αδελφός θα μας πιάσει...για τους μεγαλύτερους αφαιμάκτες όπως supermarket, τράπεζες,ασφαλιστικές,καζίνο, μαγαζιά της νύχτας και μερικούς άλλους , δεν μιλάμε! είναι σε άλλη σφαίρα...
(αλήθεια εκεί οι Αθηναίοι ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο παράνομο κτίσμα στην Ευρώπη;)

Φαντάζομαι εννοείς στην Ελλάδα,αφού δυσκολεύομαι να φανταστώ μικρά ή μεγάλα παράνομα κτίσματα στην Ευρώπη.
Η απάντηση σε κάθε περίπτωση βέβαια είναι:Το Mall.

Απάντηση: Re: Είμαστε σοβαροί ;

Η Ακρόπολη!!

Η "ακρίβεια" βέβαια δεν ξεκίνησε από τους μελοκαρχαρίες,οι οποίοι έστω και για λίγο καιρό κράτησαν-δια νόμου-τα προσχήματα και μαζί με τις τιμές σε ευρώ,είχαν και αυτές σε δραχμές.
Η "ακρίβεια" ξεκίνησε χωρίς αιδώ,από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του ευρώ από τους κάθε μορφής "ελεύθερους επαγγελματίες" οι οποίοι "στρογγύλεψαν" για την διευκόλυνσή μας τις αμοιβές τους.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πήγα για πλύσιμο μέσα-έξω το αυτοκίνητό μου μία εβδομάδα πριν την έλευση του ευρώ και είχα πληρώσει 1.700 δραχμούλες.
Μία εβδομάδα αργότερα,στο ίδιο βενζινάδικο,για την ίδια δουλειά, μου ζήτησε 10 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!

Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι πήγα για πλύσιμο μέσα-έξω το αυτοκίνητό μου μία εβδομάδα πριν την έλευση του ευρώ και είχα πληρώσει 1.700 δραχμούλες.
Μία εβδομάδα αργότερα,στο ίδιο βενζινάδικο,για την ίδια δουλειά, μου ζήτησε 10 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!

καλά όταν στα φανάρια από το κατοστάρικο (100 δρχ) άρχισαν κατευθείαν να ζητάνε 1 ευρώ (340,75 δρχ), ε, να μην σου ζητήσει ο άλλος 10 ευρώ που σου έκανε και δουλειά?

:award:

Σαφώς ειχε δικιο ο υπουργος...Εμείς φταιμε και Εμείς έχουμε την λύση...
Οσο όμως λειτουργουμε σαν καταναλωτικές μονάδες-μοναχικά τρομαγμένα εγώ- τόσο πιο πολυ ανοίγει η ορεξη κάποιων πιο "πονηρών",πιο "πετυχημένων",πιο "ξύπνιων",καποιων που "κονόμησαν" επειδή ειναι "άξιοι" και οχι τεμπέληδες η κοροιδα...
Το χειροτερο ομως ειναι οτι ανά πάσα στιγμή είμαστε ετοιμοι όλοι μας νά
ενταχθούμε στό κλάμπ πού τώρα φτύνουμε..αρκεί να μας "κάτσει"..
Εχουμε μεταβληθεί σε οικονομικούς μεταναστες, αφήνοντας πίσω όχι τίς πατρίδες μας αλλά τόν εαυτό μας,τήν ψυχή μας..πεθαίνοντας σιγά σιγά χωρίς ελπίδα επιστροφής..
Ούτε κάν καταναλωτικές ομάδες ομάδες δεν δημιουργούμε,οι δεσμοί μας χαλαροί ακόμη και μέσα στις ίδιες μας τίς οικογένειες..Επιτρεπουμε να μας μεταχειρίζονται σάν πελάτες-αιμοδότες-σειριακούς αριθμούς-ανθρώπους χωρίς ψυχή, χωρίς καρδιά,χωρίς ιστορία παρόν καί μέλλον...
Από τήν αλλη είμαστε φοβικοί με κάθε είδους οργάνωση-αρχίστε εσείς και έρχομαι..έτσι;
Κινδυνεύοντας νά χαρακτηριστώ ΕΜΟ,νόστιμον ήμαρ δέν βλέπω στόν ορίζοντα,ο γυαλός δέν ειναι στραβός..οπότε:captain:

Αφού είχες βρει το μέσα-έξω 1.700 δρχ την εποχή που η μέση τιμή (στην Αθήνα και στα προάστια για πλύσιμο με το χέρι) ήταν από 2.500 εως 3.000 δρχ τότε να είσαι ευχαριστημένος.

Αλλά, αν περνάς από κει, πες μας και πόσο το έχει σήμερα, 6 χρόνια μετά...
Α, ρώτα αν θέλεις και τι ενοίκιο πλήρωνε τότε και τι τώρα.

Για το ενοίκιο,αν είχε συμβόλαιο επαγγελματικής στέγης,δεν νομίζω να πληρώνει πολλά παραπάνω.
Και πολλά παραπάνω όμως να δίνει,αυτό θα είναι 6 ΧΡΟΝΙΑ μετά και όχι 7 ημέρες.

Σήμερα το έχει 12 ευρώ,αλλά τι θες να πεις,ότι το αύξησε μόνο 20%;
Μάλλον είναι ο τρόπος που σε βολεύει.
Η σωστή σύγκριση είναι οι-άντε-2.500 δρχ(7,33 ) με τα 12 που ζητάει σήμερα.
Αύξηση δηλαδή που ξεπερνάει το 60%.
Πες μου τώρα εσύ,αν ξέρεις κανέναν μισθωτό που ο μισθός αυξήθηκε από τότε 60%.