Ειμαστε ΖΩΑ!!!

όταν όμως πλακωνόμαστε στα μπριζολάκια.......μια χαρά είναι !

υ.γ
δεν τρώω κρέας, ψάρι και πουλερικά όχι γιατί είμαι χορτοφάγος
αλλά γιατί δεν μου αρέσουν !

Απάντηση: Re: Ειμαστε ΖΩΑ!!!

όταν όμως πλακωνόμαστε στα μπριζολάκια.......μια χαρά είναι !
Ουσιαστικά, μέρος αυτού που είπα πριν ήταν και αυτό που λες εδώ!

υ.γ
δεν τρώω κρέας, ψάρι και πουλερικά όχι γιατί είμαι χορτοφάγος
αλλά γιατί δεν μου αρέσουν !
Υγιές, μερικώς αποτελεσματικό αλλά με μικρή απόδοση δικαίου για τα "διασωθέντα" από το πιάτο σου ζώα.-bye-

Ο συνδυασμός των παραπάνω λεγομένων σου πάντως, αφήνει μια λίιιγο άκομψη αίσθηση γιατί εκ' του ασφαλούς "ειρωνεύεσαι" το πως τρώει κάποιος κάτι, τη στιγμή που εσύ δεν το τρως μεν αλλά χωρίς να χρειαστεί να κάνεις καμία θυσία αφού απλά δε σου αρέσει γευστικά να το φας.

kokar το κρεας το χρειαζομαστε.Το χρειαζεται ο οργανισμος μας.
Δλδ θες να πεις οτι επειδη τρωμε μπριζολακια(μεσα σε αυτους ειμαι και εγω)συμβαλουμε σε αυτο που ειδαμε?

Last edited:
ειδα το βιντεο και φυσικα σοκαριστικα οπως καθε ανθρωπος που δεν συναναστρεφεται ουτε εργαζεται σε τετοιες επιχειρησεις

την ιδια και μεγαλυτερη "ταλαιπωρια" δεχονται και τα ψαρια και τα εντομα ειτε απο φυσικους εχθρους ειτε απο τεχνικους αλλα εκει δεν δειχνουμε και λογικο την ιδια ευαισθησια και αποτροπιασμο
δυστυχως σαν κορυφη στην δια(σ)τροφικη και οχι μονον αλυσιδα τετοια φαινομενα θα παραμενουν μεχρι της ληξεως του ανθρωπινου γενους στον πλανητη ΓΗ που προβλεπεται συντομοτατα και με εικονε που το παραπανω βιντεο θα φανταζει "Ντορα η μικρη εξερευνητρια"

φυσικα οσο τα πλασματα πλησιαζουν πιο πολυ κοντα μας στην προαναφερομενη αλυσιδα τοσο μεγαλυτερη η απεχθεια και η αηδια που μας διακατεχει

επισης μια ερωτηση εχω?

ενω η φυση ειναι καλη σοφη και τα παντα πληρη που σκονταψε στον Ανθρωπο? γιατι τετοιο λαθος?

απλά ο άνθρωπος Larry, εξελίχθηκε σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα, όχι αυτά της φύσης με τα οποία εξελίσσονται τα άλλα ζώα .........

Θα πρότεινα, όσο είναι σχετικά νωρίς, να μην επεκταθούμε στο ζήτημα αποκλειστικής φυτοφαγίας ή κρεατοφαγίας αντίστοιχα επειδή θα ξεφύγουμε κυριολεκτικά.
Ο λόγος είναι ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα που απλά έχει κάποιες "συγγένειες" με το παρόν. Κατά συνέπεια, αν ξεφύγουμε προς τα εκεί, θα αρχίζει να χάνεται το κύριο νόημα του παρόντος θέματος που είναι εξίσου σημαντικό.
Ωστόσο θα πρότεινα επίσης, να ανοίξουμε τελικά ένα ανεξάρτητο thread, ίσως και με ψηφοφορία, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

καποιος του τα δωσε αυτα τα προτυπα..ποιος?
εδω ειναι που μαπινουν καποιες σκεψεις οτι υπαρχει και ξενος δακτυλος στην μεση βλ ΑΤΙΑ

αλλα μην το συνεχισουμε μιας και ειμαστε και σε λαθος thread και σε λαθος Φορουμ

μπα...

η τσέπη που θέλει φούσκωμα και όσο και να φουσκώσει δεν θα φτάσει ποτέ είναι η αιτία.

και πολλά πολλά άλλα εξίσου σημαντικά αν όχι πιο σημαντικά !

γιατί και η υπερκατανάλωση π.χ ξεκινάει απο κάποιες αξίες που έχουμε χάσει .........

Απάντηση: Re: Ειμαστε ΖΩΑ!!!

καποιος του τα δωσε αυτα τα προτυπα..ποιος?
εδω ειναι που μαπινουν καποιες σκεψεις οτι υπαρχει και ξενος δακτυλος στην μεση βλ ΑΤΙΑ

αλλα μην το συνεχισουμε μιας και ειμαστε και σε λαθος thread και σε λαθος Φορουμ

τα προτυπα Λαρυ προεκυψαν μεσα απο τους αιωνες ''εξελιξης'' του ειδους και μεσα απ'την προσαρμογη του στο εκαστοτε περιβαλλον μεσα στο οποιο ''εξελιχθηκε''.

Re: Απάντηση: Ειμαστε ΖΩΑ!!!

ο ανθρωπος ειναι ενα αποτυχημενο ειδος και ως τετοιο,

Nα παμε να αυτοκτονησουμε ολοι δλδ?

@CosmosKGR:Οπως ειπες πολυ σωστα,δεν ειναι το θεμα ποιος τρωει κρεας και ποιος δεν τρωει.Αλλα τροπος κακοποιησης των κακομοιρων ζωων.

kokar το κρεας το χρειαζομαστε.Το χρειαζεται ο οργανισμος μας.
Δλδ θες να πεις οτι επειδη τρωμε μπριζολακια(μεσα σε αυτους ειμαι και εγω)συμβαλουμε σε αυτο που ειδαμε?

φίλε όλα γίνονται στο όνομα του κέρδους .
για να βγάλουν παραπάνω χρήματα δεν μπαίνουν στην διαδικασία
να τούς κάνουνε ύπνωση ( τουλάχιστον να μην αισθάνονται )
το άλλο το καθίκι έγδερνε την αλεπού ζωντανή 55' 12'' εως 55' 25''
μόνο και μόνο για να την φορέσει ένα άλλο ζώο !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειμαστε ΖΩΑ!!!

Nα παμε να αυτοκτονησουμε ολοι δλδ?

@CosmosKGR:Οπως ειπες πολυ σωστα,δεν ειναι το θεμα ποιος τρωει κρεας και ποιος δεν τρωει.Αλλα τροπος κακοποιησης των κακομοιρων ζωων.

αν αφηνες ολο το κειμενο μου θα επαιρνες την απαντηση σου...

@Larry:Συμφωνω απολυτα.
@kokar:Mιλουσα καθαρα για την διατροφικη πυραμιδα.
@Λάκης:Αυτο θα γινει σιγουρα.

Δεν το έχω δει το βίντεο, βέβαια φαντάζομαι τι θα δείχνει, καθώς έχω δει παρόμοιες σκηνές σαν κι αυτές που περιγράψατε σε άλλα. Ίσως αυτό είναι πιο σκληρό, δεν ξέρω.

Αλλά για το εάν είμαστε παρασιτικό είδος επειδή σκοτώνουμε θηλαστικά και ψάρια για να τα φάμε, νομίζω είστε λάθος και εκτός της βιολογικής πραγματικότητας.

Οι πρόγονοί μας, πριν καν φτάσουμε στο σημερινό είδος ανθρώπου, για δεκάδες και εκατοντάδες ίσως χιλιάδες χρόνια, οργάνωναν και εκτελούσαν περίπλοκα κυνήγια όπου κατακρεουργούσαν ολόκληρες αγέλες μέχρι του τελευταίου ζώου. Με τον ίδιο εξελιγμένο και ..."μοβόρικο" τρόπο που βλέπουμε να κυνηγούν τα λιοντάρια. Ή νομίζει κανείς ότι κάποια ανώτερη σοφία κάνει τους λέοντες να σκοτώνουν ό,τι και καλά χρειάζονται? Απλώς, εάν έχουν βγει για κυνήγι, σκοτώνουν ό,τι κινείται.

