Είναι καλό το σετ?

crazycondor

New member
8 September 2007
26
Γεια χαρά σε όλους.

Μετά από 6 μήνες διαβάσματος (σε Forum, review κλπ. κλπ.)

κατέληξα στα παρακάτω:

Ενισχυτή Harman Kardon AVR 155

Ηχεία B&W 685

και μάλλον και το Subwoofer B&W ASW610

Ποια είναι η γνώμη σας?

1) Ξέρω ότι θα μου πείτε να τα ακούσω αλλά δεν υπάρχει αυτή η

δυνατότητα

2) Η επιλογή των παραπάνω έγινε χωρίς να γνωρίζω τίποτα από ενισχυτές και ηχεία!!!

Όσον αφορά στα ηχεία τα επέλεξα λόγω γνωστής μάρκας και λόγω του ότι πήραν βραβείο EISA (αν το γραφω σωστά). Βέβαια έπεξε ρόλο και η εμφάνιση (αν και δεν τα έχω δει ποτέ από κοντά). Η αλήθεια είναι πως ήμουνα ανάμεσα σε αυτά και στα KEF IQ3 τα οποία τα άκουσα σε μαγαζί, αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω ακούσει και άλλα. :)
Τον ενισχυτή τον επέλεξα λόγω κολλήματος. Από την πρώτη στιγμή που είδα τους Harman Kardon (και συγκεκριμένα τον 235) κόλλησα. Βέβαια διαβάζω και στα φόρουμ καλά λόγια για αυτούς. Λένε ότι είναι τίμιοι.

Υπάρχει περίπτωση να μην κολλάνε αυτά μεταξύ τους? Δλδ διαβάζω άλλους που γράφουν ότι ο ενισχυτής δεν μπορεί να οδηγήσει τα ηχεία κλπ..

Ευχαριστώ!

Να σε ρωτήσω κάτι κι εγώ? Γιατί θέλεις πολυκάναλο ενισχυτή? Σκέφτεσαι για αναβάθμιση μελλοντικά ή κατάλαβα λάθος και τα ηχεία που σκέφτεσαι είναι 5.1?

Η αλήθεια George είναι ότι το σκέφτηκα και γω για δικάναλο (και

συγκεκριμένα για τον NAD 355BEE) αλλά με προβλημάτησαν τα εξής:

1) αν πάρω δικάναλο θα μπορώ να βάλω γούφερ? Γιατί αν και η

πιθανότητα να επεκτείνω το σύστημα κάποτε σε 5.1 είναι περίπου 3%, για

2.1 το σκέφτομαι σοβαρά.

2) Οι δικάναλοι δεν έχουν ραδιοφωνο

Καλά σε "έπιασα" φίλε. Είσαι σε λάθος κατηγορία.

Οι δικάναλοι φυσικά και έχουν ραδιόφωνο και φυσικά μπορείς να βάλεις sub επάνω. Κατά την γνώμη μου αν πάρεις πολυκάναλο, θα πετάξεις λεφτά από το παράθυρο, διότι είναι ποιό ακριβοί από τους δικάναλους και έχουν χειρότερο ήχο όταν φυσικά μιλάμε για τα ίδια χρήματα, λόγο του ότι έχουν μεγαλύτερο κόστος παραγωγής. Οι περισσότεροι αυτό θα σου πούνε.

Εγώ έχω τον Yamaha RX-797 και έχει ραδιόφωνο. Μπορείς να βρεις ένα σωρό τέτοιους που να έχουν και ραδιόφωνο επάνω. Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες λόγοι για να μην πάρεις πολυκάναλο ενισχυτή ενώ σε ενδιαφέρει ο δικάναλος ήχος. Καλύτερα άνοιξε καινούριο thread στην κατηγορία ήχος Hi-Fi στην κατηγορία ενισχυτές ή να το μεταφέρει κάποιος από τους διαχειριστές εκεί, αν συμφωνείς φυσικά. Θα μπορέσουν να σου απαντήσουν περισσότεροι και ποιό σωστά.

by the way, η επιλογή σου για NAD είναι πολύ καλή. Μπορείς να δώσεις και καμια 50ρια ευρώ ακόμα και να πάρεις ένα ξεχωριστό ραδιόφωνο μεταχειρισμένο ή γύρω στα 100 καινούριο. Ή να πάρεις και ραδιοενισχυτή δικάναλο.

Ας πει και κανένας άλλος για σύνδεση sub με δικάναλο γιατί εγω δεν σκαμπάζω. Νομίζω όμως ότι εκτός του ότι υπάρχουν αρκετοί με απ' ευθείας έξοδο για sub μπορείς να συνδέσεις το sub στην έξοδο pre-out και τα ηχεία κατ' ευθείαν πάνω στο sub. κάνω λάθος?

Last edited: