Έκαψα το twitter...και τωρα που το βρισκω ;

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Δοκιμαζοντας με το truerta και λιγο πριν ξεκινησω το setup του odyssey στον denon, περιμενα να κωπασει η κινηση (μενω Αλεξανδρας -κηφησιας) ωστε να μην εχω τον θορυβο που ποτέ δεν σταματα απο τα αυτοκινητα.
Δεδομενου ενος προβληματος στα αυτια που εχω (συμμετρικη βαρυκοοια στα 5-6 khz) περιμενοντας να κωπασει ο θορυβος (πηγε 03:30) σκεφτηκα να χρησιμοποιησω τους τονους του truerta για να δω την κατασταση της ακοης μου.

Τι το ηθελα ; βαζοντας προφανως σε υψηλες σταθμες το ηχειο στις υψηλες συχνοτητες διαπιστωσα πριν αρχισω το setup του odyssey οτι εκαψα το twitter. To κακο ειναι οτι το ηχειο δεν υπαρχει πλεον και δεν ξερω που να βρω ανταλλακτικο.

Αν καποιος γνωριζει, παρακαλω ας μου πει που μπορω να απευθυνθω.
Το ηχειο ειναι το mission volare v63

Eπισης, ηθελα να ρωτησω τι κανω σε περιπτωση οπου δεν βρεθει ανταλλακτικο. θα πρεπει να ξηλωσω και το αλλο και να τα αντικαταστησω με ενα νεο ζευγαρι ;
Δεν γνωριζω τις τιμες crossover και λοιπα χαρακτηριστικα του ηχειου.

ηθικο διδαγμα: αν εχουμε βαρυκοοια, παμε στο γιατρο μας για ακουογραμμα. :frusty::frusty:

το μονο που ξερω για το twitter ειναι:
Crossover frequency: 2.4 kHz
25mm microfibre dome with neodymium magnet and ferrofluid cooling
και αυτα τα βρηκα στο ιντερνετ.

Λογω εμπειριας με τα mission θα σου 'λεγα να στειλεις κατευθειαν ενα e-mail στην Αγγλια ζητωντας να σου στειλουν ενα τουητερακι με το serial number του ηχειου σου. Αυτοι εχουν σιγουρα στοκ ακομα και για παλιοτερα μοντελα απο το δικο σου (οπως τα δικα μου).

Θα το λαβεις γρηγορα και το κοστος θα 'ναι πολυ μικρο...

Αν θες να σου δωσω το e-mail στειλε μου πμ...

Τηλεφωνησα και απαντησε μια κοπελα.
δεν γνωριζε αν εχει ανταλλακτικο για αυτο, και μου ζητησε το εξης:
να βγαλω το twitter, να ζωγραφισω την κατοψη που παταει στην μπαφλα (αν καταλαβα καλα) και υστερα να στειλω το σχεδιο, ή απλα τα τους στειλω το twitter αν προτιμω.

τότε αυτοι με τη σειρα τους θα ψαξουν για το ανταλλακτικο, κι αν δεν υπαρχει θα μου κανουν περιελιξη.

επειδη δεν ξερω πια διαδικασια να ακολουθησω, δεν ξερω τι να κανω.
να στειλω e-mail στην Αγγλια ; δεν τα παω και τοσο καλα με τεχνικες ορολογιες στην Αγγλικη γλωσσα.

να κανω περιελιξη ; δεν ξερω αν θα ειναι το ιδιο οπως πριν ηχητικα.

Μην ασχολεισαι με τους εδω δε θα βρεις ακρη, κανε αυτο που σου ειπα παραπανω και θα λυσεις το προβλημα σου αμεσα...

Μην ασχολεισαι με τους εδω δε θα βρεις ακρη, κανε αυτο που σου ειπα παραπανω και θα λυσεις το προβλημα σου αμεσα...
τα κουτια τα εχω πεταξει υστερα απο τοσα χρονια αν εκει ηταν το serial number την πατησα.
ο μονος αριθμος που βλεπω στο ηχειο ειναι ενα μικροσκοπικο αυτοκολλητο ακριβως επανω απο εκει που μπαινουν τα καλωδια. (233v00773)

τωρα προσπαθω να συνταξω e-mail στην διευθυνση [email protected]
αλλα για να ειμαι ειλικρινης, δεν ειμαι γνωστης καλων Αγγλικων, πόσο μαλλον στην τεχνικη ορολογια.

