Εισαγωγή RingTones μέσω του iTunes (ΔΩΡΕΑΝ!)

George C

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,718
Δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί αλλά βρήκα ένα τρόπο για εισαγωγή ringtones στο iPhone μέσω του iTunes.

Το έχω δοκιμάσει με το τελευταίο iTunes (7.6.0.29 τι στιγμή που το γράφω) και με 1.1.4 firmwarer στο iPhone.

Η όλη ιστορία είναι να μετατρέψουμε οποιοδήποτε αρχείο σε AAC (με κατάληξη .m4a δηλαδή).
Αυτός γίνεται με αρκετούς τρόπους (Replay Converter κλπ).
Γίνεται επίσης και από το ίδιο το iTunes.

Κάνουμε μιά ρύθμιση πρώτα στο iTunes.
Πάμε Edit-> Preferences-> Advanced και εδώ πατάμε στην καρτέλα "Importing"
Εδώ πρέπει το "Import Using" να έχει επιλεγμένο το AAC Encoder.
Στα "Setting" ακριβώς από κάτω επιλέγουμε το bitrate που θέλουμε να γίνει η μετατροπή (128Kbps) νομίζω είναι καλά.
Στην καρτέλα "General" επιλέγουμε που θα αποθηκεύσει τα αρχεία που θα μετατραπούν και μετά πατάμε ΟΚ.

Τώρα, έχουμε προσθέσει το mp3 που θέλουμε στο library του iTunes και πατάμε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγουμε "Convert Selection to AAC".
Αφού τελειώσει το conversion πάμε στην τοποθεσία που έχουμε προηγουμένως ορίσει και εκεί βρίσκουμε το αρχείο που μόλις μετατρέψαμε το οποίο πρέπει να έχει κατάληξη .m4a
Τώρα αλλάζουμε την κατάληξη σε .m4r και κάνουμε drag το αρχείο στην περιοχή Ringtones του iTunes.
Τώρα είμαστε έτοιμη να το βάλουμε στο τηλέφωνο με ένα απλό Sync.

TIP: Πριν μετατρέψουμε το αρχείο μπορούμε πατώντας δεξί κλικ πάνω του και επιλέγοντας "Get Info" να αλλάξουμε το σημείο που θα ξεκινάει και θα τελειώνει το ringtone. Πάμε στην καρτέλα "Options" και αλλάζουμε τους χρόνους στο Start Time και Stop Time.

Τάσο ναι αρκεί να τα σώσεις κάπου και μετά να τα κάνεις rename γιατί τα .m4r δεν ξέρω αν θα τα παίζει σαν τραγούδια μετά το iTunes. Δοκίμασέ το πρώτα και δες. Εξάλλου δε νομίζω ότι χρειάζεται να τα κάνεις όλα ringtone....

Υπάρχει και το καταπληκτικό και free προγραμματάκι iringer για pc με το οποίο μάλιστα κόβεις όποιο σημείο θες από το τραγούδι για να το κάνεις ringtone και όχι αναγκαστικά από την αρχή.

TIP: Πριν μετατρέψουμε το αρχείο μπορούμε πατώντας δεξί κλικ πάνω του και επιλέγοντας "Get Info" να αλλάξουμε το σημείο που θα ξεκινάει και θα τελειώνει το ringtone. Πάμε στην καρτέλα "Options" και αλλάζουμε τους χρόνους στο Start Time και Stop Time.

Και με το iTunes το ίδιο.

Εγώ χρησιμοποιώ την λυση του garageband.
Δεν ξέρω αν είναι πιο χρονοβόρα από τις άλλες αλλά είναι σίγουρα πολύ αποτελεσματική.

Δε νομίζω να είναι πιό χρονοβόρα. Το σίγουρο είναι ότι απαιτεί μόνο Mac. Ενώ η λύση με τα iTunes παίζει και σε Windows. ;)