Ειναι αραγε καλη αγορα για τα λεφτα του?

tolispolo

New member
12 June 2007
67
Τις καλημερες μου σε ολους.
Ψαχνω να φτιαξω ενα οικονομικο αρχικά Home Cinema και έχω καταληξει στον παρακατω εξοπλισμο.Αρχικα θα τον χρησιμοποιησω μονο για μουσική και για αυτο εχω επιλεξει 2 μονο ηχεια και σιγα σιγα να το ολοκληρωσω. Ποια η γνωμη σας για την αγορα του Pioneer VSX-516-S/KVSX-416-S/K σαν πιο οικονομική!!!) σε συνδυασμό ζευγαρι ηχείων Yamaha NS-M125?
Απ' οσα εχω διαβασει στο forum ειμαι λιγο ασχετος ως ΠΟΛΥ :worshippy:
Φωτιστε με λιγο!!!

Φίλε tolispolo χαιρετώ.
Καταρχήν, να σε καλωσορίσω στο forum και να σου ευχηθώ καλό ψάξιμο και καλές ακροάσεις/θεάσεις στο χώρο που σιγά-σιγά μπαίνεις.
Σεβόμενος το αίτημά σου για "σφιχτό" budget μηχανημάτων, θα σου πρότεινα κατά πρώτον, να ακούσεις ένα πλήρες σύστημα «όλα σε ένα» που διαθέτουν όλα τα καταστήματα στημένα προς ακρόαση (ακόμα και αλυσίδες). Αυτό θα σε βοηθήσει στη συνέχεια να επανεξετάσεις κατά πόσο σε συμφέρει να ανεβάσεις το budget και σε τι και επιπρόσθετα, αν βρεις κάτι που σε ικανοποιεί, το αποκτάς χωρίς να το ... ζαλίσεις περισσότερο και ξεμπερδεύεις μια και έξω. Μιλάμε για συστήματα 5.1 (ή 2.1) ηχείων + DVD + Ενισχυτή, που πολλές consumer φίρμες διαθέτουν σε ποικιλία τιμών και ...επιδόσεων.
Κατά δεύτερον, έχοντας πλέον ένα μπούσουλα για το τι περιμένεις να ακούσεις με λίγα χρήματα, ψάχνεσαι για ενισχυτή/ηχεία και στο σημείο αυτό, πρέπει να σου πω ότι έχεις κάνει καλή προεπιλογή με τον VSX-516/416, που είναι καλοί για τα χρήματα που ζητάνε. Όσον αφορά τα εν λόγω ηχεία όμως, δεν νομίζω ότι αξίζει να επενδύσεις παρόλο που είναι πάμφθηνα (<30ευρώ το κομμάτι τα είδα), μιας και είναι περισσότερο μικρά ηχεία ... multimedia, χωρίς προδιαγραφές για cinema και πολύ περισσότερο για μουσική. Καλύτερα κάνε υπομονή και οικονομία να πας σε κάτι ακριβότερο γιατί τα συγκεκριμένα, δε θα σε ικανοποιήσουν. Τότε όμως, να είσαι προετοιμασμένος για υπέρβαση στα 150-200 ευρώ το ζευγάρι για να πάρεις κάτι ... αρκετό. Ψάξε, κυρίως σε φορουμ και περιοδικά για να εντοπίσεις μηχανήματα, αλλά προηγουμένως κάνε το πρώτο που πρότεινα και δες μέχρι πόσο αντέχεις οικονομικά.
Good Luck

Καλημερα φιλε xsoukos.Ευχαριστω για την αμεση απαντηση σου.Οπως βλεπεις ειμαι "πρωινος" τυπος (λογω δουλειας:bigcry:)!!!.
Και εγω εχω τις αμφιβολιες μου για τα ηχεια λογω της τιμης (30 ευρω το ένα!!!).
Να σε ρωτησω κατι αν μπορεις να μου δωσεις λυση.Θελω να χρησιμοιποιησω τον ενισχυτη (μαλλον τον Pioneer VSX-516-S/K) σε ανοιχτο χώρο (ταρατσα) σε αρραβωνα φιλου.Προβληματιζομαι για δυο πραγματα:
1) Αν θα αποδοσει ικανοποιητικα σε ενταση ηχου (οχι και υπερβολες)
2) Λογω της πολυωρης λειτουργιας (περιπου 7 ωρες) φοβαμαι μηπως σβησει λογω θερμοκρασιας.Ιουλιος μηνας βλεπεις!!

Επειδη οι πωλητες μου εχουν πει οτι μ.....ς μπορεις να φανταστεις θα ηθελα την γνωμη σου.Καποιος μου ειπε αν χρησιμοιποιησω ηχεια 150 W στα 6 Ω δεν θα εχω προβλημα.

Καλημέρα και από τη μεριά μου tolispolo.
Βασικά μου κάνει εντύπωση το τελευταίο που αναφέρεις (...αν χρησιμοποιησω ηχεια 150 W στα 6 Ω δεν θα εχω προβλημα)!!! Αυτό (αν και δεν είμαι ... ο Γερμανός του) πρώτη φορά το ακούω. Πρώτα-πρώτα και όπως μπορείς να το διαπιστώσεις ψάχνοντας, σε ένα ηχείο, το μέγεθος που θα καθορίσει το πόσο δυνατά θα παίξει με κάποια watt, είναι η ευαισθησία του που μετριέται σε dB/1W στο 1 μέτρο. Η ένταση που θα "βγάζει" για να στο πω χονδρικά, είναι τόσο πιο μεγάλη, όσο μεγαλύτερη είναι η ευαισθησία του. Πχ: ένα ηχείο μετρημένο με 94dB και 120WRMS πρόσληψης παίζει πιο δυνατά από ένα άλλο
με 88dB και 250WRMS ικανότητα πρόσληψης. Άρα, τι ηχεία έχεις;
Κατά δεύτερον· παλιά συνηθίζαμε να κάνουμε παρτάκια σε αυλές και ταράτσες, με τα μηχανηματάκια που ακούγαμε μουσική στο δωμάτιό μας. Σπανίως τη γλυτώναμε με κανά καμμένο τουϊτερ και συχνά την πατάγαμε με τον ενισχυτή. Ο ενισχυτής που ρωτάς, δεν είναι και κανά τέρας ισχύος με συνέπεια, αν δώσεις ρεύμα σε ευαίσθητα ηχεία, "κάτι γίνεται" για πάρτι. Αν όμως έχεις τίποτε θηριάκια και ψηλο-αναίσθητα, θα ανέβει γρήγορα το θερμόμετρο και ... ότι κάτσει (ψαλιδίζει και μετά ...dead). Το θέμα της ψύξης, θέλει χώρο για συζήτηση και όρεξη για κουβέντα (μπορούν να σου μιλάνε τα παιδιά του φόρουμ για ...μέρες).
Άποψή μου:
γιατί δεν νοικιάζεται εξοπλισμό για το πάρτυ (2 ηχεία ενεργά PA+μείκτη) να γίνει η δουλειά φτηνά, εύκολα και προπάντων με ασφάλεια και να μην ταλαιπωρείς το μηχάνημά σου μάταια και χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πέραν των άλλων, στα πάρτυ υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος ατυχήματος για τα μηχανήματα (να χυθεί ποτό, να φάει κλωτσιά, να μαζέψει σκόνη, να πέσει το ρεύμα κλπ) και τα home μηχανήματα είναι πολύ πιο ευαίσθητα στα παραπάνω. Κάνε το σαν δώρο στον .... "τυχερό" (πλάκα κάνω).
Στη διάθεσή σου-xsoukos

Εχεις δικιο φιλε μου.Εχω αρχισει να σκεφτομαι σοβαρα το ενδεχομενο να νοικιασω εξοπλισμο και 99% αυτο θα ειναι το δωρο μου στον τυχερό!!!!:ADFADF1:.Βρηκα ενα σιτε το musica . gr και με ενα προχειρο υπολογισμο ενισχυτης 100W + ηχεια περιπου 50 ευρω ή ενισχυτης 300W + ηχεια 90 ευρω.Θα τον συνδεσω σε PC ολα καλα.Με RCA καλωδια στην καρτα ηχου του PC θα εχει προβλημα?
(Σε εχω ζαλισει λιγο φιλε μου!!!!)

Με RCA καλωδια στην καρτα ηχου του PC θα εχει προβλημα?
(Σε εχω ζαλισει λιγο φιλε μου!!!!)
νoου προμπλεμο
φιλε μην ξεχασεις να μας καλεσεις στο γαμο :BDGBGDB55: