Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

acoustics, κάνεις τρομερό λάθος!
Τα πάνελ επιρρεάζονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τον χώρο από ότι
τα ηλεκτροδυναμικά ηχεία!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, για το κάτω από ποιες συνθήκες η παραμόρφωση φάσης είναι αισθητή στο ανθρώπινο σύστημα ακοής, σε χώρους πέραν του ανηχοϊκού θαλάμου και μάλιστα από μη-εκπαιδευμένους ακροατές. .

Εμεις δεν θα μείνουμε στις διαφορετικές απόψεις. Ανηχοϊκό θάλαμο πάντως δεν διαθέτουν οι παντρεμένοι της παρέας (μόνο γκαρσιονιέρα) οπότε θα δυσκολευτούμε λιγουλάκι !

Last edited:
Re: Απάντηση: Ειναι τα 1-way μονοδρομος?

O acoustics έγραψε το εξής:
Τα δίπολα ηχεία, είτε επίπεδα (πάνελ) πλήρους φάσματος είτε ηλεκτροδυναμικά ανοικτής πλάτης, μπορεί να έχουν πάρα πολλά προβλήματα, αλλά συγκρινόμενα με τα κλασσικά ηλεκτροδυναμικά μονόπολα σίγουρα έχουν μικρότερο πεδίο αντηχήσεων και χαμηλότερη αλληλεπίδραση με το χώρο λόγω της δίλοβης ακτινοβολίας τους.

και έχει δίκιο. :a0210:

...

εκτος απο την τανου και η κεφ βγαζει ομοκεντρικα.

Ηλια ο φιλος AUDIOMONITOR ελει να φτιαξει τα ηχεια.

Εγω του πτοτεινω το σχεδιο με την ανοιχτη μπαφλα για τους εξεις λογους.

1,εχουν ενα πολυ απλο σχεδον ανυπαρκτο κρος

2. Ηχητικα στεκουν πολυ καλα και δεν εχουν το ρολ οφ στα ακρα των μονοδρομων

3. ειναι πολυ ευαισθητα και μπορουν να παιξουν με μικρους λαμπατους, οπως επιθυμει ο φιλος.

Anax, γράφει ότι έχουν χαμηλότερη αλληλεπίδραση με τον χώρο λόγω της
δίλοβης ακτινοβολίας τους! Δεν ισχύει, έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση!!!
Πρόσεχε περισσότερο άλλη φορά! Όσο γιά τις αντιχήσεις, αν μιλάμε γιά τους
χρωματισμούς και τις αντιχήσεις της καμπίνας, έχει δίκιο, αλλά αν μιλάμε γιά
τις αντιχήσεις του χώρου, έχει άδικο!

εκτος απο την τανου και η κεφ βγαζει ομοκεντρικα.

Ηλια ο φιλος AUDIOMONITOR ελει να φτιαξει τα ηχεια.

Εγω του πτοτεινω το σχεδιο με την ανοιχτη μπαφλα για τους εξεις λογους.

1,εχουν ενα πολυ απλο σχεδον ανυπαρκτο κρος

2. Ηχητικα στεκουν πολυ καλα και δεν εχουν το ρολ οφ στα ακρα των μονοδρομων

3. ειναι πολυ ευαισθητα και μπορουν να παιξουν με μικρους λαμπατους, οπως επιθυμει ο φιλος.

Φιλε Θαναση,εχω παραγγειλει τελικα τις μοναδες 208e sigma και θα φτιαξω τις κορνες που προτεινονται.Τα περιμενω:)

Ασχετο,εχω φτιαξει δυο ιντερκονεκτ με καλωδιο 50ohm,θα στα φερω για δοκιμη-συμβιωση μαζι τους να μου πεις τη γνωμη σου.
Αν σου αρεσουν σου φτιαχνω ενα ζευγαρι.
Σκεφτομαι να ποσταρω και καμια φωτο στην diy:offtopic:

Δηλαδή Γιώργο, τι εννοείς?
Με ποιούς τρόπους χρησιμοποιείται ο όρος από το marketing?

Ενα μεγάφωνο που δεν παίζει κάτω από τα 100Hz και πανω από τα 10KHz δεν θα έπρεπε κανονικά να λέγεται "full range".
Σήμερα ο όρος "full range" χρησιμοποιείται και για μεγάφωνα των 4 ιντσών !!!

Last edited:

Anax, γράφει ότι έχουν χαμηλότερη αλληλεπίδραση με τον χώρο λόγω της δίλοβης ακτινοβολίας τους! Δεν ισχύει, έχουν μεγαλύτερη αλληλεπίδραση!!!Πρόσεχε περισσότερο άλλη φορά! Όσο γιά τις αντιχήσεις, αν μιλάμε γιά τους χρωματισμούς και τις αντιχήσεις της καμπίνας, έχει δίκιο, αλλά αν μιλάμε γιά τις αντιχήσεις του χώρου, έχει άδικο!
Φίλε Macmod θα προσέχω... -bye- αλλά είτε θέλω είτε δεν θέλω, τα δίπολα έχουν χαμηλότερες αντηχήσεις δωματίου δηλαδή διεγείρουν λιγότερα modes του σε σχέση με ένα κανονικό ηχείο.

...

Last edited:
Audiomonitor τα 208 είναι πολύ καλή επιλογή μπες στο www.spectrumaudio.de ελπίζω τα γερμανικά σου να είναι καλά . θα βρεις τα πάντα από φουλ. Εγώ δούλευσα τώρα τελευταία κάποια 8ιντσα της sica και ενθουσιάστηκα . προσωπικά και συγνώμη αλλά η κόρνα είναι fetix και το τρίτο μου σύστημα είναι οι κλασικές 15ιντσες τσουλήθρες rear folded horns αλλά με το 208 θα έχεις ένα μεγάλο ηχείο με κακά μπάσα. Το άλλο ΤΡΟΜΕΡΟ πλεονέκτημα της open baffle είναι ότι σαν δίπολο που είναι δίνει πραγματικά μεγάλη σκηνή όπως τα μονολιθ μου. Με ένα 15ιντσο από κάτω για παράδειγμα το eminence beta 15(όχι το άλφα) το αποτέλεσμα θα είναι μακράν καλύτερο και το δέσιμο πολύ καλό.
Α μιας και είπα δέσιμο το πρόβλημα στο μονολιθ το έχω λύσει βάζοντας ένα sls 12ιντσο σε ανοιχτή μπαφλα και βέβαια λαμπατο ενεργό αν και το behringer μετά από πολλές βελτιώσεις είναι μια η άλλη με το λαμπατο (και αυτό με λαμπατες εξόδους και άλλα τροφοδοτικά και πολλά άλλα).

Ποιος θα το πίστευε ότι θα φτάναμε στο σημείο να βάζουμε και behringer παρέα με τα μονόλιθικά τερατα της Martin Logan !!!

Kharmacoma ακούς ? (πάρε καμιά ασπιρίνη να συνέλθεις !!!, εγώ πήρα δύο :flipout: )

Last edited:

Για αρχή διαβάστε αυτό:

http://www.linkwitzlab.com/rooms.htm

και ιδιαίτερα την παράγραφο:

C3 - Reverberation distance