Ειναι το WD Live ξεπερασμενο η οχι?

Status
Not open for further replies.

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,473
BVR (Beyond Visual Range)
Επειδη εχω μια διαμαχη με τον Γιαννη (JL) για το WD Live το οποιο προσωπικα θεωρω πολυ ξεπερασμενο πλεον οποιος θελει ας καταθεσει τις αποψεις του.-bye-

Αν υπαρχουν και προτασεις για καποια αλλα media player στα 100-120 ευρω και κατω ακομη καλυτερα.

Ενδεικτικα καποια αρνητικα που εχουν αναφερθει...

1-Δεν εχει Ελληνικα μενου (επισημα τουλαχιστον)
2-Μεγεθος/Βαρος
3-Καταναλωση ρευματος/θερμοτητα
4-Bugs σε μερικα firmware
5-Κολλήματα στην αναπαραγωγη αρχειων απο δικτυο
6-Δεν παιζει φορμα bluray-iso κλπ
7-Δεν παιζει τα νεα προτυπα ηχου HD
8-Δεν υποστηριζει ρυθμιση αντιθεσης - φωτεινοτητας - κορεσμου χρωμάτων
9-Δεν εχει internet browser

Προσωπικά κοιτάζω Crystal Audio Matchbox και HiMedia 200B για αγορά, με κυριότερο πλεονέκτημα αυτών των δύο, την πιο πρόσφατη κυκλοφορία τους, με όσα αυτή συνεπάγεται. Το WD Live δε με χαλάει καθόλου σαν εξωτερική εμφάνιση και μέγεθος, ούτε θεωρώ μειονέκτημα την απουσία ελληνικού menu. Το μόνο αρνητικό είναι ίσως η αυξημένη κατανάλωση σε σχέση με τα προαναφερθέντα players και η "προβληματική" υποστήριξη από την WD μέσω των firmware updates, τα οποία συμφωνα με αρκετούς κατόχους στο εν λόγω thread, δε βελτιώνουν πάντοτε το προϊόν αλλά μάλλον είναι ένα βήμα μπροστά και ένα βήμα πίσω κάθε φορά. Αυτά από εμένα, περιμένω σχόλια και από άλλους... :guitarist:

Το τσιπακι της Sigma 8655 που φοραει δεν το λες και ξεπερασμενο,κατα τα αλλα για μενα το menu του αν και αγγλικο ειναι απο τα πιο ομορφα και ευχρηστα και αν ασχοληθεις λιγο με τα custom firmware του b-rad μπορεις να εχεις και αλλα καλουδια.

Αν μου βρει ο Γιάννης (Yperion) ένα media player μέχρι 80 ευρώ που να κάνει ό,τι κάνει και το WDTV Live και να προσθέτει και επιπλέον δυνατότητες, τότε θα συμφωνήσω πως είναι ξεπερασμένο.

Αν προσθέτει και πολύ περισσότερες δυνατότητες, τότε θα συμφωνήσω και στο ότι είναι πολύ ξεπερασμένο... :p

Mέχρι τότε όμως... :D

οχι και ξεπερασμενο,απλα οπως καθε συσκευη αυτης της κατηγοριας εχει μικρο σχετικα κυκλο ζωης γιατι γρηγορα βγαινουν καλυτερα και φθηνοτερες συσκευες.Δεν χαλασε ο κοσμος ομως,θα παρουμε το νεο και καλυτερο και αυτο σε ενα αλλο δωματιο. Ευτυχως μπορουμε ακομα να δινουμε αυτες τις μικρες χαρες στον εαυτο μας......οι μεγαλες εχουν τελειωσει εδω και καιρο

Παιδιά πιστεύω πως ξεπερασμένο είναι γι'αυτόν που δε καλύπτει πλέον τις ανάγκες του. Απ´τη στιγμή που είναι μοντέλο του 09 ναι είναι ξεπερασμένο αν το πάρουμε έτσι. Οπότε θεωρώ λίγο υποκειμενικό τον τίτλο με όλο το σεβασμό. Η αγορά νομίζω πως πρέπει να στηρίζεται στις ανάγκες του κάθε χρήστη κι όχι στο πόσο in είναι ένας player ή αν βγήκε πριν 10 μέρες. Εκτός κι αν υπάρχει αυτή η πολυτέλεια από κάποιους τί να πω! Εγώ έχω τον Egreat EG-R1, τον βρήκα μεταχειρισμένο στα 40 Ευρώ και μέχρι στιγμής με καλύπτει πλήρως. Λειτουργικά δε νομίζω να υπολείπεται του WD Live, αν και δεν είμαι ειδικός στους players.

Αν μου βρει ο Γιάννης (Yperion) ένα media player μέχρι 80 ευρώ που να κάνει ό,τι κάνει και το WDTV Live και να προσθέτει και επιπλέον δυνατότητες, τότε θα συμφωνήσω πως είναι ξεπερασμένο.

Αν προσθέτει και πολύ περισσότερες δυνατότητες, τότε θα συμφωνήσω και στο ότι είναι πολύ ξεπερασμένο... :p

Mέχρι τότε όμως... :D

Mεχρι να απαντηθει αυτο, εγω θα το θεωρω...αξεπεραστο :D

http://www.futeko.com/products/MP00027.php

Αυτο κανει οτι και το WD Live και παραπανω?

Πχ. βλεπω...

Blu-Ray ISO Yes
Dolby Digital Downmix Yes
Dolby Digital Passthrough Yes
Dolby Digital Plus Downmix Yes
Dolby Digital Plus Passthrough Yes
Dolby TrueHD Downmix Yes
Dolby TrueHD Passthrough Yes
DTS Downmix Yes
DTS Passthrough Yes
DTS-HD HR Downmix Yes
DTS-HD HR Passthrough Yes
DTS-HD MA Downmix Yes
DTS-HD MA Passthrough Yes
Bittorrent Yes
Web Browser Yes

Last edited:
Αυτο κανει οτι και το WD Live και παραπανω?

Σαφώς...

...ένα media player μέχρι 80 ευρώ που να κάνει ό,τι κάνει και το WDTV Live και να προσθέτει και επιπλέον δυνατότητες, τότε θα συμφωνήσω πως είναι ξεπερασμένο.

αλλά είναι σε άλλη κατηγορία τιμής.

Καταρχην γιατι μεχρι 80 ευρω? Εγω το WD Live το βλεπω πανω απο 90 ευρω στα περισσοτερα καταστηματα.

Κατα δευτερον η τιμη του 600Α ειναι 87 ευρω.

Καταρχην γιατι μεχρι 80 ευρω? Εγω το WD Live το βλεπω πανω απο 90 ευρω στα περισσοτερα καταστηματα.

Σχετικα ειναι ολα.Καταρχας το ενα ειναι realtek το αλλο sigma.Kαι αν αυτο δεν παιζει ρολο για να θεωρηθει οτι ξεπερασε το wd live (για μενα τουλαχιστον )θα πρεπει να κανει ολα οσα υποσχεται στην πραξη , απροβληματιστα ,ηδη χωρις αναμονη firm κλπ (γενικα μιλαω , δεν το ξερω αυτο το μηχανημα) και να εχει την ιδια τιμη στην Ελλαδα με εγγυηση ελληνικου μαγαζιου.Οταν το 'ξεπερασμενο' ξεφευγει απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα και φθανει στο 'γιατι να μην προτιμησω αυτο ' δηλαδη.

Eντάξει, όταν το eshop το έχει στα 81,48 εσύ αγόρασέ το από την epilogiki που το έχει 124,50... :flipout:

+ μεταφορικά, χωρίς εγγύηση στην Ελλάδα.

Aπό τον επίσημο αντιπρόσωπο, είναι στα 129...

Δεν καλύπτει τη συνθήκη μας όμως και στα 80 ευρώ να ήταν... Σαφώς και έχει κάποιες δυνατότητες παραπάνω από το WDTV Live, αλλά δεν κάνει όλα όσα κάνει το WDTV Live... :p

Είναι 87 για παράδοση στην Αγγλία. Για Ευρώπη είναι 90 στερλίνες, δηλαδή με βάση την τωρινή ισοτιμία 100 ευρώ και κάτι ψιλά. Από Ελλάδα είναι 129 ευρώ ενώ το WD Live ξεκινάει από 81.

Ξεπερασμένο δεν θα το έλεγα .
Προβληματάκια υπάρχουν ,σε εμένα μου χάλασουν δυο (δεν είχα εικόνα από hdmi) πιθανότατα λόγω προβληματικών τελευταίων firmware.

H ποιότητα εικόνας όμως που δίνει το Live είναι από τις καλύτερες ,υπολείπεται μόνο του Netgear NTV550 από τα Netgear NTV550,Xtreamer ,EGREAT Μ34Α,Egreat EG-R1 που είχα .
Για το μενού θα συμφωνήσω με τον φίλο
το menu του αν και αγγλικο ειναι απο τα πιο ομορφα και ευχρηστα

Ξεπερασμένο είναι αλλά δεν έχει σοβαρό ανταγωνισμό
Ακόμα και η νέα γενιά Realtek σε εικόνα και ειδικότερα σε κίνηση υπολείπεται σε σχέση με το Live
Σίγουρα τα νέα players έχουν περισσότερες δυνατότητες αλλά η εικόνα είναι το πιο σημαντικό για εμένα

Ενα μηχανάκι στα 100 ευρώ με Sigma, HD ήχο ,BR-ISO και σωστό firm θα ήταν σοβαρός ανταγωνισμός

Last edited:
Ο έλληνας αντιπρόσωπος δίνει το med8er 400x στα 110 .
Εξαιρετικό για τα λεφτά του και κάνει σχεδόν τα πάντα.

Απάντηση: Re: Ειναι το WD Live ξεπερασμενο η οχι?

Καταρχήν ας πω ότι έχω και το live, και το 600Α που αναφέρθηκε παρακάτω σαν σύγκριση.

Ενδεικτικα καποια αρνητικα που εχουν αναφερθει...

1-Δεν εχει Ελληνικα μενου (επισημα τουλαχιστον)
2-Μεγεθος/Βαρος
3-Καταναλωση ρευματος/θερμοτητα
4-Bugs σε μερικα firmware
5-Κολλήματα στην αναπαραγωγη αρχειων απο δικτυο
6-Δεν παιζει φορμα bluray-iso κλπ
7-Δεν παιζει τα νεα προτυπα ηχου HD
8-Δεν υποστηριζει ρυθμιση αντιθεσης - φωτεινοτητας - κορεσμου χρωμάτων
9-Δεν εχει internet browser

1) ποιο έχει ελληνικά μενού πλην των Crystal Audio? Του live μπορεί να είναι στα Αγγλικά, αλλά είναι απλά και καλαίσθητα. Και μπορεί να τα χειριστεί και μικρό παιδί.
2) αμα το live είναι μεγάλο και βαρύ... ΟΚ. Εμένα συνεχίζει να μου φαίνεται όσο μικρό χρειάζεται.
3) μια χαρά ψήνεται και το 600Α μετά από ταινία... η κατανάλωση όλων είναι σε "αστεία" επίπεδα, τώρα αν το ένα έχει 6W και το άλλο 9W, νομίζω ότι δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε (αν θες πάντως πραγματικές τιμές, μπορώ να τα μετρήσω, έχω μετρητή κατανάλωσης)
4) Γι'αυτό και είναι όλα διαθέσιμα. Επιλέγουμε όποιο θέλουμε, δλδ το 1.4.22
5) δεν θα το έλεγα... το πρόβλημα του είναι να μπει στα shares των 7, που τα live από ότι φαίνεται έχουν ή κάποια στιγμή παρουσιάζουν μια δυστροπία.
6) Σωστόν. Παίζει μόνο αρχεία, και όταν τα παίζει, ζορίζεται να κάνει άλλα πράγματα (π.χ. να αλλάξει on the fly ήχο, υπότιτλο κλπ).
7) Σωστόν... δεν τα παίζει όλα.
8) δεν θυμάμαι!!
9) αυτό μικρή σημασία έχει. Και αν δεις πόσο δύσχρηστος είναι του 600Α... τελικά δεν σε ενδιαφέρει που αυτό δεν έχει καθόλου.

το live είναι "ετοιμοπόλεμο" σε 3", το 600A σε ~30". Το live κάνει 80 Ελλάδα, το 600Α ~95 από έξω, και 130 Ελλάδα. Το live νομίζω ότι έχει καλύτερη κίνηση από το realtek του 600Α. Συν ότι παραμένει ισχυρότερο το 865Χ σαν επεξεργαστής, ακόμα και από τα νέα 1185 της realtek.
Ολα αυτά τα έχω αναφέρει και στο θέμα του 600Α...

Ολα ξεπερασμενα θα ειναι μολις βγει: http://www.xtreamer.net/xtreamer-prodigy-upgraded/
Δεδομένης της ταχύτητας της xtreamer, λογικά του χρόνου που θα κυκλοφορήσει, ναι θα είναι αξιόλογο media player (αλλά ήδη ξεπερασμένο από τα επόμενα sigma).

Το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι στα 80 , ακόμα δεν υπάρχει μηχανάκι που να αντικαταστήσει το live._

Αν μιλατε για το wd tv live 2009 gen2 τοτε να ρωτησω αν υποστηριζει 3d υποτιτλους idx/sub γιατι ξερω πως 3d mkv 1080 υποστηριζει κανονικα ανετοτατα οταν το ειχα αλλα επειδη μαλλον θα αγορασω μια samsung ue40d6000 που απ' οτι βλεπω ΔΕΝ θα υποστηριζει με τιποτα 3d υποτιτλους ισως χρειαστω και καποιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ media player το οποιο να υποστηριζει αυτου του ειδους τους υποτιτλους.

Status
Not open for further replies.