Εκει οπου οι εταιρειες δεν βλεπουν μονο την τσεπη...

enduras1

Moderator
Staff member
Που αλλου, στην Αμερικη.

Μια χωρα που θα ηθελα να ζω για ολες τις ευκολιες που εχει.

Με αφορμη τα newsletter που λαμβανω απο εταιρειες της αλλης οχθης του Ατλαντικου.
Παραδειγμα?
Titebond.

Μια εταιρεια με κολλες που νοιαζεται και παρεχει συμβουλες με ολους τους τροπους ζητωντας να επικοινωνησει ο χρηστης μαζι της.

4c5db1cf-d369-451f-8671-757e5626054b.png

Οργανωνει σεμιναρια,

Select from one of our groups below and become a part of our Titebond loyalty team by providing us with your insight and knowledge on how to make our products even better. You’ll get the opportunity to participate in surveys, focus groups and other research to help guide new product development, product improvements and customer service. You’ll also receive new product news, special promotional offers, contests, sweepstakes and more! Click the graphic below to join your favorite team. Feel free to join more than one. Thank you for your support of Titebond.
Final_Wanted_Poster_B_W3.sflb.ashx

http://www.titebond.com/index.aspx?et_mid=797975&rid=245638826

Και πολλες αλλες, DEWALT MILWAKEE TRITON κλπ κλπ.

Εδω περαν της Dewalt που με μια νταλικα κανει επιδειξεις εργαλειων και κατασκευων περιοδικα κανεις δεν νοιαζεται.
Και ειναι ευθυνη των αντιπροσωπων.

Αυτο που πρεπει να καταλαβουν οι ενγχωριες...ειναι οτι η καλη σχεση με τον πελατη ΤΕΛΙΚΑ ειναι περισσοτερα φραγκα στην τσεπη...!!!

Να διαφωνησω μερικως;;;;;
Δεν ειναι παντα ετσι. Εχει να κανει και με την νοοτροπια του λαου ως καταναλωτη. Οι Αμερικανοι εχουν τελειως διαφορετικη νοοτροπια.
Αν εφαρμοσεις κατα γραμμα αυτα τα παραγματα εδω, θα χασεις χρημα, γιατι οι περισοτεροι θα "εισπραξουν" αυτο που προσφερεις αλλα δεν θα στο ανταποδωσουν.

Παραδειγμα 1.
Ερχεται ο πελατης πριν 4 μηνες παιρνει κατι ψιλο (για ξεκαρφωμα μαλλον) και τρωω μιση ωρα απο τον πραγματικα πολυτιμο χρονο μου για να απαντησω σε ενα προβλημα του, ας πουμε ενα χαλασμενο δραπανο, που κανει διακοπες στις χαμηλες στροφες. Δεν εμπιστευεται (και καλα κανει) το σερβις του, και θελει να παρει ας πουμε μια ψυκτροθηκη που κοστιζει 150, μπας και λυθει το προβλημα επειδη μαλλον ειναι απο αυτη.
Του εξηγω την ορθη διαδικασια ελεγχου που οριζει η εταιρεια και πρεπει να ακολουθησει το σερβις, ωστε να εντοπισει με ακριβεια το προβλημα, και χανοντας την πωληση της ψυκτροθηκης, γλυτωνω τον πελατη απο το χαλαλασει πιθανον ασκοπα 150 ευρω.

Ο ιδος πελατης ερχεται χτες, και περνει παλι κατι ψιλα, και με ξαναρωταει για το προβλημα που εξακολουθει να υπαρχει (προφανως εχει ξεχασει ή κανει οτι εχει ξεχασει την συζητηση ). Θυμαμαι την περιπτωση και του απανταω πια, οτι μαλλον φταιει η ψυκτροθηκη και πρεπει να παρει μια.
Και τι μου απανταει;;;;; Αλλαξα ψυκτροθηκη αλλα το προβλημα δεν λυθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ψυκτροθηκη που δεν πηρε απο εμενα που ειχα ολη την καλη διαθεση αρχικα να τον βοηθησω να λυση πραγματικα το προβλημα του.
Ο τυπος εκανε την δουλεια του και οταν τα ξαναβρηκε σκουρα ηρθε παλι στον αλακα.
Τι κανω πια; Τι σου ειπε το σερβις; Ψυκτροθηκη; Παρε (και ας ξερω οτι δεν φταιει). Α δεν ελυσα το προβλημα δεν ηταν αυτο, γινεται να το επιστρεψω; Οχι γιατι ο επομενος που θα πληρωσει καινουργιο θα πρεπει να παρει και καινουργιο. Τι να κανω τωρα ; Να πας στο σερβις σου, να του πεις να σου δωσει 150 ευρω που πληρωσες απο λαθος διαγνωση, και να σου λυσει αυτος ως ειδικος το προβλημα. Αντε γεια.

Παραδειγμα 2ο
Ερχεται ο πελατης και ζηταει ας πουμε ρουλεμαν απο το δραπανο του. Του εξηγω οτι η εταιρεια δινει τρεις τυπους ρουλεμαν για το συγκεκριμενο μοντελο, και για να του δωσω θελω ή να μου μετρησει τα παλια, ή να μου φερει το δραπανο να το δω.
Μην σε ταλαιπωρω του λεω τσαμπα και το λυσεις, παρεις λαθος και μεινεις λυμενος και δεν εχεις να κανεις δουλεια σου. Ωραια μου λεει λυνω και ερχομαι. Οσο τον ειδατε εσεις αλλο τοσο τον ειδα και εγω. Και αλλος χαμενος χρονος και πωληση.
Πλεον τι θα κανω; Ναι αυτα ειναι τα ρουλεμαν παρτα (και ας μην ειναι). Οποτε ειναι αναγκασμενος αφου τα εχει πληρωσει να ξαναερθει.
Ετσι βγαινω πιο κερδισμενος γιατι χρονος=αυτο ειναι παρε το, ευχαριστω, αντιο, + πωληση.

Και πολλα αλλα ακομα και ηλιθους που εχουν παρει κατι απο ιντερνετ, αλλα η εταιρεια εχει αλλαξει κατι και υπαρχει ειδικο bulletin για αυτο, και προσπαθουν να εκμαιευσουν το πως και το γιατι, νομιζοντας οτι λεγοντας ψεμματα θα κοροιδεψουν καποιον που εχει 30 και 40 χρονια στην δουλεια. Βεβαια αυτοι ειναι που τελικα πληρωνουν πολυ παραπανω γιατι κανουν τετοια ανακατωσουρα γυρω-γυρω, που απο πισω εχει πεσει "συρμα" παντου και οπου και να καταληξουν την εχουν πατησει.
Θα βοηθουσα καποιον ο οποιος θα ειχε τα "φρυδια" να μου πει , φιλε μου πηρα αυτο απο το ιντερνετ, γιατι δεν εχω λεφτα και μου φανηκε φτηνο, αλλα δεν μπορω να το βαλω μπορεις να με βοηθησεις σε παρακαλω;

Αυτοι ειμαστε κυριοι, πραγματικα σωστοι μονο οι 5 στους 100. Αυτοι μονο θα εκτιμησουν το χρημα που χαλας για να γλυτωσεις το δικο τους χρημα και θα σε ανταμειψουν εστω και ηθικα.

Οι υπολοιποι ειναι παμε στην dewalt που κανουν τσαμπα σεμιναρια, να μαθουμε τα κολπα απο μια εταιρεια καταξιωμενη, κολπα που δεν θα μαθαιναμε πουθενα αλλου, για να τα εφαρμοσουμε και να κανουμε την δουλεια μας με το πρασινο bosch που σκοπευουμε να αγορασουμε, και να μην ψωνισουμε ουτε ενα τρυπανι απο την dewalt.

Να διαφωνησω μερικως;;;;;
Δεν ειναι παντα ετσι. Εχει να κανει και με την νοοτροπια του λαου ως καταναλωτη. Οι Αμερικανοι εχουν τελειως διαφορετικη νοοτροπια.
Αν εφαρμοσεις κατα γραμμα αυτα τα παραγματα εδω, θα χασεις χρημα, γιατι οι περισοτεροι θα "εισπραξουν" αυτο που προσφερεις αλλα δεν θα στο ανταποδωσουν.

Παραδειγμα 1.
Ερχεται ο πελατης πριν 4 μηνες παιρνει κατι ψιλο (για ξεκαρφωμα μαλλον) και τρωω μιση ωρα απο τον πραγματικα πολυτιμο χρονο μου για να απαντησω σε ενα προβλημα του, ας πουμε ενα χαλασμενο δραπανο, που κανει διακοπες στις χαμηλες στροφες. Δεν εμπιστευεται (και καλα κανει) το σερβις του, και θελει να παρει ας πουμε μια ψυκτροθηκη που κοστιζει 150, μπας και λυθει το προβλημα επειδη μαλλον ειναι απο αυτη.
Του εξηγω την ορθη διαδικασια ελεγχου που οριζει η εταιρεια και πρεπει να ακολουθησει το σερβις, ωστε να εντοπισει με ακριβεια το προβλημα, και χανοντας την πωληση της ψυκτροθηκης, γλυτωνω τον πελατη απο το χαλαλασει πιθανον ασκοπα 150 ευρω.

Ο ιδος πελατης ερχεται χτες, και περνει παλι κατι ψιλα, και με ξαναρωταει για το προβλημα που εξακολουθει να υπαρχει (προφανως εχει ξεχασει ή κανει οτι εχει ξεχασει την συζητηση ). Θυμαμαι την περιπτωση και του απανταω πια, οτι μαλλον φταιει η ψυκτροθηκη και πρεπει να παρει μια.
Και τι μου απανταει;;;;; Αλλαξα ψυκτροθηκη αλλα το προβλημα δεν λυθηκε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ψυκτροθηκη που δεν πηρε απο εμενα που ειχα ολη την καλη διαθεση αρχικα να τον βοηθησω να λυση πραγματικα το προβλημα του.
Ο τυπος εκανε την δουλεια του και οταν τα ξαναβρηκε σκουρα ηρθε παλι στον αλακα.
Τι κανω πια; Τι σου ειπε το σερβις; Ψυκτροθηκη; Παρε (και ας ξερω οτι δεν φταιει). Α δεν ελυσα το προβλημα δεν ηταν αυτο, γινεται να το επιστρεψω; Οχι γιατι ο επομενος που θα πληρωσει καινουργιο θα πρεπει να παρει και καινουργιο. Τι να κανω τωρα ; Να πας στο σερβις σου, να του πεις να σου δωσει 150 ευρω που πληρωσες απο λαθος διαγνωση, και να σου λυσει αυτος ως ειδικος το προβλημα. Αντε γεια.

Παραδειγμα 2ο
Ερχεται ο πελατης και ζηταει ας πουμε ρουλεμαν απο το δραπανο του. Του εξηγω οτι η εταιρεια δινει τρεις τυπους ρουλεμαν για το συγκεκριμενο μοντελο, και για να του δωσω θελω ή να μου μετρησει τα παλια, ή να μου φερει το δραπανο να το δω.
Μην σε ταλαιπωρω του λεω τσαμπα και το λυσεις, παρεις λαθος και μεινεις λυμενος και δεν εχεις να κανεις δουλεια σου. Ωραια μου λεει λυνω και ερχομαι. Οσο τον ειδατε εσεις αλλο τοσο τον ειδα και εγω. Και αλλος χαμενος χρονος και πωληση.
Πλεον τι θα κανω; Ναι αυτα ειναι τα ρουλεμαν παρτα (και ας μην ειναι). Οποτε ειναι αναγκασμενος αφου τα εχει πληρωσει να ξαναερθει.
Ετσι βγαινω πιο κερδισμενος γιατι χρονος=αυτο ειναι παρε το, ευχαριστω, αντιο, + πωληση.

Και πολλα αλλα ακομα και ηλιθους που εχουν παρει κατι απο ιντερνετ, αλλα η εταιρεια εχει αλλαξει κατι και υπαρχει ειδικο bulletin για αυτο, και προσπαθουν να εκμαιευσουν το πως και το γιατι, νομιζοντας οτι λεγοντας ψεμματα θα κοροιδεψουν καποιον που εχει 30 και 40 χρονια στην δουλεια. Βεβαια αυτοι ειναι που τελικα πληρωνουν πολυ παραπανω γιατι κανουν τετοια ανακατωσουρα γυρω-γυρω, που απο πισω εχει πεσει "συρμα" παντου και οπου και να καταληξουν την εχουν πατησει.
Θα βοηθουσα καποιον ο οποιος θα ειχε τα "φρυδια" να μου πει , φιλε μου πηρα αυτο απο το ιντερνετ, γιατι δεν εχω λεφτα και μου φανηκε φτηνο, αλλα δεν μπορω να το βαλω μπορεις να με βοηθησεις σε παρακαλω;

Αυτοι ειμαστε κυριοι, πραγματικα σωστοι μονο οι 5 στους 100. Αυτοι μονο θα εκτιμησουν το χρημα που χαλας για να γλυτωσεις το δικο τους χρημα και θα σε ανταμειψουν εστω και ηθικα.

Οι υπολοιποι ειναι παμε στην dewalt που κανουν τσαμπα σεμιναρια, να μαθουμε τα κολπα απο μια εταιρεια καταξιωμενη, κολπα που δεν θα μαθαιναμε πουθενα αλλου, για να τα εφαρμοσουμε και να κανουμε την δουλεια μας με το πρασινο bosch που σκοπευουμε να αγορασουμε, και να μην ψωνισουμε ουτε ενα τρυπανι απο την dewalt.

Το έχω δει αυτό που λες αδερφέ κατά κόρον. Πολλοί θέλουν τηλεδιάγνωση και να κάνουν την δουλειά τους τζάμπα.
Τους λες ότι χρειάζεται έλεγχος του μηχανήματος και τελείωνει εκεί η ιστορία και ταυτόχρονα τους λες τον λόγο που χρειάζεται. Θα το κάνει μια φορά λάθος, θα τσούξει και την επόμενη θα το πάει στο service.
Για να το γενικεύσουμε λίγο αυτό δεν συμβαίνει μόνο άψυχα πράγματα αλλά και σε ένψυχα. Γνωρίζω ένα κάρο γιατρούς και κτηνίατρους που τους παίρνουν τηλέφωνο και τους ζητάνε να κάνουν αυτοδιάγνωση (του τύπου ο σκύλος μου είναι αδιάθετος τι έχει).

Για να γελάσουμε, θυμήθηκα ένα τηλεφώνημα σε γνωστό μου γιατρό, τον πήρε λοιπόν ο άλλος 4 τα χαράματα και του λέει ότι δεν του κάνει κούκου. Αφού το γύρισαν από εδώ και από εκεί, του είπε τελικά ο τυπάς ότι φέρμαρε το θυληκό καμιά 3-4 φορές (με τα γνωστά υποβοηθήματα)...
Και 4 το πρωί όλα αυτά!!!

Υ.Γ: Ξέρω ότι επιδείξεις και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα κάνει και Stihl/Husqvarna.

Οι Αμερικανοι εχουν τελειως διαφορετικη νοοτροπια.....

Oxi.

Οσο και να τους κοροιδευουμε, ΑΥΤΟΙ, εχουν παιδεία...

Καλώς ή κακώς στο καταστημα που θα σε βοηθήσει και δεν θα σε πιάσει κότσο θα πας και θα ξαναπάς ακομα και αν μπορείς να το βρεις κάπου λίγο ποιο φθηνά...ετσι χτίζετε η πελατεία...

Το ίδιο και οι εταιριες...αυτο που κάνουν ειναι να σε βάζουν να χρησιμοποιήσεις τα εργαλεία τους...και να σε βάλουν στο τρυπάκι ΙΣΩΣ να τα πάρεις μιας και θα υπαρχει μια κάποια οικειότητα...
Δεν μπορούν και οι 100 που ΘΑ πανε μπούμε σε ενα καταστημα να ψωνίσουμε...
Απο την άλλη περνας περνεις κάποιες πληροφορίες και ο μάγκας πωλητής θα καταφέρει να σου πουλήσει...εκει βοηθάει και η τιμολογιακή πολιτική...

Πρόσφατο παράδειγμα για εμένα η αγορα ξυλείας....9.5 στους 10 δεν είχαν καν την διάθεση να με βοηθήσουν...να κάνουν και αυτοί την πώληση και να μάθω και εγω τι επιλογές εχω...για να κανω αυτο που θέλω...

Ο τελευταίος θέλησε αλλα δυστηχως δεν πούλαγε μασίφ ξυλεία...αλλα λόγω πολυ θετικής αντιμετωπιςης...τα κομμάτια μελαμίνης που χρειαζομαι τα πήρα απο εκει...την μασίφ απο πολυκατάστημα δυστηχως και ας θέλω να στηρίξω τον ¨ντοπιο" έμπορο...

σίγουρα θα παίζουν και οι πονηροί εκατερωθεν αλλα και αυτο μέσα στο παιχνίδι ειναι...

Εντάξει πάν μέτρον άριστον,υπάρχουν πελάτες πού ψάχνουν γιά κορόιδα καί εμπόροι πού κάνουν τό ίδιο,όπως υπάρχουν καί σωστοί πελάτες ,αλλά καί σωστοί εμπόροι,η κοροιδία εκατέρωθεν πάντα θά υπάρχει.