Έκδοση διαβατηρίου

group131

AVClub Enthusiast
20 June 2006
1,026
Ηράκλειο
Μια ερώτηση προς αυτούς που έχουν βγάλει πρόσφατα διαβατήριο:

Απαιτείται ταυτότητα νέου τύπου? Η δικιά μου είναι του 93, αλλά ευανάγνωστη.
Έχω διαβάσει και ακούσει διχασμένες απόψεις.

Κάποιος που να πέρασε παρόμοια κατάσταση πρόσφατα?

Ευχαριστώ
Γιώργος

θα σου ελεγα αφου θα πας που θα πας για διαβατηριο μεσω Αστυνομικου τμηματος καλο ειναι να την αλλάξεις

αν ομως επιμενεις να πας με την παλια αστυνομικη ταυτοτητα δεν χρειαζεται να ειναι καινουργια η ταυτοτητα

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι η αλλαγή της ταυτότητας αυτή καθαυτή, αλλά όλα τα επακόλουθα που αυτό συνεπάγεται (τράπεζες, εφορία κτλ κτλ).

Οπότε αν μπορώ να το αποφύγω, θα το προτιμούσα...

προσεξε γιατι "θεωρητικα" η ταυτοτητα πρεπει να αλλαζει καθε δεκα χρονια - συνεβη σε μενα οταν πηγα να αλλαξω την δικια μου ταυτοτητα - ο μαρτυρας ταυτοπροσωπιας δεν εγινε δεκτος λογω παλιας ταυτοτητας - επισης αν βγαλεις νεα ταυτοτητα στο ιδιο τμημα με την παλια, δεν χρειαζεται μαρτυρας και "θεωρητικα" την εκδιδουν επιτοπου ή σε μια μερα - αν πας σε αλλο τμημα λογω αλλαγης κατοικιας χρειαζεται μαρτυρας και περιμενεις καμια εβδομαδα να επικοινωνησουν τα τμηματα μεταξυ τους

Πάντως για τους λόγους που λέει ο group131 κι εγώ αν μπορούσα ν' αποφύγω την αλλαγή ταυτότητας θα την απέφευγα.

επειδη συναλλάσσομαι με τραπεζες και επισης επειδη ειχαν κατα καιρους μεταβληθει δεδομενα της ταυτοτητας μου σας διαβεβαιω οτι οι τραπεζες με ενα Φαξ της νεας ταυτοτητας ή το πολυ με μια επι τοπου παρουσιασης μας στο καταστημα που συνεργαζόμαστε τελειωνει το θεμα

στην δε εφορια στην επομενη φορ δηλωση σημειωνουμε τον νεο αριθμο ταυτοτητας

Στη δική μου περίπτωση η νέα ταυτότητα ήταν άκρως απαραίτητη μιας και όλα τα στοιχεία της αντιγράφησαν στο νέο διαβατήριο. Νομίζω οτι θα ήταν καλό να το κάνεις για να είσαι ήσυχος...Εξάλλου δεν θα σου πάρει περισσότερο απο 2 μέρες...

Δεν είναι μόνο οι τράπεζες κι η εφορία... παίζουν και τα σχετικά συμβόλαια που αναγράφεται ο αριθμός ταυτότητας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα έγγραφα. Καλά δεν είναι και υπόθεση να φέρνουμε την καταστροφή, αλλά μια κάποια διαδικασία υπάρχει, γι' άλλους μικρότερη, γι' άλλους μεγαλύτερη.

έβγαλα πρόσφατα διαβατήριο με ταυτότητα του 1989. Κανενα πρόβλημα.

Εγώ πήγα με την παλιά μου, αλλά λόγω ενός μικρού κοψίματος στη γωνία, δεν τη δέχτηκαν. Του πατέρα μου που ήταν σε καλή κατάσταση, τη δέχτηκαν χωρίς πρόβλημα.