Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το Yes και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 1.000.000.

Ευχαριστούμε Βλάση καί αξίζει το κόπο να διαβάσει κανείς τα σχετικά σχόλια!

Η αλήθεια δεν είναι υποκειμενική έννοια για να την ψηφίσουμε.
Στο κάτω - κάτω είμαστε και περισσότεροι από τους "Σκοπιανούς" και θα βγούμε πρώτοι.

Η μόνη αλήθεια για το Μακεδονικό είναι ότι είμαστε τόσο ΑΧΡΗΣΤΟΣ λαός που δεν μπορούμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα και έρχεται μια χώρα - πορδή (μέσα μάλιστα από την μαυρίλα του πολέμου που ήταν μπλεγμένη) να μας βάλει τα γυαλιά.

Αποτέλεσμα: Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.

Όποιος ταξιδεύει εξωτερικό θα έχει καταλάβει ότι η λέξη "Μακεδονία" ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αναφέρεται στα "Σκόπια" (όπως τα λέμε μόνο εμείς). Το μόνο που θα καταφέρεις αν ανοίξεις κουβέντα για το θέμα αυτό με ξένους προσπαθώντας να δείξεις ότι "η Μακεδονία είναι Ελληνική" είναι να σε κοιτάνε όλοι σαν υπερεθνικιστή - ούφο.

Οι πολιτικοί μας κατάφεραν όχι μόνο να χάσουν το όνομα, αλλά και να μας φέρουν σε μια κατάσταση μίσους με τους γείτονες "Σκοπιανούς" οι οποίοι είναι πολύ φιλόξενοι, αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό (τα μισά τραγούδια που παίζουν στις καφετέριες είναι ελληνικά), μας τα ακουμπάνε τα καλοκαίρια στη Χαλκιδική και έχουν μάλλον τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο...

Τέτοια γκάλοπ γίνονται στο διαδίκτυο καθημερινά χιλιάδες, δεν καταλαβαίνω πια η σημασία αυτουνού έναντι των άλλων.
Και σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι ποδοσφαίρου που παίζω (hattrick) κάθε δυο μήνες υπάρχει αναμπουμπούλα με τους Σκοπιανούς γιατί κάποια κίνηση θα κάναν, μαζεύουμε υπογραφές, απειλές διαφραφής κλπ στο τέλος λύνεται. Και μετά απο λίγο καιρό πάλι τα ίδια...

Τέτοια γκάλοπ αν μη τι άλλο είναι ύποπτα. Ποιός το ξεκινησε? Το αποτέλεσμα θα δημοσιοποιηθεί κάπου? Θα έχει κάποια αξία? Ή είναι σαν τα γκρούπ στο facebook "i bet i can find 1.000.000 people that think i am cool?

Αποτέλεσμα: Ο κόσμος το έχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι.

Όποιος ταξιδεύει εξωτερικό θα έχει καταλάβει ότι η λέξη "Μακεδονία" ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αναφέρεται στα "Σκόπια" (όπως τα λέμε μόνο εμείς). Το μόνο που θα καταφέρεις αν ανοίξεις κουβέντα για το θέμα αυτό με ξένους προσπαθώντας να δείξεις ότι "η Μακεδονία είναι Ελληνική" είναι να σε κοιτάνε όλοι σαν υπερεθνικιστή - ούφο.

θα έλεγα ότι αυτή ήταν η κυρίαρχη εικόνα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν. Όχι όμως και τώρα. Η επιμονή της Ελλάδας (και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, μηδέ οπαδών του ΚΚΕ εξαιρουμένων) στο να θέτει θέματα αλλαγής ονομασίας του κράτους, και πλέον και θέματα εθνικής ταυτότητας των γειτόνων, έχει αρχίζει να αλλάζει τα δεδομένα.

Στη Ευρώπη με έχουν πει πολλές φορές εθνικιστή, με λοιδόρησαν, μου έβαλαν στον ... "μακεδονική ουρά" κι άλλα, αλλά κάθε φορά που αναφέρω ότι "ξέρετε υπάρχουν 9.000.000 Έλληνες από τα 11.000.000 πληθυσμό της Ελλάδας, που νιώθουν έτσι, και το ίδιο νιώθουν κι όλοι οι Βούλγαροι, και το ίδιοι νιώθουν και οι Αλβανοί της Αλβανίας (αντιμακεδόνες) και το σύνολο των Αλβανών της FYROM. Μήπως όλοι αυτοί δεν κάνουν λάθος, αλλά ο μικρός παίζει ένα άσχημο παιχνίδι στους δυτικούς;" τα γέλια κόβονται. Την προηγούμενη εβδομάδα σε μια τέτοια εκδήλωση με Αμερικανούς, ανέφερα ότι πλέον οι Σλαβομακεδόνες έχουν στραφεί κατά των Σέρβων και της Σερβίας ως κράτους διότι δεν τους υποστηρίζει, κι ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών δεν μιλιούνται μεταξύ τους. Η απάντηση ήταν ένα "that is a very, very, serious problem".

Κι όταν στο Internet κάθε φορά που ανοίγει το θέμα, πάντα βρίσκονται Ελληνες οι οποίοι αντιδρούν κι επιβάλλουν τη θέση τους, όχι πλέον με βρισιές, αλλά με επιχειρήματα, προσωπικά θεωρω ότι ποσοτικά και ποιοτικά έχουμε μεγάλη διαφορά από το 2001-2003.

Ναι, είναι σωστή στάση η επιμονή στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αλλά είναι λυπηρό (και κουραστικό) να κυνηγάμε σαν μεμονωμένοι πολίτες να μπαλώσουμε τραγικές παραλέιψεις και λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής.

Οι Βούλγαροι γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη γελοιότητα των ισχυρισμών των "Σκοπιανών", οι Αλβανοί έχουν τα συμφέροντά τους, τα δικά μας όμως γράμματα βρίσκονται πάνω στις αρχαίες επιγραφές και εμείς θα έπρεπε να "καθαρίσουμε".

Μακάρι να είναι όπως τα λες για τη βελτίωση. Πάντως εγώ είχα ψηφίσει στο συγκεκριμένο αρκετούς μήνες πριν.

Υπάρχει πουθενά εκείνο το βίντεο με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας που δηλώνει δημόσια την καταγωγή των Σκοπιανών? Γύρω στο 1990 πρέπει είχε γίνει.

Πάντως αυτό που αναφέρθηκε για το εξωτερικό είναι περα για πέρα αλήθεια. Αν τύχει και πάει η κουβέντα προς το Σκοπιανό, τον Ελληνικό καφέ και άλλα συναφή βλέπω πάντα το ίδιο "μάγκωμα"

Κρίμα..

Υπάρχει πουθενά εκείνο το βίντεο με τον πρωθυπουργό της γείτονος χώρας που δηλώνει δημόσια την καταγωγή των Σκοπιανών? Γύρω στο 1990 πρέπει είχε γίνει.

Πάντως αυτό που αναφέρθηκε για το εξωτερικό είναι περα για πέρα αλήθεια. Αν τύχει και πάει η κουβέντα προς το Σκοπιανό, τον Ελληνικό καφέ και άλλα συναφή βλέπω πάντα το ίδιο "μάγκωμα"

Κρίμα..

http://www.youtube.com/watch?v=uA3kwC2YTq4

Κρίμα..

http://www.youtube.com/watch?v=uA3kwC2YTq4&feature=player_embedded

Και έχω μαζέψει πολύ υλικό γιατί έχω κάνει μια ομάδα στα ισπανικά σχετικά με το μακεδονικό στο facebook

...
...Η επιμονή της Ελλάδας (και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, μηδέ οπαδών του ΚΚΕ εξαιρουμένων) στο να θέτει θέματα αλλαγής ονομασίας του κράτους, και πλέον και θέματα εθνικής ταυτότητας των γειτόνων, έχει αρχίζει να αλλάζει τα δεδομένα.
...

Προς τι η διευκρίνιση για το ΚΚΕ αγαπητέ ? Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να τονίσεις, αλλα οι οπαδοί του ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν συνειδητοποιημένοι και ρεαλιστές επι του θέματος... Ιδού οι θέσεις του κόμματος...
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4456503

Last edited:

Θεωρώ το βίντεο ανατριχιαστικό,

Δεν είμαστε για τίποτα ικανοί πια οι Έλληνες? Έχουμε αντιπροσωπευτική βουλή? Έχουμε δημοκρατία?

Με ποιο τρόπο προασπίζονται οι "άνωθεν" το Εθνικό συναίσθημα και τα Εθνικά συμφέροντα?

Έχει πάρει το αυτί μου πως η τελική λύση θα είναι με γεωγραφική τοποθέτηση της δήθεν Μακεδονίας των Σκοπίων.

Δήμητρα, συγχαρητήρια για τις πρωτοβουλίες σου.

Είναι θλιβερό όμως τα Σκόπια να έχουν στήσει ολόκληρους (κρατικούς) μηχανισμούς προπαγάνδας όπως φαίνεται και στο κείμενο που παρέθεσες και εδώ να πρέπει οι ίδιοι οι πολίτες να παίρνουν πρωτοβουλίες..

Προς τι η διευκρίνιση για το ΚΚΕ αγαπητέ ? Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να τονίσεις, αλλα οι οπαδοί του ΚΚΕ ανέκαθεν ήταν συνειδητοποιημένοι και ρεαλιστές επι του θέματος... Ιδού οι θέσεις του κόμματος...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ!!!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Attachments

• rizospastis.jpg
    rizospastis.jpg
    139.8 KB · Views: 67

Ας μην το πάμε αλλού. Το γράφω ενσυνείδητα και το εννοώ. Τα περί θέσεων του κόμματος τώρα και διαχρονικά μου είναι γνωστές, καθώς έχω στη διάθεσή μου όλο το Ριζοσπάστη, το Ρίζο, την Κομέπ, κλπ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ-ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ.

Attachments

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΣΗΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΝ ΒΑΛΕΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΚΟΥΓΚΛ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ "ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ" ΜΑΛΛΟΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.

Last edited:
Ας μην το πάμε αλλού. Το γράφω ενσυνείδητα και το εννοώ. Τα περί θέσεων του κόμματος τώρα και διαχρονικά μου είναι γνωστές, καθώς έχω στη διάθεσή μου όλο το Ριζοσπάστη, το Ρίζο, την Κομέπ, κλπ.

Δεν το πάω αλλού. Μια και έχεις όλον τον Ριζοσπάστη, μπορείς να επιβεβαιώσεις την φωτογραφία που έβαλε παραπάνω ο Beavis ?