Έκανα την επιλογή(?) και σας ευχαριστώ, 83C1 vs 85QN95

zanat0s

Established Member
24 May 2010
159
new zimbabwe
Καλησπέρα στο πιο ΚΑΛΟ γκρουπ με άτομα που έχουν γνώσεις για τηλεοράσεις..

λοιπόν θα αλλάξω φέτος την 75 ιντσών SONY KD 9405d μια τηλεοράση που όταν την πήρα το 2016 είχα πάθει πλάκα. από τότε καταλάβα ότι SONY σκίζει στα χρώματα (έχω από τότε μικρές τηλεόρασεις LG and samsung). Σίγουρα δεν έχει το σούπερ HDR ούτε υποστήριζει atmos (earc) αλλά την απόλαυσα ειδικά στο gaming. θα την βγάλω για πούλημα αυτή πάντως

τώρα το 2021 πιστέυω ήρθε η ώρα να την αλλάξω μια που θα μένω πιο πολύ στο σπίτι με 2 παιδία (όχι ότι δεν έμενα με την καραντίνα). η τηλεόραση θα μπει στο κεντρικό σαλόνι και είναι αρκετά φωτεινό το δωμάτιο (ειδικά το πρώι) και υπάρχουν αντακλάσεις. Η τηλεόραση θα χρησιμοποιείται για tv series/ movies 80%, gaming 15%, από γυναίκα 5%. ο ήχος δεν με ενδιαφέρει έχω ηχοσύστημα atmos.

έχω διαβάσει άρθρα και έχω καταλήξει στις εξής τηλεόρασεις και πρέπει να αποφασίσω.

Qled Samsung 85 ίντσες. Το μέγεθος πάντα μετράει. δυστυχώς με αυτήν την τηλεόραση θα έχω ακριβώς 0.4 εκ περιθώριο αριστέρα και 0,4 εκ περιθώριο δεξιά. είναι ένας από τους κύριους λόγους που ΜΑΛΛΟΝ δεν θα το επιλέξω το μοντέλο. διαβάζω ότι οι νέες miniled δεν έχουν blooming(αρκετό) και έχουν ΑΠΙΘΑΝΗ φωτεινότητα και ΦΟΒΕΡΑ χρώματα (εγώ είμαι ΠΙΟ πολύ του έντονου χρώματος), επίσης φοβερή για αντανακλάσεις. παρόλα αυτά δεν μου είχε αρέσει καθόλου η samsung σειρά του 2017.

SONY A80j 77 ιντσές. Ο αντίπαλος της LG! προτιμώ τη SONY λόγω του φοβερού Processor, color fidelity και από την εμπειρία μου μέχρι τώραμε την εταιρεία. επίσης google TV!!! Φοβερά reviews. Επίσης το μοντέλο των 77 εχέι glossy finish σαν την α90J για τις αντανακλάσεις.

Philips 806 77 ίντσες. Ambilight! εντάξει αυτό τα σπάει για Immersion(έχω βάλει άλλων εταιριών με Led ταινίες αλλά δεν συγκρίνεται με τον ΗΓΕΤΗ του χώρου). φοβερά reviews. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ελλάδα και θα πρέπει να παραγγειλώ από εξωτερικό. επίσης δεν είχα ποτέ philips.

δεν ξέρω τι είναι η καλύτερη επιολογή. αυτή θα μείνει για καιρό 6+ χρόνια. είχα αποφασίσει για την A80J αλλά τα reviews για philips με έκαναν να σκεφτών διαφοτερικά. Εάν με ενδιεφερέ πιο πολύ το gaming θα είχα πάρει την samsung αλλά πια δεν θα μπορώ να παίζω στο σαλόνι με 2 παιδιά.

Χωρίς να χρειαστεί να διαβαστεί καθόλου το post ( 😅 ), παρά μόνο ο τίτλος: κράτα A80J και βάλε C1 στις επιλογές.

• Like
Reactions: seaman13
Πάντως πληροφοριακά μιας και είμαι από αυτούς που περιμένουν (μάλλον όχι για πολύ) την Philips 806/856 να έρθει Ελλάδα διαβάζω στο εξωτερικό πολλά παράπονα με προβληματικό software. Tο Dolby Vision έχει θέμα με κάποια σήματα όπως επίσης και το eARC έχει πολλά προβλήματα. Τωρα αν θα τα λύσει και πότε η Philips είναι τεράστια κουβέντα. Απλά έχε το υπόψιν σου και αυτό.

A,J90 83 αν σε παιρνει ,αν στην BF πεσει η τιμη στο μισο
Θα το ήθελα πολύ αλλά δεν βρίσκω δικαιολογημένη τιμή. είναι αρκετά ψηλά. Μόνο στα 5,000€ και ΕΑΝ!
Καλησπέρα,το έχεις ψάξει;
Εάν βρίσκεται η 77? την έχουν η ΦΙΛΙΠΣ στη σελίδα τους αλλά δεν νομίζω να τα φέρουν τα μαγαζία. εάν ξέρεις κάποιο μαγαζί που θα την φέρει και θα έχει BF τότε θα ήθελα να μάθω.

Να σας πω που είμαι.
Χωρίς να χρειαστεί να διαβαστεί καθόλου το post ( 😅 ), παρά μόνο ο τίτλος: κράτα A80J και βάλε C1 στις επιλογές.
LG ΠΟΛΥ δύσκολα θα ξαναπάρω. ήταν τα 2 τελευταία μοντέλα στις 55 ίντσες και εμένα (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) δεν με εντυπωσιάσαν, δεν έχουν ζωντάνα τα χρώματα χωρίς να κάνουν boom( όπως το πετυχαίνει η SONY). Προσωπικά μου αρέσει η Ζωντανή εικόνα και η LG μου φαίνεται ξεθωριασμένη (και ναι έχω μπει στα σεττινγκς και όσο και να έπαιξα ποτέ δεν τρελλάθηκα).

Ξαναλεώ.

SAMSUNG 85 ίντσες Miniled!( επείδη είναι το πρώτο μοντέλο ξέρω ότι έχουν χρόνο για να βελτιωθούν και να δούμε διαφορές. 85 ίντσες το θεώρω πολύ μεγάλο για να κάθομαι στα 3 μέτρα και επίσης φτάνει τσίμα/τσίμα. σίγουρα η καλύτερη για τα χρώματα.

SONY για εμένα η σόνυ έχει το καλύτερο λογισμικό και τώρα με GOOGLE TV θα τα σπάει.

Philips. έχω διαβάσα τα καλύτερα για την εικόνα της εάν ασχοληθείς και επίσης AMBILIGHT!!!!!!!!!!! τα σπάει. δεν ξέρω τι να κάνω.

έχει κανένας αγοράσει κάποια από τις παραπάνω?

Εγώ φίλε πήρα την 55άρα A90J και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Οπότε αν σκέφτεσαι για την Α80J η οποία υστερεί μόνο λίγο σε φωτεινότητα σε σχέση με την A90J τότε στην συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και εγώ ήθελα Philips αλλά φαίνεται ότι η Philips μας έχει ξεχασμένους. Οπότε πήγα σε Sony και πραγματικά μπορώ να πω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή.

• Like
Reactions: leonkoum
Αν έγινε σύγκριση LG OLED με Sony OLED και τα "χρώματα ήταν ξεθωριασμένα" στην/στις LG, τότε δεν ήταν κατάλληλες οι ρυθμίσεις. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ μικρές. Επίσης, έντονα χρώματα μπορεί να πετύχει μάλλον οποιαδήποτε τηλεόραση. Να γινόταν κουβέντα για την επεξεργασία της εικόνας, περί upscaling και γενικά λεπτομέρειες που εμφανίζονται καλύτερα σε μια τηλεόραση, από μια συγκεκριμένη εταιρεία, να το καταλάβω. Για τα υπόλοιπα, είναι θέμα λανθασμένων ρυθμίσεων ή προσωπικών προτιμήσεων ή προκατάληψης ή σύγκρισης panels με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Καλησπέρα,

σκοπεύω να αγοράσω 55 τηλέοραση για δουλειά/pc gaming κυρίως μόνιτορ PC (δουλειά 2- 3 ώρες την ημέρα) και gaming PC/Xbox/Ps5 όταν επιτρέπουν τα μικρά.

είμαι ανάμεσα στα παραπάνω μοντέλα. δυστχυώς για 2 εβδομάδες δλδ μέχρι και 19/11 δουλεύω σε μια 43 LG τηλεόραση του 2015 που δεν υποστήριζει ούτε 4K σε 60hz...

στις μεγάλες αλυσίδες αυτές οι τηλεόρασεις κυμαίνονται στα 1500€ (σήμερα 5/11). σίγουρα η επιλογή φαίνεται να είναι η C1 αλλά σκέφτομαι την σαμσουνγκ

Αντίθετα τα σκρουτζόμαγαζα τις πουλάνε τώρα στα 1100€ πάνω κάτω (με μεταφορικά).

1: Η ερώτηση είναι θα πέσουν οι τιμές σε αυτά τα επίπεδα στο black friday?
2: Έχετε αγοράσει από σκρουτζομάγαζα?
3: Να περιμένω μέχρι 26/11?

Εφόσον θα χρησιμοποιείται αρκετά ως οθόνη υπολογιστή, καλύτερα LCD. Ενδεχομένως, να μη χρειάζεται να δώσεις πολλά, για κάποιαν όπως η Q90A/Q95A, ειδικά αν δε χρειάζεσαι πολλές θύρες HDMI 2.1. Στην περίπτωση αυτήν, μπορείς να βολευτείς με κάποια από τις φθηνότερες σειρές των Samsung ή Sony.

Last edited:
Καταρχάς να σας ευχαριστήσω...

