Είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος έτσι ???

Το καλό του να είσαι σωστά ενημερωμένος για το τι αγοράζεις είναι οτι γνωρίζεις ακριβώς τι παίρνεις. Το κακό όμως είναι οτι χαλιέσαι με λεπτομέρειες που πιθανώς να είναι και ελάχιστης σημασίας....

Συγνωμε ρε παιδια. Αλλα επειδη εμεις την ψαχνουμε παρνουμε και το καλυτερο πιστευω. Αν σκεφτειτε οτι εγω ψαχνοντας βρηκα την Sony 40Χ2000 3500 σε καταστημα και μετα απο ψαξιμο την βρηκα στο net 2700 κερδισα αυτοματως 800 ευρω. Αρα αμα την ψαχνεις ειναι καλυτερα

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά αυτός ο έρμος ο καταναλωτής τι θέλει τέλος πάντων από τη ζωή του ;

Και ερωτώ με συγκεκριμένα παραδείγματα απαιτήσεων :
1. Να υπάρχουν ανοιχτά τα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν.
2. Να είναι σωστά ρυθμισμένα για να τα απολαύσει
3. Να μην είναι σωστά ρυθμισμένα για να μην τον κοροιδέψουν
4. Να του δώσουν το τηλεκοντρόλ
5. Να έχουν όποια πιθανή σύνδεση με εξωτερική συσκευή ζητήση
6. Να έχουν τέλεια κεραία
7. Να μην έχουν καλή κεραία
8. Να του φέρουν σφραγισμένη tv
9. Της βιτρίνας να την πάρει μισοτιμής
10. Να του κάνουν την καλύτερη τιμή μετροιτής και να πληρώσει με άτοκες δόσεις.
11. Να είναι ο πωλητής καλύτερα ενημερωμένος από τον πελάτη (αδύνατο)
12. Να έχουν άψογο service
Nα .... Να .... Να ....

Δηλαδή υπάρχει τέλος πάντων περίπτωση να υπάρχει το τέλειο κατάστημα και αν ναι γιατί δεν κλείνουν αύριο όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλοι μου, φυσικά και ως καταναλωτές αξίζουμε το καλύτερο, αλλά από την άλλη η αγορά αντικατροπτίζει και το μέσο όρο της δικής μας "ποιότητας" και συμπεριφοράς. Έχουμε με λίγα λόγια την αντιμετώπιση που μας αξίζει, και αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας να βελτιωθεί αυτή η εικόνα.

Φυσικά και ετσι ειναι το σωστο να επιλέξει κάποιος...Εξάλλου η καλή flat στα δύσκολα φαίνεται! lol!

Και γιατι να βελτιωθουνε?
Αφου και ο "ψαγμενος" καταναλωτης θα τους την φερει, και εξηγουμε:
Πας στο τελειο μαγαζι (κοστος), βλεπεις οπως πρεπει να παιζουν ολα τα προιοντα (κοστος), σε εξυπηρετει ο καλυτερος και ποιο ενημερωμενος πωλητης (κοστος) και μετα πας και αγοραζεις το προιον απο τον κωτσοβολο η απο το internet για 100 ευρω διαφορα η για τις "ατοκες" δοσεις.
Απο την στιγμη που την παροχη υπηρεσιας δεν εχεις την διαθεση να την πληρωσεις δεν εχες και το δικαιωμα να την ζητας (γνωμη μου).

Αν τα 800 διαφορά που αναφέρθηκε πιο πάνω τα χρεώνουν για παροχή υπηρεσίας ανα τεμάχιο:eek: .. ε τότε συγνώμη αλλά δεν θα πάρω.

Απάντηση: Re: Είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος έτσι ???

Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά αυτός ο έρμος ο καταναλωτής τι θέλει τέλος πάντων από τη ζωή του ;

Και ερωτώ με συγκεκριμένα παραδείγματα απαιτήσεων :
1. Να υπάρχουν ανοιχτά τα μοντέλα που τον ενδιαφέρουν.
2. Να είναι σωστά ρυθμισμένα για να τα απολαύσει
3. Να μην είναι σωστά ρυθμισμένα για να μην τον κοροιδέψουν
4. Να του δώσουν το τηλεκοντρόλ
5. Να έχουν όποια πιθανή σύνδεση με εξωτερική συσκευή ζητήση
6. Να έχουν τέλεια κεραία
7. Να μην έχουν καλή κεραία
8. Να του φέρουν σφραγισμένη tv
9. Της βιτρίνας να την πάρει μισοτιμής
10. Να του κάνουν την καλύτερη τιμή μετροιτής και να πληρώσει με άτοκες δόσεις.
11. Να είναι ο πωλητής καλύτερα ενημερωμένος από τον πελάτη (αδύνατο)
12. Να έχουν άψογο service
Nα .... Να .... Να ....

Δηλαδή υπάρχει τέλος πάντων περίπτωση να υπάρχει το τέλειο κατάστημα και αν ναι γιατί δεν κλείνουν αύριο όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι έτσι τα πράγματα φίλοι μου, φυσικά και ως καταναλωτές αξίζουμε το καλύτερο, αλλά από την άλλη η αγορά αντικατροπτίζει και το μέσο όρο της δικής μας "ποιότητας" και συμπεριφοράς. Έχουμε με λίγα λόγια την αντιμετώπιση που μας αξίζει, και αν δεν φροντίσουμε εμείς οι ίδιοι με τη στάση μας να βελτιωθεί αυτή η εικόνα.
Δεν πιστεύω ότι έχουμε την αντιμετώπιση που μας αξίζει, διαφωνώ Νίκο. Όταν τους πληρώνουμε καλά είναι ?
Συγνώμη αλλά είναι αδιανόητο να πηγαίνω σε μαγαζί που έχει σήμα μαυρόασπρο κ με χιόνια λες κ είμαι στην Ζιμπάμπουε που λέει ο λόγος δλδ....
Τουλάχιστον τα στοιχειώδη, ένα καλό σήμα, να μπορώ να δω το μενού της τηλ, να ρωτώ τον πωλητή για τεχνικά χαρακτηριστικά κ να μου απαντά όχι να μου λέει 'κουκουρούκου', να έχω aftersales...

Αν μιλαμε για 800 συμφωνω.Αλλα δεν πιστευω οτι τα νουμερα και οι διαφορες ειναι τοσο μεγαλες στο ιδιο προιον απο καταστημα σε καταστημα η και στο ιντερνετ (εκτος και αν το ενα ειναι παραεισαγωγη και το αλλο εισαγωγη απο την επισημη αντιπροσωπια).Αλλα η συμπεριφορα μας ως καταναλωτες που περιεγραψα παραπανω ειναι ο λογος που τα σωστα μαγαζια κλεινουν και οι μεγαλες αλυσιδες συνεχως ριχνουν την ποιοτητα παροχης υπηρεσιων προς οφελος τις τιμης (και θυμηθητε σε λιγο θα ανεβασουν και την τιμη λογω μονοπωλειου)

Παιδιά η αγορά είναι μεγάλη και τα λαμόγια πολλά. Οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ψάχνουμε, να ψάχνουμε, να ψάχνουμε.
Οι πονηροί από τους χαζούς επιβιώνουν:violent-smiley-030:

ΥΓ: Το ενδεχόμενο να έχει πρόβλημα το κινητό του Μιχάλη το σκέφτηκε κανείς;(Μιχάλη αστειεύομαι φυσικά:ernaehrung004: )

Re: Απάντηση: Re: Είναι δυνατόν να επιλέξει κάποιος έτσι ???

Δεν πιστεύω ότι έχουμε την αντιμετώπιση που μας αξίζει, διαφωνώ Νίκο. Όταν τους πληρώνουμε καλά είναι ?
Συγνώμη αλλά είναι αδιανόητο να πηγαίνω σε μαγαζί που έχει σήμα μαυρόασπρο κ με χιόνια λες κ είμαι στην Ζιμπάμπουε που λέει ο λόγος δλδ....
Τουλάχιστον τα στοιχειώδη, ένα καλό σήμα, να μπορώ να δω το μενού της τηλ, να ρωτώ τον πωλητή για τεχνικά χαρακτηριστικά κ να μου απαντά όχι να μου λέει 'κουκουρούκου', να έχω aftersales...

Δεν πειράζει που δεν το πιστεύεις φίλε μου έτσι κι αλλιώς είναι δικαίωμα σου να μην συμφωνείς μαζί μου.

