Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

Καλως,
εψαξα για αναφορες για συναντησεις της και δεν βρηκα τιποτα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

είχε... δεκάδες. Μόνο στην περιοχή της Φλώρινας συναντήθηκε και με το δήμαρχο Πρεσπών, κ.α. ακόμη και με μένα στο πανεπιστήμιο.

άσε το θέμα αυτό το έχουμε ξανασυζητήσει και τελειώσει στο παρελθόν. Τα περισσότερα είναι στους τετρομαγμένους.
Εψαξα για λιγο το νημα αυτο αλλα δεν βρηκα και τιποτα το ιδιαιτερο σχετικα με τις συναντησεις της...
Την εκθεση την εχω και θα την διαβασω οταν βρω χρονο.

Τεσπα, υπαρχει καποια πληροφορηση σχετικα με τις συναντησεις της με Ελληνες ή αναλογους φορεις?
Ψαχνω και δεν βρισκω τιποτα.

Απάντηση: Re: Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

http://www.bulgarmak.org/bondsteel.htm
Πολυ ενδιαφερον το παραπανω...
Δειτε και φριξτε με το ποσο μενος εναντιον της Ελλαδας εχουν καποιοι.

αντιγραφω απο το παραπανω λινκ:

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.

μονο σαν ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω αυτο,για να μην αρχισω βεβαια να σχολιαζω και την ουσια του λινκ,γιατι προσπαθω να ειμαι ηρεμος μ'αυτα που που ψιλοδιαβασα και μου σηκωθηκε η τριχα!

Υ.Γ ειναι προφανες οτι ο συντακτης του κειμενου εχει καποιο εξοχικο στην Σεληνη,αφου μπορει και παρατηρει την βαση απο'κει και μαλιστα με ''γυμνο'' οφθαλμο!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

αντιγραφω απο το παραπανω λινκ:

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.

μονο σαν ανεκδοτο μπορω να το εκλαβω αυτο,για να μην αρχισω βεβαια να σχολιαζω και την ουσια του λινκ,γιατι προσπαθω να ειμαι ηρεμος μ'αυτα που που ψιλοδιαβασα και μου σηκωθηκε η τριχα!

όχι δεν είναι τόσο μεγάλη.

όχι δεν είναι τόσο μεγάλη.

και μικρή είναι θα έλεγα.
Μόλις την είδα στο google.
Γιά την χρήση της και την σημασία της είναι κανονικού μεγέθους.

και αρκετά λάθη....
26 χλμ από Σκόπια λέει...
Εύκολα βλέπεις ότι είναι 43...
(εκτός αν ήταν μίλια και δεν το μετάφρασαν)

εγω λεωσας οτι εν ελληνικη και ας να σεσκουνταν,και να τσαραφισνε τα κακαλαμου νε.Ε πια με αυτους θα ασχολουμαστε στο κατω κατω εμεις ποιο ειναι το προβλημα μας αυτο δεν εχω καταλαβει?οταν ενα πραμα ειναι δικο μας,για ποιον λογο ντε καλα ασχολουμαστε?

Απάντηση: Re: Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

κιόμως...
Ο καθενας γι' αυτο που τον ενδιαφερει...

Παντως, κι οποιος αναφερει τους χαλβαδες, καλο θα ηταν να δει και ποσα προιοντα εχει κατοχυρωσει η Γαλλια (κρασια και τυρια).

Ο καθενας γι' αυτο που τον ενδιαφερει...

Παντως, κι οποιος αναφερει τους χαλβαδες, καλο θα ηταν να δει και ποσα προιοντα εχει κατοχυρωσει η Γαλλια (κρασια και τυρια).

Δεν θεωρώ ενδεικτικό των ενδιαφερόντων μου το τί γράφω και τί δεν γράφω σε ένα φόρουμ, όσο καλό και αν είναι αυτό. Όπως φαντάζομαι και εσύ...

Και η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει ένα σωρό προιόντα. Η Γαλλία πιθανώς να έχει κατοχυρώσει περισσότερα, αλλά υποθέτω παράγει και περισσότερα.
Βέβαια το οτι κατοχυρώθηκε ένα προιόν ως ΠΟΠ δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να το παράγει και άλλη χώρα, αρκεί να μην το ονομάσει με την ΠΟΠ ονομάσία.
Βλ. αφρώδης οίνος, blue cheese, greek cheese, και διάφορα άλλα.
Όχι οτι βλέπω τί σχέση έχει το πόσα προιόντα έχει κατοχυρώσει η Γαλλία, με το θέμα που συζητούσατε. Βέβαια δεν το παρακολούθησα και όλο (ίσως δεν με ενδιέφερε η τροπή που πήρε) και μπορεί να είχε σχέση και να μην την είδα. Αν είναι έτσι θα ανακαλέσω.

Την εχω παρακολοουθησει τη συζητηση σε πολλα αλλα μερη...
Η απαξιωση που προσπαθουν καποιοι να περασουν στο συγκεκριμενο θεμα μεσω χαλβαδων κτλ, μαλλον δειχνει τα ενδιαφεροντα τους.
Ειπα: απαξιωση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Είναι η Μακεδονία ελληνική ή όχι;

Και η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει ένα σωρό προιόντα. Η Γαλλία πιθανώς να έχει κατοχυρώσει περισσότερα, αλλά υποθέτω παράγει και περισσότερα.
Βέβαια το οτι κατοχυρώθηκε ένα προιόν ως ΠΟΠ δεν σημαίνει οτι δεν μπορεί να το παράγει και άλλη χώρα, αρκεί να μην το ονομάσει με την ΠΟΠ ονομάσία.
Βλ. αφρώδης οίνος, blue cheese, greek cheese, και διάφορα άλλα.
Όχι οτι βλέπω τί σχέση έχει το πόσα προιόντα έχει κατοχυρώσει η Γαλλία, με το θέμα που συζητούσατε. Βέβαια δεν το παρακολούθησα και όλο (ίσως δεν με ενδιέφερε η τροπή που πήρε) και μπορεί να είχε σχέση και να μην την είδα. Αν είναι έτσι θα ανακαλέσω.
Πιστευεις οτι η συζητηση για το Μακεδονικο ειναι συζητηση περι χαλβα?
Αν μου απαντησεις, θα σου εξηγησω και για το παραπανω που εγραψα.

Πιστεύω οτι πιάστηκες απο ενα ποστ που είχε χιουμοριστικό σκοπό με βάση ενα λαθάκι στην πληκτρολόγηση και το πήρες προσωπικά σαν χλευασμό.

Επίσης πιστεύω οτι η συζήτηση δεν ήταν πλέον γενικώς για το Μακεδονικό αλλα για την στάση κομμάτων και πολιτικών σε αυτό. Μάλιστα η εκτίμηση μου είναι οτι πλησίαζε στην εξάντλησή της και την επανάληψη των ιδίων θέσεων που διατυπώθηκαν και νωρίτερα. Οπότε και στην απωλεια του νοήματός της.

Και τέλος πιστεύω οτι λόγω της φύσης της φορουμίστικης κουβέντας, πρέπει να είμαστε λιγότερο τσιτωμένοι και ευέξαπτοι γιατί πολύ εύκολα δημιουργούνται παρεξηγήσεις και χάνεται κάθε ευκαιρία πραγματικής συζήτησης για σοβαρά θέματα.