αυτές τις ημέρες διάβαζα όλα τα μηνύματα σχετικά με την αγορά σε όλα τα ΤΟΠΙΚΣ.
τώρα με τις τιμές που έχουμε BLACK FRIDAY WEEK..

λοίπον BIGGER IS BETTER από 75άρα θα πάω σε 80+
άρα έχω τις εξής επιλογές.

83 C1 στα 4800 Ευρώ
85 Neo Qled στα 4000 Ευρώ

-800 Ευρώ είναι διαφορά μαι μάλιστα 20%
-Το σαλόνι είναι πολύ φωτεινό και έχει αντανακλάσεις
-Πήρα την QE55QN90A σε 55 και έχω εντυπωσιαστεί από τα χρώματα και την φωτεινότητα..

η καρδιά μου όμως λέει c1....

• Like
Reactions: johnkout7
Η συνετή απάντηση είναι: καμία. Αν δεν είναι καθόλου πρόβλημα το κόστος, τη C1. Αλλιώς, περίμενε.

Προφανώς, να περιμένεις για καλύτερες τιμές. Αν βιάζεσαι, οι 85" Samsung QN90A και Sony X95J, κοντά στα 3500 ευρώ, είναι σαφώς πιο value for money λύσεις. Οι 83" LG C1 και 85" Samsung QN95A πιθανώς θα μπορούν να αποκτηθούν, άμεσα ή έμμεσα, με κόστος μικρότερο από 4000 ευρώ, πριν τελειώσει το 2021.

έχω 2 ερωτήσεις για μοντέλα samsung που αναφέρει ο φίλος παραπάνω:
Ερώτηση 1) η Samsung QE55QN90A υποστηρίζει στον ήχο το Object Tracking Sound (OTS) ή το Object Tracking Sound + (OTS+) γιατί άλλα λέει το επίσημο site της samsung (Ελλάδα) και άλλα το shop της samsung
Ερώτηση 2) το κουτάκι για τις συνδέσεις των καλωδίων Slim One Connect περιλαμβάνεται στην συσκευασία της QN95A ή απλά η τηλεόραση το υποστηρίζει; Αν περιλαμβάνεται αυτό ισχύει για όλα τα μοντέλα, όλων των διαστάσεων της QN95A;

Προφανώς, να περιμένεις για καλύτερες τιμές. Αν βιάζεσαι, οι 85" Samsung QN90A και Sony X95J, κοντά στα 3500 ευρώ, είναι σαφώς πιο value for money λύσεις. Οι 83" LG C1 και 85" Samsung QN95A πιθανώς θα μπορούν να αποκτηθούν, άμεσα ή έμμεσα, με κόστος μικρότερο από 4000 ευρώ, πριν τελειώσει το 2021.
Επειδή παρακολουθώ τις τιμές κάθε χρόνο. Στα μεγάλα κομμάτια οι καλές τιμές ειναι black Friday. Η qn95a αξίζει σε σχέση με την απλή με το one connect box( το χρειάζομαι)

Μια ιδέα είναι να περιμένω τα μοντέλα του 2022 αλλά με αυτή τη λογική πότε δεν θα άλλαζα.

Τώρα σχετικά με την 83 c1 ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΊ ΠΑΝΤΟΎ και με τα μαγαζιά που μίλησα η αντιπροσωπεία έφερε Πόλυ λίγα κομμάτια και η ίδια η lg δεν παρήγαγε πολλά, για αυτό άλλωστε ενώ η 77 ιντσες σε c1/a80j έχουν φοβερή τιμή (3,000) η 83αρα ξεφεύγει.

Μπορεί να πεις είναι ένα ρίσκο αλλά θα δείξει. Άκουσα την άποψη σου ε

Όντως, οι 83" OLED δεν είναι πολλές. Πάντως, δεν είναι πάντα στην Black Friday οι καλύτερες προσφορές της (κάθε) χρονιάς. Για παράδειγμα, πριν από μερικές εβδομάδες, μπορούσες να αποκτήσεις έμμεσα την 83" LG C1 με κόστος κάτω από 4000 ευρώ (περίπου 5300 ευρώ τιμή πώλησης, με 20% επιστροφή και 500 ευρώ prepaid κάρτα δώρο).

Όντως, οι 83" OLED δεν είναι πολλές. Πάντως, δεν είναι πάντα στην Black Friday οι καλύτερες προσφορές της (κάθε) χρονιάς. Για παράδειγμα, πριν από μερικές εβδομάδες, μπορούσες να αποκτήσεις έμμεσα την 83" LG C1 με κόστος κάτω από 4000 ευρώ (περίπου 5300 ευρώ τιμή πώλησης, με 20% επιστροφή και 500 ευρώ prepaid κάρτα δώρο).
Δεν μπορώ να εκμεταλλευτώ τέτοια προσφορά γιατί μπαίνουν σε εταιρική κάρτα και 20% δεν ισχύει σε αυτές ( έτσι μου είπαν τουλάχιστον.

Πάντως ανάμεσα σε 77a80j και 85 neo qled σίγουρα στο δεύτερο