Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

manolis1976

New member
31 October 2008
67
Γεια σας

Δεν εχω ιδιαίτερη σχεση με το αντικείμενο και τον τελευταιο καιρό ενημερώθηκα λιγο εχω μια ερώτηση για εσας.
Ο ruby θεωρειται παλιό μοντέλο και <<ξεπερασμένο>>?γιατί παρότι είναι 2 ετων κρατάει ακόμα η τιμή του.
Είδα οτι εχει χαμηλή σχετικά φωτεινότητα και ακριβή λάμπα(xenon)

Με λίγα λόγια αξίζει η διαφορά τιμής απο ενα χαμηλής κατηγορίας πιο καινούργιας γενιάς vw40 η hw10

ευχαριστώ

Ξέχνα τον Ruby, ειδικά αν είσαι καινούριος στο άθλημα. Ο ΗW10 σε καλύπτει άνετα.
Αν θές πολύ καλύτερο μηχανάκι δώσε λίγο κάτω από 5,000 και πάρε τον 80.

Για ποιά τιμή μιλάς; Δε θα σκεφτόμουν καν την αγορά μεταχειρισμένου VW 200 πάνω από 2.000 καθώς θα χρειαζόταν σίγουρα άλλα 1.500 ευρώ για νέα λάμπα. Ήδη βγήκε αντικαταστάτης του. Για τον 100 δε το συζητάμε καθόλου! Σήμερα ο 100ρης θεωρείται τελείως ξεπερασμένος σε χαρακτηριστικά και εικόνα. O HW 10 είναι κατά πολύ καλύτερος και οικονομικότερος.

Εξάλου με 2.000 παίρνεις τον Planar του Μπάμπη, έτσι και αλλιώς μόλις δεί το νέο JVC 750 θα τον αλλάξει. Μπάμπη, ρίχνει ξύλο στον 80άρη, τους είδα δίπλα -δίπλα με Panasonik 55 προ 2 εβδομάδων. Αλλά ακριβότερος.

Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Και μη μου ζητήσεις Review Μπάμπη γιατί θα διαβάσεις πάλι τα ίδια. Πάρε όλα αυτά που έγιναν πριν ένα χρόνο μεταξύ Sony 40 και JVC 100 στο http://www.projectorreviews.com/hometheaterprojectors.php και άλλαξε τα μοντέλα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Δεν χρειάζεται να διαβάσω κανένα review... Έχω φλομώσει στις παπάτζες... :silly:
Θα τον δώ λίαν συντόμως και θα σου πώ... Θα σου πώ τι είδαν τα ματάκια μου.
Για τον 750 δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα είναι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά...
Άκου αυτό που θα σου πώ και βάλτο καλά στο μυαλό σου, μην μου λές μετά οτι δεν στο είπα.
icon10.gif

Σε 2 χρόνια από σήμερα όλοι μας στο σπίτι θα έχουμε από έναν SONY.
Η κυρία έχει και τον τρόπο και τα μέσα να τους "τελειώσει" όλους σε μιά βραδυά. Απλά τώρα τους κάνει πλάκα, σιγά-σιγά... το μαρτύριο της σταγόνας.

(Μάζευε λεφτά για του χρόνου... Με 1500 θα πάρεις τον HW11 που θα είναι λίγο καλύτερος απ' ότι είναι ο 80 σήμερα...
icon12.gif
)

Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Δεν χρειάζεται να διαβάσω κανένα review... Έχω φλομώσει στις παπάτζες... :silly:
Θα τον δώ λίαν συντόμως και θα σου πώ... Θα σου πώ τι είδαν τα ματάκια μου.
Για τον 750 δεν έχω καμία αμφιβολία οτι θα είναι πολύ καλό μηχάνημα, αλλά...
Άκου αυτό που θα σου πώ και βάλτο καλά στο μυαλό σου, μην μου λές μετά οτι δεν στο είπα.
icon10.gif

Η κυρία έχει και τον τρόπο και τα μέσα να τους "τελειώσει" όλους σε μιά βραδυά. Απλά τώρα τους κάνει πλάκα, σιγά-σιγά... το μαρτύριο της σταγόνας.

(Μάζευε λεφτά για του χρόνου... Με 1500  θα πάρεις τον HW11 που θα είναι λίγο καλύτερος απ' ότι είναι ο 80 σήμερα...
icon12.gif
)

παντως βρε Μπαμπη δεν σου φαινεται πιο κραυγαλεο αυτο που κανει η JVC
με τα χρωματικα που μπορουσε να τα φτιαξει μεσα σε μια νυχτα?Αν ο νεος ΝΤΙΛΑ ειναι καλυτερος απο τον 80αρη θαχει δικιο πιστευω ο Κωστας.Η ΣΟΝΥ εκανε το μπαμ με τον 100αρη αλλα απο τοτε η JVC εχει κανει τον πολυ ντορο,εμενα μου φαινεται να ψαχνεται η ΣΟΝΥ βγαζοντας το ενα μοντελο μετα το αλλο.

Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

icon10.gif

Και μόνο το γεγονός ότι μπορεί να σοβαρολογείς, με τρομάζει! :p

Αν όντως σοβαρολογείς πάντως, κάνε και ένα σετάκι τρούπες ακόμα στο ταβάνι σου για να βάλεις και τον δικό μου Sony που δεν θα πάρω. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

παντως βρε Μπαμπη δεν σου φαινεται πιο κραυγαλεο αυτο που κανει η JVC
με τα χρωματικα που μπορουσε να τα φτιαξει μεσα σε μια νυχτα?Αν ο νεος ΝΤΙΛΑ ειναι καλυτερος απο τον 80αρη θαχει δικιο πιστευω ο Κωστας.Η ΣΟΝΥ εκανε το μπαμ με τον 100αρη αλλα απο τοτε η JVC εχει κανει τον πολυ ντορο,εμενα μου φαινεται να ψαχνεται η ΣΟΝΥ βγαζοντας το ενα μοντελο μετα το αλλο.

Δημήτρη, θα σου πώ την άποψή μου.
Η SONY έκανε το "μπάμ" με τον 100-άρη, πολύ σωστά το λές, αλλά κυρίως λόγω Xenon. Κάποια άλλη καινοτομίαν σοβαρή δεν είχε, άντε να σου πώ και τη δυνατότητα που σου έδινε μέσω S/W να δορθώνεις το gamma.
Προσωπικά πιστεύω οτι την επανάσταση την έκανε η JVC.
Για μένα, άσχετα αν συμφωνείς ή όχι, η βιντεοπροβολή χωρίζεται σε δύο περιόδους, στην πρό-HD1 και μετά-HD1.
Όσα προβλήματα κι αν είχε, που είχε, θεωρώ οτι αυτό το μηχάνημα έκανε την επανάσταση.

Τον 80-άρη δεν τον έχω δεί, θα τον δώ άμεσα και θα έχω άποψη. Για τον 750 τα είπα, είμαι σίγουρος οτι θα είναι κορυφαίο μηχάνημα αφού πλέον θα έχει πάνω του ότι χρειάζεται για να διορθώσεις τυχόν αδυναμίες του. Το περιμένουμε κι αυτό.
Στο μαύρο, στο φώς, στο contrast και στο χρώμα παίζει πλέον και η SONY πάρα πολύ δυνατά. Αν φέρει και την επανάσταση στην κίνηση τότε πιστεύω οτι θα έχουμε game over. Είναι τεράστια εταιρεία και πιστεύω οτι κανένας από τους υπόλοιπους κατασκευαστές δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, ειδικά στις τιμές που θα προσφέρει η SONY. Ούτε βεβαίως και η JVC.
Όσο για τις άλλες τεχνολογίες... Ήδη οι LCD μας αφήνουν χρόνους... και τα υπόλοιπα DLP-οειδή θα περιμένουν πάλι την Texas Instrouments να τους βγάλει το DC5.
Θα δούμε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Δημήτρη, θα σου πώ την άποψή μου.
Η SONY έκανε το "μπάμ" με τον 100-άρη, πολύ σωστά το λές, αλλά κυρίως λόγω Xenon. Κάποια άλλη καινοτομίαν σοβαρή δεν είχε, άντε να σου πώ και τη δυνατότητα που σου έδινε μέσω S/W να δορθώνεις το gamma.
Προσωπικά πιστεύω οτι την επανάσταση την έκανε η JVC.
Για μένα, άσχετα αν συμφωνείς ή όχι, η βιντεοπροβολή χωρίζεται σε δύο περιόδους, στην πρό-HD1 και μετά-HD1.
Όσα προβλήματα κι αν είχε, που είχε, θεωρώ οτι αυτό το μηχάνημα έκανε την επανάσταση.

Τον 80-άρη δεν τον έχω δεί, θα τον δώ άμεσα και θα έχω άποψη. Για τον 750 τα είπα, είμαι σίγουρος οτι θα είναι κορυφαίο μηχάνημα αφού πλέον θα έχει πάνω του ότι χρειάζεται για να διορθώσεις τυχόν αδυναμίες του. Το περιμένουμε κι αυτό.
Στο μαύρο, στο φώς, στο contrast και στο χρώμα παίζει πλέον και η SONY πάρα πολύ δυνατά. Αν φέρει και την επανάσταση στην κίνηση τότε πιστεύω οτι θα έχουμε game over. Είναι τεράστια εταιρεία και πιστεύω οτι κανένας από τους υπόλοιπους κατασκευαστές δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, ειδικά στις τιμές που θα προσφέρει η SONY. Ούτε βεβαίως και η JVC.
Όσο για τις άλλες τεχνολογίες... Ήδη οι LCD μας αφήνουν χρόνους... και τα υπόλοιπα DLP-οειδή θα περιμένουν πάλι την Texas Instrouments να τους βγάλει το DC5.
Θα δούμε.

Να σημειωσω οτι δεν θυμαμαι μηχανημα πριν τον 100 να ειχε αυτοματη ιριδα (που να κουτσοδουλευει).

ΕΠισης τα dc5 θα αργησουν, ας δουμε πρωτα τα dc4 σε μηχανακια νορμαλ και θα δουμε.
Μεχρι τωρα μονο 2,3 φορουν dc4 ...

Θα ειναι σιγουρα μια πολυ ενδιαφερουσα χρονια...
Απο την μια η JVC με τον 750 πανοπλο σε ολους τους τομεις και με νεο ρεκορ σε native on/off contrast (αν πιστεψουμε τα πρωτα reports απο εξω)..
Απο την αλλη η Sony, με ενα μηχανακι που με δυναμικη μεν ιριδα, υποσχεται ιδιες επιδοσεις με τον JVC αλλα σε πολυ πιο προσιτη τιμη!
To σιγουρο ειναι οτι θα εχουμε πολυ τροφη για κουβέντα αφου δουμε ολα τα νεα μοντελακια παρεα, αρχής γενομένης αύριο με τον Sony VW-80!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Είναι τεράστια εταιρεία και πιστεύω οτι κανένας από τους υπόλοιπους κατασκευαστές δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, ειδικά στις τιμές που θα προσφέρει η SONY

Αν ήταν έτσι, θα είχε κυριαρχήσει ήδη απόλυτα σε ένα σωρό άλλους τομείς στους οποίους είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη και έχει και έχει και μεγαλύτερο παρελθόν (σε σχέση με τους προβολείς).

Ακόμα και εάν μπορούσε, δεν ξέρω καν αν θα το ήθελε / την συνέφερε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Αν ήταν έτσι, θα είχε κυριαρχήσει ήδη απόλυτα σε ένα σωρό άλλους τομείς στους οποίους είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη και έχει και έχει και μεγαλύτερο παρελθόν (σε σχέση με τους προβολείς).

Θα δούμε... Και μακάρι να είμαστε παλι σε 2 χρόνια όλοι εδώ γεροί να τα ξανασυζητήσουμε. Εμένα πάντως αυτή την εντύπωση μου δίνει η SONY.
Μιά φορά την πάτησε, με το beta. Από τότε φαίνεται οτι έβαλε μυαλό. Είδατε τι έγινε με το HD-DVD.

Όποιος ήταν στην παρουσίαση που είχαμε κάνει παλιότερα με καλεσμένο το Μανούτι θα θυμάται με πόσο μισος μίλαγε τότε για τη SONY που μόλις είχε κυκλοφορήσει τον Ruby. Δεν είναι σωστό, έλεγε, γιατί θα πεθάνουν οι άλλες μικρές εταιρίες.
Ποιό είναι το σωστό δηλαδή; Να μας πουλάνε τα φιλαράκια του οι Ιταλοί της SIM προβολέα στα 30.000 ;
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της BenQ που άνοιξε το χορό, της JVC που μας έδωσε πρώτη κορυφαία μηχανάκια στα 5.000 και της SONY που θα μας δώσει τον αφρό στα 1,500. :music-smiley-005:

Mέχρι να ξεκινήσουν οι Led... ίσως και οι laser...

Ειμαι της αποψης, οτι επειδη κορακας κορακου ματι δεν βγαζει, μια χαρα τα βρισκουν μεταξυ τους πινοντας σακε και φασκιονοντας γκεισες και μας τα πλασαρουν τα οποια μηχανακια κατοπιν καποιου ειδους "συνεννοησεως".

Τραβηγμενο ?
Ισως.

Δεν διαφωνούμε Μπάμπη.

Για το HD-DVD πάντως, θα έλεγε κανείς ότι το πόσο άργησε να επικρατήσει το ΒR αλλά με ποιον τρόπο το κατάφερε (λέγε με Warner) μάλλον δεν επιβεβαιώνει την δύναμη της Sony (ειδικά μάλιστα αν αναλογιστεί κανείς την άμεση σύνδεση με το Hollywood όπου η Sony είναι ιδιαίτερα δυνατή (καθώς της ανήκουν πολλά στούντιο)).

Για το θέμα του Ruby, πάλι τα ίδια μπορεί να πει κανείς: Είδαμε ότι ο ανταγωνισμός μάλλον δεν δικαίωσε την Sony αλλά τους ανταγωνιστές της (πχ JVC). O Μαρούτη(ς) δλδ μάλλον θα έπρεπε να ανησυχεί τότε για την JVC και όχι για την Sony.

Η ‛συνεισφορά’ της στην ‛κατάργηση’ της κατηγορίας προβολέων άνω των 10.000 μπορεί να εκτιμάται αλλά δεν νομίζω ότι η τεχνολογία περίμενε την Sony. Εκεί θα πήγαιναν τα πράγματα έτσι κι αλλιώς.

Γενικά πάντως φαίνεται ότι, μετά το μπαμ των 1080 και του HD-1, είμαστε πλέον σε μία στάσιμη κατάσταση (όχι νέα πάνελ) η οποία λογικά ίσως αλλάξει βραχυπρόθεσμα από μοντέλα του 2009 και μακροπρόθεσμα από τεχνολογίες όπως τα LED και κυρίως, το Laser.

Ειμαι της αποψης, οτι επειδη κορακας κορακου ματι δεν βγαζει, μια χαρα τα βρισκουν μεταξυ τους πινοντας σακε και φασκιονοντας γκεισες και μας τα πλασαρουν τα οποια μηχανακια κατοπιν καποιου ειδους "συνεννοησεως".

Τραβηγμενο ?
Ισως.

Καθόλου τραβηγμένο Ντίνο:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Να σημειωσω οτι δεν θυμαμαι μηχανημα πριν τον 100 να ειχε αυτοματη ιριδα (που να κουτσοδουλευει).

.

ο αρχαιος μου Cineza 50 ειχε την πρωτη αυτοματη ιριδα πριν 4 χρονια .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ειναι ο Ruby (vw100) ξεπερασμένος?

Θα δούμε... Και μακάρι να είμαστε παλι σε 2 χρόνια όλοι εδώ γεροί να τα ξανασυζητήσουμε. Εμένα πάντως αυτή την εντύπωση μου δίνει η SONY.
Μιά φορά την πάτησε, με το beta. Από τότε φαίνεται οτι έβαλε μυαλό. Είδατε τι έγινε με το HD-DVD.

Όποιος ήταν στην παρουσίαση που είχαμε κάνει παλιότερα με καλεσμένο το Μανούτι θα θυμάται με πόσο μισος μίλαγε τότε για τη SONY που μόλις είχε κυκλοφορήσει τον Ruby. Δεν είναι σωστό, έλεγε, γιατί θα πεθάνουν οι άλλες μικρές εταιρίες.
Ποιό είναι το σωστό δηλαδή; Να μας πουλάνε τα φιλαράκια του οι Ιταλοί της SIM προβολέα στα 30.000 ;
Εγώ πάντως είμαι υπέρ της BenQ που άνοιξε το χορό, της JVC που μας έδωσε πρώτη κορυφαία μηχανάκια στα 5.000 και της SONY που θα μας δώσει τον αφρό στα 1,500. :music-smiley-005:

Mέχρι να ξεκινήσουν οι Led... ίσως και οι laser...

Φίλε αν όντως αυτές είναι οι προθέσεις της Σόνυ, τότε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Οι δυνατότητες της είναι πραγματικά μεγάλες!
Απ' την άλλη βεβαίως το να πείσεις ολόκληρο τον κόσμο για κάτι (βλ. Blu Ray), δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Κι αν κάποτε τα κατάφερε η Μεγάλη Κυρία (IBM), να επιβάλει το PC, τόκανε με τεράστιες θυσίες: ανοιχτή αχιτεκτονική, δώρισε τα σχέδια σε όποιον ήθελε να φτιάξει δικό του Hardware, και σαν μοναδικό αντάλαγμα ζήτησε οι ...μαϊμούδες να ονομάζονται IBM Compatible!!! Τελικά βεβαίως έκλεισε το τμήμα των PC αρχικά, και κατόπιν πούλησε το τμήμα των φορητών στην Lenovo. Δεν είναι καθόλου εύκολα λοιπόν αυτά τα πράγματα!
Για την τελευταία σου πρόταση, απλά θα πώ το εξής: μάλλον θα χρειαστούν αρκετά χρόνια εξέλιξης στους προβολείς τεχνολογίας Led και laser για να μπορέσουν να φτάσουν στα επίπεδα απόδοσης και τιμής των σημερινών τεχνολογιών. Μέχρι τότε λοιπόν θα αγοράζουμε τις τρέχουσες τεχνολογίες, κι αν καταλήξουμε (σύμφωνα με τα λεγόμενα σου - αμήν και πότε δηλαδή!!!), να παίρνουμε μηχανήματα με την απόδοση του νέου Marantz και Sony 80 σε τιμές ...Epson 980, τότε μπίνγο, ποιός την χάρη μας :guitarist: :guitarist:
Και δεν πάει να γράφει απάνω και ...σόνυ, σκασίλα μας :flipout::flipout::flipout:
Και ποιός δεν θάπαιρνε Mercendes σε τιμή Matiz!!!

Φιλικά
Γιώργος.

Μπάμπη, ξέχασες ότι για 8 χρόνια μόνο Sony υπήρχε στο ταβάνι μου. Και τι Sony, 6 σιδερένια ούπα 10άρια τον κρατούσαν! :flipout:
Η Sony έχει επιλέξει το μαρτύριο της σταγόνας από την αρχή. Δίνει σιγά -σιγά στα νέα μοντέλα ότι έχει βρεί εδώ και 5 χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι με την τεράστια τεχνογνωσία στα 4κ και τις τρομερές της κάμερες είναι σε θέση να δώσει σήμερα τους καλύτερους προβολείς. Αλλά δε θα το κάνει για να τα παίρνει σιγά-σιγά. Αντίθετα η JVC έκανε την υπέρβαση για ένα και μόνο λόγο. Για να γίνει άμεσα γνωστή. Όπως η Sanyo στα LCD παλαιότερα. Κερδισμένοι όλοι εμείς που μπορούμε πλέον να έχουμε εικόνα που κόστιζε 30.000 πριν 3 μόλις χρόνια.

Σε 5 χρόνια δε θα υπάρχουν καν λάμπες στους προβολείς, μόνο laser. Είδατε το ολογράφημα του CNN τη βραδυά των εκλογών;