Δεν το έχω δει το βίντεο, βέβαια φαντάζομαι τι θα δείχνει, καθώς έχω δει παρόμοιες σκηνές σαν κι αυτές που περιγράψατε σε άλλα. Ίσως αυτό είναι πιο σκληρό, δεν ξέρω.
Αλλά για το εάν είμαστε παρασιτικό είδος επειδή σκοτώνουμε θηλαστικά και ψάρια για να τα φάμε, νομίζω είστε λάθος και εκτός της βιολογικής πραγματικότητας.
Οι πρόγονοί μας, πριν καν φτάσουμε στο σημερινό είδος ανθρώπου, για δεκάδες και εκατοντάδες ίσως χιλιάδες χρόνια, οργάνωναν και εκτελούσαν περίπλοκα κυνήγια όπου κατακρεουργούσαν ολόκληρες αγέλες μέχρι του τελευταίου ζώου. Με τον ίδιο εξελιγμένο και ..."μοβόρικο" τρόπο που βλέπουμε να κυνηγούν τα λιοντάρια. Ή νομίζει κανείς ότι κάποια ανώτερη σοφία κάνει τους λέοντες να σκοτώνουν ό,τι και καλά χρειάζονται? Απλώς, εάν έχουν βγει για κυνήγι, σκοτώνουν ό,τι κινείται.
Αυτά δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από το ότι κάποια ζώα -και ο άνθρωπος- βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.
Άλλο όμως τα παραπάνω και άλλο το πώς φερόμαστε στα υπόλοιπα ζώα, τα οποία πολλές φορές τα σκοτώνουμε απλά επειδή το μπορούμε.