Μια ερώτηση μόνο τα Γερμανικά καταστήματα που πολλοί από εμάς έχουν σαν πρότυπα λειτουργίας ή και τιμών/εξυπηρέτησης δεν αντικατοπτρίζουν την "ποιότητα" και "ποσότητα" του καταναλωτικού κοινού της Γερμανίας ??? ή μήπως είναι επιχειρήσεις που δεν έχουν έξοδα ή δεν έχουν σκοπό το κέρδος.

Απλά σε κάποιες πιο ανεπτυγμένες χώρες ο καταναλωτής είναι "ξύπνιος" εδώ και χρόνια και έχει διαμορφώσει τις συνθήκες αγοράς στα μέτρα του, είναι στο χέρι μας να κάνουμε το ίδιο, θέλει όμως κόπο και χρόνο για να αλλάξει ένα κατεστημένο.

Τον Σεπτέμβριο βρέθηκα στην Γαλλία και επισκέφθηκα και τα fnac. Όλες οι lcd tv έπαιζαν hd σήμα. Τι να λέμε τώρα. Κι εμείς εδώ βλέπουμε "deal" ακόμα.:award: :award: :award:

Τράβηξα την παρακάτω φωτό με το κινητό μου χθες έξω από βιτρίνα πάρα πολύ γνωστού μαγαζιού αλυσίδας στο κέντρο της Αθήνας κ απλά αναρωτιέμαι ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει να αγοράσει την χ τηλ (στην περιπτωσή μας είναι μια 46" sony) έτσι όπως δείχνει ????
Τι να πω.....

Eιλικρινά δεν ξέρω πως σκέφτονται μερικοί... Πάντως υπάρχουν μεγάλες διαφορές από καταστηματάρχες σε καταστηματάρχες... Άλλοι ξέρουν και άλλοι δεν έχουν ιδέα.

Σήμερα βρέθηκα στο νέο κατάτημα της MEDIA MA...RK
Εκτός του ότι υπήρχαν αρκετά μοντέλα που είδα στην έκθεση εντύπωση μου έκανε ότι όλες οι τιβι έπαιζαν με σήμα τιβι -με dvd- με δορυφορική .
Είναι άξιο λόγου να πω ότι όλες είχαν το τηλεχειριστήριο επάνω τους και τους έκανες όποια ρύθμηση επιθυμούσες και ήξερες.
Αναφορικά με αυτά που συζητάτε σκεφθήτε ότι ο πολύς κόσμος την τηλεόραση την βλέπει τηλεόραση... δηλ την βάζω στην πρίζα της βάζω το βύσμα της κεραίας και βλέπω ειδήσεις-ριάλυτι-εκπομπούλες-μπάσκετ-κλπ
Και είναι πολλοί αυτοί μα απίστευτα πολλοί.
Και θέλουν να βλέπουν τηλεόραση.
Δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν τους ενδιαφέρει τελικά.
Και εμείς σώνει και καλά να 'σου τα hdmi τα full hd τα 1080 ι τα 1080 πι τα 3000μπιπ τα led τα σεμπ και τα μεμπ... ρεεεεεεέ ΜΙκρούτσικο θέλουν να βλέπουν....Εχετε δει Μικρούτσικο σε φουλ χαι ντε μιλάμαι είναι αηδία ....

Last edited:

Και γιατι να βελτιωθουνε?
Αφου και ο "ψαγμενος" καταναλωτης θα τους την φερει, και εξηγουμε:
Πας στο τελειο μαγαζι (κοστος), βλεπεις οπως πρεπει να παιζουν ολα τα προιοντα (κοστος), σε εξυπηρετει ο καλυτερος και ποιο ενημερωμενος πωλητης (κοστος) και μετα πας και αγοραζεις το προιον απο τον κωτσοβολο η απο το internet για 100 ευρω διαφορα η για τις "ατοκες" δοσεις.
Απο την στιγμη που την παροχη υπηρεσιας δεν εχεις την διαθεση να την πληρωσεις δεν εχες και το δικαιωμα να την ζητας (γνωμη μου).

Λογο της επαγγελματικης μου ιδιοτητας, πιστευω οτι η παραπανω φιλοσοφια του φιλου μας απανταει πολυ καλα στις αποριες που ανοιχτηκαν σε αυτο το θεμα.Εχωντας δημιουργησει ενα χωρο που θελω να πιστευω πλησιαζει κατα πολυ τα προτυπα που θελει ενας εξιδεικευμενος καταναλωτης,περιστατικα σαν και αυτα που αναφερει ο φιλος γινονται καθημερινα και οχι μονο αυτο, ερχετε τον ενημερωνεις ,του βαζεις να δει οτι θελει οπως το θελει και περνει στο τελος το χαρτακι και παει και το δινει στο Κωτσοβολο και καθε χ κωτσοβολο σαν παραγγελια.Και δεν φτανει μονο αυτο πολλοι ερχονται και μετα και σου ζητανε να τους στειλεις και κανα παιδι με το αζημιωτο βεβαια να τους τα συνδεσει γιατι δεν εμπιστευετε αυτους των αλυσιδων...

Παιδια χτες πηγα στο ΜΕΔΙΑ ΜΑΡΚΤ εδω στη Γειτονια μου .......

καινουργιο μαγαζι !!!!!!

ειχαν ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις τηλεορασεις με ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ καρτελακια με χαρακτηριστικα απο κατω και παιζανε ΟΛΕΣ HD σημα απο δορυφορο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δειχνανε ολες την ΙΔΙΑ εικονα υψηλης αναλυσης και καλορυθμισμενες !!!!!!!!!!

η τηλεοραση που φοτογραφισε ο φιλος στην αρχη .....επαιζε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ αυτο το σημα ......

γενικα παρα πολλες συσκευες με εντυπωσιασαν σε εικονα !!!!!!!!!!!!!!!!

πρωτες ερχονται οι ΣΟΝΥ με τις ΠΙΟΝΕΕΡ , ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ ΠΛΑΣΜΑ παιζανε το ιδιο !!!

ΟΙ Σαμσουνγκ μου αρεσανε αλλα οχι ολες !!!!

Οι ΣΗΑΡΠ μου αρεσανε πολυ αλλα ακριβουτσικες .....

οι ΤΟΣΗΙΒΑ αρκετα καλες εως πολυ καλες σε εικονα ... μονο λιγο η ποιοτητα των πλαστικων ηταν καπως ...

οι LG ενα κλικ κατω απο τις αλλες σε εικονα αλλα με την ΤΙΜΗ τους ξανα 1 κλικ κατω απο τις αλλες ....

Γενικα οταν ενα καταστημα βαζει τις συσκευες του να βγαζουν το σχεδον 100% της εικονας τους τοτε ο αγοραστης θα ξετρελαθει οπως εγω εχτες που πηγα για να παρω καλωδιο και εφαγα 2 ΩΡΕΣ να χαζευω τηλεορασεις ..........

Παιδια χτες πηγα στο ΜΕΔΙΑ ΜΑΡΚΤ εδω στη Γειτονια μου .......

καινουργιο μαγαζι !!!!!!

ειχαν ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ τις τηλεορασεις με ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΑΤΑ καρτελακια με χαρακτηριστικα απο κατω και παιζανε ΟΛΕΣ HD σημα απο δορυφορο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

δειχνανε ολες την ΙΔΙΑ εικονα υψηλης αναλυσης και καλορυθμισμενες !!!!!!!!!!

η τηλεοραση που φοτογραφισε ο φιλος στην αρχη .....επαιζε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ αυτο το σημα ......

γενικα παρα πολλες συσκευες με εντυπωσιασαν σε εικονα !!!!!!!!!!!!!!!!

πρωτες ερχονται οι ΣΟΝΥ με τις ΠΙΟΝΕΕΡ , ΠΑΝΑΣΟΝΙΚ ΠΛΑΣΜΑ παιζανε το ιδιο !!!

ΟΙ Σαμσουνγκ μου αρεσανε αλλα οχι ολες !!!!

Οι ΣΗΑΡΠ μου αρεσανε πολυ αλλα ακριβουτσικες .....

οι ΤΟΣΗΙΒΑ αρκετα καλες εως πολυ καλες σε εικονα ... μονο λιγο η ποιοτητα των πλαστικων ηταν καπως ...

οι LG ενα κλικ κατω απο τις αλλες σε εικονα αλλα με την ΤΙΜΗ τους ξανα 1 κλικ κατω απο τις αλλες ....

Γενικα οταν ενα καταστημα βαζει τις συσκευες του να βγαζουν το σχεδον 100% της εικονας τους τοτε ο αγοραστης θα ξετρελαθει οπως εγω εχτες που πηγα για να παρω καλωδιο και εφαγα 2 ΩΡΕΣ να χαζευω τηλεορασεις ..........

Λογο της επαγγελματικης μου ιδιοτητας, πιστευω οτι η παραπανω φιλοσοφια του φιλου μας απανταει πολυ καλα στις αποριες που ανοιχτηκαν σε αυτο το θεμα.Εχωντας δημιουργησει ενα χωρο που θελω να πιστευω πλησιαζει κατα πολυ τα προτυπα που θελει ενας εξιδεικευμενος καταναλωτης,περιστατικα σαν και αυτα που αναφερει ο φιλος γινονται καθημερινα και οχι μονο αυτο, ερχετε τον ενημερωνεις ,του βαζεις να δει οτι θελει οπως το θελει και περνει στο τελος το χαρτακι και παει και το δινει στο Κωτσοβολο και καθε χ κωτσοβολο σαν παραγγελια.Και δεν φτανει μονο αυτο πολλοι ερχονται και μετα και σου ζητανε να τους στειλεις και κανα παιδι με το αζημιωτο βεβαια να τους τα συνδεσει γιατι δεν εμπιστευετε αυτους των αλυσιδων...

καταλαβαινω 100% το σκεπτικο σου !!!!!!

και εδω πολλοι πανε στα Μεγαλα μαγαζια κοιτανε ρωτανε ψαχουλευουν δοκιμαζουν και τελικα ψωνιζουν απο το Ιντερνετ ...........

εμ τι να σου κανουν και τα μαγαζια μετα ;;;;;; θα ρωτησει καποιος !!!

απλα ευκολιες πληρωμης και καλυτερες τιμες λεω εγω ισως ........

Ποσο καλυτερες τιμες πλεον να κανουμε βρε Βαγγελη...εχει φτασει η κερδοφορια να ειναι οριακα σε δυψηφιο νουμερο.Ασε που ο Πωλητης ο εξιδεικευμενος θελει και 800-900 ευρω.Που τα 600 που περνουν στις αλυσιδες.

Ποσο καλυτερες τιμες πλεον να κανουμε βρε Βαγγελη...εχει φτασει η κερδοφορια να ειναι οριακα σε δυψηφιο νουμερο.Ασε που ο Πωλητης ο εξιδεικευμενος θελει και 800-900 ευρω.Που τα 600 που περνουν στις αλυσιδες.

εχεις δικιο !!!!!!!

υπαρχει και η λυση του να αφησουμε τις αγορες απο Ιντερνετ σε αγορες με μεγαλα ποσα
... πχ τηλ, Πλασμα LCD

που και σε περιπτωση βλαβης εχουμε ταλαιπωρια επιστροφης πακεταρισματος κουβαληματος ......
και να ψωνιζουμε απο τον γνωστο μας μαγαζατορα που και μπορουμε να απευθυνομαστε ανα πασα στιγμη ....

αλλα και με το γνωστο παζαριστικο τροπο να πετυχουμε την επιθυμητη περιπου τιμη ...
αλλα και να δουλεψουν και οι Ανθρωποι ....:Banane0: :Banane0:

αυτο μονο στην Ελλαδα βεβαια και ειδικα σε Επαρχεια .....

γιατι εδω που ειμαι ΔΕΝ υπαρχουν μαγαζακια πλεον......

Στην εκθεση επιασα κουβεντα με καποιον κοστουμαρισμενο στο περιπτερο της Sony. Ρωτωντας συγκεκριμενα για την 55Α2000 του λεω
"τι ειναι αυτο που βλεπουμε? με τι την εχετε συνδεσει? " και αυτος απαντα "φυσικα με blu ray" μετα χωρις να του πω εγω τιποτα μου λεει
" ε, κοιταξτε για να μπορεσουμε να σας δειξουμε το 1080p που προσφερει αυτη η τηλεοραση και μερικες αλλες βεβαια, πρεπει να τη συνδεσουμε με blu ray."
εγω τον ρωταω ξανα "γιατι σε πολλα καταστηματα που προσπαθουν να πουλησουν τις Sony 1080p και αλλες βεβαια 1080p δεν παιζουν hd υλικο? "
αρκεστηκε να πει μονο
" αυτο οντως ειναι ενα προβλημα"

μετα η κουβεντα σταματησε γιατι καποιος αλλος τον ρωτουσε διαφορα και εγω εμεινα μαγεμενος μπροστα στη 55Α2000.