Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Re: Απάντηση: Re: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Και όμως και όμως...
Με τα κατάλληλα ηχεία και με λιιιιγη βοήθεια απο τον ειδικό μπορείς να πλησιασεις παααρα πολύ...
Τα ηχεία αυτά έχουν πολλά πλεονεκτήματα για οικιακή χρήση....

P1050201.jpg

τυπικη οικιακη τοποθετηση....

χεχε εσυ εισαι χειροτερος απο μενα,αν παιζουν ετσι εγω τι να πω παραδινομαι

Πολλά συγχαρητήρια τόσο στους οικοδεσπότες όσο και σους δικούς μας διοργανωτές! Περάσαμε όπως πάντα καταπληκτικά, με πολλή κουβέντα και μουσική! Ήταν η τρίτη μου επίσκεψη και ακρόαση των Lipinski, αυτή τη φορά πιο προσεκτική και με τους νέους ενισχυτές. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, απόλυτα ουδέτερο, χωρίς να "προεξέχει" τίποτα (κάτι που σίγουρα οφείλεται και σε όλο το σύστημα / χώρο). Ταυτόχρονα, μουσικό και καθόλου κουραστικό. Νομίζω αυτό που ακούσαμε ήταν ένα υποδειγματικό παράδειγμα σωστού, μόνιτορ ήχου, σαν καλά ακουστικά σε "μεγέθυνση".

Χάρηκα για την εκδήλωση και μπράβο στους διοργανωτές. Ακόμα περισσότερο χάρηκα που σας είδα αλλά θα προτιμούσα να συνεχίσουμε σε κοντινή ταβέρνα. Η ταβέρνα είναι σημαντική για να γνωριστούμε καλύτερα.

Δυστυχως για μενα κατι προεκυψε και δεν τα καταφερα. Μπραβο για την οργανωση και μακαρι να εχουμε πολλα τετοια meeting.

Συγχαρητηρια στον κυριο Χατζησταμου κι απο εμενα για την πολυ ωραια εκδηλωση και παρουσιαση των Lipinski.Η στερεοφωνικη εικονα απο την θεση πισω απο την κονσολα στα δυο κλασικα κομματια που ακουσα ηταν εκπληκτικη!Εξαιρειτικα ακριβες ηχειο αναρωτιεμαι στον χωρο μου πως θα ακουγονται!Συμφωνω με τον Κ.Γκαβακο για την ταβερνα.Τι λετε να το κανονισουμε καποια στιγμη σχετικα συντομα για να γνωριστουμε καλυτερα?Το καλο κρασι παντα βελτιωνει τις χροιες!

...Συμφωνω με τον Κ.Γκαβακο για την ταβερνα.Τι λετε να το κανονισουμε καποια στιγμη σχετικα συντομα για να γνωριστουμε καλυτερα?Το καλο κρασι παντα βελτιωνει τις χροιες!

Είσαι καινούριος Βασίλη και έχεις χάσει παλαιότερες συναντήσεις για ακρόαση που κατέληγαν
σε κάποιο μεζεδοπωλείο!

Μάλλον θα πρέπει να το ξαναεφαρμόσουμε!

Σχετικά με το loudness war που ήταν ένα από τα θέματα της παρουσίασης, δείτε το dynamic range database. Είναι καταπληκτικό, έχει αρκετά albums. Πολλά remasters είναι χειρότερα από τα αρχικά, π.χ. της Madonna. Σύγχρονη μουσική όπως αυτή της Adele, των Coldplay είναι κατακόκκινη! (Μου αρέσει που ασχολούμαστε με τη δυναμική περιοχή του dac μας...)

Από την άλλη τα γνωστά demo tracks της Sheffield Lab έχουν δυναμική περιοχή που ξεπερνά το μέγιστο της κλίμακας που χρησιμοποιούν. :award:

To απαράδεκτο του loudness war δεν είναι ικανή συνθήκη έτσι ώστε να μην αναζητούμε το maximum της απόδοσης των μηχανημάτων ή την βέλτιστη επίδοση μηχανημάτων μέσα στο Budget που διαθετουμε ΙΜΗΟ

Πω πω τι έχασα, Κάπτεν πρέπει αυτές οι εκδηλώσεις να διαφημίζονται με έντονο τρόπο, πχ να αναβοσβήνει έντονα ένα παράθυρο, ώστε να το βλέπουμε οπωσδήποτε.
Συγχαρητήρια για την εκδήλωση.

Re: Απάντηση: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Πω πω τι έχασα, Κάπτεν πρέπει αυτές οι εκδηλώσεις να διαφημίζονται με έντονο τρόπο, πχ να αναβοσβήνει έντονα ένα παράθυρο, ώστε να το βλέπουμε οπωσδήποτε.
Συγχαρητήρια για την εκδήλωση.

Χμ...Εχουμε αιτήματα από αρκετά μέλη που δεν μπόρεσαν να έρθουν Πάνο..

Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε μετά τις γιορτές!!...Το υπόσχομαι!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Χμ...Εχουμε αιτήματα από αρκετά μέλη που δεν μπόρεσαν να έρθουν Πάνο..

Θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε μετά τις γιορτές!!...Το υπόσχομαι!

Ευχαριστώ πολύ Κάπτεν και καλές γιορτές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Εκδήλωση στο Athens Pro Audio

Αν και λίγο καθυστερημένα, να γράψω κι εγώ 2 λόγια (τρόπος του λέγειν…)!

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να διαβιβάσω τις ευχαριστίες μου στους φίλους συντονιστές που κανόνισαν την εκδήλωση αυτή (δεν ξέρω αν ασχολήθηκαν μόνο ο Κώστας με τον Φραγκούλη, ή αν υπήρχαν κ άλλοι αφανείς ήρωες!) και βέβαια στον κο Χρήστο Χατζηστάμου για τη διαθεσιμότητα, τη φιλοξενία του και την πολύωρη αντοχή του στις ερωτήσεις, το ενδιαφέρον και τον άσβεστο πόθο μας για ακροάσεις στον ωραίο κ φροντισμένο χώρο του!

Το μικρό στουντιάκι είναι μια πολύ ποιοτική «φωλιά» για Digital Mastering κ στο κέντρο της μπορείς να απολαύσεις το όλον της μουσικής αναπαραγωγής.

Ακούσαμε τα μεγάλα Lipinski L-707, τα οποία ήταν πράγματι πολύ ισορροπημένα κ φάνηκαν να αποδίδουν όμορφη μουσική, σε συνδυασμό με τους διπλούς class D τελικούς της ίδιας εταιρείας L-401a (λέω διπλούς γιατί πρόκειται για DUAL-Μονομπλόκ υλοποιήσεις -2 σε 1!) Κάθε τελικός που οδηγούσε από ένα ηχείο, περιλάμβανε στα «μικρά ψηφιακά σωθικά» του 2 ενισχυτές, και έτσι η συγκεκριμένη υλοποίηση αξιοποιούσε τη δυνατότητα διενίσχυσης.

Πηγή ένα Macbook με Amara, συνδεδεμένο στο METRIC HALO LIO-8 που έπαιζε το ρόλο PreAmp/DAC. Από εκεί έφευγε ένα «εξωτικό» ζεύγος διασύνδεσης Mogami! (10-15 /m) κ συνδεόταν στο CMS SUB της FOCAL κ από εκεί στους Μονομπλοκ. Το FOCAL, ρυθμισμένο να παίζει κάτω από τους 70 κύκλους, είχε επιστρατευτεί γιατί το στούντιο είχε «φροντιστεί» ηχητικά για τα Ενεργά ATC (που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες) και όχι για τα Lipinski, οπότε εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ήθελαν μια σεμνή βοήθεια στα χαμηλά. Σε άλλο χώρο δε θα χρειάζονταν βοήθεια, όπως μας εξήγησε ο κος Χατζηστάμου.

Η πρώτη έκπληξη έρχεται για εμένα από τα καλώδια που χρησιμοποιούνται για το Setup, που είναι τα λογικής τιμής 8TC της Kimber για τα ηχεία (recommendation του κατασκευαστή) και το πιο «ταπεινό» Mogami, το οποίο επιλέχθηκε μετά από συγκριτική δοκιμή περί των 30 καλωδίων (!) η οποία έγινε γράφοντας και συγκρίνοντας το master με το αντίστοιχο ηχητικό αποτέλεσμα που είχε η ηχογράφηση του ίδιου κομματιού, περνώντας το σήμα από κάθε καλώδιο… Το σήμα περνώντας από το Mogami, είχε τις μικρότερες Αλλοιώσεις/ παρεμβάσεις σε σχέση με το original ή τέλος πάντων, από τα καλώδια που είχαν αντίστοιχο αποτέλεσμα ήταν το οικονομικότερο!

Η δεύτερη έκπληξη, αφορούσε το κεφάλαιο Mastering, όπου με την πολύ κατατοπιστική ενημέρωση από τον κο Χατζηστάμου, διευκρινίστηκαν εύγλωτα, πολλές απορίες σχετικά με την ηχητική ποιότητα των ελληνικών παραγωγών (και όχι δεν είναι το κόστος η αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά η έλλειψη παιδείας από τους καλλιτέχνες/παραγωγούς) και η αποκάλυψη ήταν τα παραδείγματα του remastering προβληματικών παραγωγών, όπου φάνηκε η κατάρτιση του οικοδεσπότη μας και οι πολύ ουσιαστικές δυνατότητες ευεργετικής επέμβασης σε κακές παραγωγές!

Αυτό το τελευταίο μέρος, μαζί με τη “ζεστή” σκέψη του κου Χατζηστάμου για υλοποίηση του Ελληνικού HDtracks, ήταν ο καλύτερος επίλογος και δημιούργησε μια ελπίδα να ακούσουμε επιτέλους κάποιες αδικημένες Ελληνικές παραγωγές, έτσι όπως τους αρμόζει….

Γι´αυτό λοιπόν, όσοι βρεθήκαμε εκεί περάσαμε καλά και από τις 11:00 το πρωϊ, φύγαμε κατά τις 16:00 (νηστικοί και με τη γυναίκα «παντοφλέρο» να μας περιμένει στο σπίτι… :smash:)

Και εις άλλα με υγεία!

Καλές γιορτές σε όλους!

Υ.Γ. Περιττό να πω ότι χάρηκα που είδα γνωστούς φίλους του club και γνώρισα καινούργιους…

Το μικρό στουντιάκι είναι μια πολύ ποιοτική «φωλιά» για Digital Mastering κ στο κέντρο της μπορείς να απολαύσεις το όλον της μουσικής αναπαραγωγής.

Συγγνώμη που με ενοχλεί λίγο (!) αλλά για την ιστορία , δεν είναι στουντιάκι και η φράση digital mastering είναι λάθος αφού το 75% της επεξεργασίας γίνεται αναλογικά !!

Όταν δημιουργήθηκε το Athens Mastering το 1997 απο εμένα και τον Θέμη τον Ζαφειρόπουλο, ήταν στα 4-5 καλύτερα mastering studio στον κόσμο. Ακόμα και σήμερα άνετα συγκαταλέγετε στα top mastering studio διεθνώς απο άποψη ηχητικής μελέτης , υλοποίησης και εξοπλισμού. Πρίν απο δέκα χρόνια οι πελάτες έφταναν για mastering απο Αμερική, Σουηδία, Φιλανδία και δουλεύαμε με πολλές εταιρείες διεθνώς.

Η ακουστική μελέτη έγινε απο τον Christian Malcurt τον καλύτερο Γάλλο ακουστικολόγο απόφοιτο του IRCAM, με τεράστια project στο ενεργητικό του , μεταξύ των οποίων την νέα ¨οπερα του Παρισιού και το καταπληκτικό στούντιο για μίξεις κινηματογράφου του Luc Besson στην Νορμανδία.

Το Athens Mastering διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή μηχανημάτων Weiss μετά το στούντιο της Sony στην New York. Είχε πάντα ότι τελειότερο είχε να επιδείξει η τεχνολογία και οι κατασκευαστές για επεξεργασία ήχου σε ψηφιακό η αναλογικό domain.

Προσωπικά ήμουν beta tester σε πολλές μοναδικές υλοποιήσεις κατασκευαστών σε hardware και software.

Στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας η φήμη του Athens Mastering παρόλο που ήταν σε μια χώρα έξω απο τον κύριο χάρτη όπου "συμβαίνουν"
πράγματα ήταν κοντά σε αυτή studio όπως το Abbey Road , το Metropolis στο Λονδίνο κλπ

Γνωστοί κατασκευαστές είχαν την γνώμη μας σε διαφημίσεις μηχανημάτων τους δίπλα σε ιερά τέρατα, ηχολήπτες με πολλά Grammy στο ενεργητικό τους.

Χωρίς marketing και διαφήμιση δημοσιογράφοι έρχονταν για συνεντέυξεις απο το εξωτερικό γιατί όλη η βιομηχανία είδε πως κάτι ιδιαίτερο έγινε στην Ελλάδα.

Το γεγονός πως δυστυχώς αυτή η "επένδυση" ζωής έγινε σε λάθος χωρα την Ελλάδα και το γεγονός πως απο προσωπική επιλογή για διάφορους λόγους αποφάσισα το mastering να γίνει " hobby " και να ασχοληθώ με το εμπόριο δεν ακυρώνει την ιστορία του Athens Mastering που βεβαίως είναι άγνωστη γιατί σε αυτή την χώρα "ουδείς προφήτης στον τόπο του " και κανένας δεν ασχολείτε με τέτοιες "λεπτομέρειες" στο μέτριο χωριό.

Κι' αν διακρίνεται κάποια πικρία στα λεγόμενα μου πιστέψτε με δεν υπάρχει καμμία. Υπάρχει μόνο ρεαλιστική προσσέγγιση της πραγματικότητας.

Αλλά η λέξη στουντιάκι είναι σαν να μην ξέρεις απο αμάξια καθόλου , να βλέπεις μια ... Aston Martin και να λές " ωραίο αμαξάκι " :operator:

Πηγή ένα Macbook με Amara, συνδεδεμένο στο METRIC HALO LIO-8 που έπαιζε το ρόλο PreAmp/DAC. Από εκεί έφευγε ένα «εξωτικό» ζεύγος διασύνδεσης Mogami! (10-15 /m) κ συνδεόταν στο CMS SUB της FOCAL κ από εκεί στους Μονομπλοκ. Το FOCAL, ρυθμισμένο να παίζει κάτω από τους 70 κύκλους, είχε επιστρατευτεί γιατί το στούντιο είχε «φροντιστεί» ηχητικά για τα Ενεργά ATC (που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες) και όχι για τα Lipinski, οπότε εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ήθελαν μια σεμνή βοήθεια στα χαμηλά. Σε άλλο χώρο δε θα χρειάζονταν βοήθεια, όπως μας εξήγησε ο κος Χατζηστάμου.

Απο την Metric στο Sub το καλώδιο ήταν Gotham, από το Sub στα ηχεία Mogami. Τα 707 θεωρητικά πάντα θέλουν Sub, απλά είναι τόσο ομοιογενές και με "μεγάλο" ήχο που πρακτικά σε πολλά δωμάτια για το 80 % της μουσικής δεν αισθάνεσαι την έλλειψη του βαθέως χαμηλού

Συγγνώμη που με ενοχλεί λίγο (!) αλλά για την ιστορία , δεν είναι στουντιάκι και η φράση digital mastering είναι λάθος αφού το 75% της επεξεργασίας γίνεται αναλογικά !!

Παρεξήγησις! :grandpa: Και συγνώμη!

Όταν έγραφα στουντιάκι, εννοούσα ως προς το μέγεθος χώρου, όχι ως προς την ποιότητα και την πληρότητα του εξοπλισμού!
Αυτό νομίζω φαίνεται και από το υπόλοιπο κείμενο που ήταν σαφέστατα πολύ θετικό για την εμπειρία που απεκόμισα από την εκδήλωση αυτή!
Ήταν πολύ cosy ο χώρος! Αυτό εννοούσα!

Τώρα βέβαια, δεν έχω μπει σε άλλα στούντιο τα οποία μάλλον σε αντίστοιχα τετραγωνικά στεγάζονται... :slapface:

Πάντως, ουδέν "κακόν", αμιγές καλού!
"Ανάγκασα" τον Χρίστο να μας γράψει όλα αυτά τα σημαντικά για την ιστορία και το ποιόν του Athens Mastering!

Κε Χατζηστάμου, μόνο θετικά σχόλια έχω για εσάς και το στούντιό σας :grinning-smiley-043

Ελπίζω να αποκατέστησα τα πράγματα...

Παρεξήγησις! :grandpa: Και συγνώμη!

Όταν έγραφα στουντιάκι, εννοούσα ως προς το μέγεθος χώρου, όχι ως προς την ποιότητα και την πληρότητα του εξοπλισμού!
Αυτό νομίζω φαίνεται και από το υπόλοιπο κείμενο που ήταν σαφέστατα πολύ θετικό για την εμπειρία που απεκόμισα από την εκδήλωση αυτή!
Ήταν πολύ cosy ο χώρος! Αυτό εννοούσα!

Τώρα βέβαια, δεν έχω μπει σε άλλα στούντιο τα οποία μάλλον σε αντίστοιχα τετραγωνικά στεγάζονται... :slapface:

Πάντως, ουδέν "κακόν", αμιγές καλού!
"Ανάγκασα" τον Χρίστο να μας γράψει όλα αυτά τα σημαντικά για την ιστορία και το ποιόν του Athens Mastering!

Κε Χατζηστάμου, μόνο θετικά σχόλια έχω για εσάς και το στούντιό σας :grinning-smiley-043

Ελπίζω να αποκατέστησα τα πράγματα...

Κοίταξε υπάρχουν "εντυπωσιακά" σε μέγεθος studio που δεν λένε και πολλά πράγματα απο εξοπλισμό και ακουστική μελέτη και απο επίπεδο εργασίας.

Για έναν μη ειδικό όλα φαίνονται ίδια και με πολλά φωτάκια.

Αλλού παίζετε το παιγνίδι ......

Φαντάζομαι να μην νομίζεις πως σου έκανα και παρατήρηση !

Όπως αναφέρεις ήταν μια ευκαιρία να πω 2-3 πράγματα που ήθελα.