Ειναι ΑΤΙμη η HD 2400 η μου φαινεται;;

Απάντηση: Re: Ειναι ΑΤΙμη η HD 2400 η μου φαινεται;;

Λ
Έχω μικροπροβλήματα(σπασίματα εικόνας, κλπ), αλλά σε θέαση αρχείων h264 και όχι ταινιών HDdvd ή Blue Ray!!!

..

Έριξες σκετο αρχειο h264 στο PDVD και στο έπαιξε;;

Ποια version του pdvd εχεις;

Παντως με όλα αυτά που εχω τραβήξει με την συγκεκριμένη καρτα πολύ δυσκολα θα συμβούλευα καποιον να προβεί στην αγορα της.
Δεν λεω …τα 50 ευρω για αυτά που υπόσχεται είναι μεγαλο δέλεαρ .
Αλλα τι να το κανεις αν είναι να σου βγάλει την ψυχη για να παιξει.
Και να πω πως το τελος ,παίζει παει και έρχεται.
Από το προ-προηγούμενο μου pc με την fx5200 εχω να δω καρτα γραφικών να αναβοσβήνει επηδει δεν αντέχει (η δεν μπορει ) να αναπαράγει HD ( σε HA παρακαλω γιατι σε software δεν μασαει το pc).
Με βλέπω να ξαναγυρνώ σε nvidia μετα από αυτό το εφιαλτικό διάλειμμα με ATI.

Re: Απάντηση: Re: Ειναι ΑΤΙμη η HD 2400 η μου φαινεται;;

Έριξες σκετο αρχειο h264 στο PDVD και στο έπαιξε;;

Ποια version του pdvd εχεις;

Αυτο εννοω οτι τα μικροπροβλήματα τα έχω σε file mode και όχι σε πλήρες disc (π.χ hddvd, blure ray).

Σε Zoomplayer έπαιξα και παίζω, h264 με 5-10% CPU!!

Για όλα αυτά πρέπει να κάνεις τα registry tweaks...

Θα βρείτε το αρχείο που κάνει τα registry tweaks, τρέξτε το κάντε restart και enjoy!!
http://exdeus.home.comcast.net/ati-hd2x00/

Last edited:
Και εγώ είχα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με μια 2400 της Asus που έπιαζε σωστα μονο με τους driver που είχε το cd και όχι με τους τελευταίους της Αsus ή της ΑΤι... και νόμιζα ότι έφταιγε η κάρτα......
Τι γίνεται με την Below black?

Last edited:
Και εγώ είχα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με μια 2400 της Asus που έπιαζε σωστα μονο με τους driver που είχε το cd και όχι με τους τελευταίους της Αsus ή της ΑΤι... και νόμιζα ότι έφταιγε η κάρτα......
Τι γίνεται με την Below black?

Πρόβλημα ακόμα....

Το φέρνεις με πείραγμα στο brightness...

Re: Απάντηση: Ειναι ΑΤΙμη η HD 2400 η μου φαινεται;;

Παντως με όλα αυτά που εχω τραβήξει με την συγκεκριμένη καρτα πολύ δυσκολα θα συμβούλευα καποιον να προβεί στην αγορα της.
Δεν λεω …τα 50 ευρω για αυτά που υπόσχεται είναι μεγαλο δέλεαρ .
Αλλα τι να το κανεις αν είναι να σου βγάλει την ψυχη για να παιξει.
Και να πω πως το τελος ,παίζει παει και έρχεται.
Από το προ-προηγούμενο μου pc με την fx5200 εχω να δω καρτα γραφικών να αναβοσβήνει επειδη δεν αντέχει (η δεν μπορει ) να αναπαράγει HD ( σε HA παρακαλω γιατι σε software δεν μασαει το pc).
Με βλέπω να ξαναγυρνώ σε nvidia μετα από αυτό το εφιαλτικό διάλειμμα με ATI.

Φιλε,δεν θα συμφωνησω μαζι σου.

Η πραγματικοτητα ειναι,κατα την γνωμη μου,οτι εχεις κουραστει απο το HTPC και τους προβολεις και οχι απο την καρτα.
Την καρτα την αγορασαμε το Σαββατο και ηδη Κυριακη βραδυ τα περισσοτερα προβληματα ηταν λυμενα.

Απο τα καποια προβληματα που παραμενουν´Ενα ειναι η μη επιταχυνση του VC1 οπου υπαιτιο ειναι σιγουρα το powerdvd γιατι η καρτα προσφερει πληρη επιταχυνση στο VC1 και δυο τα 720 50Hz´Οπου και παλι υποψιαζομαι οτι υπαιτιο πρεπει να ειναι το powerdvd (καποιο conflict με τους drivers)

Δεν θελω να πω οτι οι drivers ειναι αγιοι αλλα νομιζω,οτι,ειναι οι λιγοτερο φταιχτες.

Στο link που παρεθεσα πιο πανω,αν διαβασεις το κειμενο θα δεις οτι η cyberlink τους ειχε προμηθευσει με την beta εκδοση 8 και δεν ειχαν κανενα προβλημα σαν αυτα που αντιμετωπιζουμε.

Η γνωμη μου ειναι,οτι,αυτη την στιγμη κυριως τα player ειναι για βρουβρες.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι ΑΤΙμη η HD 2400 η μου φαινεται;;

Φιλε,δεν θα συμφωνησω μαζι σου.

Η πραγματικοτητα ειναι,κατα την γνωμη μου,οτι εχεις κουραστει απο το HTPC και τους προβολεις και οχι απο την καρτα.
Την καρτα την αγορασαμε το Σαββατο και ηδη Κυριακη βραδυ τα περισσοτερα προβληματα ηταν λυμενα.
.

Χεχε …
Ξερω γιατι το λες αυτό ( μετα από αυτό που σου ειπα για τις TV που όπως φαινετε σε σοκαρε:D ) αλλα αυτό είναι η μιση αλήθεια.
Παντως μετα από το τελευταίο τηλεφωνημα που έδειχναν τα πραγματα να πανε προς στο καλυτερο πολλα πραγματα άρχισαν να πηγαίνουν προς το χειροτερο.
Η 7300gt που μεν δεν κανει HA , παιζει πολύ καλυτερα ( για να μην πω αριστα ) σε σχεση με την 2400 επίσης χωρις τικαρισμενο το HA.
Αυτό παλι πως σου φαίνετε;

Θέλεις να πεις ότι στο ίδιο μηχάνημα εναλλάσσεις τις δυο αυτές κάρτες;

Εάν κάνεις αυτό χωρίς να φορτώνεις φρέσκα images του λειτουργικού ενδιάμεσα, μπορεί κάλλιστα να φταίει αυτό για τα προβλήματα που έχεις.

Απο την δικια μου εμπειρια, η ΑΤΙ ειναι σαφως ανωτερες απο τις NVIDIA στο θεμα ποιοτητας απεικονησης (ειχα δει σε ΝVΙDIA color banding, περιεργο gamma κλπ)
Δεν ειναι ομως τελειες, ειδικα σε θεμα drivers, οπου πολλες φορες χαλανε πραγματα αντι να φτιαχνουν.
Επειδη λοιπον το θεμα σου ειναι drivers, πειραματισου λιγο παραπανω με παλαιοτερους. Επισης βαλε το τελευταιο Powerdvd.
Στο δικο μου συστημα με μια Χ1950pro και 7.2, δεν εχω το παραμικρο προβλημα και η εικονα ειναι κρυσταλλο.

Κάτι ήξερε ο Τάκης που πρότεινε σταθερά την 1950 Pro (if it ain't broke, don't fix it...), ακόμα και μετά την κυκλοφορία των 2xxx. Οι drivers παραμένουν προβληματικοί.

Σκέφτομαι να βάλω Vista, με την ελπίδα ότι θα λειτουργεί καλύτερα η 2600. Πλέον ιδιαίτερα προβλήματα συμβατότητας με τα HTPC προγράμματα που χρησιμοποιούμε δεν υπάρχουν, άρα είναι μάλλον καλή κίνηση, σωστά;

Και ως δια μαγείας ( η όπως λεμε nvidia) όλα ήρθαν στην σωστη τους θεση.
Μολις το πριν από λιγο κούμπωσα στην μητρική την νεα μου καρτα GT 8600 της nvidia.

Τι να λεμε τωρα.
Nvidia και παλι nvidia.
Σε 15 λεπτα ειχα HA σε Bluray και HDVD σε Mpeg2 h264 και vc1.
Η καρτα είναι αστερι.
Με παθιτηκη ψύξη από την asus πολύ καλο-κατασκευασμένη προσφέρει χωρις φιλοσοφίες αυτό ακριβώς που υπόσχεται.
Κατεβασα και τους τελευταίους drivers και αυτό ήταν.
Απορω με τον εαυτο μου που ξοδεψα δυο μερες με την ΑΤΙ για να βγαλω με το ζορι αυτά που με ένα κλικ πηρα από την8600.

Όταν καποια μερα η ATI ασχοληθεί σοβαρα με το άλλο μισο σοβαρο της υπόθεσης που λέγεται drivers ( και να δουλεύουν χωρις αλχημείες ) τοτε τα ξαναλεμε.

Εμένα πάντως η Saphire 2400pro επάνω σε Vista και με drivers τους 7.9 δουλεύει πολύ καλά σε όλα τα HD DVD/BLU RAY και σε 720p/50Hz στον προβολέα που δοκίμασα αλλά με αυτό το καταραμένο below black μου' ρχεται δεν ξέρω και εγώ τι;;;;;;;;;;;

Νόμιζα ότι η 8χχχ δεν κάνουν ΗΑ σε VC-1 παρά μόνο σε Η.264.
Είσαι σίγουρος γι'αυτό που γράφεις? Το ΗΑ δουλεύει μόνο σε Vista ή και σε ΧΡ?

Δουλευει πλεον και σε xp με τους τελευταίους drivers.

Και φυσικα κανει HA σε VC1.
H διαφορες που υπαρχουν ειναι στην πτωση της cpu.
Σε H264 υπαρχει πτωση της ταξεως 60 -70% ενω για vc1 20-30%

Last edited by a moderator:
Λοιπόν με τους drivers 7.8Beta RC3 που έχουν βγεί πριν καιρό, έχω HA σε οτιδήποτε...

Έχω μικροπροβλήματα(σπασίματα εικόνας, κλπ), αλλά σε θέαση αρχείων h264 και όχι ταινιών HDdvd ή Blue Ray!!!

Με τους μεταγενέστερους 7.8official, 7.9 και hotfix drivers τίποτα, 100% utilization.

HD2400Pro AGP σε XP!!

Όλα αυτά βέβαια με τα registry tweaks από το avsforum...

Αυτά σε 1920*1080 @50hz ?
Αν ναι πες μου που να τους βρώ......

Οι 7.7 δεν έκαναν τίποτα.....