Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Πάντως κάνε το απλό πείραμα . βάλε ένα buffer ή επί 10 με έναν π.χ. 627 (the best και κάνει και επί 1) σε σειρά με ένα σύστημα βινίλιο και φουλ λάμπα και μετά τα λέμε. ΤΕΛΟΣ το σύστημα . απλά οι περισσότεροι έχουν στην έξοδο του cd τελεστικούς και δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά.

οταν λες "μεγεθος" τι εννοεις ?

«το μέγεθος μετράει»... κατάλαβες τώρα ε;; . αμά αρχίσω πάλι μετά θα φταίω πάλι εγώ...

http://www.youtube.com/watch?v=FCoTS9zEJEY

Godzilla - Size Does Matter (1998)

51RN5XP7SNL._SS500_.jpg

Απάντηση: Re: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Πάντως κάνε το απλό πείραμα . βάλε ένα buffer ή επί 10 με έναν π.χ. 627 (the best και κάνει και επί 1) σε σειρά με ένα σύστημα βινίλιο και φουλ λάμπα και μετά τα λέμε. ΤΕΛΟΣ το σύστημα . απλά οι περισσότεροι έχουν στην έξοδο του cd τελεστικούς και δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά.

Θέλεις να σου αποδείξω ότι δεν ακούς διαφορά μεταξύ ενός κομματιού σύρματος 20 cm (από καθαρό ασήμι ή χαλκό) και ενός τελεστικού καλωδιωμένου με το ίδιο σύρμα ?

Υ.Γ Ο τελεστικός και η κατασκευή θα είναι δική μου.

Last edited:
Το πρόβλημα είναι ότι για να βάλεις ένα τελεστικό θες πολύ σύρμα .
Και προφανώς ακούω τεράστια διαφορά.

Έχω κάνει παρά πολλά τεστ όπως για παράδειγμα ότι ακούγεται καλύτερα ένας πυκνωτής σε σειρά με το σήμα από ένα κακό καλώδιο, κτλ

Το πρόβλημα είναι ότι για να βάλεις ένα τελεστικό θες πολύ σύρμα .
Και προφανώς ακούω τεράστια διαφορά.

Εγώ θα βάλω όσο σύρμα και όσες κολλήσεις χρειάζεται ο τελεστικός για να συνδεθεί στο κύκλωμα.
Εσύ απλώς θα μου λες πότε πάιζει το κύκλωμα του τελεστικού και πότε το σκέτο κομμάτι σύρμα.

Έχω κάνει παρά πολλά τεστ όπως για παράδειγμα ότι ακούγεται καλύτερα ένας πυκνωτής σε σειρά με το σήμα από ένα κακό καλώδιο, κτλ

Ούτε πυκνωτές ακούς στην πορεία του σήματος. -bye-

Θες να πεις ότι ένα κύκλωμα με τόσο τρομερή ανάδραση με περιορισμένη ταχύτητα με χαμηλό s/n με τροφοδοσία , με σηματάκια .01 mm να περνάει το σήμα με καμιά 300 τρανζίστορ με με με με με με
Θα παίξει το ίδιο με ένα καλό καλώδιο.
Ε τότε δεν ξανά ασχολούμαι με το θέμα .
Θα μάθω ψάρεμα !!!!!!!
Και όλοι εσείς γιατί σπαταλάτε τον χρόνο σας αφού στο σπορ δεν ισχύουν ούτε τα αυτονόητα ?
Παραιτούμαι για.

Πόσοι κάθονται απέναντι απο ηχεία 20Hz-20ΚHz +/-3db?

Αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να πυροβολούν τα μονόδρομα για την απόκριση.

Οι υπόλοιποι σσσσσς και μαζί με τα μονόδρομα στον πάγκο των wide range/whatever range.

Για τις υπόλοιπες επιστημονικοφανείς ή όχι κρίσεις είναι πιο πολλά τα άσχετα/off topic posts οπότε ...

Δηλαδή απαγορεύεται να διαφωνεί κάποιος?!
Δεν συζητάμε περί γούστου, αν αρέσκεσαι στα μονόδρομα, καλά
κάνεις! Εδώ καταθέτει ο καθένας τις απόψεις του είτε σου αρέσουν -
είτε όχι, αν διαφωνείς και εσύ, κάντο με επιχειρήματα!
Γιατί λοιπόν θεωρείς ότι τα 1 Way ηχεία (αναφέρομαι σε κινητού πηνίου),
είναι μονόδρομος?

Ρε παιδιά συγχωρέστε με,αλλά έχω την αίσθηση,ότι η εξέλιξη του θέματος,φέρνει ολίγον σε συζήτηση "τρελλοεπιστημόνων".Επιμονή σε αντικρουόμενες θεωρίες,δάκτυλα σηκωμένα στον "απέναντι",παράθεση κωδικοποιημένων μηνυμάτων φυσικής και γρίφων κλπ.

Για το χόμπυ μας συζητάμε και μιά τεχνοτροπία ηχείων.Υπάρχουν(όπως πάντα),οι υπέρμαχοι-υπάρχουν κι οι κατά που αρέσκονται σε κάτι άλλο.

Αν υπάρχει κάτι,που έχει πολλές φορές επιβεβαιωθεί μέσα απο ανάλογες συζητήσεις,είναι ότι κανείς απο εμάς δεν αγοράζει μηχανήματα,ούτε εξαρτά τις προτιμήσεις του,αυστηρά στη βάση της θεωρίας ή της φυσικής.Αν ήταν έτσι,δεν θα χρειαζόταν κάν να συζητάμε.

Για παράδειγμα:
Πρέπει να υπάρχουν τα πικάπ,αφού υπάρχουν τα ψηφιακά;Η λογικοφανής απάντηση είναι όχι.Πόσοι απο εσάς,που τώρα είστε κατά των μονόδρομων, έχετε πικάπ στο σύστημά σας...

Μήπως να το πάρουμε λίγο πιό μαλακά;

Re: Απάντηση: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Αν αναφέρεσαι στο δικό μου μήνυμα ...

Δηλαδή απαγορεύεται να διαφωνεί κάποιος?!
Οχι. Ούτε κι εγώ γι αυτά που γράφονται!
Δεν συζητάμε περί γούστου, αν αρέσκεσαι στα μονόδρομα, καλά
κάνεις!
Δεν κάνω αλλά δεν πειράζει!
Εδώ καταθέτει ο καθένας τις απόψεις του είτε σου αρέσουν -
είτε όχι, αν διαφωνείς και εσύ, κάντο με επιχειρήματα!
Τις κατέθεσα! Ασχετα σχόλια που στις περισότερες περιπτώσεις στερούνται γνώσης του θέματος. Μέσα σε τόση μπαρουφολογία είναι άσκοπο να κάνω βουτιά.
Γιατί λοιπόν θεωρείς ότι τα 1 Way ηχεία (αναφέρομαι σε κινητού πηνίου),
είναι μονόδρομος? Ειπα κάτι τέτοιο; Εχω προσπεράσει τα μονόδρομα πριν απο αρκετά χρόνια. Αβ μπιν δεαρ, γιου νοου? Fostex 208EΣ σε Jericho horn. Τώρα πια είμαι τρίδρομος, πολυενισχυμένος. Οπότε ...

Enjoy

Re: Απάντηση: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Ρε παιδιά συγχωρέστε με,αλλά έχω την αίσθηση,ότι η εξέλιξη του θέματος,φέρνει ολίγον σε συζήτηση "τρελλοεπιστημόνων".Επιμονή σε αντικρουόμενες θεωρίες,δάκτυλα σηκωμένα στον "απέναντι",παράθεση κωδικοποιημένων μηνυμάτων φυσικής και γρίφων κλπ.

Για το χόμπυ μας συζητάμε και μιά τεχνοτροπία ηχείων.Υπάρχουν(όπως πάντα),οι υπέρμαχοι-υπάρχουν κι οι κατά που αρέσκονται σε κάτι άλλο.

Αν υπάρχει κάτι,που έχει πολλές φορές επιβεβαιωθεί μέσα απο ανάλογες συζητήσεις,είναι ότι κανείς απο εμάς δεν αγοράζει μηχανήματα,ούτε εξαρτά τις προτιμήσεις του,αυστηρά στη βάση της θεωρίας ή της φυσικής.

Φιλτατε, καλυτερα αστηνε την καημενη τη Φυσικη ησυχη γιατι οι μπακαλοθεωριες και απο τις δυο πλευρες (Ο μορφεας το εθεσε πιο μαλακα : "επιστημονικοφανείς ή όχι κρίσεις" ) δεν εχουν καμια σχεση με δαυτην....

Εγώ ένα πράγμα θα πω. Δεν έχω δει / ακούσει ακόμα κάποιο 1-way ηλεκτροδυναμικό ηχείο το οποίο θα μπορούσα να χαρακτηρίσω καν HiFi (HiFi = High Fidelity, για να μην ξεχνιόμαστε), ποσώς Hi End.

Υπάρχει κάποια υλοποίηση 1-way με ηλεκτροδυναμικό μεγάφωνο η οποία να μπορεί να αναπαράγει έστω το μεγαλύτερο μέρος (50Hz - 18KHz) του ακουστικού φάσματος;

Πόσοι κάθονται απέναντι απο ηχεία 20Hz-20ΚHz +/-3db?

Αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να πυροβολούν τα μονόδρομα για την απόκριση.

Οι υπόλοιποι σσσσσς και μαζί με τα μονόδρομα στον πάγκο των wide range/whatever range.

Για τις υπόλοιπες επιστημονικοφανείς ή όχι κρίσεις είναι πιο πολλά τα άσχετα/off topic posts οπότε ...

Ουτε και αυτοι (20-20000) Μανωλη,
Οριστε.........μονοδρομο και φουλ..... http://www.rlacoustique.com/aer.htm

Ακομη και αυτο...... http://www.rlacoustique.com/reps1.htm , "ριχνει" στον Tzimisce, εστω και για λιγο.-bye-:grinning-smiley-043

Καλα πλακα κανω ετσι, ειπαμε ο καθ´ενας οπως την "βρισκει'.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Αν αναφέρεσαι στο δικό μου μήνυμα ...

Enjoy

Οχι Μανώλη,γενικά μιλάω.Ηθελα να γράψω κάτι απο μέρες τώρα...

Α για τον φίλο τον Τζιμάκο.Θεωρίες γράφω...
Την φυσική την αναφέρω παρακάτω...ξεκομένη απο το θέμα :-)

Last edited: