Εις τα εξ ών συνετέθη

Είπαμε.....πρωτα σιαχνουμε τον Scott, μετά το δικο σου thorens και με το που το τελειώνεις, πιάνεις το δικό μου που πρέπει να είναι ολόιδιο με του υπερηχα.
Καθαρες δουλειές :)
ναι ο scott είναι στο τραπέζι του πόνου.. από κει θα φύγει κομπλέ, ..λίγη υπομονή...............
μετά δεν ξέρω ποιό έχει προτεραιότητα.. ή τι...
έχω διαλυμένο ΜΚ2 ενώ ήρθαν τα κεραμικά ρουλεμάν του και πρέπει με τον Babis K. να προσαρμόσουμε τα εξαρτήματα του βραχίονα που θα τα δεχτούν..
έχω έτοιμη την λίστα των υλικών για salas τροφοδοτικό για το Trihord Dino , αφού ζάλισα το κεφάλι του Δ. Δημητρακούδη να μου την ετοιμάσει και γω ούτε για τον Μ/Σ δεν έχω πάει ακόμα....
περιμένω πως και πως τον STENTOR να διαβάσει το σχηματικό του προενισχυτή μου και να μου πει που μπορώ να επέμβω.. αυτό έτσι και γίνει, ότι και να έχω στον "πάγκο",θα φύγει άκλαφτο!
έχεις δει πως μαζεύουν οι σερβιτόροι τα τραπέζια όταν έχει κόσμο που περιμένει;; :ROFLMAO:

το Thorens μου ..χμ.. απλά θέλω να το κάνω όμορφο έτσι όπως το ονειρεύομαι..
αν και είδα τα ελατήρια του 160 ΜkII του υπέρηχα και από χτες σκέφτομαι να πάρω ένα ίδιο σετ και να τα δοκιμάσω στο HD μου που έχει λάστιχα.. :unsure:
πως θα παίξει άραγε ένα βαρύ TD160 HD με την ανάρτηση του TD160 ΜkII ;;;

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Υπέρηχα,,, (@supersonic) θέλω βοήθεια γιατί στο TD 160 μου υπάρχει θεματάκι με το anti-knock....

Είπαμε.....πρωτα σιαχνουμε τον Scott, μετά το δικο σου thorens και με το που το τελειώνεις, πιάνεις το δικό μου που πρέπει να είναι ολόιδιο με του υπερηχα.
Καθαρες δουλειές :)
Όπερ και εγένετο 2 χρόνια μετά...

Ας μου επιτραπεί από τον νηματοθέτη να πω 2 λόγια για τον SME III στην περίπτωση που χρειαστεί να αλλαχτεί η καλωδίωση στο armtube...

• Like
Reactions: mdvq
Το δικό του TD160/SME III ο Μιχάλης το πήρε μτχ από φίλο του που ήξερε καλά και το thorens και τον sme.
Άψογο το στήσιμο του βραχίονα στον πλίνθο και όλα τα σχετικά..

Κάποιο ατύχημα στα καλώδια της κεφαλής, κάποιο κόψιμο προφανώς, ανάγκασαν τον (τότε) κάτοχο να βάλει "προσθήκες"

IMG_20250602_121323.jpg

Έβαλε headshell wires ίσως από Technics MK2 , ίσως από κάτι άλλο..

Γιατί το έκανε αυτό και δεν άλλαξε καλωδίωση;;
Διότι ήξερε!!
Ήξερε τι τον περιμένει και πολύ σωστά το απέφυγε!
Ας ήταν τα hsw της κακιάς ώρας , ας είχε η καλωδίωση μία ένωση παραπάνω...

Όμως στην επόμενη αλλαγή της κεφαλής, ένα είναι το αποτέλεσμα..

IMG_20250602_130505.jpg

IMG_20250602_131346.jpg

Τα πολύ δύσκαμπτα και ξερά πρόσθετα hsw έκοψαν εύκολα τις κολλήσεις τους.
Το ένα μάλιστα κρεμόταν πραγματικά σε μία κλωστή.. με το που έβγαλα το πιν της κεφαλής, το κατάλαβα ότι κόπηκε.

Νευρίασα και αποφάσισα να κάνω σωστή δουλειά για τον φίλο μου..
Αλλαγή καλωδίωσης.

• Like
Reactions: dinos
Στα πρώτα ζόρια που βρήκα μπροστά μου, μήνυμα στον Πανίκο (AUDIOLYTIC)

-Πάνο, το και το...

- η καλωδίωση έχει κόμπο εσωτερικά καθώς και ένα ξύλο στο armtube....

-Τι ;;!!;;;;;????? πάνε καλά;; γιατί το έκαναν αυτό;;;;

Να μην γράψω εδώ την συνέχεια της κουβέντας...
(Στο τέλος θα καταλάβετε τι περίπου μου είπε...)

Μετά κόπων και βασάνων και με τεράστιο κίνδυνο ζημιάς, η καλωδίωση του εργοστασίου έφυγε...

Ένα από τα πολύ δύσκολα σημεία:

IMG_20250602_130717.jpg

Το μαύρο πλαστικό εξάρτημα με τίποτα δεν έβγαινε.. χρειάστηκε να το γυρίσω αρκετές φορές μέχρι να βγει επιτέλους..

Το headshell...
Αν δεν βγει, νέα καλωδίωση δεν περνάς που να έχεις τον Θεό μπάρμπα...

Για να βγει, πρέπει να φύγει αυτή η ασφάλεια:

Screenshot_20250603-110550.png

IMG_20250602_140245.jpg

Αφού φύγει η ασφάλεια, βγαίνει το hs και μετά τραβάς την καλωδίωση μέχρι ο κόμπος να περάσει τα εμπόδια
(Το ξύλο, αλλά και κάτι άλλα)

IMG_20250602_131547.jpg

Η ίδια η καλωδίωση δεν μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο...
Και που δεν έχω δει να την πουλάνε..
Σε ένα από τα ακριβότερα μαγαζιά του είδους (3345rpm) την είδα στα 40€
Τόσος κόπος να την βάλουν και όλα αυτά γιατί;;;

Τέλος πάντων, μένει το ξύλο... αν δεν βγει, νέα καλωδίωση δεν περνάει..

IMG_20250602_140455.jpg

Νάτο και από κοντά:

IMG_20250602_140525.jpg

Τι το ιδιαίτερο έχει ή πρέπει να έχει για να το βάλουν σε ένα armtube τόσο μικρής διατομής;;

Χάθηκαν τόσα μαλακά, αντικραδασμικά και πανάλαφρα υλικά που υπάρχουν;;

Τι έχει να πει η SME για την επιλογή της άραγε;;;

• Like
Μιας και η "στάνταρ" καλωδίωση που χρησιμοποιώ δεν έχει χρωματικό κώδικα, έπρεπε να έχω "πρότυπο" αυτή την φωτό:

Screenshot_20250603-112824~2.png

Και μετά να "μαρκάρω" το εξάρτημα:

IMG_20250602_183706.jpg

IMG_20250602_183717.jpg

Κορυφαίας ποιότητας κλιπάκια μπήκαν στην άκρη της καλωδίωσης

IMG_20250602_191030.jpg

Με έγχρωμα θσ για να μην χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα...

IMG_20250602_195113.jpg

1000 ευχαριστώ στον AUDIOLYTIC που χωρίς την βοήθεια του μόνο ζημιά θα έκανα και θα βλαστημούσε την ώρα και την στιγμή ο mdvq.....

Άλλα 1000 ευχαριστώ (σύνολο 2000 δλδ) πάλι στον AUDIOLYTIC για την υπομονή του στο τηλ να με καθοδηγεί στην ρύθμιση του βραχίονα...
1:51 ώρες η διάρκεια της κλήσης..

Το ξέρετε ότι οι αλλενόβιδες για την vta και την βάση του armrest είναι σε ίντσες.........

ξέχασα να αναφέρω ότι το armtube γέμισε με βαμβάκι ... έτσι για να μην είναι "κούφιο".

το κορδόνι αρμών που βάζω στα technics ήταν πολύ χοντρό για το armtube του SME (αφού το armtube στα technics είναι μεγαλύτερης διατομής και ας πούμε ότι δικαιολογεί την προσθήκη)

• Like
«Οι σωλήνες τιτανίου σκληρυμένοι με άζωτο, με πάχος τοιχώματος μόνο διπλάσιο από τη διάμετρο μιας μέσης ανθρώπινης τρίχας, παρέχουν μια προηγουμένως ανέφικτη αναλογία αντοχής προς βάρος.

Ο βραχίονας έχει μαλακό πυρήνα και εσωτερική ινώδη επένδυση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα μια φυσική απόσβεση των κραδασμών που τροφοδοτούνται στον βραχίονα από την κεφαλή.»

...και η λίστα ανταλλακτικών
πρόσεξε το εξάρτημα:
3005 Anti-ring Lining/Αντι-κουδουνιστική Απόσβεση

Attachments

• Like
Reactions: superfly and MakisM
δεν θα το έκανα ποτέ.....
(αν και καλό είναι να μη λες ποτέ ποτέ)

δεν θα το έκανα ποτέ.....
(αν και καλό είναι να μη λες ποτέ ποτέ)
Καποιος πρεπει να το κανει.
Πριν πολλα χρονια που ειχα προβλημα με την εσωτερικη καλωδιωση του δικου μου series III , απο την SME μου ειπαν με ευγενικο τροπο να μην τους τον εστελνα για επιδιορθωση. Αυτο σημαινε αλλαγη armtube , και ολοι ξερουμε τη δυσκολια να βρεθει εστω και μεταχειρισμενο , και σε ποια τιμη.

Οποτε "αναγκαστηκα" να ρισκαρω , κανοντας ολα τα πιο πανω που εκανε ο Βλαδιμηρος. Ευτυχως πετυχε , και κατι εμαθα παραπανω και γλυτωσα και χρηματα.

Αρα, σωστα λες "καλο ειναι να μη λες ποτε, ποτε" (y)

Σήμερα αγόρασα σετ Άλλεν σε ίντσες

Αυτό το σετ δεν θα φύγει από δω, με τίποτα...

Ο sme στην vta & armrest θέλει το μικρότερο κλειδί του σετ

IMG_20250610_150401_HDR.jpg

1/16" οι ανώμαλοι Αγγλοσάξονες

IMG_20250610_150409_HDR.jpg

Κουμπώνει άψογα φυσικά και το μήκος του κάνει την ρύθμιση σχεδόν παιχνίδι...