Εις Μνήμην Κώστα Καββαθά

Πέτρο, τον θαύμαζα και τον θαυμάζω απεριόριστα. Άσχετα αν ήταν ιδιαίτερα ιδιόρρυθμος και, σίγουρα, ποτέ δεν ήταν η ψυχή της παρέας. 🙂
Η εμπλοκή με το τυπογραφείο ήταν δική του απόφαση, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις.
Όταν τα οικονομικά οδηγούσαν σε καταστροφή και αποφάσισε, σωστά, να πουλήσει μαζί με την εταιρία έδωσε και το management.
Όταν λοιπόν πουλάς την εταιρία σου μαζί με το management θα πρέπει να ξέρεις οτι δεν θα μπορείς πλέον να εχεις το κουμάντο, τώρα το γενικό πρόσταγμα το έχει άλλος.
Πολύ περισσότερο όταν θες να έχεις λόγο και σε περιοδικά που δεν ανήκαν στην εταιρία σου.
Στις νέες αυτές συνθήκες εργασίας, που εσύ είσαι δυσαρεστημένος και απογοητευμένος, και νοιώθεις παραγκωνισμένος και παραπεταμένος, τι ακριβώς περίμενες να κάνουν οι πρώην εργαζόμενοι σου, ακόμα και αυτοί που ήταν σχεδόν παιδιά σου;
Να κάνουν λευκή απεργία συμπαραστεκόμενοι;
Απλά ρητορικές ερωτήσεις κάνω και το αφήνω εδώ.

• Like
Reactions: petronik
Το έργο του Κ.Κ βρίσκεται εδώ μέσα. σ αυτό το χώρο ,σε μεγάλο βαθμό ,τουλάχιστον στα ιδρυτικά μέλη και σε όσους στάθηκαν και με την παρουσία τους ,με την συμμετοχή τους ,μεγάλωσαν και έδωσαν οντότητα σ αυτόν τον χώρο

Και ενα εξαιρετικό κείμενο της Ρεας Βιτάλη.Καπου στο κείμενο της η Ρεα Βιτάλη ,αναφέρεται και στον "Ιούδα" .

εδώ στην εκπομπή της ΕΡΤ 'κεραία', όπως προείπα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: petronik
Πέντε δεκαετίες για 4Τ -ΗΧΟ -Πτήση δεν υπήρξαν Μάνο ,υπήρξε η εποχη Κ.Κ ,και η εποχή των επιγόνων -διαδόχων .
Ναι, εχεις δικιο ..... δεν ηταν 5 δεκαετιες. Μαλλον πιο κοντα στις δυο με τρεις.
Και ναι συμφωνω με τα υπολοιπα που αναφερεις αλλα ..... δεν νομιζω οτι το timing ηταν καταλληλο.
Το νημα ηταν (και ειναι) για τον Κωστα Καββαθα. Καποια στιγμη (περιμενα αργοτερα) θα πηγαιναμε και στους λοιπους.

Ναι, εχεις δικιο ..... δεν ηταν 5 δεκαετιες. Μαλλον πιο κοντα στις δυο με τρεις.
Και ναι συμφωνω με τα υπολοιπα που αναφερεις αλλα ..... δεν νομιζω οτι το timing ηταν καταλληλο.
Το νημα ηταν (και ειναι) για τον Κωστα Καββαθα. Καποια στιγμη (περιμενα αργοτερα) θα πηγαιναμε και στους λοιπους.
Μανο ,το νήμα είναι αφιερωμένο στην προσφορά του Κ.Κ ,τουλάχιστον σε μια γενιά .Προφανώς δεν ήταν άγιος ,προφανώς έκανε λάθη ,αλλά για κάποιους από εμάς η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη .
Εγραψα και 5-6 σειρές επιπλέον ,αλλά τις ΄έσβησα γιατί θα πήγαινε μακρυά η κουβέντα ,και δεν νομίζω να ταίριαζε στο νήμα αυτό ,κάτι τέτοιο .

…για κάποιους από εμάς η προσφορά του ήταν πολύ μεγάλη .

Η προσφορά του ήταν όντως τεράστια κι όχι μόνο «για κάποιους απο εμάς».
Ίσως να έδωσα λάθος εντύπωση μ´αυτά που έγραψα παραπάνω αλλά ο σκοπός μου ήταν να μην αδικήσουμε κάποιους ανθρώπους που δεν έφταιγαν.
Εννοείται οτι συμφωνώ με όλα όσα λέτε και θεωρώ κι εγώ οτι χάθηκε ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτού του τόπου, ένας άνθρωπο που επηρέασε, θετικά εννοείται, σχεδόν τρεις γενιές.

Και ποιος ειναι τελειος ως ανθρωπος (για να ναι και ο Καββαθας) ?
Ομως στο τελος ........... η ζυγαρια γερνει εκει που ειναι να γειρει !

• Like
Reactions: spmk
Και ποιος ειναι τελειος ως ανθρωπος (για να ναι και ο Καββαθας) ?
Ομως στο τελος ........... η ζυγαρια γερνει εκει που ειναι να γειρει !
Χρόνια Πολλά Μάνο
Η ζυγαριά πολλές φορές γέρνει εκεί που θέλουν "καποιοι" να την γείρουν
Θα σοα παραθέσω δυό ονόματα ,και επειδή ζούμε στην ίδια πόλη θα βγάλεις πιο άμεσα συμπεράσματα

Α] Μπουτάρης
Β] Καββαθάς

Χρειάζεται κάποιο επιπλέον σχόλιο ; δεν νομίζω

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Χρόνια Πολλά Μάνο
Η ζυγαριά πολλές φορές γέρνει εκεί που θέλουν "καποιοι" να την γείρουν
Θα σοα παραθέσω δυό ονόματα ,και επειδή ζούμε στην ίδια πόλη θα βγάλεις πιο άμεσα συμπεράσματα

Α] Μπουτάρης
Β] Καββαθάς

Χρειάζεται κάποιο επιπλέον σχόλιο ; δεν νομίζω
Χρονια Πολλα, Πετρο.

Οπως εγραψα και στον Υπερηχα .... το εν λογω μεσο (Internet) στερειται χρωματος, οσμης, γευσης και αφης.
Οποτε ολες οι στιχομυθιες καταληγουν λιγο (εως πολυ) διαφορετικες απο αυτο που επιθυμει ο πομπος ! 😎
Εδω μεσα φαινεται οτι τουλαχιστον εγω ..... "κριναι ζωντας και νεκρους, ου της βασιλειας ουκ εσται τελος"
..... ομως ......
με χρωμα, οσμη, γευση και αφη (οπως στην μαζωξη μας πριν λιγο καιρο) τα μυνηματα ειναι πολυ ηπιοτερα
και λιμαρισμενα στις γωνιες τους (δεν κρινω κανεναν, οχι στον βαθμο που φαινεται) !

Παρεμβαινει η (μεγαλη του γενους καριολα) .............. γλωσσα του σωματος 😌 και ολα εξανθρωπιζονται !

Last edited:
Χρονια Πολλα, Πετρο.

Οπως εγραψα και στον Υπερηχα .... το εν λογω μεσο (Internet) στερειται χρωματος, οσμης, γευσης και αφης.
Οποτε ολες οι στιχομυθιες καταληγουν λιγο (εως πολυ) διαφορετικες απο αυτο που επιθυμει ο πομπος ! 😎
Εδω μεσα φαινεται οτι τουλαχιστον εγω ..... "κριναι ζωντας και νεκρους, ου της βασιλειας ουκ εσται τελος"
..... ομως ......
με χρωμα, οσμη, γευση και αφη (οπως στην μαζωξη μας πριν λιγο καιρο) τα μυνηματα ειναι πολυ ηπιοτερα
και λιμαρισμενα στις γωνιες τους (δεν κρινω κανεναν, οχι στον βαθμο που φαινεται) !

Παρεμβαινει η (μεγαλη του γενους καριολα) .............. γλωσσα του σωματος 😌 και ολα εξανθρωπιζονται !
Μάνο ,αυτή είναι η μία οπτική που σαφώς υπάρχει και συμφωνώ μαζί σου .
Από την άλλη ο γραπτός λόγος πολλές φορές αφήνει να φανούν οι λεπτοφυείς διαφορές ,που στο προφορικό λόγο και μάλιστα εν μέσω κρασιού ,δεν αναφαίνονται .
Και πολλές φορές,στο γραπτό λόγο, αναδύεται το ψυχικό και συναισθηματικό "ερεβος" που υπάρχει βαθιά κρυμμένο ,και που στην καθημερινότητα είναι πασπαλισμένο με φτιασίδια και "ζαχαρωτά" .
Αλλά αυτά μάλλον δεν έχουν και άμεση σχέση με το έργο του Κ.Κ ,για το οποίο συζητούμε εδώ .

• Like
Reactions: #@george@#
Αφήστε τον ησυχο εκει που ειναι.
Ουδείς αλαθητος.
Και οταν κανεις πολλά θα κανεις και λαθη.
Η ουσια ειναι οτι επαιξε σημαντικο ρολο στη ζωη ολων μας.

Έτσι είναι.
Άλλο δεν μου αρέσει σαν δημοσιογράφος και δεν πλησιάζει καν στο επίπεδο του Κ.Κ. κι άλλο να παρουσιάζεται, σχεδόν, σαν προδότης.
Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά και πολλοί απ’τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν ήταν μόνο στο μυαλό του.
Τεράστιο μυαλό με τεράστιο έργο και προσφορά αλλά και με τεράστιες εμμονές και κολλήματα.
Θα έλεγα , συμφωνώντας απόλυτα με τον Μπάμπη,να αφήσουμε στην άκρη τα πολλα και να μείνουμε ότι ήταν ένας άριστος οραματιστής.
Τα υπόλοιπα,είναι πολύ στενάχωρα και δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε.
Και όχι supersonic....από ενα σημείο και μετά,ΔΕΝ έπαιξε κανένα ρόλο στην ζωή μου.
Μέχρι και το αντίθετο ,μπορώ να σου πω.

Θα έλεγα , συμφωνώντας απόλυτα με τον Μπάμπη,να αφήσουμε στην άκρη τα πολλα και να μείνουμε ότι ήταν ένας άριστος οραματιστής.
Τα υπόλοιπα,είναι πολύ στενάχωρα και δεν έχει νόημα να τα αναφέρουμε.
Και όχι supersonic....από ενα σημείο και μετά,ΔΕΝ έπαιξε κανένα ρόλο στην ζωή μου.
Δηλαδή δεν σε επηρέασε καθόλου στην αγάπη για τα (γρήγορα) αυτοκίνητα;;

Δηλαδή δεν σε επηρέασε καθόλου στην αγάπη για τα (γρήγορα) αυτοκίνητα;;
Σιγά ρε Vlad μην περίμενα από τον κάθε δημοσιογράφο να με επηρεάσει στην μεγάλη μου αγάπη, που είναι τα αυτοκίνητα.
Σιγά μην μου άλλαξε την ζωή ο Σταματάκος για το hi-fi.
Kαι σιγά μην περίμενα να σχηματίσω γνώμη για την οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων,απ' τους 4Τ.
Όταν κατηφορίζοντας από τους Δελφούς προς Ιτέα,τους περνούσα στο στροφιλικι σαν σταματημένους,με ένα απλό 1400αρι Πεζω 106.
Και μετά να διαβάζω,για την συμπεριφορά του quore,στο όριο.
Πιο όριο ρε τραχανοπλαγιαδες!!

• Haha
Reactions: superfly
Οπως λεει το ρητο:
Your mileage may vary.

Αλλα και παλι βλεπω οτι παραδεχεσαι οτι μεχρι καποιο σημειο επαιξε καποιο ρολο.

Σιγά ρε Vlad μην περίμενα από τον κάθε δημοσιογράφο να με επηρεάσει στην μεγάλη μου αγάπη, που είναι τα αυτοκίνητα.
Σιγά μην μου άλλαξε την ζωή ο Σταματάκος για το hi-fi.
Kαι σιγά μην περίμενα να σχηματίσω γνώμη για την οδηγική συμπεριφορά των αυτοκινήτων,απ' τους 4Τ.
Όταν κατηφορίζοντας από τους Δελφούς προς Ιτέα,τους περνούσα στο στροφιλικι σαν σταματημένους,με ένα απλό 1400αρι Πεζω 106.
Και μετά να διαβάζω,για την συμπεριφορά του quore,στο όριο.
Πιο όριο ρε τραχανοπλαγιαδες!!
Αυτά τα έκανες όταν μεγάλωσες (σε ηλικία)..
Ο Κ.Κ. είναι (ήταν) μεγαλύτερος από σένα.. θέλω να πω, δεν σε επηρέασε στα πρώτα χρόνια με τους 4Τ ;;;
Όταν βγήκαν τα πρώτα τεύχη ούτε άδεια οδήγησης δεν πρέπει να είχες βγάλει..
Κάνω λάθος;;;

Για τον Ήχο και γω κάπου "στράβωσα" όταν κατάλαβα τι "παίζεται" στο "σινάφι"...

Όταν ήμουν δεκαπεντάχρονος και ο 20χρονος φίλος μου ,ο Νίκος με επηρέαζε θετικά.
Ε και??
Είπαμε... κοφτερό μυαλό και οραματιστής.... μέχρι εκεί.
Το έχω πει πολλές φορές...άντε ακόμα μία.
Όσοι γράφουν ωραίες εκθέσεις ,δεν είναι απαραίτητα και ωραίοι άνθρωποι.
Το κλείνω εδώ.

• Like
Reactions: vlad66
η Κυριακάτικη Καθημερινή νομίζω έχει την αυτοβιογραφία του συγχωρεμένου σαν ένθετο.

• Like
Reactions: SR-71
Το πήρα,αλλά μόλις σχόλασα και δεν έχω την όρεξη,
Χρωστάω και ένα συγκριτικό κεφαλών στο chat των δικάναλων ,αλλά έπεσε ξαφνικά πολύ δουλειά και 'παρατράγουδα'.

ΑΣΗΜΟΣΠΙΤΟ-SILVERHOUSE : η Ιστορία του Κώστα Καββαθά ,Μάιος 2025.
Σύντομα θα μπει στα πιτς.
Έχω άλλα που προηγούνται.
Που να ήξερε ότι κατέχω όλους τους Ήχους απ το 1985 και απ τα μέσα των 70'ς από αναζητήσεις.
Ούτε ότι είχα ΠΤΗΣΗ εδώ και 30 χρόνια,αλλά δεν χωρούσε στα ράφια του σπιτιού,ούτε ότι παρόλο που πέταξα πολλά τεύχη Πτήσης,ένας Ψυχίατρος μου τα έφερε σε κούτες επειδή λυπόταν να τα πετάξει.
Είναι πτανα η ζωή τελικά.

Ο ρήτωρ Ζωίλος, ο επονομαζόμενος και Ομηρομάστιξ, κατέγραψε τα σφάλματα των ομηρικών ποιημάτων και αφιέρωσε το χειρόγραφο στον ναό του θεού Απόλλωνος, επιζητώντας την εύνοιά του. Λέγεται ότι ο θεός τότε διέταξε τον ιερέα του αφού λικμίσει σιτάρι, να κρατήσει τους σπόρους και να δώσει μετά τα σκύβαλα στον Ζωίλο ως ταιριαστή ανταμοιβή για τον κόπο του.