Έκκληση από αρχάριο για βοήθεια

xristospapane

New member
22 June 2013
8
Παιδια καλησπερα και ζητω συγνωμη εκ των προτερων αν ειναι γελοιες οι αποριες μου.Μολις χτες εφτασε ο αποκωδικοποιητης μου που ειχα παραγγειλει απο το εξωτερικο,επισης παρηγγειλα απο ελλαδα ενα πιατο 80 cm και ενα lnb μαρκας smart (universal single lnb 10.7-12.75ghz λεει το κουτι δεν ξερω κατι παραπανω να σας πω) και ενα καλωδιο 20 μετρα για να φτασει απο ταρατσα στον τριτο οροφο..ειμαι κατοικος πειραια,νεο φαληρο για την ακριβεια..Εχοντας καποιες γενικες γνωσεις ξεκινησα την εγκατασταση,τοποθετησα το πιατο στην κολωνα συνδεσα τα καλωδια με τα f connectors και μιας και ημουν ασχετος σχετικα με κεντραρισμα κτλ πρωτη μου κινηση ηταν να στησω το πιατο ακριβως οπως το διπλανο του(nova) εχουμε 4-5 πιατα στην οικοδομη και ολα κοιτανε προς την ιδια κατευθυνση οποτε ειπα και εγω να το βαλλω ετσι μηπως και καταφερω να κανω κατι..Ανοιξα tv και αποκωδικοποιητη και οπως ηταν αναμενο μου εβγαλε no signal.Eιχε μια τεραστια λιστα καναλιων και εγραφε διπλα signal intensity 45% και signal quality 10%.το μονο που μπορω να εγγυηθω ειναι οτι εχω συνδεσει σωστα τα καλωδια απο εκει και περα ζηταω την βοηθεια σας,δεν ξερω ουτε που πρεπει να κεντραρω ουτε τιποτα,γενικα αν μου εξηγησετε καπως θα καταλαβω και θα τα καταφερω να το κανω αρκει να μου πειτε.Σας ευχαριστω προκαταβολικα..

με το μάτι έχεις πιθανότητα 1/1000 να το βρεις φτιάξε καφέ πάρε μια μικρή TV στην ταράτσα και τον δεκτή και άρχισε να ψάχνεις αφού βεβαιωθείς ότι έχεις βάλει πιάτο σε σωστή ανύψωση.
τι μαρκα δεκτη εχεις ?ισως υπαρχει καμια εφαρμογη για smartphone και σε βοηθισει.

Φιλε μου ο αποκωδικοποιητης ειναι starsat 2200 hd..λογω του οτι πρωτη φορα χρησιμοποιω τετοια συσκευη δεν ξερω και αν πρεπει να του κανω και ρυθμισεις εγκαταστασης.μολις κατεβασα την εφαρμογη satellite director αλλα δεν ξερω καν πως λειτουργει.οταν λες για ανυψωση?μπορεις να με κατατοπισεις λιγο ακομα μηπως και βγαλω καμια ακρη?

Φίλε καλώς ήρθες.Απ' ότι καταλαβαίνω δεν πρέπει να έχεις πεδιόμετρο ή satfinder.Σ' αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πάρεις μαζί σου στην ταράτσα μια μπαλαντέζα,δέκτη και τηλεόραση.Εφόσον ο δέκτης έχει περασμένη λίστα καναλιών,πήγαινε σε ένα ελεύθερο κανάλι του Hotbird 13 μοίρες East.Με ήρεμες κινήσεις,προσπάθησε να πιάσεις εικόνα στο ελεύθερο κανάλι που έχεις επιλέξει.Μόλις δεις εικόνα σταματάς.Δες τις μπάρες σήματος και προσπάθησε πρώτα με την ανύψωση του πιάτου και έπειτα κουνώντας απαλά δεξιά ή αριστερά το πιάτο,να πάρεις τη μέγιστη ένδειξη.Όταν βρεις τη σωστή ανύψωση,σφίγγεις το πιάτο.Όταν βρεις και τη σωστή ρύθμιση δεξιά-αριστερά σφίγγεις πάλι με προσοχή ώστε να μη χάσεις το μέγιστο σήμα.Θα σφίγγεις διαγώνια,σιγά-σιγά και όχι βίαια τις βίδες του πιάτου.Δηλαδή πάνω αριστερά μετά κάτω δεξιά και ούτω καθεξής.Τέλος,για το μέγιστο σήμα,θα πρέπει να στρίψεις ελαφρά το lnb.Φαντάσου το λεπτοδείκτη του ρολογιού να λέει και 25' λεπτά περίπου.Τόση κλίση αν στρίψεις το lnb,θα δεις ότι θα πάρεις τη μέγιστη ένδειξη σήματος.Προσπάθησα να στα πω απλά,ελπίζοντας να μη σε μπερδέψω.Φυσικά αυτός ο τρόπος δεν είναι ο ιδανικός για να στηθεί ένα πιάτο σωστά,αλλά έστω κι έτσι μπορείς να τα καταφέρεις.Καλή επιτυχία και αν θες βοήθεια τα ξαναλέμε.

κατεβασε το dish aling για ios αν εχεις πας πανω και βρισκεις τον δορυφορο που θελεις και μετα πατα κατω το ινφο για hotbird στην περιοχη μου η ανύψωση ειναι 43,44

Καλύτερα μην μπερδεύετε το φίλο με νούμερα,γιατί αυτό προϋποθέτει τέλειο αλφάδιασμα του κατόπτρου,το οποίο είναι μάλλον δύσκολο να έχει πετύχει.Είναι προτιμότερο να "παίξει" μόνος του μέχρι να βρει τη σωστή ανύψωση.

Καλως σας βρηκα παιδια.εχω το εξης προβλημα εχουμε μια τηλεοραη η οποια ειναι δεμενη με βαση στον τοιχο οποτε δεν μπορω να την ξηλωσω,αρα αφηνω ενα ατομο κατω και εγω ανεβαινω ταρατσα και ειμαστε με τα κινητα στα χερια αναγκαστικα.περα απο αυτο φιλε μου εχουμε και αλλο θεμα,αυτη τη στιγμη δεν πιανω κανενα καναλι πατωντας μενου μου εμφανιζει τα εξης satellite οπου εχει 48 διαφορετικους για να διαλεξω,απο κατω diseqc1.0 το οποιο δειχνει disable και δυο επιλογες search και multisearch που οταν τα παταω φορτωνει καναλια συνεχεια και απο διπλα απο το καθενα δειχνει ολο failed.παταω να δω και τιποτα.αυτα ειναι στο easy install και ακριβως απο διπλα μετα ειναι η αλλη μπαρα που λεει installation και χωριζεται σε antenna setup και motorised setup..δεν ξερω τι να πρωτοπατησω εχω χασει την μπαλλα.απλα το θεμα ειναι πως δεν εχω εστω και ενα καναλι που να παιζει για να το βαλλω σαν βαση και να παιζω με το σημα οπως λες..

Last edited by a moderator:
Καλως σας βρηκα παιδια.εχω το εξης προβλημα εχουμε μια τηλεοραη η οποια ειναι δεμενη με βαση στον τοιχο οποτε δεν μπορω να την ξηλωσω,αρα αφηνω ενα ατομο κατω και εγω ανεβαινω ταρατσα και ειμαστε με τα κινητα στα χερια αναγκαστικα.περα απο αυτο φιλε μου εχουμε και αλλο θεμα,αυτη τη στιγμη δεν πιανω κανενα καναλι πατωντας μενου μου εμφανιζει τα εξης satellite οπου εχει 48 διαφορετικους για να διαλεξω,απο κατω diseqc1.0 το οποιο δειχνει disable και δυο επιλογες search και multisearch που οταν τα παταω φορτωνει καναλια συνεχεια και απο διπλα απο το καθενα δειχνει ολο failed.παταω να δω και τιποτα.αυτα ειναι στο easy install και ακριβως απο διπλα μετα ειναι η αλλη μπαρα που λεει installation και χωριζεται σε antenna setup και motorised setup..δεν ξερω τι να πρωτοπατησω εχω χασει την μπαλλα.απλα το θεμα ειναι πως δεν εχω εστω και ενα καναλι που να παιζει για να το βαλλω σαν βαση και να παιζω με το σημα οπως λες..

μπορείς να πάρεις μια δεύτερη tv (απο το υπνοδωμάτιο ή να φέρει ο φίλος σου)... αλλά και μεσω κινητού γίνεται.
σταμάτα να δοκιμάζεις δορυφόρους. σβήσε ότι κανάλια έχουν περαστεί εκτός από εκείνα του hotbird. Επέλεξε ένα κανάλι του hotbird στον δέκτη και ανέβα επάνω. ο φίλος σου θα κοιτάζει τις ενδείξεις σήματος. κοίτα σε ένα από τα διπλανά πιάτα την ανύψωση του. αυτό το βλέπουμε στην βάση του πιάτου που είναι δεμένη στην σωλήνα(ιστός) και βάλε την ίδια και στο δικό σου. σφίξε το πιάτο στην βάση αλλά την βάση στον ιστό άστην ελάχιστα χαλαρή ώστε να μπορείς να περιστρέφεις το πιάτο. πιάσε την βάση,βρισκώμενος πίσω από το πιάτο, και σιγά σιγά προσπάθησε να ανεβάσεις την ένδειξη σήματος στον δέκτη. όταν βρεις το max σήμα τότε θα περιστρέψεις το lnb ελάχιστα δεξιόστροφα (βλέποντας το πιάτο από μπροστά)

Παιδια καλημερα και σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας.εσβησ ολα τα καναλια εβαλα τον hotbird αλλα και παλι λεει ολα τα καναλια που βρισκει failed και στην λιστα λεει no program found οποτε δεν μπορω να επιλεξω καναλι.πηγα παλι στην ταρατσα ξανατσεκαρα τα καλωδια ρυθμισα το πιατο βαση των εφαρμογων για smartphone που μου ειπατε υποτιθεται πως ειναι σωστα,κατεβηκα κατω και παλι βλεπω στις ρυθμισεις κεραιας signal quality 10% και signal intensity στο 45%..τι να κανω τωρα?

Επεξεργασία:
Παιδια καλησπερα και παλι..μετα απο πολλες προσπαθειες εφτασα στο εξης..ενας γειτονας ειχε ακριβως ιδιο πιατο με εμενα οποτε και το ρυθμισα στις ιδιες μοιρες ακριβως μαζι του,το αλλαξα και θεση ωστε να μην εχει απολυτως κανενα εμποδιο μπροστα του χρησιμοποιησα και την εφαρμογη dish align που μου προτεινατε και το πιατο ειναι ρυθμισμενο ακριβως οπως πρεπει για hot bird 3 ωρες εφαγα πανω ,οτι συντεταγμενες βγαζει στον γειτονα βγαζει και σε μενα και αυτος σε hot bird το εχει βαλλει..το θεμα ειναι το εξης...κατεβαινω ανοιγω τηλεοραη και τα στοιχεια ακομα τα ιδια......signal intensity 45% και signal quality 10%,οποτε λεω ενταξει δεν γινεται κατι παιζει εδω,εβγαλα απο πισω απο τον αποκωδικοποιητη το f connector του πιατου και διαφορα καμια,ιδια στοιχεια signal οπως ηταν πριν...παιδια οχι απλα σας παρακαλω αλλα σας εκλιπαρω..τα φωτα σας...τι μπορει να συμβαινει?χαλασμενος αποκωδικοποιητης???πραγματικα εχω λειωσει σημερα βοηθηστε με

μου βγαζει στο installation μια λιστα με 48 δορυφορους για να επιλεξω αυτον που θελω οποιον ομως και να επιλεξω τα στοιχεια αυτα signal intensity και signal quality ειναι τα ιδια και αυτο που με προβληματιζει ακομα περισσοτερο ειναι πως ακομα και χωρις να ειναι συνδεδεμενο το καλωδιο πισω παλι τα ιδια μου εβγαλε τωρα.σκεφτηκα και την λυση του τεχνικου αλλα με το τελευταιο που ειδα σκεφτομαι μηπως εχει προβλημα ο αποκωδικοποιητης γιατι μου φαινετε παραλογο χωρις καλωδιο συνδεδεμενο να βγαζει τα ιδια ποσοστα και χωρις .θελετε μηπως να στειλω καποια φωτογραφια μηπως βοηθησει?τα καλωδια πιστευω ειναι σωστα συνδεδεμενα

σκεφτηκα και την λυση του τεχνικου αλλα με το τελευταιο που ειδα σκεφτομαι μηπως εχει προβλημα ο αποκωδικοποιητης γιατι μου φαινετε παραλογο χωρις καλωδιο συνδεδεμενο να βγαζει τα ιδια ποσοστα και χωρις
Το συγκεκριμένο tuner έχει τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει πρόβλημα ο δέκτης. Και η δική μου γνώμη είναι να καλέσεις τεχνικό.

Οπως καταλαβαινεις προσπαθω να αποφυγω την λυση του τεχνικου γιατι οσο να ναι εχει κοστος μεγαλο και κυριως επειδη βλεπω οτι παρα πολλοι και εδω μεσα αλλα και σε πολλες αναρτησεις που εχω διαβασει στο ιντερνετ εχουν καταφερει να το κανουν ακομα και χωρις καν πεδιομετρο για αυτο τρελενομαι πιο πολυ.πιστευεις οτι αν στοχευσω ακριβως δηλαδη θα πιασει σιγουρα?φανταζομαι εχεις εμπειρια πανω σε αυτα οποτε ξερεις σιγουρα παρα πολλα παραπανω απο μενα,δεν ειναι παρα´λογο κατα την γνωμη σου να βγαζει αυτα τα στοιχεια ο αποκωδικοποιητης χωρις το καλωδιο?εχεις ακουσει να συμβαινει και σε αλλους?επισης ενας τεχνικος περιπου ποσα μπορει να μου ζητησει?τα υλικα τα εχω οποτε το κεντραρισμα ειναι μονο..απλα φοβαμαι μηπως στο τελος δεν φταιει το κεντραρισμα αλλα ο δεκτης...

Τα έχεις βάλει όλα και το μόνο που θες είναι έναν άνθρωπο με σωστά μηχανήματα να σου κεντράρει το πιάτο. Από εγκατάσταση δηλαδή τίποτα. Δεν νομίζω ότι μιλάμε για πολλά λεφτά. Από κει και πέρα, είναι σεβαστό και το να θες να "παιδευτείς" όχι λόγο αποφυγής χρημάτων, αλλά για την φάση και μόνο. Όλοι μας το κάνουμε ανά καιρούς με διάφορες εργασίες, άλλοτε με καλά και άλλοτε με άσχημα αποτελέσματα. Απλά επειδή σε βλέπω να ψιλοφρικάρεις με την όλη κατάσταση, δοκίμασε να πάρεις μία τιμή από τεχνικό. Φιλικά πάντα, και σόρρυ που δεν μπορώ να σε βοηθήσω πιο ουσιαστικά, αλλά και γω άσχετος είμαι με το άθλημα.

Φίλε απλά κάτσε με το ρημάδι το πιατάκι και κούνα το χιλιοστό χιλιοστό στον οριζόντιο και στον κατακόρυφο άξονα μέχρι να πιάσεις το σήμα. Μην γράφεις κάθε λίγο για βοήθεια. Σου είπαν να πάρεις τεχνικό να στο βάλει. Αν δεν θες κάτσε και παιδέψου. Απλό είναι. Υπομονή θέλει.

Εγώ έχω στήσει 3 πιάτα όλα κι όλα. Το πρώτο μου πήρε δύο ώρες να βρω τον Hotbird. To 2o μισή ώρα και το 3ο δεκαπέντε λεπτά... Χωρίς κανένα όργανο. Το όργανο άλλωστε δε θα σου πει ότι σημαδεύεις στο γάμο του καραγκιόζη. Το όργανο το θες για να βελτιστοποιήσεις τη στόχευση.

Και συμφωνώ με τον από πάνω φίλο. Αν δεν έχεις χόμπι τα δορυφορικά κάλεσε τεχνικό. Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο να πιάσεις δορυφόρο, αλλά αν δε σου αρέσει η όλη φάση, τότε μην το κάνεις...

Last edited:
Φιλε μου εχεις δικιο σε αυτα που λες και δεν εχω προβλημα να παιδευετω ας κατσω και ας λειωσω αλλα να ξερω οτι βαδιζω σωστα.. απλα αυτο που θελω να μου πειτε τωρα ειναι αν ειναι φυσιολογικες αυτες οι ενδειξεις χωρις να ειναι συνδεδεμενα τα καλωδια απο πισω?σας εχει τυχει?αν ναι θα συνεχισω να προσπαθω αν οχι θα σταματησω και θα παρω τεχνικο.συγνωμη ρε παιδια για το ζαλισμα αλλα και γω τελειως αρχαριος ειμαι στο θεμα και προσπαθω να μαθω.

Σου έχει ήδη απαντήσει ο Σεραφείμ.

Κάθε δέκτης δείχνει "ότι θέλει" όταν δεν έχει σήμα. Ενός φίλου που έκανα εγκατάσταση έδειχνε χωρίς σήμα ένταση 84% και ποιότητα 0%, ενώ μόλις πετύχαμε τον δορυφόρο ένταση 84% και ποιότητα 62~67% σε όλους του αναμεταδότες. Δηλαδή η ένδειξη της έντασης δεν άλλαζε ποτέ.

Διάβασε προσεκτικά το μήνυμα #4 και έχε στο μυαλό σου αυτό που έγραψε ο nautilus7: θέλει πολλή υπομονή το θέμα, ειδικά αν είσαι αρχάριος. Εμείς κάτι περισσότερο δεν μπορούμε να κάνουμε.