Αυτά δεν σημαίνουν τίποτε άλλο από το ότι κάποια ζώα -και ο άνθρωπος- βρίσκονται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας.

Άλλο όμως τα παραπάνω και άλλο το πώς φερόμαστε στα υπόλοιπα ζώα, τα οποία πολλές φορές τα σκοτώνουμε απλά επειδή το μπορούμε.

μα το θέμα είναι οτι τα λιοντάρια δεν έχουν το μυαλό για να καταλάβουν κάποια πράγματα και να πράξουν αναλόγως..είναι στο αίμα τους να κυνηγούν για την τροφή τους.

ούτε και οι προγονοι μας είχαν,
εμείς υποτίθεται οτι είμαστε πλέον τόσο εξελιγμένοι που μπορούμε να ξέρουμε και να διακρίνουμε τις εκάστοτε ανάγκες μας ..

Καταρχάς ποιος είπε πως ο άνθρωπος πριν 30.000 χρόνια είχε λιγότερο μυαλό ή ευφυΐα από τον σημερινό. Πολιτισμό δεν είχε. Χώρια που είδαμε και με τον πολιτισμό τα χαΐρια μας, πόσο "πολιτισμένοι" έχουμε γίνει.

Επιπλέον, και να αποκτήσαμε μυαλό, με αυτό άλλαξε η θέση μας στην τροφική αλυσίδα? Ή μαζί με το μυαλό αλλάξαμε στομάχι και έντερο;

Επαναλαμβάνω, αυτά τα αντιπροτείνω σε όσους θεωρούν ως βαρβαρότητα ακόμη και το ότι τρώμε κρέας.

ΔΛδ PETRAN οι προγονοι μας δεν επρεπε να σκοτωσουν ενα λιονταρι η λυκο για να σωθουν?

Δεν επιθυμώ να δω το βίντεο αφού όπως λέει και ένα ρητό "Πρόσεξε πολύ τι βάζεις μέσα σ' αυτό το κεφάλι, γιατί δεν θα μπορέσεις ποτέ μα ποτέ να το ξαναβγάλεις!"

Το θετικό βλέποντας τέτοιου είδους θεάματα είναι ότι ο άνθρωπος επαναστατεί (προσωρινά), το αρνητικό είναι ότι συνηθίζει στην θέα και στην ιδέα λίγο, λίγο (μόνιμα) και αντιδράει όλο και λιγότερο κάθε φορά...

επισης μια ερωτηση εχω?

ενω η φυση ειναι καλη σοφη και τα παντα πληρη που σκονταψε στον Ανθρωπο? γιατι τετοιο λαθος?

Ο άνθρωπος ακροβατεί μεταξύ της ψυχρής λογικής και των αρχέγονων ενστίκτων, όπως με την ψυχρή λογική του κέρδους είτε την ατομική, είτε αυτή μιας ...ψυχρής έννοιας όπως η επιχείρηση. Γι' αυτό μιλάμε και για "ηθική επιχειρήσεων".
Είναι το τίμημα και η κατάρα του "χαρίσματος" της λογικής με λίγα λόγια, σε μια ακραία μορφή του όπου "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα". Δυστυχώς, η ψυχρή λογική χωρίς σοφία και κατ' επέκταση ηθική είναι πολύ επικίνδυνη... ακόμα και για τον ίδιο τον άνθρωπο!
Βέβαια, όπου υπάρχει η λογική, υπάρχει και το αντίθετο, όπως και το να κάνει κάποιος λογικός, λάθη... που μόνο ο άνθρωπος μπορεί!

Δεν ξέρω αν κάλυψα την περίπτωση του συγκεκριμένου βίντεο αφού δεν το είδα...

Last edited: