Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Παιδιά τώρα με βάλατε σε σκέψεις εχω ένα δισκακι limited edition με 1000 αντιτυπα μονο.Πως εκταμάται ένας δισκος ? . Λέτε να τον βάλω και εγώ στο ebay μπας και πάρω και γω ruby.

Εγώ έχω το Frankenchrist, αλλά το πόστερ του Giger το είχα στο δωμάτιό μου πιτσιρικάς, σκίστηκε και το πέταξα. Πόσα λέτε να πιάνει χωρίς;

Καλύτερα να μην μάθεις, εγώ είχα το Sticky Fingers με το φερμουάρ δύο φορές και τώρα καμία, αλλά και το Fresh Fruit for Rotting Vegetables με το πόστερ που αργότερα λογοκρίθηκε και αφαιρέθηκε και δεν είμαι σίγουρος αν είναι στο πατάρι…:damnyou:

Re: Απάντηση: Είπαμε audiophile δίσκοι αλλά όχι κι έτσι ρε παιδιά...

Παιδιά τώρα με βάλατε σε σκέψεις εχω ένα δισκακι limited edition με 1000 αντιτυπα μονο.Πως εκταμάται ένας δισκος ? . Λέτε να τον βάλω και εγώ στο ebay μπας και πάρω και γω ruby.
Το θεμα ειναι και ποιος ειναι ο δισκος. Εχω ας πουμε ενα singlaκι απο το 82 των tears for fears που ειχε στη μια πλευρα το change και στην αλλη το mad world. Κυκλοφορησε σε 1000 αντιτυπα μονο στην Ελλαδα καθως τα δυο τραγουδια κυκλοφορησανε στην Αγγλια σε διαφορετικα singles. Καμμια αξια what so ever.

ο δίσκος γράφει tip records είναι διπλός και και έχει ένα δίσκο extra με 1 κομάτι σε κάθε πλευρά, με κομάτια απο τον διπλό.Δεν γράφει τίποτα παραπάνω εκτός απο τηλεφωνο και φαξ της εταιρείας διανομής.Distributed by flying records uk.

Με λίγο ψαξιμο βρήκα τον διπλό δίσκο τελικά στα 29.50 ευρώ αλλα χωρίς τον extra δίσκο που έχω εγώ και το αυτοκόλιτο - free 12" limited edition 1000 only-

Label: TIP Records
Catalog#: TIP LP 02
Format: 2 x Vinyl, LP
Country: UK
Released: 1995
Genre: Electronic
Style: Goa Trance
Notes:
Rating: 4.4/5

Μάλλον πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια ακόμα για να πάρει αξία.

Μιας και το συζητάμε το θέμα. θέλω κι εγώ τη γνώμη των ειδικών περί συλλεκτικών δίσκων.

Έχω ένα πακέτο LP με όλες τις συμφωνίες του Μπετόβεν με τον Κάραγιαν και την Φιλαρμονική του Βερολίνου της Ντόϊτσε Γκράμοφον. Ως εδώ, θα πει κανείς, τίποτα το σπουδαίο.

Σύμφωνοι, αλλά το πακέτο γράφει επάνω πως κυκλοφόρησε μόνο σε 1002 αντίτυπα. Το δικό έχει νούμερο 998 (αν θυμάμαι καλά, γιατί είμαι εκτός οικίας αυτή την περίοδο). Έχει ιδιόχειρη υπογραφή του Κάραγιαν με στυλό μελάνης (όχι διαρκείας) και φυσικά με πολυσέλιδο ένθετο και έναν δίσκο bonus με σχολιασμό από τον ίδιο, η μια πλευρά στα Γερμανικά και η άλλη στα Αγγλικά.

Οι δίσκοι είναι σε άριστη κατάσταση, κανα-δυό-τρεις (η τρίτη, η πέμπτη και η ενάτη νομίζω) έχουν παίξει 5-10 φορές μόνο.

Τον αγόρασα στην Αμερική το 1978, περίπου 100 με 150 δολλάρια τότε, μεγάλο νούμερο για την εποχή του, βέβαια.

Καμιά γνώμη;

(Όχι πως θέλω να το πουλήσω, δηλαδή, αλλά έτσι για να μου φύγει η απορία. Και να γίνεται συζήτηση, βέβαια)

Last edited:
Παναγιώτη δε γνωρίζω το συγκεκριμένο σετ. Οι τιμές που πουλάνε τα μαγαζιά δίσκοι κλασσικής μουσικής σε περιορισμένες εκδόσεις πολυτελείας, φθάνουν και 50 ευρώ το κομάτι ή και παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Αναφέρομαι για παράδειγμα σε εκδόσεις της Soria, ελβετικής εκδοτικής εταιρίας που εξέδιδε ηχογραφήσεις της RCA με συσκευασία και φυλλάδια πολύ υψηλής ποιότητας. Όπως ξέρεις, οι τιμές καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση και από το σχετικό hype.

Βάλε καμιά φωτογραφία αν μπορείς.

Παναγιώτη δε γνωρίζω το συγκεκριμένο σετ. Οι τιμές που πουλάνε τα μαγαζιά δίσκοι κλασσικής μουσικής σε περιορισμένες εκδόσεις πολυτελείας, φθάνουν και 50 ευρώ το κομάτι ή και παραπάνω σε ορισμένες περιπτώσεις. Αναφέρομαι για παράδειγμα σε εκδόσεις της Soria, ελβετικής εκδοτικής εταιρίας που εξέδιδε ηχογραφήσεις της RCA με συσκευασία και φυλλάδια πολύ υψηλής ποιότητας. Όπως ξέρεις, οι τιμές καθορίζονται από την προσφορά και τη ζήτηση και από το σχετικό hype.

Βάλε καμιά φωτογραφία αν μπορείς.

Δαμιανέ, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Βρίσκομαι στην Κίνα, καθ' οδόν προς τη Σαγκάη. Στην Ελλάδα θα είμαι μεθαύριο. Θα βάλω φωτό μόλις αδειάσω.

Καλή (ηλεκτρονική) αντάμωση