Είναι δυνατόν? (αερομοντελισμός)

geovar

AVClub Addicted Member
24 February 2008
1,814
Δεν ξέρω απ'αυτά αλλά πόση εντύπωση μου έκανε!!!
Ασε που έχω και φίλο που γράφει στα "Μουσικά" μας και πετάει ελικοπτεράκι στο σπίτι.Παρατρίχα την έχουν γλιτώσει, μέχρι τώρα, τα B&W 802 και το SME 20 που έχει.Κώστα πέτα αυτό τα 802 τουλάχιστον θα είναι ασφαλή.
http://www.wimp.com/mphplane/
PS. Εκτός κατηγορίας ίσως αλλά DIY σίγουρα.

Απάντηση: Είναι δυνατόν?

D.i.y δέλτα αεροπλάνο τελική ταχύτητα 260χλμ μετρημένα με gps πάνω στο αεροπλάνο.Πιλότος ο κύριος που βλέπεται στην φωτογραφία.Βέβαια αυτό είναι με έλικα με μηχανή 10c.c.

Attachments

• CIMG0003.JPG
    CIMG0003.JPG
    157.7 KB · Views: 112
Re: Είναι δυνατόν?

Ασχολουμαι με ελικοπτερακια (εξωτερικου χωρου).
Πεφτει αρκετο μονταρισμα.
Ειχα φτιαξει μεχρι και χειροποιητο σκελετο...

Οι πτωσεις μειωθηκαν, ο χειρισμος πλεον ειναι σε σχεδον αριστο επιπεδο και αν υπαρξει καμια πτωση πλεον ειναι ανωδυνη (απο χαμηλο υψος, κυριως λογω ελλειψης χωρου).
Εχω στον στολο 5 ελικοπτερα και ενα σε ανταλλακτικα προς συναρμολογηση, τα 3 ειναι ολοκαινουρια.

Λογω ελλειψης χρονου δεν πεταω προς το παρον.

Πολλα λεφτα... ελπιζω καποια στιγμη ο μικρος οταν μεγαλωσει να ασχοληθει και αυτος μαζι τους.

ΥΓ. Οτι ανεβαινει κατεβαινει, οχι παντα με τον ορθοδοξο τροπο...

Δεν ξέρω απ'αυτά αλλά πόση εντύπωση μου έκανε!!!
Ασε που έχω και φίλο που γράφει στα "Μουσικά" μας και πετάει ελικοπτεράκι στο σπίτι.Παρατρίχα την έχουν γλιτώσει, μέχρι τώρα, τα B&W 802 και το SME 20 που έχει.Κώστα πέτα αυτό τα 802 τουλάχιστον θα είναι ασφαλή.
http://www.wimp.com/mphplane/
PS. Εκτός κατηγορίας ίσως αλλά DIY σίγουρα.

τι λετε ρε παιδια... αυτό ούτε να το δεις δεν προλαβαίνεις, όχι να το πιλοτάρεις κι όλας... τρελλη κατασκευή..

Η μηχανή του είναι φοβερή,δεν ήξερα οτι υπάρχουν τούρμπο αυτού του μεγέθους.Τρομερό!!

Εδώ και 2 χρόνια συζητάμε την κατασκευή ενός μικρού pulsejet με έναν φίλο μου αεροναυπηγό, κυρίως για πειραματισμό, και αν προκύψει κάτι αξιόλογο, ίσως το χρησιμοποιήσουμε σε μοντελισμό.
Το θετικό των pulsejet σε σχέση με άλλου είδους jet μηχανές είναι ότι δεν έχουν κινούμενα μέρη, και αυτό κάνει την κατασκευή πιο εύκολη υπόθεση. Από την άλλη, το μειονέκτημα τους είναι ότι η όση τους είναι ανάλογη της παροχής τους, και για αυτό δεν εκκινούν χωρίς αρχική ταχύτητα/πίεση αέρα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται και ασχολείται μπορώ να του δείξω κάποια σχέδια αν θέλει να κατασκευάσει κάτι!

εγω το βλεπω λιγο κουταμαρα αυτο που κανει διοτι αμα του ξεφυγει και πεσει πανω του... :goodnight:

άμα δεν έχει ηχοσύστημα το αεροπλάνο δεν με ενδιαφέρει.......
πάντως πρεπει να ειναι τρομερός πιλότος. ειδικα η προσγείωση σε εμένα που ειμαι αδαείς μου φάνηκε οτι απαιτούσε πολυ μεγάλη ακρίβεια.

Εχω κ εγω ενα αεροπλανο 120 cm αλλα το κακομοιρο φοραει ενα απλο brushless μοτερακι...Αυτο το πραγμα δεν παιζεται...

Περίπου 400 μίλια

Radio controlled jet powered by a Jetcat P160 SE.
On the 23rd of May, this Jet has been lasered @ 586 KpH
Which makes it a 366 MpH plane...