τελικα, εστειλα ε-μαιλ στην Αγγλια και περιμενω απαντηση για το κοστος ανταλλακτικου-μεταφορικων και τροπου πληρωμης.
Οταν ολα τελειωσουν, θα ποσταρω για να ενημερωσω το ποσο ευκολα εγιναν οι διαδικασιες και γενικοτερα το πως και ποσο εξυπηρετηθηκα, για να γνωριζουν και οι υπολοιποι κατοχοι οπου μπορει να εχουν mission ηχεια για τον τροπο αντιμετωπισης της εταιριας στην Αγγλια.

Αναγκαστηκα (αν και δεν μου ειναι ευκολο) να καταφυγω στην Αγγλια διοτι σε τηλεφωνικη επικοινωνια με την Ελληνικη αντιπροσωπεια δεν ηξεραν να μου πουν αν εχουν ανταλλακτικο, (βασικα δεν ηξεραν ποιο ανταλλακτικο ειναι) και μου προτειναν 2 πραγματα:
1) ειτε να βγαλω το twitter να το βαλω σε ενα χαρτι και να σχεδιασω επανω του την κατοψη και να το στειλω με fax ωστε να ψαξουν να δουν αν εχουν καποιο που να ταιριαζει απο καποια αλλη σειρα...

2) ειτε να τους το στειλω ταχυδρομικως και να του κανουν περιελιξη.

επειδη δεν ειμαι σχετικος με τα των service, ειχα υποθέσει οτι η δουλεια γινεται καπως παρομοια με τα ανταλλακτικα των αυτοκινητων για παραδειγμα.
Δηλαδη, οτι ολα τα ανταλλακτικα εχουν καποιον κωδικο, οπου η εκαστοτε αντιπροσωπεια μεσα απο καποια data base κοιταζει και σου λεει αν υπαρχει το ανταλλακτικο και ποσο κοστιζει, ή το παραγγελνει απο εξωτερικο.

Δεν ξερω, μου φανηκε καπως, να μου ζητουν να σχεδιασω την κατοψη για να δουν αν εχουν το ιδιο η κατι που να ταιριαζει. Αν κανω λαθος στην σχεδιαση ;
θα περιμενα να μου ζητησουν το serial number ωστε αφενος να κοιταξουν αν το εχουν, ή να το παραγγειλουν απο εξωτερικο.
Εν παση περιπτωση, επειδη φοβηθηκα μην κανω καποιο σχεδιαστικο λαθος, ή δεν θα εκανα καλα αν επελεγα την περιελιξη (ισως ετσι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις, αλλα ειπαμε δεν ειμαι σχετικος και δεν γνωριζω) επελεξα την direct οδο με Αγγλια.

θελω να ευχαριστησω και δημοσια τον φιλο Διαμαντη, οπου με κατατοπισε για το τι πρεπει να κανω και αφιερωσε τον χρονο του.

οταν ολα (ελπιζω καλα) τελειωσουν θα ξαναποσταρω για ενημερωση.

1) ειτε να βγαλω το twitter να το βαλω σε ενα χαρτι και να σχεδιασω επανω του την κατοψη και να το στειλω με fax ωστε να ψαξουν να δουν αν εχουν καποιο που να ταιριαζει απο καποια αλλη σειρα...

:flipout::flipout::flipout:

Aπίστευτο!!...Για να πάρεις mission πρέπει
να έχεις τελειώσει την ΑΚΤΟ καλού -κακού!!

Δεν ξερω τι συμβαινει, αλλα δοκιμασα 2 διαφορετικα e-mail για επικοινωνια.
το πρωτο, χχχ[email protected] οπου μου εδωσε ο φιλος Διαμαντης πιο πανω δεν πηρα απαντηση εως τωρα. (πιθανολογω οτι το εστειλα παρασκευη μεσημερι και μεσολαβει σαβ/κο)

Σημερα λοιπον σκεφτηκα να στειλω επισης e-mail στο [email protected].
οταν το εστειλα, μου ηρθε μυνημα απο το gmail με το εξης:

Delivery to the following recipient failed permanently:

[email protected]

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 Unknown user (state 14).

Απελπισμενος εψαξα για ανταλλακτικα με το google με λεξεις κλειδια mission spares. βρηκα ενα site οπου πουλα ανταλλακτικα mission και (μαλλον) εχει το tweeter που χρειαζομαι.
http://www.technosound.co.uk/eShop/ssMission.html#V63HFC (το δεκατο εβδομο απο το τελος)
με την επικεφαλιδα
M50 / M51 / M52 / M53
V60 / V61 / V62 / V63 οποτε κανει για τα V63 μου.

Το κακο ειναι οτι φαινεται οτι στελνουν το tweeter αυτο καθ'αυτο και οχι την ασημενια πλαστικη προσοψη οπου ειναι κολλημενο το tweeter με κολλα (αυτη η προσοψη κουμπωνει επανω στην μπαφλα του ηχειου με αλενοβιδες.
προσπαθησα να ξεκολλησω το tweeter απο την πλαστικη προσοψη αλλα δεν... μαλλον θα την σπασω αν συνεχισω.

Κανενα ε-μαιλ δεν πετυχε εως τωρα για να ρωτησω την μαμα εταιρια αν αυτοι (γνωριζοντας το θεμα με την κολλα) θα μου στειλουν tweeter με προσοψη ή οχι)

Τελος, με αυτα και αυτα, (για να περνα η ωρα) αρχιζα να χαζευω διαφορα αλλα tweeter στην αγορα.
δεδομενου οτι το δικο μου κοστιζει 18 λιρες Αγγλιας (μου φανηκαν λιγα, αρα φθηνιαρικο) αρχισα να κοιτω αλλες μαρκες στις τιμες 80-100 ευρω το ζευγαρι.

ξερω οτι θα μου πειτε οτι θα αλλαξει ο ηχητικος χαρακτηρας του ηχειου.
Αλλα με το σκεπτικο οτι αγοραζω ενα πιο ακριβο tweeter , και χωρις να πειραξω το crossover, δεν θα επαιρνα εναν εφαμμιλο ηχο. ;

ηδη δοκιμασα με ενα audax (αγνωστων στοιχειων) προχειρα και παρατηρησα οτι ακουγοταν πολυ καλα, αλλα σαν να χανοταν στις μεσουψηλες, δηλαδη το δικο μου ακουγοταν και σε πιο χαμηλες.

ολα αυτα με εβαλαν σε σκεψεις, αν τελικα δεν καταφερω να βρω το μαμισιο, να ξεκινησω το project: το εκαψες ;...φτιαξτο μονο σου.

μην βιαστητε να απαντησετε ναι, γιατι ηδη γνωριζετε ποιους θα ζαλισω και παλι. :adore::adore::adore:

Last edited:
Άμα αλλάξεις το τουίτερ θα αναγκαστείς να αλλάξεις και το κροσόβερ. Με 18 λίρες κάνεις τη δουλειά σου, μην το παιδεύεις.
Το ξεκόλλημα του τουίτερ από την πρόσοψη μπορεί να είναι πρόβλημα. Δοκίμασε να το ζεστάνεις με σεσουάρ.

το tweeter, μιας και η ασημι προσοψη εχει κυκλικη τρυπα (για να βγαινει ο θολος του tweeter) πιεζοντας με το δαχτυλο ξεκολλησε το tweeter, αλλα απο μεσα στην προσοψη, εμεινε (εκει που ηταν η κολλα προφανως) ενα πλαστικο ''δαχτυλιδι'' να το πω ετσι, που ανηκε καποτε στην επιφανεια του tweeter. θα προσπαθησω προσεκτικα με ενα κοπιδι.

οσον αφορα τα εμαιλς, απο το [email protected], δεν θα μου απαντησουν ποτέ γιατι συμφωνα με το google mail, ποτέ δεν το ελαβαν. μου επεστρεψε το μυνημα πισω. καποιοι με συμβουλευσαν να δοκιμασω και με αλλους (yahoo κλπ) το εκανα αλλα τιποτε, αλλοι μου ειπαν οτι ισως γινονται εργασιες στον server και αλλοι μου ειπαν οτι απλα ο απεδεκτης δεν υπαρχει πλεον.

το e-mail στην κοπελα nicky, δεν απαντηθηκε αλλα θα περιμενω μερικες εργασιμες ακομη.

Και το πιο σημαντικο. Φιλε In, δεν καταλαβαινω τι εννοεις οτι πρεπει να αλλαξω το crossover, προφανως εννοεις αν βαλω διαφορετικο tweeter και οχι το μαμισιο.

Σε αυτη την περιπτωση, δεν καταλαβαινω τον λογο. (αν μπορεις επιγραμματικα εξηγησε).
Το υπαρχον crossover απο οσο ξερω κοβει στα 2,4 khz.
Αν βρω ενα tweeter οπου κατεβαινει γραμμικα μεχρι τα 2000 hz, το crossover δεν θα κανει την δουλεια του κοβοντας το, και αφηνοντας το να δουλεψει απο τα 2.4 και πανω ?
εκτος κι αν εννοεις τα ηλεκτρικα χαρακτηριστικα, δηλαδη να ταιριαζουν τα ohm ή και δεν ξερω και εγω τι αλλο.
σε αυτο ειμαι αδιαβαστος για αυτο και δεν σε καταλαβαινω.

Ο υπολογισμός του κροσόβερ απαιτεί την γνώση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του τουίτερ (ευαισθησία και αντίσταση κατά κύριο λόγο, αλλά και εμπέδηση και συχνότητα συντονισμού και μεταβολή της αντίστασης με τη συχνότητα αν είναι υπολογισμένα μέσα στο κροσόβερ). Γι' αυτό και λέω ότι αν βάλεις διαφορετικό τουίτερ (όχι μαμά) πρέπει να αλλάξεις και το κροσόβερ.

Ο υπολογισμός του κροσόβερ απαιτεί την γνώση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών του τουίτερ (ευαισθησία και αντίσταση κατά κύριο λόγο, αλλά και εμπέδηση και συχνότητα συντονισμού και μεταβολή της αντίστασης με τη συχνότητα αν είναι υπολογισμένα μέσα στο κροσόβερ). Γι' αυτό και λέω ότι αν βάλεις διαφορετικό τουίτερ (όχι μαμά) πρέπει να αλλάξεις και το κροσόβερ.

Ουτε και εγω ξερω πως βρηκα τα χαρακτηριστικα του tweeter. (αν μπορει καποιος να τα πει χαρακτηριστικα.

στο link που παραθετω, το tweeter μου ειναι αυτο που βρισκεται στην πρωτη καρτελα (mission) και ειναι το πεμπτο απο το τελος (m5series-51HF025) οπου 51hf025, ειναι και αυτο που αναγραφεται στην πισω οψη του tweeter.
http://webcache.googleusercontent.c...25/&cd=3&hl=el&ct=clnk&gl=gr&client=firefox-a

επειδη στην σελιδα δεν αναγραφονται Αγγλικα, (νομιζω ουγγρικα) οι ελλιπεις γνωσεις μου δεν με βοηθουν να καταλαβω τι εννοει γραφοντας 12000 ft.

οπως και να εχει, πηρα απαντηση απο το email και περιμενω κι αλλη απαντηση για τροπους αποστολης, πληρωμης κλπ.

ωστοσο, δεδομενης της χαμηλης τιμης του tweeter, μπηκα σε σκεψεις.
καποτε, πληρωσα αυτα τα ηχεια 1000 ευρω και σημερα διαπιστωνω (σαν αρχαριος) οτι φοραει tweeter το 20αρικου.

θα μπορουσα λοιπον, να αντικαταστησω τα 2 tweeter με καλυτερα, αλλα το γεγονος οτι πρεπει να αλλαξω crossover με μπερδευει.
το crossover (που ηδη εχω) δεν εχει να κανει και με τα υπολοιπα woofer ;
το mission εχει 2 woofer (6,5) οπου το ενα χρησιμοποιειται για χαμηλες και το αλλο για μεσαιες (και χαμηλες ταυτοχρονα ; )
η αλλαγη crossover, δεν θα επηρεασει και αυτα ;

δεν θα ψαχνομουν για αλλαγες, αλλα λογω του οτι τα ηχεια εχουν εναν πριματο χαρακτηρα οπου στον χωρο μου χωρις πολλα υφασματα-επιπλα ενοχλει (και επεμβαινω με eq) ασε που θεωρω οτι ειναι και λιγο θολός.

αν λοιπον, αλλαζα τα υπαρχοντα tweeter με αλλα αξιας 100-150 ευρω (μαζι με τα crossover) θα επαιρνα ηχο αρκετα βελτιωμενο, ή δεν αξιζει για τετοιας κατηγοριας ηχειο ;

Κατ' αρχην χαιρομαι που τελικα σου απαντησαν, θα σου ελεγα να μη μπεις στη διαδικασια αλλαγης τουητερ/xover κλπ σε υπαρχον ηχειο γιατι μαλλον θα μπλεξεις σε περιπετεια (IMHO παντα...-bye-) με -τουλαχιστον- αμφιβολα αποτελεσματα...

Αν θες να δοκιμασεις να φτιαξεις ηχεια diy δικα σου απο το μηδεν τοτε αυτο ειναι μια αλλη ιστορια και ισως αξιζει να το τολμησεις/δοκιμασεις ετσι για το χομπυ.

Κατ' αρχην χαιρομαι που τελικα σου απαντησαν, θα σου ελεγα να μη μπεις στη διαδικασια αλλαγης τουητερ/xover κλπ σε υπαρχον ηχειο γιατι μαλλον θα μπλεξεις σε περιπετεια (IMHO παντα...-bye-) με -τουλαχιστον- αμφιβολα αποτελεσματα...

μου απαντησαν, αλλα ενω στο πρωτο μαιλ ρωτω για το αν υπαρχει ανταλλακτικο, αν ερχεται μαζι με το faceplate, καθως και κοστος αποστολης, σε ποσες μερες θα ερθει και ποιος ειναι ο τροπος πληρωμης, μου απαντησε τα μισα και αναγκαστηκα να ξαναστειλω για να μαθω (το κυριοτερο) πως το παραγγελνω και πως πληρωνω.
εχω ηδη βρει καταστημα που να εχει το ανταλλακτικο, αλλα δεν προχωρησα σε παραγγελια, αφ'ενος απο ευγενεια, αλλα επειδη δεν ξερω αν το καταστημα που βρηκα το tweeter ειναι αξιοπιστο.
(οχι απο αποψη χρηματων, αλλα για το αν στειλουν σωστο ανταλλακτικο, ή κατι που απλως ταιριαζει)
δεν ξερω αν καποιος εχει παραγγειλει ποτέ απο αυτο εδω μεσα για να μου πει την γνωμη του.
http://www.technosound.co.uk/eShop/index.html

οσον αφορα την κατασκευη ηχειου απο την αρχη και οχι μερεμετια στο υπαρχον, ειναι κατι που με συμβουλευουν οι πιο πολλοι.

Οπως προανεφερα, μιας και δεν ξανα ελαβα απαντηση e-mail απο το service-ανταλλακτικα της mission (και καθως αδυνατουσα να κανω την παραγγελια τηλεφωνικως-δεν μιλω καλα Αγγλικα) εκανα την παραγγελια απο το http://www.technosound.co.uk/eShop/index.html
Εντυπωσεις που ισως ενδιαφερουν αλλους κατοχους ηχειων mission (οπου χρειαστουν ανταλλακτικα στο μελλον). το site εχει κι αλλες μαρκες βεβαια εκτος mission.

θετικα:
-Ενω δεν ειχε στο site επιλογη για κουριερ κλπ. το πακετο το παρελαβα με ειδοποιητηριο (αρα συστημενο ;) ετσι δεν κινδυνευσε απο... ξενα χερια στην πολυκατοικια.

- Το ανταλλακτικο ηταν το σωστο (ευτυχως).

- Ηρθε σε προσεγμενη συσκευασια ωστε να μην υπαρχει κινδυνος ζημιας στον θολο του tweeter.

- Επικοινωνησαν μαζι μου με email για επιβεβαιωση σωστης διευθυνσης (και καλα εκαναν γιατι η περιοχη ηταν λαθος αν και ειχα δωσει σωστο Τ.Κ.)

- Το site υποστηριζει paypal.

Αρνητικα:

Περαν του (τελικου) mail που σου στελνουν (confirmation of despatch) για να ενημερωσουν οτι το δεμα εφυγε, δεν εχεις πλεον καμια ενημερωση για το ποτε θα φτασει, που βρισκεται κλπ. (εκτος του οτι αναφερουν οτι θα το παραλαβεις εντος 3-15 εργασιμων ημερων)

- Δεν υπαρχουν ολα τα ανταλλακτικα (τουλαχιστον για τα δικα μου ηχεια mission) οποτε, δεν ειναι σιγουρο οτι θα βρεις σιγουρα το ανταλλακτικο που ζητας.

λοιπα:

χρειαστηκαν 5 ημερες απο το confirmation of order μεχρι το confirmation of despatch.
Περασαν αλλες 6 ημερες για την αποστολη.
Συνολο 11 ημερες.

Ελπιζω τα παραπανω να βοηθησουν (εστω και λιγο) οσους στο κοντινο μελλον αντιμετωπισουν προβλημα ανταλλακτικων.

Να ευχαριστησω ακομη μια φορα το φιλο Διαμαντη, οπου στα αρχικα σταδια (του σοκ) με βοηθησε δινοντας μου πληροφοριες για το πως να κινηθω, καθως και τα υπολοιπα παιδια για τις συμβουλες τους.

Last edited: