Re: Ακρόαση στον Ορφέα
Και από μένα συγχαρητήρια σε όλους για την επιτυχημένη εκδήλωση!!
Σε μένα, αν και 50αρης και παλιός «πειρατής» λίγο στα μεσαία και πολύ στα fm (από εκεί και το fm169),Junior member όμως εδώ, μου θύμισε η περιοχή του καταστήματος τα παλιά μου λημέρια Ρόδον, Κύτταρο, τα clubακια στα Εξάρχεια (Αχ Μαρία κ.λ.π). Αχ ρε Ηλικία!:grandpa:
Διπλό μπράβο στους ανθρώπους του Ορφέα τον Ασημάκη Ρεμπούτσικα για την αναλυτική παρουσίαση συστημάτων αλλά και μουσικών κομματιών, τον Αλέξανδρο Τσακίρη για την διακριτική αλλά ουσιαστική συμβολή του, που μάλιστα μας έδωσε την είδηση για το νέο κατάστημα στα ΒΠ (Ηράκλειο-κοντά στην Αττική οδό), τον Ανδρέα και τους υπόλοιπους που δεν γνωρίζω τα ονόματα τους. Μου φάνηκε, και μάλλον δεν πέφτω έξω, ότι εκτός από υπομονή και επαγγελματισμό, αυτοί οι άνθρωποι έχουν και το «σαράκι» του πάθους, στοιχείο απαραίτητο για να επιβιώνεις αλλά και να αναπτύσσεσαι αυτή την δύσκολη εποχή και σε αυτές τις συνθήκες που μας επέβαλλαν. Η συμμετοχή πολύ καλή. Οι ερωτήσεις αρκετές και οι απαντήσεις αναλυτικές. Ο χώρος όχι κακός αλλά απέχει αρκετά από αυτό που θα λέγαμε ιδανικές συνθήκες ακρόασης. Δεν γίνεται όμως διαφορετικά σε τέτοια καταστήματα στο κέντρο με τόσα πολλά μηχανήματα, ηχεία, κουτιά, κόσμο και θόρυβο από το περιβάλλον. Μας εξηγήθηκε πάντως αυτό από την αρχή και από τον κ. Ασημάκη και δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς μαζί του. Ίσως στο νέο κατάστημα να έχουν πολύ καλύτερες συνθήκες. Τους το ευχόμαστε όλοι μας ολόψυχα άλλωστε.
Η πρώτη σύνθεση με τα μικρά Acappela έδειξε την «φτώχεια» τους (μην παρεξηγηθώ παίδες εχω βάλει εισαγωγικά!!) σε σχέση με τα μεγάλα αδέλφια τους. Όχι άσχημα σε γενικές γραμμές αλλά δεν σε απογείωναν κιόλας. Οι πηγές καλές. Τα Burmester είναι κορυφή και το έδειξαν, ξεγύμνωνοντας τις όποιες ατέλειες της αλυσίδας. Πικάπ, προενισχυτής άψογα. Επαναλαμβάνω ότι δεν βοήθησε ο χώρος όπως ήταν σήμερα, και παρότι junior member επιτρέψτε μου μια συμβουλή, στην επόμενη παρουσίαση να ζητάμε να «προσαρμόζεται» ο χώρος η εναλλακτικά να πηγαίνουν οι συνθέσεις σε ένα χώρο, εάν φυσικά αυτός υπάρχει, που να είναι κοντά στον ιδανικό είτε ανήκει σε συμφουρίτη (!) είτε αλλού με ευθύνη και έξοδα φυσικά της κάθε εταιρείας, δεν ξέρω αν γίνεται μια ιδέα ρίχνω.
Ακούστηκαν και 1-2 cd που είχαν φέρει τα μέλη μας. Ειδικά στο Carmina Burana ο ήχος που έβγαινε από τα Acappela έδωσε τα ρέστα του, τόσο που νόμιζες ότι από στιγμή σε στιγμή, θα πεταγόταν πίσω από τα τεράστια Acappelα γνωστός πολιτικός από το υπερπέραν, όπου βρίσκεται, για να βγάλει λόγο!
Το μικρό σύστημα στην άλλη αίθουσα έκρυβε μια αποκάλυψη η μάλλον δύο. Το Naim unityσαν πηγή και το πικάπ Clearaudio concept με clearaudio concept mc κεφαλή. Ειδικά το δεύτερο, νομίζω σήμερα στα 1600 ευρώ, εάν έπεφτε κάτω από 1.400 € θα άξιζε για pb! Αέρινο αλλά και στιβαρό. Δεν έκρυβε τίποτα. Αλλά προσοχή με την κεφαλή μόνο η mc τα κάνει αυτά, όπως μας είπαν. Τα Triangle Antal anniversary δεν έκλεψαν την παράσταση, ουτε και τα αυτια μας. Καλός ήχος χωρίς όμως αέρα. Αίσθηση Stage μάλλον μέτρια προς καλή. Στα χαμηλά μια μικρή σύγχυση. Τα καλώδια της Νordost θα βοήθησαν σίγουρα όσο έπρεπε, αλλά τι άλλο περισσότερο μπορούσαν να κάνουν?
Προσωπικά εκλεισα το άλλο Σάββατο ακρόαση μαζί με συζυγο ισως και με τα παιδιά εγώ για να ακούσω και άλλες συνθέσεις και οι υπόλοιποι να "χαζέψουν" λίγο λακαριστά ηχεία, τιτανιούχα χρώματα, ασώματες κεφαλές, βραχίονες χωρίς χέρια κ.λ.π
Αυτά τα ολίγα και εντελώς υποκειμενικά, οπως αλλωστε συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, και από εμένα από την πρώτη συμμετοχή μου σε εκδήλωση μας.Και εις άλλα με υγεία!
ps: Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω και στο ρακάδικο, περιμένω όμως reviewsαπό οσους πήγαν, για ποιότητα ρακής, μεζέδων, αμέσως μόλις ξυπνήσουν, πάρουν 3-4 ασπιρίνες και αισθανθούν λίγο καλύτερα.:vollkommenauf: